- 20 Mayıs 2013
- 30.143
- 19.954
- 248
- Konu Sahibi istanbul53
-
çok haklısın pampa
kahvaltılık çok daha pahalı
birde annemin evide sabah dışında kahvaltılık yemezdik
babam sevmezdi,
mutlaka tencere yemeği olacak
şimdi kendi evimde de aynı rutinde devam ediyorum
akşamları kahvaltılık yiyemiyorum
sıcak bir çorba ve salata kafi geliyor.
dün akşam mesela ous geç gelecekti kendime abur cubur partisi yaptım
içimden sen geçtin :)
Sadece bi Pazar kahvaltısı evde oluyo diye özen göstermeye çalışıyorum
Çeşit çoğaldıkça masraf çoğalıyo tabi
Allahtan bizim haftada bir
Ben nadiren evde yemek yoksa ve uğraşasım gelmiyosa kahvaltılıkta yerim akşamları
Ya da hastaysam kahvaltılık hafif geldiğinden yerim biraz
Ama tencere yemeği daha uygun, faydalı ve bereketli geliyor bana
Aynen benim babamı al, seninkine vur
Oh sefan olsun
Yediğin her cips tanesinde aklına geleyim
Etçiyim diyen var sebzeciyim diyen var
Bense hamur işine bayılıyorum
Bundan tasarruf etmek mümkün değil sanırım
geldin valla :)))
tencere yemeğinin bereketi kesinlikle çok
ama babaların diretmesi hoş olmuyor tabii,
kahvaltılık değilde akşamları tava böreği kısır tarzı şeyler yemeyi severim mesela.
ağırlıklı olarak sebze yemekten zevk alırım...
üzerime alındım. cevap vereyim
ben konu sahibinin ilk mesajlarına göre cevap verdim. 700 sırf markete gidiyor diye anladım. market algılarımız farklı demek ki. ben meyve sebzeyi pazardan, süt salça turşu peynir zeytini üreticilerinden, yoğurdu kendi ellerimdenet tavuğu kasaptan alıyorum. bunları ayrı tutuyorum. unu bile üreticisinden alıyorum.
ayrıca evet hiç abur cubur almam. kendim yaparım
yaşadığım yer ucuz, elden alınca hesaplı, kendim yapınca ekstra hesaplı oluyor
ben de benim ousla kardeşim sanki. yemek zevklerimiz, renklerimiz, Hobilerimiz hepsi ortak. Yemek zevkimiz de uyum sağlayınca harika oluyor. Tek anlamlaşamadığımız yer biricik kpederim. Allah zeval vermesin
valla kizlar dikkat edersem mutfak masrafima 400gideceyini dusunuyorum .her markete gidisimizde100lira gidiyor abur cubura cok gittini dusunuyorum .pazardan alisveris yapmak gercekten cok mantikli ,hem daha taze ve saglikli hemde daha ekonomik oldunu dusunuyorum..ayda 200 sebze 200 de markete ayirmayi dusunuyorum insallah
Oda eniştenin bonusu olsun napcan ipeğim hepsi bi adamda toplanmıyor
yemek konusunda da uyumlu olmanız süperrr
benim ous ayrım yapmadan yer herşeyi
et yemek ayrıca büyük zevklerinden
onun et zevkinden dolayı mutfak masrafımız biraz artmıyor değil :)
Bizimki kişiniz,iş dolayısıyla pazara gidemiyoruz,herşeyi marketten alıyoruz.bir gidişimizde 200 tl gidiyor ,herhalde 10 günde bir gidiyoruz ben hafta içi şok var burada oradan takviye de yapıyorum.evde sabah kahvaltı ve akşam yemeği yiyoruz.aslında burada bir kasap var yakın ama daha cesaret edip de alamadım,sebze,et,tavuk dengeli bir şekilde yapmaya çalışıyorum.akşam yemeğinde çorba ,bir ana yemek,salata artı eksi pilav makarna oluyor.biz çok kuruyemiş,meyve suyu alıyoruz.keşke pazara gitsek o zaman sebze meyvemiz daha taze olurdu.bir de israf konusuna katılıyorum,mümkün olduğunca hiçbirşeyi dökmeyip,israf etmemeye çalışıyorum.dün. 3 mandalina bozulmuş dolapta atarken çok üzüldüm
Ben yeni taşındım, buranın pazarı Cuma günü kuruluyomuş
Haliyle gidemiyoruz çalıştığımız için
Ama 2 durak ötede annemlere yakın Cumartesi pazarı var
Bizde Cumartesi 1 e kadar çalıştığımızdan pazara yakın bi durakta iniyoruz iş dönüşü, sonra poşetlerle 2 durak daha otobüse biniyoruz
İyi de oluyor
Eski evimizde Pazar günü pazar kurulsa bile ya üşengeçlikten ya dğün gezme vs. yüzünden gidemiyorduk
Böyle daha iyi oldu
Fiyatlar da daha uygunmuş, ürünler de daha güzel
Biz de yakın bir pazar bulup bir şekilde gitsek çok iyi olur.geçen Carrefour'a gittik sebzeler resmen çürük çarıkta çok kötüydü.migrosta daha güzelini bulduk ama pazarın fiyatı ve çeşidi tabi yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?