- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi istanbul53
-
Bu arada biz salçayıda köyden alıyoruz.akrabamız yapıyor.
demekki bunları marketten alsak haftalık kç tl ile kurtuluruz düşünemiyorum.
tabi bunlara verdiğimiz toplu paralarda cabası.
bu arada ben pazardan asla açık bişey almıyorum,peynir,salça, vs gibi.
marketten alırım daha iyi yani.hijyenik olduğunu düşünmüyorum pazardakilerin.
Yok yok özendim sana canım. Ben de eşimin işinden dolayı küçük bir yerdeyim. Ve hala kapıya gerçekten sütçüler geliyor. Hele biri var Allahım ne süt adamdaki öyle bir kaymak çıkıyor ki ben de hazır alıyordum yoğurdu.. baktım bizim apartman bile alıyor sütçüden. İlk yoğurt tecrübemi yaşadım. Bir sürü araştırma yaptım nasıl daha iyi yoğurt yaparım diyeama bilimsel araştırma gibi resmen.. çok da güzel oluyordu. Ama yakalayamıyorum artık ya da gelmiyor. Hiç gündüz evde olmadığım için bilmiyorum. Sonra civar köylere gittik eşimle.. oralardan aldık.. ama bir aldığımda süt+ yoğurt dahil ahır gibi kokuyordu. Yani resmen öyle ciddiyim bak o da yeni doğum yapmış inek olduğu için sütü kokar yazıyordu bir yerde neyse araya tatil matil girdi. Benim mayam da bitti
1 senedir falan hazır alıyorum yine.
böyle bir şansın varsa değerlendir derim ipek.. ama dediğin gibi öyle herkesten de alınmaz. köyleri bir araştırın. temiz olduğuna inandığınız insanlarla anlaşın. haftalık sütünüzü, peynirinizi v.s düzenli olarak almaya çalışın.
ben şimdi hazır yoğurt yiyemiyorum mesela. insanın bünyesi doğala alışınca katkılı ürünleri kendiliğinden reddediyor
bakalım Ankaraya gidince bu nimetleri bulabilecek miyiz
Ben de ankaralıyım..
Ankda civar yerlerde bulunur kanısındayım ama yine de bakmak lazım.hasköy civarında ya da yine yakın köylerde vardır
böyle bir şansın varsa değerlendir derim ipek.. ama dediğin gibi öyle herkesten de alınmaz. köyleri bir araştırın. temiz olduğuna inandığınız insanlarla anlaşın. haftalık sütünüzü, peynirinizi v.s düzenli olarak almaya çalışın.
ben şimdi hazır yoğurt yiyemiyorum mesela. insanın bünyesi doğala alışınca katkılı ürünleri kendiliğinden reddediyor
ankarada mısın peki? komşu gelcem sana
kızlar ben Ankara İl Sağlıkta iken kulakları çınlasın bi mehmet dayı vardı nerde oturuyodu bilmem isteyene süt getiriyodu 2 tane ineği varmış demem o ki ankarada bulmak daha kolaydı batmana göre
aman Allah korusun canım ya dikkat et. hastalık tehlikesi varsa hiç almaman daha iyi. hazırların en azından hijyenik olduğunu biliyoruz. yöreler çok farklı olabiliyor tabi insanlar, anlayışlar da.. sizinkiler biraz düşüncesiz galibacanım ben de Batmanda yaşıyorum merkez harici tüm ilçeler köy zaten ama ne hikmetse bi sütçü kültürü yok arada duyuyorum sipariş üzerine gelen kadınlar varmış ama kim ne kadar temiz bilemiyorum burda brusella çok yaygın hamile olduğum içinde güvenemiyorum aslında alıpta evde mayalamak çok güzel tabiki
Ona bakarsan artık çiftliklerden kargo yapıyolar.. her şey onların kendi üretimi. Hiç getirtmedim ama getirtenler var..
Çok pahalı sadece
bende gebelik şekeri çıktı diyetisyende her sabah yumurta diye yazmış, dedim organik alalım pazardaki adam 1 tanesini 1 liraya satıyo
çok pahalıbizde 50 kr
bide g.doğu dersin dimi herşey daha boldur daha uygundur dersin, biz şarka gelirken herkes ohhh yaşadınız epey para biriktirirsiniz diyolardı nerdeeeeee, bi kere buranın halkı çok zengin nerdeyse donları bile marka, o yüzden fiyatlar pahalı gelmiyo galiba onlara arz talep dengesi bu şekilde kurulmuş Ankara öğrenci ve memur kenti herşey daha uygundur eminim
bide g.doğu dersin dimi herşey daha boldur daha uygundur dersin, biz şarka gelirken herkes ohhh yaşadınız epey para biriktirirsiniz diyolardı nerdeeeeee, bi kere buranın halkı çok zengin nerdeyse donları bile marka, o yüzden fiyatlar pahalı gelmiyo galiba onlara arz talep dengesi bu şekilde kurulmuş Ankara öğrenci ve memur kenti herşey daha uygundur eminim
evet bende duymuştum otarafın çok pahalı olduğunu.pazarı vs. kiralar bile bilmem kaç liradan başlıyormuş
benim eşim de biz evlenmeden önce doğuda görevdeydi. iyi ki oraya evlenmemişim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?