- Konu Sahibi istanbul53
-
canım kiram 525 ki Ankaradada olsam ortalama bi evde o kadara otururdum aidatı falanda ekle 600 de
bende evlendim 3 gün sonra geldik Batmana
inanmıyorum ya. istanbul da ortalama bir mahallede de evler bu fiyata. kafamdaki doğu algısı çok farklılaştı. benim bildiğim ucuzluk, yardımseverlik, misafirperverlik ön plandadır ama öyle değilmiş demek ki..
inanmıyorum ya. istanbul da ortalama bir mahallede de evler bu fiyata. kafamdaki doğu algısı çok farklılaştı. benim bildiğim ucuzluk, yardımseverlik, misafirperverlik ön plandadır ama öyle değilmiş demek ki..
Aylık mutfak 600 civarı pazar parasıda aylık 250 toplam 850 tl tutuyor.eşim +ben+oğlum+bebek için aylık mutfak masrafı 850...Bu zamanda çok değil.Hayat pahalı...
bu nasıl bir avatar ya.. gözüm çarpıyor sürekli... karpuz kabuğu giymiş bir kedi
o ne yaa. Bizde çoluk çocuk yok olunca böylemi olacak yani. battık biz aç kalırız anca bebekleri doyururuz artık:18:
evet canım 2 çocuğum var ..eşim öyle hep et istemez ..ama yemek seçen biridir..
Biz mutfağa neredeyse hiç para harcamıyoruz ama yine para yok yine para yok anasını satim.
6 aydır eve yemeklik almadım diyebilirim. Sadece kahvaltılık bide tatlı malzemeleri falan filan.
Ama ne para arttı nede bol bol yaşayabildik. Biyerden kısarsan başka yere gidiyorda gidiyor.
Bende her ay düzenli alışverişe çıkmaya karar verdim şimdi.
En son çıktığımda ''ayyyy evde hiçbişey yok'' diyerek çıktım ama bime gitttim ucuza mal olsun diye.
200 tl lik alışveriş yaptım. Ama ne yemeklik var içinde nede et! Hatta temizlik mazlemesi bile yok sayılır :)
60 liralık kahvaltılık düzmüşüm.
43-40 lira temizlik malzemeleri
bikaç sebze oda salata mazemesi yani başka bişey değil.
Başkada bişey yok elle tutulur. Klanı ıvır zıvır.
Bunun içine pazar ihtiyacınıda katarsak bence aylık 150-200 market alışverişi için yeterli olabilir. 1 aylık pazar masrafıda 100 olsa...
Tabi bazı aylar bu düşmeli çünkü her ay yağ alınmaz, her ay çamaşır detarjanıda alınmaz... Ay eti katmadım dahaMutfağa ne çok gidiyormuş yahuuu
Sizin nekadar tutuyor?
canım sizde sürekli kahvaltımı yiyosunuz çocuklar olunca daha da artıyo tabi ne sandın
Kiran çok Nems.
Bende oralarda uygun sanıyordum
Büyük şehirlerden pek te bi farkı yokmuş hani
Kahvaltılık daha pahalı ki zaten
Karnıbaharın kilosu 2 lira örneğin
Ama 1 kalıplık kapalı peynirler varya marka vermiyim şimdi, 7,50 lira
Bi akşam bi makarna da yapıp yenebilir
Ama ne tür kahvaltılık alırsan al makarnadan pahalıdır
Ivır zıvır aynı şekilde hatta daha pahalı olabilir
Ben bi cips alıyorum 2 lira, doymuyorum yani keyfi bişey
Ama pırasa alsan 2 gün yersin 2 kişilik bi ailede
benim eşim akşam yemeklerinde evde olmuyor ben bazen atıştırıyordum, bazen yemek yapıyordum bazende annemlerden alıyordum (6 aydır) ama şimdi mutfak düzenimi oturtmaya çalışıyorum. Tahmini aylık 150 sadece market bence, et-sebze-meyve hepsi nekadara mal olur düşünemiyorum :/
Batman merkezde durum bu valla canım, bende daha uygun olur diyodum ama hiçbi şey daha uygun değil ha şu var ev işyerlerimize yakın ulaşıma para vermiyoruz öğlen yemeğinide evde yiyoruz bizimde 3 öğün evde yeniyo yani o da arttırıyo mutfak masrafını, bide mutfak masrafı derken sadece boğaz mı yoksa bulaşık süngeri deterjan makina temizleyiciler vs de mutfak masrafından sayılır mı malum temizlik ürünleri de epey pahalı
kahvaltıyı akşam öğünü için almadım canım tabiki.
hersabah işe giderken poğaça alıyorduk hem bıktım hem sağlıksız. Şimdi ekmekarası yapıyorum lezzetli lezzetli yiyorum.
evde sadece pazarları kahvaltı yapabiliyoruz
gebelik şekerinden dolayı diyetisyen bana protein diyeti verdi sınırsız et diyo içimden diyorum dersin tabi sınırsız diye hiç nasıl alıcaksınız demiyosun
Kahvaltılık daha pahalı ki zaten
Karnıbaharın kilosu 2 lira örneğin
Ama 1 kalıplık kapalı peynirler varya marka vermiyim şimdi, 7,50 lira
Bi akşam bi makarna da yapıp yenebilir
Ama ne tür kahvaltılık alırsan al makarnadan pahalıdır
Ivır zıvır aynı şekilde hatta daha pahalı olabilir
Ben bi cips alıyorum 2 lira, doymuyorum yani keyfi bişey
Ama pırasa alsan 2 gün yersin 2 kişilik bi ailede
Batman merkezde durum bu valla canım, bende daha uygun olur diyodum ama hiçbi şey daha uygun değil ha şu var ev işyerlerimize yakın ulaşıma para vermiyoruz öğlen yemeğinide evde yiyoruz bizimde 3 öğün evde yeniyo yani o da arttırıyo mutfak masrafını, bide mutfak masrafı derken sadece boğaz mı yoksa bulaşık süngeri deterjan makina temizleyiciler vs de mutfak masrafından sayılır mı malum temizlik ürünleri de epey pahalı
nemiş benim kayınailemde doğuda yaşıyor
çok şaşırmıştım ev kiralarının buradan farkının olmadığını görünce
ama şu var evler yayla maşallah
en azından verdiğinin karşılığında sıkış tepiş evde oturmuyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?