Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

İnternette izlediğim bir sitede gördüğüm gibi yapıyorum kısırı soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavuruyorum üzerine birer kaşık domates ve biber salçasını ekleyip kokusu gidene kadar kavuruyorum baharatlarını ekledikten sonra üstüne 2.5 su bardağı sıcak su ekleyip biraz kaynadıktan sonra 2 su bardağı bulgura bu sosu döküp üzerini kapatıyorum 15- 20 dk. kadar bulgurun şişmesini bekliyorum bu arada salata malzemesini hazırlıyorum(taze soğan maydanoz,nane çekirdekleri çıkartılmış salatalık veya salatalık turşusu dometes çekirdeklerini çıkartıyorum kıvırcık hepsini küçük küçük doğrayıp şişen bulgurla karıştırıyorum limon suyu nar ekşisi döküp hepsini beraber karıştırıyorum sonrada afiyetle yiyorum çok güzel oluyor ben kısırı çok ıslak sevmediğim için bu tarif çok hoşuma gitti.

ben de bazen patetesli kısır yaparım
bildiğiniz kısıra 2-3 tane haşlanmış patetes rendelerim
mercimekli köfte gibi sıkabilirsem sıkarım daha yumusak ve lezzetli olur kuruluğu olmaz

ah masallah kizlar masallah size
cok zamandir giremiyordum nete bi bakayim dedim ,ve cok sevindim ,kac sayfalar ilerlemis
ne guzel tarifler bilgiler resimler verilmis
ozellikle sorulan sorulara genelde heme cevap verilmis buna dahada cok sevindim
allah muhabbetinizi artirsin zamanla gelmeye calisicam insallah

bide yumurtasız deniyim sorun şurda ben beyaz çıkarırsam fırında içi pişmez die fırında çok tutuyorum acaba bundanmı oluyooo:2:

Kısırın daha lezzetli olmasını istiyorsanız içine kavrulmuş iyice rendeden geçmiş fıstık ekleyin

bide yumurtasız deniyim sorun şurda ben beyaz çıkarırsam fırında içi pişmez die fırında çok tutuyorum acaba bundanmı oluyooo:2:

Beren bir de benim tarifime bak istersen ama aşağı yukarı aynı..Bu hamurla hem peynirli kurabiye yapabilirsin hem de elmalı kurabiye..

1 su bardağı erimiş katıyağ
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta
1 fiske tuz(Elmalı yaparken hamura tuz koymuyorsun.)
1 çay kaşığı karbonat
Un

Elmalı yapacaksan 2 elmaya 1 çorba kaşığı şeker olacak şekilde elmayı şekerle hafifçe pişiriyorsun.Ocaktan indirince ceviz ve tarçın ekliyorsun.Elmalı yaparken HAMURA TUZ KOYMUYORSUN.
Pişince sıcakkken üzerine pudra şekeri serpiyorsun..

Son düzenleme:

canım bide seninkini deniyim inş bu sefer yumuşak olur fırında 10 dk bekletip hemen çıkarıyımm mı e bu seferde içi pişmez diye bırakıyorum içerde içerde bırakıncada kara ve sert oluyolarrrrrrrr

canım bide seninkini deniyim inş bu sefer yumuşak olur fırında 10 dk bekletip hemen çıkarıyımm mı e bu seferde içi pişmez diye bırakıyorum içerde içerde bırakıncada kara ve sert oluyolarrrrrrrr

fırnın nasıl senin beren davul fırınmı

Konuyu gördüm hemen sorayım dedim :)belki aranızda arçelik fırın turbo kullanınız vardır
kızlar böreklerimin altını pişirmyor fırın ya poğacada falan sorun yaşamıyorum ama iş böreğe gelince yok belki aynı fırını kullanınız vardır püf noktasını bileniniz vardır anlatırsınız sevinirim vallahi

Kürdan batır,pişip pişmediğini anlarsın beren,10 dkda pişmez diye düşünüyorum..

Son düzenleme:

benimde vardı aynı model aynı sorun bendede mevcut idi alttaki metal ısıtıcı çalışmadığından keklerin hiç şişmezdi bosch marka küçük olandan aldım şimdi böreklerim çıtır ve lezzetli not:en alt kapak açıp baka bilirsin delikli bölüm vardı

hmmm aklıma ne geldiii, canım acayip kısır çekmiş, e ama taze soğanı anca taze taze almak lazım gece vakti nerden bulunur, o zaman kuru soğanı kavurum da kısır yapabilirm acilennn
aslında böyle belki de hani soğanın mideye dokunması sorunundan da kurtulmuş oluruz, ben deneyeyim bunu tez vakitte, teşekkürler nazlımelek

Kısırın daha lezzetli olmasını istiyorsanız içine kavrulmuş iyice rendeden geçmiş fıstık ekleyin

hangi fıstıktan peki? dolmalık mı?

nazlımelegem süpersin .. degişikmiş tarif ben böyle yapmıyordum..
karar verdim hem taze hemde kuru sogan kullancam bende hepinizin ellerine sağlık sağolun tarifler icin hanımlar
dün ıssız adam (havuclu cevizli ) kek yaptım ..davul fırında pişireyim dedim ama kabuk kısmı yandı içide pişmedi tam ..fırının azizliğine ugradım bir dahakine turboda yapcam
Almira pastanda cok güzel görünüyor ellerine saglık canım cektii

birincisi fırının kendi tepsisinde pişirmen gerekiyor
vede tepsiyi alttan üçüncü rafa koy canım
bizimkide pişirmiyodu sorduk servisine öyle dediler güzel pişiriyo şimdi

BUDA BENİM KISIR TARİFİM :))

1 su bardağı kısırlık bulguru yıkıyorum ve kısık ateşte bulgırlar şişene kadar demlendiriyorum

1 baş soğanı ince doğrayıp sıvı yağda kavuruyorum
içine 2 kaşık biber salçası ilave ediyorum

sonra bunu şişen bulgura katıyorum
iyice karıştırıyorum
2 domatesi ince doğrayıp ilave ediyorum
tuz karabiber kimyon acı pul biber ekleyip karıştırıyorum
bolca taze soğan maydonoz ekliyorum
ağız tadına görede limon suyu ekleyip karıştırıyorum
sonra gabek salatanın arasına ohhh miss

bazen de bir yumurtayı yağa kırıp sürekli karıştırarak parça pinçik omlet şekline pişiriyorum
ve bunu kısırın içine ekliyorum

sürep bi tad oluyor

bi deneyin derim

merhaba kızlar ben de uzun zamandır giremedim. yeni evli arkadaşlar katılmış, hoşgelmişler.
onları da görünce, ben yeni evliylen ve hayatımda ilk kez kısır yapınca nasıl rezil olmuştum onu yazayım dedim.
eşim kısır istedi bende bir heves tarif kitaplarımdan bakarak yaptım, ama yanlış ya da eksik yazılmış bir tarifti sanırım, bulguru çok, bakaratı aşırı, tadı fenaaa bi kısır çıkmıştı ortaya, eşim bir iki yedi, ama dayanamamıştı, sonra onu olduğu gibi atmak zorunda kalmıştım. o gü bu gündür kısır yapmaktan hep çekiniyorum. yaşadığım bu kötü deneyim öyle etkilemiş ki beni, kısır yemeyi severim ama yapmayı bi daha hiç denemedim. aslında zincirlerimi kırıp sizin tariflerinizzle bir denemek istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…