Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

ne somon ne de tekir yedim daha ..:) ama ilginc geldi.. balık sezonuda acılmışken demek isterim..
cok teşekkür ederim hanımlar cevaplar için.

Hanımlar kışın en cok hangi tür balık alıp pişiriyorsunuz?
lezzet olarak hangisi daha güzel?
çipura üstü kapalı elektrikli ızgarada pişiriyorum çok lezetli içeriside kokmuyor yanınada zeytinyağlı sarımsaklı roka salatası
tavsiye ederim

hamsiyi bazen kızartırım bazen de sebzeli buğulamasını yaparım

kızartcaksam illaki mısır ununa bularım

sebzeli buğulama yaparken

soğanları jülyen doğrayıp bir diş sarmısakla zeytin yağında soteliyorum
sonra ince doğranmış sivri biberler bir iki çeviriyorum ardından küp doğranmış domatesleri ekleyip domatesler suyunu çekene kadar kavuruyorum ardından kılçıkları çıkarılmış hamsileri ekleyip tuzunu biberini ayarlıyorum
hamsiler buğulana kadar pişiriyorum( su katmamdan)

servis ederken az limon suyu vede kıyılmış maydonoz ekleyip afiyetle yiyorum :))

çipura yada levreğide fırın torbasında yaparım genelde

balıkları temizleyip tuzla biberle tatlandırıyorum
bir soğanı sarmısağı vede defne yaprağını da içine atıp torbanın ağzını bağlıyorum

sonra hopp fırına

miss miss :))

ya konu açmak istemedim buraya yazayım dedim
milföy hamuru aldım geçen gün hep aynı tarif var
üçgen şeklinde kesiyoruz içine peynir koyuyoruz(yani ben)
başka tarif yok mu bu milföy hamuruyla ilgili acaba:))

bazen diyorum ben de torbada yapsak fırın daha mı az batar diye ama deliyoruz ya oradan yine yağ sıçrar mı, bir de buğulama gibi mi oluyor yoksa kızarıyor mu torbada da?

ya konu açmak istemedim buraya yazayım dedim
milföy hamuru aldım geçen gün hep aynı tarif var
üçgen şeklinde kesiyoruz içine peynir koyuyoruz(yani ben)
başka tarif yok mu bu milföy hamuruyla ilgili acaba:))

işte değişik milföy tarifi
denemeye değer bence tavsiye ederim

MİLFÖY TOPLARI

MALZEMELER:

6 kare milföy hamuru
100 gr. beyaz peynir
Yarım demet maydonoz

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
Bol miktarda susam ve haşhaş

YAPILIŞI:

Milföy hamurları yumuşayınca her birini 4 eşit kareye bölün.
Peyniri ve ince kıyılmış maydonuzu karıştırın.

Bu karçtan bir tatlı kaşığı alıp milföy karelerinin ortasına koyun.
Ardından hamurun kenar kısımlarını ortada toplayın ve yuvarlayın.

Milföy toplarını önce yumurta sarısına sonra susam yada haşhaşa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Soğuyunca servis yapın.

Afiyet olsun.

* İç malzemesini dilediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

Bu tarifi yemek kursuna giden bi arkadaşımdan alıp yaptım
fırından çıkmasıyla bitmesi bir oldu diyebilirim

bazen diyorum ben de torbada yapsak fırın daha mı az batar diye ama deliyoruz ya oradan yine yağ sıçrar mı, bir de buğulama gibi mi oluyor yoksa kızarıyor mu torbada da?

balıkları fırın poşetine koyduktan sonra ağzını kapatıyorum

bi kaç yerşnden deliyorum sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyuyorum

tepsi kirlenmemiş oluyor
balıkta lokum gibi çıkıyor

ben bu şekilde pişirdim beğenmedik tadı ağır olduğu için en iyisi ızgara tabi herkesin damak tadı farklı

ben bu şekilde pişirdim beğenmedik tadı ağır olduğu için en iyisi ızgara tabi herkesin damak tadı farklı

:44: kızlar acaba balığına göre değişebilir mi? mesela hamsi ve palamuta gitmeyip de çipura/levrek için daha uygun olabilir mi acaba

emacım ızgara tabii en güzelinden ama kokusu yüzünden hiç yapmıyoruz bu sefer, pratik yöntem bulsam çok daha sık yapmak istiyorum da

yorguncuğum çipura 'yı yaptım poşette fırında ağır oldu kimse beğenmedi sonra gittim üstü kapalı elektrikli ızgara aldım içeride pişiriyorum herkes tadından memnun üstelik bu ızgaradan 4 kişi sipariş verdi aldım ayrıca kırmızı biberleri,patlicanları,soğanları süper pişiriyor

yorguncuğum çipura 'yı yaptım poşette fırında ağır oldu kimse beğenmedi sonra gittim üstü kapalı elektrikli ızgara aldım içeride pişiriyorum koku yok herkes tadından memnun üstelik bu ızgaradan 4 kişi sipariş verdi aldım ayrıca kırmızı biberleri,patlicanları,soğanları süper pişiriyor

ben de cipurayi firin posetinde yaptim ama hic begenmedim ve esimde bagenmedi.
daha sonra levrek aldik onu da kagitta yaptim cok guzel oldu .
eger levrek yapacaksaniz kagitta yapilmasini tavsiye ediyorum...

ama benim levreğim vede çipuram çok güzel oluyor poşette

çok hafif ve çok lezzetli

kızlarr baharat olarak kattığınız şeyede bağlı tadı tabiki

selamlar,
naber kızlar balık sohbetleri yapılmış ben pek tüketmediğim için o konuda bir fikrim yok..

bugün bende aşuremi pişirdim sonunda komşularımada dağıttım tanışmadıklarımlada o bahaneyle tanıştık... şimdiye kadar kimseden gelmedi ben zaten pişirecektim valla kendim yaptım ama çok güzel olmuş ne yalan söylüyimmmm üstünede bol ceviz, tarçın, kuş üzümü, fınfık ve narla süsledim dahada süper oldu iyice doydum aşureye...:81:

ah emacım, hani şu alt tarafı gri, üst tarafı genelde renkli olanlar, eskiden voltaj ayarı tutmayıp hatta atardı teli mi taşı mı ne, babam tamir ederdi onlarda yediğim balığın, pirzolanın tadını hiçbir yerde yediğimde bulamam desem...

eskiden büyük mutfaklı evimiz vardı o bir köşede dururdu ist.da, yazlıkta da vageçilmezimizdi. ama ufak mutfakta nasıl kullanır, nereye koyarız bilemedik, küçük aslında tabii ama elektrikli şey ya :44: ama sen şimdi koku yok da diyince bi bakınsak diyorum çarşıya :78:

bi ara üstü açık ızgara aldık, altına su koyulanlardan ama ı ıh hiç kullanışlı gelmedi. :44: ya bu ızgarayı mini fırın üstüne oturtsak durur mu acep :44:

ben de cipurayi firin posetinde yaptim ama hic begenmedim ve esimde bagenmedi.
daha sonra levrek aldik onu da kagitta yaptim cok guzel oldu .
eger levrek yapacaksaniz kagitta yapilmasini tavsiye ediyorum...

şimdi bi soru soracağım :78: hiç kağıtta bir şey pişirmedim de, torba gibi değil bildiğimiz tepsiye yaydığımız pişirme kağıdına sararak mı oluyor ? kokuyo ve fırın batmasını engelliyordur biraz di mi

ama benim levreğim vede çipuram çok güzel oluyor poşette

çok hafif ve çok lezzetli

kızlarr baharat olarak kattığınız şeyede bağlı tadı tabiki

içine hiç bi şey koymadan yapsak mı daha iyi olur yoksa soğan, kekik, karabiberle falan mı???? torba için yani, doğrudan tepsiye koyunca biber, soğan koyuyoruz da.

çokk sewerim aşureyi

kızlar size acil tarafından bir sorum olacak..

hani şu pastanelerde satılan ufak yuvarlak sandviçler vardır ya poşette satılır onun tarifini bilen var mı :92:

evet canim bildigin yagli kagit onu tepsiye seriyorsun baligin hepsini saracak sekilde sonra uzerinee baligi ve istedigin sebzeleri kagidi iyice sariyorsun neredeyse hava almayacak sekilde.
koku cok az da olsa oluyor ama firin hic batmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…