Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

kızlar, bence balık tarifleri de paylaşalım? ne dersiniz?
ben her cuma balık yapmaya özen gösteriyorum şu aralar. pazardan alıp taze taze yapıyorum. en son levrek yaptım. pazarcı fırın için hazırlıyor, üstünüde çiziyoor. evde güzelce yıkayıp, karabiber, kekik, tuzla karıştırıyoum, fırınaa diziyorum, mis mis... kızım da bayılıyor.
ben hiç barbun almadım, yapmadım. ama denemek istiyorum. billdiğiniz bir tarif var mı?

ilgimi çekti bu patatesli ıspanaklı yemeğin bir adı var mı

oo tarifleri süper hanımlar.. ufkum genişledi..:)
ellerinize sağlık..
patatesli ıspanaklı yemekte cok ilginc geldi .. denemek lazım

süpermiş deneyeceğim inş.
ıspanak mevsimi tam, bildiğiniz değişik tatları paylaşın da bize de çeşit olsun hep aynı şeyi yemeyelim.
ıspanak bulur bulmaz ben de ıspanaklı pasta yaparım bayılırız biz. geçmiş sayfalarda paylaşmıştım.

benim fırınımda arçelik turbo kek kurabiye vb tatlılarda bi dorun yok ama iş böreğe poaçaya yemek pişirmeye gelince hiç olmuyodu bende davul fırın aldım cnm şimdi rahatım tuzlular davulda diğerleri fırında pişiriyorum

bu tarif çok hoşuma gitti denenecekler listeme aldım ama patatesi kızartsak daha lezzetli olmaz mı ağır mı olur acep

selamlar,
dediğim gibi herkesin kısır yapışı farklı ama alıştığı bir lezzet bildiği bire tarif var ona göre yapıyor ve genelde çoğumuzda malzemeler aynı..
açıkcası yeşillikler ve baharat dışında kısıra extra bişey katılması taraftarı değilim özü bozulmuş gibi geliyor fıstık nasıl olur düşünemedim bir an..

fırın konusuna gelince benimki normal fırın tatlı tuzlu hepsini onda pişiriyorum.. çok kaliteli bir markada değil düğün hediyesi olarak gelmişti ama çok süper menunum fırınımdan..

fırında patatesli ıspanak değişik güzel geldi bir denemek lazım...

veee evet aşure ayı bende yapıcam aylık alışveriş bekliyorum..

ben fasulye nohut buğday hepsini bir bir gün önceden ıslatıp ertesi gün tek tek haşlıyorum.. (buğdayı pişirken azcıkta pirinç atıyorum) zetn geç olduğu için karıştırıp dolaba koyuyorum ertesi gün çıkarıp üzerine kıvamına göre su ekleyip ocağa koyuyorum bir iki karanfil atıyorum kaynayıp özleşince rendelenmiş portakal yada limon kabuğu birazda süt ekliyorum beyaz olsun diye az ama çok değil sonra ıslatılmış süzülmüş kuru kayısı, incir, ıslatılmış sarı üzüm işde varsa dut kurusu ekleyip bir taşımda onlarla kaynatıyorum ve altını kapatıyorum.. sonra dağıtırken kaselere koyup üzerlerine fındık ceviz tarçın ve kuş üzümü ile süsleyip servis yapıyorum... ben içine siyah üzüm ve erik kurusu koymuyorum rengi koyulaşıyor..
inş. bişey unutmamışımdır afiyet olsun...
sarı üzüm ve süslemede kuş üzümü kullanıyorum....

hanımlar meraba size pratik balık tarifi ;

tavada kızarttığımız balıklar artık evdeböyle yapıyoruz

mısır ununa bulayıp tepsiye diziyoruz fırında pişiriyoruz

görüntüsü kızartma gibi ama tadı kızartmadan daha güzel oluyor

hem kızartmayla uğraşmıyorsunuz hemde eviniz kokmuyor

hava çok kötü bebeğimle dışarı çıkamam diye akşam babasına bırakıp, yarının alışverişini bu akşam yaptım ben. :90:

barbun da böyle yapılır mı acaba,

kızlarrr

yarın muharremin 10.cu günü

evinize mutlaka bişeyler alın bir yıl boyunca berektli olsun sofranız
Yaa evet malesef unutarak dün alışveriş yapmıştım keşke erteleseydim. Ama neyse, bugün de alırım ufak tefek de olsa bişiler.
Bi de oruç tutmayı unutmasaydım...
Bakalım, akşam fırsat bulabilirsem aşure de yapmaya niyetlendim...
Forumun tarifler kısmına bi göz atayım bari.

Libyana inşaallah gelmiş, hoşgelmiş :)
Özelden mesaj atacaktım ama sanırım mesaj kutun dolu, Hoşgeldin Libyanacım. Daha doğrusu "hoşgittin" denir mi bilemedim...

Bu akşam aşağıdaki tarifi deneyeceğim, yalnız daha önce yaptım, hem de iki kez, kabarmadı hiç. Tadı falan iyiydi ama pek bi fıs oldu neden ola ki?

Bunu dolaba attım bi kısmını ertesi gün pişirdim, bi kısmını da misafir gelene kadar birkaç gün beklettim.
Pratik olmaya iyi, ama işte acaba ben bişi mi atladım yoksa orjinali mi böyle oluyor??

zeynocan bende kurban bayramında yapıp koymuştum bu börekten buzluğa..
çıkarıp pişirdim ılıkken güzel oluyor ama benimkide pek kabarmadı..
ben iki yufkayla yaptım ona saydım ama kalınlığı iyiydi iki yufkayla.. 3de sanki çok olur gibi geldi gözümde..
olmazsa birde 3le deneyim bakalım..

Hanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?

kızlar ben genellikle somon yaparım.Yiyen herkes çok beğenir.dilimlenmiş somonun üzerine; 1 kaşık biber salçası, göz kararı zeytin yağı, pul biber, kekik, nane, ezilimiş sarımsak, biraz limon suyundan oluşmuş sosu sürüp tavaya diziyorum.Ağzını kapatıp kızarana kadar pişiriyorum. Aynı şekilde fırında da oluyor.Nar gibi kızarıyor ve lezzeti süper.

Hanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?

Sinoplu ben balıktan hoşlanmam,tekir dışında..Kendine has bir tadı ve kokusu var,hiç bir balığa değişmem onu..Mısır unuyla tavasını yaparım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…