ilgimi çekti bu patatesli ıspanaklı yemeğin bir adı var mıcanim ispanakli yapabilcegin bir yemek istiyosan ,kesinlikle tavsiye edebilcegim
cok sevdigim bir yemegi soyleyim
firinda patatesli ispanak
patatesleri hasla,ispanagi kiymayla kavur, firin sepsininin altina yuvarlak dilimledigin haslanmis patatesi diz, uzerine biraz ispanaktan onun uzerine biraz kasar peyniri rendesi, ve tekrar patates ,ispanak diz, elindeki malzemeye gore katlarini kendin ayarlayabilirisn ,en ustune ise,miktarina gore 1 veya 2 tane yumurtayi sutle cirp, bir yumurtaya bir bardak sut bunu uzerine dok, yine kasar rendesi serp firina ver, haika oluyor, tabi vaktim yok bununla pek ugrasamam dersen normal yemek yaparsin
Konuyu gördüm hemen sorayım dedim :)belki aranızda arçelik fırın turbo kullanınız vardır
kızlar böreklerimin altını pişirmyor fırın yapoğacada falan sorun yaşamıyorum ama iş böreğe gelince yok belki aynı fırını kullanınız vardır püf noktasını bileniniz vardır anlatırsınız sevinirim vallahi
Sympathique kullanıcısından alıntı
canim ispanakli yapabilcegin bir yemek istiyosan ,kesinlikle tavsiye edebilcegim
cok sevdigim bir yemegi soyleyim
firinda patatesli ispanak
patatesleri hasla,ispanagi kiymayla kavur, firin sepsininin altina yuvarlak dilimledigin haslanmis patatesi diz, uzerine biraz ispanaktan onun uzerine biraz kasar peyniri rendesi, ve tekrar patates ,ispanak diz, elindeki malzemeye gore katlarini kendin ayarlayabilirisn ,en ustune ise,miktarina gore 1 veya 2 tane yumurtayi sutle cirp, bir yumurtaya bir bardak sut bunu uzerine dok, yine kasar rendesi serp firina ver, haika oluyor, tabi vaktim yok bununla pek ugrasamam dersen normal yemek yaparsin
kızlarrr
yarın muharremin 10.cu günü
evinize mutlaka bişeyler alın bir yıl boyunca berektli olsun sofranız
hanımlar meraba size pratik balık tarifi ;
tavada kızarttığımız balıklar artık evdeböyle yapıyoruz
mısır ununa bulayıp tepsiye diziyoruz fırında pişiriyoruz
görüntüsü kızartma gibi ama tadı kızartmadan daha güzel oluyor
hem kızartmayla uğraşmıyorsunuz hemde eviniz kokmuyor
kızlarrr
Yaa evet malesef unutarak dün alışveriş yapmıştım keşke erteleseydim. Ama neyse, bugün de alırım ufak tefek de olsa bişiler.kızlarrr
milföy böreğe çok yakın bir lezzet Hamayili Börek:
MALZEMELER:
* 3 yufka
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1,5 su bardağı süt
İÇİNE:
* Beyaz peynir
* Kıyılmış maydanoz
* 1 yumurta akı
YAPILIŞI:
- Birinci yufkayı serin. Üzerine sıvıyağı ve süt karışımını sürün. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayarak üstüste serin.
- Yufkaların karşılıklı kenarlarını kapatarak kare şekline getirin
Peynir kıyılmış maydanoz ve yumurta akını karıştırarak içi hazırlayın. Hazırladığınız içi kare haline gelen yufkanın her tarafına paylaştırın.
-Karşılık köşeleri ortada birleştirek zarf şekli verin.
12 üçgen parça oluşturacak şekilde kesin. Önce zarfın birleşim yerlerinden keserek 4 üçgen elde edin.Sonra üçgenleri ortadan ikiye kesin, oluşan üçgenleri de ortadan ikiye kesin..
Böreklerinizi buzdolabı poşetlerine yerleştirip derin dondurucuda en az 6-7 saat bekletin.
- Derin dondurucudan çıkarıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp 170ºC'de ısıtılmış fırında pişirin.
Kaynak
Hanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?