- 8 Şubat 2015
- 37
- 24
- 48
- 36
- Konu Sahibi biseydenicem
-
Yoğun istek var otomatık açılıp kapanan, uzaktan ayarlanabilen ocaklar için :)) bunu kesinlikle araştırmaya ekliyorum :) teşekkür ederimÖncelikle size başarılar diliyorum…
Ocağımız yemeğin pişme süresine göre kendini açıp, kıssa, pişince de otomatik kapansa çok güzel olur ya da ocağımıza yemeğimi koyduğumuz andan itibaren nerede olursak olalım, ufak bir kumanda sayesinde ya da telefonlarımız sayesinde gerek yemeğin altını kısmak, açmak, ocağı açıp kapatmak elimizde olsa süper olur. Mesela işten eve yaklaşınca, akşamdan hazırlayıp, ocağımın üstüne koyduğum yemeğimi işten çıkarken, yoldayken yemeğimin pişme süresine göre kumandayla ocağı açıp pişirmeye başlasam, eve gelince sıcacık yemeğim hazır olsa…..
Benim tost makinem de tavuk şiş yaptığımda yağ dışarı akıyor, altına büyük tepsi koymak zorunda kalıyorum. Yere akıcak yağlarıi, suları biriktiren bir haznesi olmasını isterdim. Birde ızgaranın yanında olan yerlere kırıntılar birikiyor, çok zor oluyor. Tost makinalarının içinde girinti , çıkıntı olmasın.
Ne kadar güzel şeyler saymışsınız. Özellikle 2 ve 9 benim çok işime yarayacak. Diğerlerini de başka ürünler yapan arkadaşlarıma önerebilirim :)) çok çok teşekkür ederimMutfaktaki en önemli sorunlarım :
1 - Bulaşık makinalarının tencere ve tava temizliğinde yetersiz olması
2 - Her yanı eşit pişirmeyen fırınlar, özellikle büyük boy olanlar
3 - Bir bardak meyve suyu içeceğim diye yarım günlük bulaşık çıkaran katı meyve sıkacakları
4 - Yeni nesil bulaşık makinalarının düşük ayar parlatıcı ve ya sirke ile çalışmaması. Şu anda bulaşık makinalarının %90 ının da kurutma özelliği yok, çabuk kuruma işini yüksek dozda parlatıcı kullanarak çözmeye çalışıyorlar. Eski bulaşık makinalarında sirke kullanmak sorun olmuyordu, yenilerde sorun. Parlatıcı kullanmaktan hiç hoşlanmıyorum hiç
5 - İyi, kaliteli tencerelere ödenen servet miktarındaki paralar, bu işi biraz daha ucuza kotarabilmeli üretici firmalar, çelik, seramik ve düdüklü tencere fiyatları birer küçük servet
6 - Mutfakta kullanılan tüm sarf malzemeleri çok pahalı ; kağıt havlular, streç ve folyolar, pişirme kağıtları, peçeteler vs... hepsinin iyisi pahalı
7 - Mutfakta kullanılan deterjanlar pahalı, özellikle bulaşık makinası için olanlar
8- Buzdolaplarının temizliği zor, rafların çıkarıp takılması vs...
9 - Yeni nesil inox tüm eşyaların temizliği bin dert, leke tutmaz diye satılan tüm inoxlarda cayır cayır leke kalıyor
10 - Son dönemde inatla reklamı yapılan silikon mutfak malzemeleri ; tümü insan sağlığı için ciddi bir tehdit, egale edilen tahta kaşıklar mutfaklara geri dönmeli
11 - Bir de kesme tahtaları var, avuç içi kadar kesme tahtalarının fiyatı inanılmaz derecede uçuk, bunun sebebini çok merak ediyorum
13 - Siyah fırın tepsileri kabus gibi, ne kadar yıkarsan yıka bir yerinde bir şeyler mutlaka kalıyor, o siyah tepsileri yakından bir inceleyin asla tam temizlenmiyorlar, bunların farklı bir şekli yapılsa ne olur, mesela beyaz olsalar üzerlerinde kalanlar görülse
14 - Bir de tabi ne kadar dikkat edersen et, dışı liv tutan teflon tava ve tencereler var, ne yaparsan yap kararıyor, içi sağlam olsa da gözüm dayanmıyor, atıyorum bir süre sonra
İlk aklıma gelenler bunlar ...
Ya aslında ilk başta bulaşık makinesi yapacaktım, sonradan pişirme ünitesine yöneldim. Ama eğer bi değişiklik olursa bunu kesinlikle düşünürüm :))çöpüyle beraber yerleştirilen bir bulaşık makinesi de fena olmaz hani :)
makineden bir boru çöpe bağlansın , bulaşıkları öylecene koyverelim :)
Küçük tost makinalarinin içi cikmiyo. Temizligi sorun.
bence de iğrenç. sürekli düğme söküp temizleyip takmaktan bıktmbenim sorunum set üstü ocaklarda düğmelerin altına giren zor çıkan yağ ve yemek artıkları
o düğmelere bi çözüm bulunsa
bende cucinox marka tost makinesi var. benimki de çıkıyor teflon plakaları. annem ne uğraşırdı temizlemek içinTefalin ki çıkıyor çokta kullanışlı tavsiye ederim, at makineye hop bitti :)
Hanımlar merhabalar,
ODTÜ endüstri ürünleri tasarımı 4.sınıf öğrencisiyim. Bitirme projem kapsamında yürüttüğüm bir araştırma ile meşgulüm bu aralar. Mutfakta, yemek yaparken hazırlık aşamasından pişirip servis etme aşamasına kadar yaşanan sorunları araştırıyorum. Bunlardan yola çıkarak bir probleme odaklanıp, o probleme çözüm getirecek bir ürün tasarlayacağım :) Uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum ve bütün sorularımın cevabını buluyorum :) bu yüzden bununla da ilgili sizlere danışmanın çok doğru bi yol olacağını düşündüm.
Yemek yaparken, malzemeleri hazırlarken, özellikle ocağınızı, fırınınızı, buharlı pişiricinizi ( kullandığınız her türlü pişirici aleti), hatta tost makinenizi kullanırken yaşadığınız sorunları benimle paylaşırsanız bir gencin eğitim hayatına büyük katkıta bulunacaksınız .Proje bitince sizinle de payşalırım söz
Şimdiden teşekkürler herkese
bende cucinox marka tost makinesi var. benimki de çıkıyor teflon plakaları. annem ne uğraşırdı temizlemek için
Benim sorunum çaydanlıklar.Alttaki suyun bittiğini bazen konuşmaya dalıp unutuyorum.Ve çaydanlığım yanıyor.
Size zahmet ocak üstündeki teller varya onların ağırlğa duyarlı olanından çıkarın.Misal çay suyu bitince ağırlık azalınca yani ocak gazı kessin.
Olmazmı ki ya:)))
Ya da bi duduk olsa caydanlik ici basinc azalinca otse duduklu gibi
Ya düdük iyide bana sökmez ki.Dur hele şu lafı bitirip bakam felan derim ben:))
Bunu denemeliyim :)Pirinci pişirdiğin sudan katacağın yoğurda su koy biraz güzelce ısıt yoğurdu öyle ekle çorbaya karıştırmaya gerek kalmıyor. Ben çok yaparım yayla çorbası. Çocuklar bayılır. Hiç kesilmiyor böyle yapınca.
Düdüklü çaydanlık yapmışlar hanımlar
ben de almayı düşünüyorum çünkü sürekli çaydanlık yakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?