- Konu Sahibi biseydenicem
-
Bende aynı dertten muzdaribim.Şu koyu renk ankastrelerin çoğu temizlenmiyor, lekeler kalıyor üzerlerinde.
Sütün falan taşması sorun olabilir belki bir de.
Davlumbazların diğer dairelerde pişen bütün yemek kokularını eve taşıması.
Benim sorunum çaydanlıklar.Alttaki suyun bittiğini bazen konuşmaya dalıp unutuyorum.Ve çaydanlığım yanıyor.
Size zahmet ocak üstündeki teller varya onların ağırlğa duyarlı olanından çıkarın.Misal çay suyu bitince ağırlık azalınca yani ocak gazı kessin.
Olmazmı ki ya:)))
ben içine yağlı kağıt koyuyorum hiç kirlenmiyor deneyebilirsin..Tost yapmayı ailecek çok seviyoruz ama makinasıni temizlemeyi hiç sevmiyorum ve düz olduğu için etrafa kırıntı dokulmesinide.bazen diyorum derin tepsi gibi olsa kırıntılar içinde kalsa ve pratik temizleme durumu olsa.bana zor geliyo işte o yağları temizlemek aparatları çıkarmakta hiç pratik değil bence
Ya düdük iyide bana sökmez ki.Dur hele şu lafı bitirip bakam felan derim ben:))Ya da bi duduk olsa caydanlik ici basinc azalinca otse duduklu gibi
Ya düdük iyide bana sökmez ki.Dur hele şu lafı bitirip bakam felan derim ben:))
aynen bende bu dediklerini elde yıkıyorum ve en sinir olduğum şey lütfen bir çözüm..ocak düğmelerinin temizliğinin zor olması ilk sorun.
daha doğrusu tüm mutfak gereçlerinin temizliği zor.
bir de plastik kapları, teflonları, seramikleri, tahta kaşıkları makineye atamıyoruz.
bu durumda makinenin yıkadığı kadar da elde yıkıyoruz.
bunlara uygun ayarı var mıdır bu makinelerin bilmiyorum ama ben hiç atılmaması gerekiyor diye biliyorum.
fırın gibi zaman ve ısı ayarlı ocak en güzel icat olurdu.
Olanı dedim bacım bahaneye ne gerek var.3-5 kadın toplanınca gözüm çaydanlık görmüyor.Bekleyin demek te olmuyor.Zaten dur hele dur diyorlar:)Çok baskıdayım kurtarın beni yaaaaaaa:)))Ama aciksozlulugune bayildim ceneden unuttugunuzu da soylemissiniz bazi kadinlar olsa kirk tane bahane uydurur siz ne guzel mertce konusuyorum lafa daliyorum arkadasim demissiniz ayni ben
Ön gördüğünüz çözümler pek başarılı :)) teşekkür ederim bunları eklicem :)Tenceredeki Yemeğin suyu azaldığı veya Bittiği zaman tencere daha çok ısınıyor. tencereler aşırı ısındığında yani bize Yemeğin suyunu çektiğini/ suyunun bittiğini/ Yemeğin piştiğini sinyal verecek küçük bir cihaz olabilir. Bir tencere içinde su varken kaç dereceye çıkıyor suyu kaynayıp bitince kaç dereceye çıkıyor, bunun testi yapılıp, cihaza o ısı tanımlanıp tencerenin bir yerine tutturduğumuzda ısıyı algılayıp, çok yükseldiğinde ötecek. Biz de sürekli yemek suyunu çekti mi Pişti mi noldu diye kontrol edip durmayacağızaynı zamanda suyu bitince dibi de tutacağı için bunun da önüne geçilmiş olur.
Ya da bi duduk olsa caydanlik ici basinc azalinca otse duduklu gibi
Benim sorunum çaydanlıklar.Alttaki suyun bittiğini bazen konuşmaya dalıp unutuyorum.Ve çaydanlığım yanıyor.
Size zahmet ocak üstündeki teller varya onların ağırlğa duyarlı olanından çıkarın.Misal çay suyu bitince ağırlık azalınca yani ocak gazı kessin.
Olmazmı ki ya:)))
Bunu mutlaka denicem. yağlı kağıt koyup öyle tost yapıyoruz, yanlış anlamadım değil mi?ben içine yağlı kağıt koyuyorum hiç kirlenmiyor deneyebilirsin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?