çipura üstü kapalı elektrikli ızgarada pişiriyorum çok lezetli içeriside kokmuyor yanınada zeytinyağlı sarımsaklı roka salatasıHanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?
Hanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?
hamsiyi bazen kızartırım bazen de sebzeli buğulamasını yaparım
kızartcaksam illaki mısır ununa bularım
sebzeli buğulama yaparken
soğanları jülyen doğrayıp bir diş sarmısakla zeytin yağında soteliyorum
sonra ince doğranmış sivri biberler bir iki çeviriyorum ardından küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kavuruyorum ardından kılçıkları çıkarılmış hamsileri ekleyip tuzunu biberini ayarlıyorum
hamsiler buğulana kadar pişiriyorum( su katmamdan)
servis ederken az limon suyu vede kıyılmış maydonoz ekleyip afiyetle yiyorum :))
çipura yada levreğide fırın torbasında yaparım genelde
balıkları temizleyip tuzla biberle tatlandırıyorum
bir soğanı sarmısağı vede defne yaprağını da içine atıp torbanın ağzını bağlıyorum
sonra hopp fırına
miss miss :))
ya konu açmak istemedim buraya yazayım dedim
milföy hamuru aldım geçen gün hep aynı tarif var
üçgen şeklinde kesiyoruz içine peynir koyuyoruz(yani ben)
başka tarif yok mu bu milföy hamuruyla ilgili acaba:))
bazen diyorum ben de torbada yapsak fırın daha mı az batar diye ama deliyoruz ya oradan yine yağ sıçrar mı, bir de buğulama gibi mi oluyor yoksa kızarıyor mu torbada da?
balıkları fırın poşetine koyduktan sonra ağzını kapatıyorum
bi kaç yerşnden deliyorum sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyorum
tepsi kirlenmemiş oluyor
balıkta lokum gibi çıkıyor
balıkları fırın poşetine koyduktan sonra ağzını kapatıyorum
bi kaç yerşnden deliyorum sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyorum
tepsi kirlenmemiş oluyor
balıkta lokum gibi çıkıyor
ben bu şekilde pişirdim beğenmedik tadı ağır olduğu için en iyisi ızgara tabi herkesin damak tadı farklı
:44: kızlar acaba balığına göre değişebilir mi? mesela hamsi ve palamuta gitmeyip de çipura/levrek için daha uygun olabilir mi acaba
emacım ızgara tabii en güzelinden ama kokusu yüzünden hiç yapmıyoruz bu sefer, pratik yöntem bulsam çok daha sık yapmak istiyorum da
:44: kızlar acaba balığına göre değişebilir mi? mesela hamsi ve palamuta gitmeyip de çipura/levrek için daha uygun olabilir mi acaba
emacım ızgara tabii en güzelinden ama kokusu yüzünden hiç yapmıyoruz bu sefer, pratik yöntem bulsam çok daha sık yapmak istiyorum da
yorguncuğum çipura 'yı yaptım poşette fırında ağır oldu kimse beğenmedi sonra gittim üstü kapalı elektrikli ızgara aldım içeride pişiriyorum koku yok herkes tadından memnun üstelik bu ızgaradan 4 kişi sipariş verdi aldım ayrıca kırmızı biberleri,patlicanları,soğanları süper pişiriyor
ben de cipurayi firin posetinde yaptim ama hic begenmedim ve esimde bagenmedi.
daha sonra levrek aldik onu da kagitta yaptim cok guzel oldu .
eger levrek yapacaksaniz kagitta yapilmasini tavsiye ediyorum...
ama benim levreğim vede çipuram çok güzel oluyor poşette
çok hafif ve çok lezzetli
kızlarr baharat olarak kattığınız şeyede bağlı tadı tabiki
selamlar,
naber kızlar balık sohbetleri yapılmış ben pek tüketmediğim için o konuda bir fikrim yok..
bugün bende aşuremi pişirdim sonunda komşularımada dağıttım tanışmadıklarımlada o bahaneyle tanıştık... şimdiye kadar kimseden gelmedi ben zaten pişirecektim valla kendim yaptım ama çok güzel olmuş ne yalan söylüyimmmmüstünede bol ceviz, tarçın, kuş üzümü, fınfık ve narla süsledim dahada süper oldu iyice doydum aşureye... :81:
şimdi bi soru soracağım :78: hiç kağıtta bir şey pişirmedim de, torba gibi değil bildiğimiz tepsiye yaydığımız pişirme kağıdına sararak mı oluyor ? kokuyo ve fırın batmasını engelliyordur biraz di mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?