mutfak tasarrufu:((

benim de eltilerim kendi yapar böyle şeyleri.. ama ne verirler ne de isterim

bizim aylık alışveriş şeklinde olmaz pek ne biterse onu alırız et çok tükettiğimiz için o arttırıyodur bide az ya da çok kişiye göre değişir kimine göre 200 çoktur kimine göre 500

böyle bir şansın varsa değerlendir derim ipek.. ama dediğin gibi öyle herkesten de alınmaz. köyleri bir araştırın. temiz olduğuna inandığınız insanlarla anlaşın. haftalık sütünüzü, peynirinizi v.s düzenli olarak almaya çalışın.
ben şimdi hazır yoğurt yiyemiyorum mesela. insanın bünyesi doğala alışınca katkılı ürünleri kendiliğinden reddediyor
bakalım Ankaraya gidince bu nimetleri bulabilecek miyiz

Ben de ankaralıyım..
Ankda civar yerlerde bulunur kanısındayım ama yine de bakmak lazım.hasköy civarında ya da yine yakın köylerde vardır…

canım ben de Batmanda yaşıyorum merkez harici tüm ilçeler köy zaten ama ne hikmetse bi sütçü kültürü yok arada duyuyorum sipariş üzerine gelen kadınlar varmış ama kim ne kadar temiz bilemiyorum burda brusella çok yaygın hamile olduğum içinde güvenemiyorum aslında alıpta evde mayalamak çok güzel tabiki

çok şanslısınız ben ankaradayım mümkün değil bulamazsınız hep katkılı

kızlar ben Ankara İl Sağlıkta iken kulakları çınlasın bi mehmet dayı vardı nerde oturuyodu bilmem isteyene süt getiriyodu 2 tane ineği varmış demem o ki ankarada bulmak daha kolaydı batmana göre

kızlar ben Ankara İl Sağlıkta iken kulakları çınlasın bi mehmet dayı vardı nerde oturuyodu bilmem isteyene süt getiriyodu 2 tane ineği varmış demem o ki ankarada bulmak daha kolaydı batmana göre

Ona bakarsan artık çiftliklerden kargo yapıyolar.. her şey onların kendi üretimi. Hiç getirtmedim ama getirtenler var..
Çok pahalı sadece…

Biz mutfağa neredeyse hiç para harcamıyoruz ama yine para yok yine para yok anasını satim.

6 aydır eve yemeklik almadım diyebilirim. Sadece kahvaltılık bide tatlı malzemeleri falan filan.
Ama ne para arttı nede bol bol yaşayabildik. Biyerden kısarsan başka yere gidiyorda gidiyor.
Bende her ay düzenli alışverişe çıkmaya karar verdim şimdi.
En son çıktığımda ''ayyyy evde hiçbişey yok'' diyerek çıktım ama bime gitttim ucuza mal olsun diye.
200 tl lik alışveriş yaptım. Ama ne yemeklik var içinde nede et! Hatta temizlik mazlemesi bile yok sayılır :)

60 liralık kahvaltılık düzmüşüm.
43-40 lira temizlik malzemeleri
bikaç sebze oda salata mazemesi yani başka bişey değil.
Başkada bişey yok elle tutulur. Klanı ıvır zıvır.
Bunun içine pazar ihtiyacınıda katarsak bence aylık 150-200 market alışverişi için yeterli olabilir. 1 aylık pazar masrafıda 100 olsa...
Tabi bazı aylar bu düşmeli çünkü her ay yağ alınmaz, her ay çamaşır detarjanıda alınmaz... Ay eti katmadım daha Mutfağa ne çok gidiyormuş yahuuu
Sizin nekadar tutuyor?

Son düzenleme:
aman Allah korusun canım ya dikkat et. hastalık tehlikesi varsa hiç almaman daha iyi. hazırların en azından hijyenik olduğunu biliyoruz. yöreler çok farklı olabiliyor tabi insanlar, anlayışlar da.. sizinkiler biraz düşüncesiz galiba

Son düzenleme:
Ona bakarsan artık çiftliklerden kargo yapıyolar.. her şey onların kendi üretimi. Hiç getirtmedim ama getirtenler var..
Çok pahalı sadece…

bende gebelik şekeri çıktı diyetisyende her sabah yumurta diye yazmış, dedim organik alalım pazardaki adam 1 tanesini 1 liraya satıyo

analaşılacağı üzere herkesin mutfak masrafı maşaaşına göre.

çok pahalı bizde 50 kr

bide g.doğu dersin dimi herşey daha boldur daha uygundur dersin, biz şarka gelirken herkes ohhh yaşadınız epey para biriktirirsiniz diyolardı nerdeeeeee, bi kere buranın halkı çok zengin nerdeyse donları bile marka, o yüzden fiyatlar pahalı gelmiyo galiba onlara arz talep dengesi bu şekilde kurulmuş Ankara öğrenci ve memur kenti herşey daha uygundur eminim

evet bende duymuştum otarafın çok pahalı olduğunu.pazarı vs. kiralar bile bilmem kaç liradan başlıyormuş

benim eşim de biz evlenmeden önce doğuda görevdeydi. iyi ki oraya evlenmemişim

Son düzenleme:
evet bende duymuştum otarafın çok pahalı olduğunu.pazarı vs. kiralar bile bilmem kaç liradan başlıyormuş

canım kiram 525 ki Ankaradada olsam ortalama bi evde o kadara otururdum aidatı falanda ekle 600 de

benim eşim de biz evlenmeden önce doğuda görevdeydi. iyi ki oraya evlenmemişim

bende evlendim 3 gün sonra geldik Batmana

iki kişi olmamıza rağmen bizde aylık 500 ayırıyoruz mutfak için. Genelde 300 ü market alışverişine gidiyo kalan 200 de haftalık pazar parası ve evde herşey dolu dolu oluyo cipsinden tut kakaolu sütüne pudingine en az 3 çeşit meyve olur fazla fazla alıyoruz ama bu bulunduğun şehire göre değişiyo burda pazar ucuz oluyo genelde markete de gitsen ucuz oluyo geçen abimler geldi bi pazara çıktık öyle dolaşalım diye onlar lüleburgazda oturuyo şok oldular pazar ne kadar ucuz diye burda domates 2.5 en fazla 3 lira orda 6 7 liraya alıyolarmış burda yeşillikleri 3 tanesi 1 liraya satıyolar orda 1 tane maydonozu 1 liraya veriyolarmış ee durum öyle olunca mecbur fazla harcarsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…