Mutfak sorunları

Ay buralarda meslektaş hiç görmemiştim Allah kolaylık versin vallahi bitirme projesi zor iş. Ama şu an aklımda canlanan pek bir şey yok malum kafa başka projelerle dolu. Aklıma gelirse yazarım :)

bide üzerinde yemek yokken kendiliğinden kapanan ocak olabilir ,tost makinesine gelince evde yapılan tostlar zahmetli ve ortalık çok batıyor ekmek kırıntısı vs

Ek olarak proje sonucunu burada paylaşmassınız üzülürüm ...

Ocakların temizliği çok zor oluyor. Sünger dağılıyor.
Davlumbaz temizliği de işkence.
Kaynayana kadar karıştırılması gereken yiyecekler için de hala pratik karıştıracak metaryaller üretilmiş değil.
Taşan sütler, unutulan ve yanan yiyecekler de hala çoğu kadının sorunu.

sizin söylediğiniz eski evlerde mevcut.. teyzemin evinden biliyorum.. mutfak dolabı yok bildiğiniz duvarı oymuslar duvara kiş (yazılışını bilmiyorum ama okunusu bu şekilde sanırım ) yapmışlar ... yag,toz olmasın diye bide camlı dolap kapağı yapmışlar.. bence bu günümüzde de uygulanmalı..

bende set üstü ocakların düğmelerinin eski tip yada fırınlı ocaklardaki gibi aşağıda olmasını istiyorum.. yanda olunca çabuk tıkanıyor ve zamanla düğmeler artık dönmez hale geliyor... belki güvenlik (çocuklar için) açısından yanda duruyordur diyeceğim ama o zamanda neden fırınlı ocaklılarda yanda durmuyor diyorum..
bu konuya el atarsanız sevinirim.. projenizde başarılar dilerim..

Bana kalırsa düğme olması da gereksiz :)

Muhtemelen görünebilirlik açısında yapılmıştır ama bence de o çok sıkıntı. Onların temizlenmesi ayrı dert zaten. Teşekkür ederim :))

Şu ocakların çakmakları geldi aklıma ya. Çabuk bozuluyorlar. Takılıp devamlı çıt çıt ses çıkarıyorlar ama konuyla alakalı mı bilemedim

Tencereleein dip tutması benim işimi zorlaştırıyo. İstediğim sonuca ulaşamıyorum

Bende ayni seyi yazacaktim ocak cakmaklari beni delirtiyor.cit cit valla piknik tupu aldircam ewe en sonunda kafayi bozdum

Ocakta dogalgaz bir dakika acik kalksin o citcitlar citmayinca dogalgaz alarmi hemen otuyor dogalgaz alarmlari iki dakika sonra otsun

yemek pişince otomatik kapanan bir ocak büyük ihtiyaç yemeğin başında beklemek işkence

yemek yaparken yağ şıçrıyor bazen gözüme bile geliyor buna çare bulun anneme sorarsan tuz at diyo ama ben tuz hiç kullanmıyorum yemeklerde çaresizim :)

Bence komut verdiğimizde her türlü yemek yapma, pişirme, servis etme gibi işleri yapacak bir robot yaparsanız her türlü dertten kurtulmuş oluruz.. Çok makbule geçer.. Her tür yemek ezberinde olsun..

Ay ne güldüm buna çözüm olmaz hehalde aynısını bende yaşıyorum

benim sorunum set üstü ocaklarda düğmelerin altına giren zor çıkan yağ ve yemek artıkları
o düğmelere bi çözüm bulunsa

en nefret ettiğim şey ocak başında kaynaya kadar karıştır yemekler. bunun değişmesini istiyorum. EVET!!!

Duduklu tencereler daha guvenli olabilir...

ben içine yağlı kağıt koyuyorum hiç kirlenmiyor deneyebilirsin..

Tefalin ki çıkıyor çokta kullanışlı tavsiye ederim, at makineye hop bitti :)

Bayanlar bir çoğunuzun yanıtlarını alıntı yaptım elimden geldiği kadar, öncelikle hepinize çok teşşekür ediyorum, araştırmamın ilk aşaması sayenizde çok verimli geçti ve hocalarım da çok memnun kaldı :)))) eğer zamanınız olursa buraya da bir bakmanızı rica edeceğim :) şimdiden hepinize teşekkür ediyorum :*

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/pisiriciler-ve-sorunlari.798452/

arkadaşlar merhaba ;
1 ay önce SÜREL Döküm Tencere ve Tavalarından 1'er adet aldım , kesinlikle döküm ürünler sağlıktır , bulaşık makinasında yıkanabiliyor ayrıca yağlama falan yapmanızada gerek kalmıyor , eşim çocuklarım ve misafirlerim yaptığım yemekleri daha çok beğenmeye başladılar :) ayrıca piyasada satılan Granit ve Seramik ürünler alüminyum üstüne renklendirilmiş teflon kaplamadır , mantıken düşünelim bunlar gerçek seramik ve granitse metal sürdüğümüz zaman çizilmemesi gerekir ve sizlere tavsiyem çizilerek alttan metal görünen ürünleri sakın kullanmayın , tecrübemi kullanarak SÜREL döküm ürünleri aldım kesinlikle tavsiye ederim , sağlıcakla kalın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…