mutfak tasarrufu:((

canım kiram 525 ki Ankaradada olsam ortalama bi evde o kadara otururdum aidatı falanda ekle 600 de

bende evlendim 3 gün sonra geldik Batmana

inanmıyorum ya. istanbul da ortalama bir mahallede de evler bu fiyata. kafamdaki doğu algısı çok farklılaştı. benim bildiğim ucuzluk, yardımseverlik, misafirperverlik ön plandadır ama öyle değilmiş demek ki..

iki kişi olmamıza rağmen bizde aylık 500 ayırıyoruz mutfak için. Genelde 300 ü market alışverişine gidiyo kalan 200 de haftalık pazar parası ve evde herşey dolu dolu oluyo cipsinden tut kakaolu sütüne pudingine en az 3 çeşit meyve olur fazla fazla alıyoruz ama bu bulunduğun şehire göre değişiyo burda pazar ucuz oluyo genelde markete de gitsen ucuz oluyo geçen abimler geldi bi pazara çıktık öyle dolaşalım diye onlar lüleburgazda oturuyo şok oldular pazar ne kadar ucuz diye burda domates 2.5 en fazla 3 lira orda 6 7 liraya alıyolarmış burda yeşillikleri 3 tanesi 1 liraya satıyolar orda 1 tane maydonozu 1 liraya veriyolarmış ee durum öyle olunca mecbur fazla harcarsın

genelleme yapmıyım ama Batman böyle canım

bu nasıl bir avatar ya.. gözüm çarpıyor sürekli... karpuz kabuğu giymiş bir kedi

evet canım 2 çocuğum var ..eşim öyle hep et istemez ..ama yemek seçen biridir..

2 çocuk varsa daha dikkat ediyosunuzdur yemek çeşitlerine
Ve siz de çalışmıyorsunuz sanırım
Bu 3 öğün evde yemek yeniyo demek
Buna göre çok fazla diyemem ama bazı şeylere dikkat ederseniz belki bi 100 lira civarı tasarruf edebilirsiniz
Meyve sebze pazardan alınabilir
Uygun bir iki market var, bazı şeyler kullandığınız markalar mevcutsa burdan alınabilir
Deterjan şampuan diş macunu vs. değiştirilebilir

Biz iki kişiyiz, bizim bile 400 ü buluyodur
Ki ikimizde çalışıyoruz hafta içi akşam yemeği ve abur cubur dışında bişey yemiyoruz evde

Kahvaltılık daha pahalı ki zaten
Karnıbaharın kilosu 2 lira örneğin
Ama 1 kalıplık kapalı peynirler varya marka vermiyim şimdi, 7,50 lira

Bi akşam bi makarna da yapıp yenebilir
Ama ne tür kahvaltılık alırsan al makarnadan pahalıdır

Ivır zıvır aynı şekilde hatta daha pahalı olabilir
Ben bi cips alıyorum 2 lira, doymuyorum yani keyfi bişey
Ama pırasa alsan 2 gün yersin 2 kişilik bi ailede

Kiran çok Nems.
Bende oralarda uygun sanıyordum
Büyük şehirlerden pek te bi farkı yokmuş hani

canım sizde sürekli kahvaltımı yiyosunuz çocuklar olunca daha da artıyo tabi ne sandın

benim eşim akşam yemeklerinde evde olmuyor ben bazen atıştırıyordum, bazen yemek yapıyordum bazende annemlerden alıyordum (6 aydır) ama şimdi mutfak düzenimi oturtmaya çalışıyorum. Tahmini aylık 150 sadece market bence, et-sebze-meyve hepsi nekadara mal olur düşünemiyorum :/

Kiran çok Nems.
Bende oralarda uygun sanıyordum
Büyük şehirlerden pek te bi farkı yokmuş hani

Batman merkezde durum bu valla canım, bende daha uygun olur diyodum ama hiçbi şey daha uygun değil ha şu var ev işyerlerimize yakın ulaşıma para vermiyoruz öğlen yemeğinide evde yiyoruz bizimde 3 öğün evde yeniyo yani o da arttırıyo mutfak masrafını, bide mutfak masrafı derken sadece boğaz mı yoksa bulaşık süngeri deterjan makina temizleyiciler vs de mutfak masrafından sayılır mı malum temizlik ürünleri de epey pahalı

kahvaltıyı akşam öğünü için almadım canım tabiki.
hersabah işe giderken poğaça alıyorduk hem bıktım hem sağlıksız. Şimdi ekmekarası yapıyorum lezzetli lezzetli yiyorum.
evde sadece pazarları kahvaltı yapabiliyoruz

gebelik şekerinden dolayı diyetisyen bana protein diyeti verdi sınırsız et diyo içimden diyorum dersin tabi sınırsız diye hiç nasıl alıcaksınız demiyosun

O kadar gurbetlik çekiyosunuz bari kiraları uygun olsaymış
Evet trafik bakımından rahatsınız
Bence mutfak masrafı sayılır, çünkü onları da aynı marketten almıyo muyuz ?

Anladım o zaman normal.
Onu bende denedim de uyku sersemi üşendim, üstümü zor giyip durağa fırlıyorum yine poğaça simite talim yani
Biz de aynı şekilde maalesef bi Pazar kahvaltısı yapabiliyoruz evde

gebelik şekerinden dolayı diyetisyen bana protein diyeti verdi sınırsız et diyo içimden diyorum dersin tabi sınırsız diye hiç nasıl alıcaksınız demiyosun

bende çok etçiyim ya. sebze aklıma bile gelmez :)
ne yemek yapsam diye düşünürken bile istem dışı aklımdan hep et tavuk yemekleri geçiyo :)

çok haklısın pampa
kahvaltılık çok daha pahalı
birde annemin evide sabah dışında kahvaltılık yemezdik
babam sevmezdi,
mutlaka tencere yemeği olacak
şimdi kendi evimde de aynı rutinde devam ediyorum
akşamları kahvaltılık yiyemiyorum
sıcak bir çorba ve salata kafi geliyor.

dün akşam mesela ous geç gelecekti kendime abur cubur partisi yaptım
içimden sen geçtin :)

Tam aradığım konu; biz 2 kişiyiz, Eşim ve ben. Evde 3 öğün olmaz. Akşam yemekleri ve arada kahvaltı. 350-400 den aşağı olmaz. tabi alış veriş yaptıktan 1 hafta sonra sanki hiç alış veriş yapmamış gibi bu akşam ne yapsam diye düşünürüm. Ayın yarısıda dışardan yeriz ve istanbul'da oturdugum muhitten dolayı pahalı. dışardan yemeğip evde yiyecek olsak gene iyi para tutar. ben anlamıyorum. 200-300 ile 1 ay boyunca nasıl dönüyor bu işler. pazara çıksam buradaki pazarında marketten hiç farkı yok.

nemiş benim kayınailemde doğuda yaşıyor
çok şaşırmıştım ev kiralarının buradan farkının olmadığını görünce
ama şu var evler yayla maşallah
en azından verdiğinin karşılığında sıkış tepiş evde oturmuyorsunuz

evet evler hangar gibi maşallah benim ev 165 m2 burda büyük bile sayılmıyo
bide zengin Suriyeliler buralardaki kiraları çok arttırdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…