Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

içine hiç bi şey koymadan yapsak mı daha iyi olur yoksa soğan, kekik, karabiberle falan mı???? torba için yani, doğrudan tepsiye koyunca biber, soğan koyuyoruz da.

ben balığı önce bi güzel tuzluyorum hafif karabiber serpiyorum içine 2 ye böldüğüm soğanı koyuyorum torbayı unlayıp balığı içine koyuyorum sonra torbanın içinede balığa değdirmeden defne yaprağını koyuyorum torbanın ağzını bağlayıp bi iki yerinden deliyorum

sonra hopp fırına fırından alınca torbanın ağzını açıp kekik serpiyorum bir süre de böyle fırında bekletiyorum çok lezzetli oluyor valla benim ki

uzunca bir aradan sonra selamm hanımlar inşallah herkesler iyidir =)=)

işlerim çok yoğun ama hepinizi özledim =) gelmişken basit bir tarif verip kaçayım diyorum =) inş. enkısa srede aranızda döneceğimm =)

sebzeli köfte;
1 kurusoğan
2 patates
1 havuç
2dilimekmek içi
azıcık kıyma
1 yumurta
kkarabiber,pulbiber,tuz isteğe göre nane ve kekik

yapılışı
bütün sebzeler rendenın en ince yerınden geçirilir . soğanın ve patatesin suyu sıkılır kıyma havuç yumurta baharatlar hepsi bir güzel yoğrulur köfteyye istenen şekil verilir ve iyce kızartılır.
çok lezzetli oluyor herkese tavsiye ederim=)

afiyet olsun =)

bu arada ben geçenlerde çiprayı tavada kızarttım hiçte kokmadı. kızartıp yemk guz l oldu bide fırına atıcam direkt olarak baaklım o naısl olucak. bu kağıtta levrek denemeye değer die düşünüyorum =)=) en kısa sürede denemem gerek=)

iyi akşamlar hamarat bayanlar.
bnde sizden bişey rica edicem.
cuma kuranını almak istiyorum önümüzdeki hafta veya snraki haftaya.
hamileyim ve çok uğraştırıcı şeyler olmasın ama değişik olsun istiyorum
ne yapabilirim sizcE?

kızartırken az yağda mı, patates kızartır gibi bol yağda mı yaptın mbluecum? veee. kaç dakika yeterli olur, bütün kızarttığını düşünerek soruyorum

Canım hazır yufkadan börekler yapabilirsin ..
bir de kek yapsan ..
amerikan salatası ,piyaz fln olur sanırım.. yada havuclu salata..
ugrastırmazlar bunlar..

selamlar, herkesin yeni yılını kutluyorum.. sağlıklı,mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum.. :87::124::124::119::119::87:

uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kızlar

neler konuşuldu ben yokken bilmiyorum, bu topiğin en zor yanı bu maalesef

malum elektrik pahalı, fırında yemek yapmak da hem sevkli, hem lezzetli!

benim ricam; fırında yemek yapma sürelerini hangi püf noktalarıyla kısaltabiliriz diye konuşsak:78:
ör: fırında karnabahar: eskiden beşamel soslu ya da yoğurt soslu yapardık hep ama mini fırında 1 saatte pişerdi :18: şimdi yumurta, galeta unu ve sıvı yağ ile yağınca 30 dakikada kızarıyor

bunun gibi tecrübeleriniz var mı acaba? başında durmadan yapması çok kolay ama insan elektriği de düşünüyor hani :26:

Merhaba Hanımlar.. topik çok boşlanmış sanki:26:
tavuk yemegını fırın poşetiyle yapmak kısa süreli oluyor..
aklıma bir tek bu geldi.. dahası gelince yazarım ..:)

cheesekek yapanınız var mı hanımlar? püf noktanız nedir?

cheesecake yapmada ustayım tuzsuz lor ve 200gr labne ile yapıyorum ........,..,..,tabanı ben bisküitli yapmıyorum orjinali öyle değil çünkü tabanı bu şekilde yapıyorum 300gr un,200gr,1oogr şeker,1 paket vanilya.......45 dakika buzdolapta beklet.....iç harcı ....150 gr şeker 1paket vanilyalı puding, 4 yumurta,500gr lor (tuzsuz) 160 derece 70 dakika fırında pişirin soğuduktan sonra üstüne portakallı jöle lezzeti artırıyor tavsiye ederim çoğu kişi damak tadı daha önce yemediğinden beğenmiyor maalesef

lor peynırsız olmaz mı peki?
evde olan malzemelerle yapsam labne bile yok almak gerekiyor onun yerine de kullanılcak alternatif ne olabilir?

lor peynırsız olmaz mı peki?
evde olan malzemelerle yapsam labne bile yok almak gerekiyor onun yerine de kullanılcak alternatif ne olabilir?
süzme yoğurt olur yumurtaları çoğaltacaksın ve ayrı ayrı çarpman gerekecek beyazı krem şanti gibi kabarması gerekecek yoksa tutturamazsın

Ben en çok limonlu cheesecake seviyorum ve işte tarifi...

LİMONLU CHEESECAKE

Malzemeler;
Tabanı için;

*1,5 paket eti burçak bisküvi,
*100 gr eritilmiş tereyağı.

Üst malzemesi için;
*3 yumurta,
*600 gr labne peynir,
*200 gr krema,
*1 su bardağı toz şeker,
*1 paket vanilya,
*3 çorba kaşığı buğday nişastası, (silme)
*1 adet limonun suyu,
*1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Üstünü süslemek için limon dilimleri.

Hazırlanışı;
1.Önce 24 cm'lik kelepçeli kalıbınızın altını, yağlı kağıt ile kaplayın ve fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın.
2.Taban için bisküvileri ve eritilmiş tereyağını beraberce rondoda çekin. Hamur haline gelen bu karışımı, kelepçeli kalıbınızın altına bastırarak yayın ve buzdolabına, üst malzeme hazırlanıncaya kadar kaldırın.
3.Labne peynir ile şekeri mikserle iyice çırpın. Bu karışıma sırası ile kremayı, limon kabuğu ve limon suyunu, vanilya ve nişastayı katarak tekrar çırpın.
4.Son olarak karışıma yumurtaları tek tek katarak ve fazla çırpmadan karıştırın.
5.Buzdolabından çıkaracağınız alt tabanın üzerine peynirli kremayı dökün ve fırına yerleştirin.
6.Cheesecake in çatlamaması için ısıya dayanıklı küçük bir kabın içine su koyarak fırında uygun bir yere yerleştirin ve cheesecake' i yaklaşık olarak 45-50 dakika pişirin.
7.Cheesecake'in fazla kızarmamasına dikkat edin. Orta kısmı hafif sallanıyor, kenarları sallanmıyor ise pişmiş demektir. Bu hali ile fırını kapatın ve fırın kapağını yarım açarak, bu şekilde iyice soğumasını bekleyin.
8. Cheesecake iyice soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın ve en az 6 saat dolapta soğumasını sağlayın.( 1 gece dolapta beklerse çok daha iyi olur )
9.Kalıptan çıkarmak için önce kenarlarını bir bıçak yardımı ile kalıptan ayırın ve daha sonra kelepçeli kalıptan çıkarın. Limon dilimleri ile süslediğiniz ceheesecake'iniz servise hazırdır.

Cyd86 senin tarifte iyi cheecake soğuduktan sonra bu sosta lezzetli tavsiye ederim üzeri için: 2 su bardağı portakal suyu, 1 su bardağı su,1 yemek kaşığı toz şeker , 3 yemek kaşığı nişaşta , 2 yemek kaşığı portakal şekerlemesi

Bunu deneyeceğim canım sağol

teşekkürler cevabın için. normalde 1 saati buluyor neredeyse mini fırında sadece but pişirmek bile, poşeti denemek lazım sanırım.

ee başka fikri olan yok mu kızlar, fırında daha çabuk yemek pişirebilmek için?

Selam bayanlar!
Nasıl gidiyor bakalım :80:
Kimsecikler yok mu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…