Mutfak Sohbetleri (Mutfağa ve Lezzete Dair Herşey)

Slm libyana...,

Hayırlı geceler herkese:) Uzun zamandır ugramadım buraya :)
sevgiler herkese :13:

selam kızlarr,yaa tariflerin çoğunun içeriği silinmiş ama konular hep duruyor :S

herkese selammm,
bir süre önce bu bölümü aboneligime almistim ama site degisikliklerinde silinmis..sevgili libyanin yeni tarifleri var mi bir bakayim derken (bu arada yokmus "aaaaa" ) basliga yeniden abone oldum

pisirme süresi kisa olan bir yemek bilmiyorum ama ben firini actigimda isinmisken illa bir kek, yada yine yanina uygun hemen 2. bir tepsi baska birsey yapiyorum..sebzeli turlu tarzinda:)
tavuguda hepposette yaparim ben maksimum 45 dakika

cuprada, bana yagli geliyor cipura oyuzden firinda cok begenirim ben o baligi ayri bir sos hazirliyorum kaseye zeytinyagi limon tuz karabiber arzu edersem karistiriyorum birseyler ..ve elimle her yerine suruyorum kesikler atiyorum
harika oluyor

kızlar size acil tarafından bir sorum olacak..

hani şu pastanelerde satılan ufak yuvarlak sandviçler vardır ya poşette satılır onun tarifini bilen var mı :92:

ben hertürlü sandivic cok severim..hazir alamiyorum kendim yapiyorum ..ama tam anliyamadim nasil bir sandivic ve neyli? belki yardimci olabilirdim

desenize fırında elektrikten tasarruf pek mümkün değil, biz kek,börek türü şeyleri çok seyrek yaparız, devamlı tüketmiyoruz ama diğer arkadaşların işine yarayabilir.

çipura fırında geçen gün yine yaptık, hamsiyle filan kıyaslanamaz gerçekten kokutmuyormuş yahu, hamsi kokusu 3 gün çıkmayınca gözümüz korkmuştu da sizin sosu da deneyeceğim

arkadaşın sorduğu sandviçler, hani poşetler içinde 10 tane alan minik yumuşak genelde yuvarlak, sade, içinde bir şey olmayan sandviçler sanırım. tatlımsı olur hani pastane hamuru mu ne denir ya, tatlıya kaçan bi tadı olur genelde. ama ben üşenir dışarıdan alırım yine

Pizza hamurun tarifi: 4 bardak un,1/2 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı ılık su, 1yaş maya yoksa kuru maya 1 saat bekletin iki küçük tepsi çıkıyor hamuru iki bölün ve oklava ile açın sonra tepsiye yayın üstüne rendelenmiş domates içine 1 tatlı kaşığı ketçap 1 tatlı kaşığı salça sonra kaşar peynir 5 domates 4 bardak rendelenmiş kaşar peyniri eğer eğer pizza hamurun hem lezzetli hem sağlıklı olmasını diliyorsanız ben değirmenden alıyorum 1/2 kepek 1/2 beyaz unu karıştırın acaip lezzetli oluyor

Çok teşekkürler!
Evet,epeydir yazamadık bundan sonra daha sık müdahil olacağız inşaAllah.
Tariflerin içerikleri silinmiş.Editleme yaptığımızda yine görünmüyor.Sizin de açtığınız konularınız içeriği boş ise,tekrar açar mısınız bayanlar
Veya böyle tariflere rast gelirseniz,bizlere bildiriniz ki konu sahibelerine ulaşalım.

yorgun savasci, benim oglum biskuvi canavari, cok seviyor bende yedirmek istemiyorum..o yuzde kurabiye ve sade kek cok sik yapiyorum
evet cipura firinda neredeyse hic kokmuyor

milchbrötchen gibi mi yorgun? eger öyleyse bende var :)

yorgun savasci, benim oglum biskuvi canavari, cok seviyor bende yedirmek istemiyorum..o yuzde kurabiye ve sade kek cok sik yapiyorum
evet cipura firinda neredeyse hic kokmuyor

milchbrötchen gibi mi yorgun? eger öyleyse bende var :)

piacım, tabii ki haklısın, biz de küçükken eksik olmazdı zaten evden öyle şeyler
internette baktım ufakları üzerleri parlak olanları vardı milchbrötchenlerin onlar çok benziyor, e biz tarifi alalım denemiş oluruz di mi arama motoruna pastane sandviçi yazınca,görselleri tıklayınca çıkıyor minik minik sandviçler.

farklı da olsa öğrenmiş oluruz ev yapımı sen yaz bize

tarifi basiyazmali kiz istemis ben sana sanki devlet sirri gibi "bende var " demisim :))

ben 2 tarif vereyim o zaman

Biri Crosson tarifi sade ve bahsettiginiz pastane sandiviclerine benziyor..özellikle cocuklar cok seviyor

birde gecenlerde bir arkadasim yollamis aksam aksam..simdi yememeliyim diye posedi kaldirdim kaldirirken posedin agzi acildi bir koku yayildiki aksam yemegimi yedigim halde 3 tane yedim..bana sorarsaniz bu tarif daha lezzetli..ama bunu hic yapmadim ..digeri hep yaptigim o yüzden ikisinide veriyorum..basit farkliliklar var

crosson tarifi
3 su bardagi ilik süt
1kg un
1 yas maya
1 bardak sivi yag
3 y.kasigi seker (ben daha fazla koyuyorum)
cok az tuz

*hamur dinlendikten sonra iri bezelere ayrilir bezeler yuvarlak acilir ve 8 parcaya kesilir (pasta dilimler gibi) ve kenardan ice dogru yuvarlanir..tepsidede uzun bir süre bekletmek iyi oluyor..

diger tarif (arkadasimin)

1,5 su bardagi yag
3 su bardagi süt
1 su bardagi seker (Sekerin cok olmasi saniyorum o kokuyu tadi veriyor)
1 tane yas maya
1,5 y.kasigi tuz
1 yumurta ve 1 yumurtanin beyazi (sarisi uzeri icin ayriliyor)
aldigi kadar un

yapilisi malum:)

her iki tarifta cok lezzetli oluyor sade hamur sevenler icin tavsiye ederim

tarifi basiyazmali kiz istemis ben sana sanki devlet sirri gibi "bende var " demisim :))
ben 2 tarif vereyim o zaman

Biri Crosson tarifi sade ve bahsettiginiz pastane sandiviclerine benziyor..özellikle cocuklar cok seviyor

olsun piacım ben de takipteydim sonuçta, ben hayatımda hiç tam yuvarlak hamur açmadığımdan benim kruvasanlar yeni bir çığır açabilir şekil konusunda ama önemli olan lezzeti di mi aa pardon mayalı hamur, bunu açabilirim belki de :18:

kopyalıyorum tarifini hemen teşekkürler.

ben hertürlü sandivic cok severim..hazir alamiyorum kendim yapiyorum ..ama tam anliyamadim nasil bir sandivic ve neyli? belki yardimci olabilirdim

pia cım yorgun savaşçı arkadaşımın bahsettiği sandviçleri soruyordum tam da

verdiğin tarifi hemen deneyeceğim baklaım sonuç nasıl olacak ben ikici tarifi yapacağım şimdi kalkıp :)

teşekkür ediyorum yardımın için..

Hanımlar bu çorbayı biliyor musunuz bilmiyorum ama yana döne tarif arıyorum lütfen yardım ..
yahu ben markete gittigimde ton balık reklamı yapan kız corba yapmıs tadımlık verdi.. içtim cok hosuma gitti ..
icinde ton balıgı(tenekelerdeki),brokoli vardı tadını ladıgım bu ikisiydi.. biliyor musunuz bunlardan lezzetli bir corba nasıl yapılır ne katılır vs.?

slm kızlar ben kırk mevlütü okutucam yaa bana bir menü önerebilirmisinizz ama kolay şeyler olsunn bebeşimle zorlanmadan yapabileyiimm

slm kızlar ben kırk mevlütü okutucam yaa bana bir menü önerebilirmisinizz ama kolay şeyler olsunn bebeşimle zorlanmadan yapabileyiimm

tavuklu ya da etli pilav, ayran ve baklava...
lahmacun yaptırıp yanına tatlı ikramına da tanık olmuşluğum var.

çok fazla giren kalmamş buraya ama eğer gören olursa, bilen olursa bana yer elmasıyla ne yapabilirim yazabilir mi?

çok fazla giren kalmamş buraya ama eğer gören olursa, bilen olursa bana yer elmasıyla ne yapabilirim yazabilir mi?

Geçenlerde zeytinyağlı yer elması yaptım bende ilk defa.Pırasa yemeği gibi yapılıyor içine pirinç atıyorsun biraz güzel oldu.Deneyebilirsin.Birde rendeleyip sarımsaklı yoğurtla karıştırıp salata yapmayı düşündüm ama denemedim.Bolca vardı elimde de.Değişik bişey denersen yazarsanız sevinirim sık sık geliyor köyden bizede.

Kızlar eşim yer elması almış ilk kez gördüm hayatımda
Nası yenir bilemedim.
Başladık soyarak çiğ yemeye.

Tadı fena değil. Yeniyor. Havuç elma arası bişey.

Şimdi netten baktım, pişiriliyomuş fikri olan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…