- 1 Mart 2010
- 45.257
- 115.531
- 1.123
- Konu Sahibi yansimasal
-
bitanemmmm şimdi eleştirirrrr...
hele bi evlen hele bi sağlama alsın seni peehhhh..
"annm hakkında konuşma"
"annem böyle istiyo"
"anneme cevap verme"
"sen gidersin o kalır benim yanımda"
"ailem onlar benim naapiim çöpe mi atayım"
daha neler neleeeeerrr..
görümcemle 1 yaşadım evlenmeden önce eşim kardeşini yerin dibine sokardı..
yok dengesiz yok ruh hastası
yok yolda karşılaşsak konuşmayız bilmemne..
evlenmeden önce girdi sülalesi kanına o senin kardeşin bırakamazsın
senin yanında kalması yakışır fln birlikte yaşadık hemde hiç konuşmadan kafadan küs yani..
yinede eşim onlar yüzünden beni aldı götürdü babamın evine anneme ben kızınızı istemiyorum ayrılıcam dedi çekti gitti..
geri geldi aldı fln neymiş ablasına "bu konuda konuşmak istemiyorum" demişim pehhhhh..
kardeşiyle birlikte yaşamak istemiyorum diye konuştuk tartıştık bi tokat attı bana feleğimi şaşırttı..
bensiz yaşarmış ailesi olmadan asla..
neyse bunlar geride kaldı atlattık bu durumları benim sabrımla kurtarma çabamla fln ama bak işte kolay değil aileye rest çekmek..
şimdi hala konuşamam ben onun ailesi hakkında yanlış bişeyde yapsalar...
görüşmüyoruz...
iyiyken kötü olma lütfen canım lütfen dikkatli düşün..
tekrar söylüyorum önce kendini düşün..
bu durumda o kadar çok insan varki herkes aşamıyo...
ne hallere geliyolar
içime biraz su serptiniz .. ne mutlu bunu başarabilmişler.. ben eğitim seviyelerinden çok aradaki kişilik farklarını kafama takıyorum benim ailem yumuşak huylu insanlar onlar karşısında kırılıp üzülmelerinden korkuyorum, bizde bayanlar her zaman el üstünde tutulur ama onlarda babası annesini çok aşağılıyor , zamanında aldatmış bile bunları öğrenince daha çok korkar oldum..
Kafana takmakda korkmakda haklısın ama bunlar benim başıma gelmez diye düşünme. Armut dibine düşer çeke çeke yine ailesine çeker yani. Zaten bu korkmalarla endişelerle soru işaretleriyle evlilik işine hiç girme. Kendine güveniyosan göğüsleyebilirim diyosan buyur meydan senin. Ama sevdiğinin insanın ailesi herzaman hayatında varolacak bunun bilincinde olarak ver kararını.
MUTLU BİR EVLİLİK İÇİN EN ÖNEMLİ ŞEYDİR ZATEN KARŞI TARAFIN ailesi.
sonra eş gelir bana göre.
eşinle ne kadar iyi olursan ol ailesi yuuznden hep tartışırsın eşinle aran sogur.
önceden boyle bir durumu analız etmen çok güzel
yol yakınken dıyorum....
yukarıdakilere ek olarakda
yaşlı kadın bırak desin
demişde nolmuş..
atamam satamam..(sanki at sat diyen var)
anneme cevap vermiceksin..
bi annem var zaten(benim kaç annem var bilemedim ki)
annem varken şarkı söleme..
annem varken evde böyle giyinme..
annem evde yalnız kalmasın gitme bi yere evde dur.
çok çok çok daha fazlasııını duydum yaşadımm..
benim için ben evdeyken duyuyorum yani konuştuklarını eşime beni kötülemeler şikayetler ve eşimde hiç ses etmiyodu..
ne kadar uzaksan okadar rahatsın ben eşimle kavgalarımı hep ailesi yüzünden yapıyordum..
hep kavga sebebi ailesinden birisi..
6-7 ay oldu görüşmüyorum çok rahatım kavgasız gürültüsüzz
aynı endıselerı tasıyordum evlenmeden evvel
cok kalabalık bır aılenın en kucuk cocugu ıle evlendım
aılesı bıraradayken bırbırlerıne cok duskunlermıs gıbı dursalarda ayrıldıktan sonra 1 yıl gorusmedıklerı dahı olurdu
bıhaberlerdı aslında bırbırlerınden hatta kardesının derdını bır tanıdıktan duydukları dahı olurdu
o derece uzak ama bıraraya geldıklerınde ıse o kadar basıt tarzda konusmalarla samımı dururlardı hep
esım aılesının nasıl oldugunu bılıyor, elestırıyor, benı muhatap etmeyecegını soyluyordu hep
aılem karsı cıktıgında tahahhutlerde bulunmustu kızınızı hıc zor durumda bırakmayacagım dıye
ne olduklarını bılıyorum ama onemlı olan bızım uyumumuz dıyordu hep
ne mı oldu?
esımle evlı olduguma pısman degılım ama
aılesını gordugumde kapıldıgım endıselerımın pesıne gıtmedıgım ıcın pısmanım
aılemı dınlemedıgım ıcın pısmanım
o sozler veren esım bıle sokak kadınları gıbı yaptıkları cırkeflıklere engel olamadı maalesef kı
uymamak, gormemek, yok saymak hatta esımın benı kaybedersınız tehdıtlerı bıle engel olamadı yaptıkları sırretlıklere
ve onlarla aynı soyısmı tasıyan bır cocugumun olması, cocugumun o kotulukte nam salmıs ınsanlarla aynı aıleden bılınmesı bıle ne kadar agır bır vıcdan azabıdır bılemezsın
evlılık cıftlerın uyumu ve sevgısı ozverısı uzerıne kurulsa da aıleler o kucuk kıbrıt copunden kurulan kus yuvasına dınamıt koymayı becerebılıyorlar buyuk bır ozverıyle
onun ıcın cok ıyı dusunmek, tartmak ve ne kadar tahammul edebılecegını hesap etmek gerekıyor
benim sevgilimin tutumuda aynı umarım değişmez eşinizde en azından yaptıklarını engelleyemese de destek olmamış..ne güzel evlendiğinize pişman değilsiniz benim en çok korktuğum bu.. ..
ben biraz mükemmelliyetçiyim o yüzden çok fazla düşünüp didikliyorum bu konuları.. hiçbir problem olmasın istiyorum kendimden çok ailemin üzülmesini istemiyorum.. evlilik yolunda ilerliyoruz ama daha zamanımız var en az 2,3 yıl kadar ..kendime bu konuda güveniyorum diyebilirim ama yaşanmadan ne kadarını kaldırabileceğimi kestiremiyorum.. hayallerimle yaşadıklarım örtüşmeyecek beni üzen bu..
Evlendiğim için pişman değilimm ama keşke ailesini iyi analiz edebilseydim...
hep bu lafı söylerimm..
kafamada çokca vururumm..
ailesi özellikle annesi yüzünden boşanma eşiğine kadar gelmiş biri olarak söylüyorum bunu..
Evlenmeden önce hiç önemsemedikleri nerde gezer ne yer içer napar nerdedir pek merak etmedikleri oğulları birden nimet oluveriyor..
Bulunmaz hint kumaşları..
araya bir başka kadın(eş) girince oluyor ama oğulları evlendinmi tamam..
offf bilemicem ki herkesde aynı değil kültür farkı çok önemli
evlenınce hele de annenlerden ayrılıp eşinin ailesinin memleketınde (aynı sokak, aynı apartman sakın sakın) oturmadan önce çok ama cok ıyı dusun derım. aynı durumdayız sankı kendımı 2 yıl once görüyorum. eşimin ailesi de ilkokul mezunu.. bızımkıler ünv.site. bayagı fark vardı. eşim ıkı arada dengeyı kurmayı cok ıyı basardı fakat ben bırturlu onlara alısamıyorum. hayat tarzları kulturlerı konusmaları sakalaşmaları bıle cok farklı... onemli olan su:
sen onların adetlerını bılıyor musun?
yerel agızlarını bılıyor musun, buna alısabılır mısın?
onlarla hep gorusursenız sen hangı hareketlerıne göz yumabılırsın( kaldırabılırsın)?
yemek kulturlerınız farklımı? bu konuda sorun yasar mısınız? (inan ki bır yemek yapıyorum evde kaynaman yıyemıyor.. alışmamış)
akrabaları ile tanıştın mı, sana nasıl davranıyorlar? hoşuna gıtmeyen davranışları var mı? varsa ıdare edebılecen mı?
iki aile karşılaşırsa ne konularda anlaşamazlar? ıkı aılenın ortak ozellıklerıfazla mı? yada var mı?
eger kayınvalidenlerle aynı evde, apartmanda,sokakta yada sehırde yasamayacaksan bunların önemi yok... o zaman sadece senı zıyarete kalmaya geldıklerınde onların davranıslarına katlanabılır mısın, onları ıdare edebılecen mı bunları dusunmen gerekecek....
baska sehırde eşinle yalnız kalacaksanız eger evdeki huzur sızın anlaşmanız cok onemli.. bunu da dıyım.. evlenecegın ınsan senınle evlenene kadar canım cıcım der, dereyı gecene kadar...
sunu da dıyım.. eger senı seven sana deger verecek sızın kulturde anlaşabılecegını düşündüğün biri varsa butun bu eziyetı cekme derim.... mesela ben cok sukur pişman degilim ama keşke kendi kulturumden bırı ile evlenseydım suan hayatım daha guzel olur olurdu buna emınım...
Aile gerçekten çok önemli.Genelde evliliklerdeki ilk sorun aileler oluyor.Özellikle erkek tarafı:)
Sen erkek arkadaşını seviyorsun,istiyorsun ama aklındaki düşüncelerden vazgeçiyorsun...
Bence yapman gereken en önemli şey her zaman mesafeli olman.Çünkü ne olursa olsun daha az yara alırsın.
Birde madem erkek arkadaşın kendi ailesiyle görüşmek istemiyor sende baskı uygulama görüş diye ne gerek var ki buna.
Umarım evlenince her şey güzel olur.Önemli olan dediğim gibi gerçekten mesafeyi koruyabilmek.O zaman kimse size en ufak şeyi laf edemiyor...Hakkınızda hayırlısı...
evlenınce hele de annenlerden ayrılıp eşinin ailesinin memleketınde (aynı sokak, aynı apartman sakın sakın) oturmadan önce çok ama cok ıyı dusun derım. aynı durumdayız sankı kendımı 2 yıl once görüyorum. eşimin ailesi de ilkokul mezunu.. bızımkıler ünv.site. bayagı fark vardı. eşim ıkı arada dengeyı kurmayı cok ıyı basardı fakat ben bırturlu onlara alısamıyorum. hayat tarzları kulturlerı konusmaları sakalaşmaları bıle cok farklı... onemli olan su:
sen onların adetlerını bılıyor musun?
yerel agızlarını bılıyor musun, buna alısabılır mısın?
onlarla hep gorusursenız sen hangı hareketlerıne göz yumabılırsın( kaldırabılırsın)?
yemek kulturlerınız farklımı? bu konuda sorun yasar mısınız? (inan ki bır yemek yapıyorum evde kaynaman yıyemıyor.. alışmamış)
akrabaları ile tanıştın mı, sana nasıl davranıyorlar? hoşuna gıtmeyen davranışları var mı? varsa ıdare edebılecen mı?
iki aile karşılaşırsa ne konularda anlaşamazlar? ıkı aılenın ortak ozellıklerıfazla mı? yada var mı?
eger kayınvalidenlerle aynı evde, apartmanda,sokakta yada sehırde yasamayacaksan bunların önemi yok... o zaman sadece senı zıyarete kalmaya geldıklerınde onların davranıslarına katlanabılır mısın, onları ıdare edebılecen mı bunları dusunmen gerekecek....
baska sehırde eşinle yalnız kalacaksanız eger evdeki huzur sızın anlaşmanız cok onemli.. bunu da dıyım.. evlenecegın ınsan senınle evlenene kadar canım cıcım der, dereyı gecene kadar...
sunu da dıyım.. eger senı seven sana deger verecek sızın kulturde anlaşabılecegını düşündüğün biri varsa butun bu eziyetı cekme derim.... mesela ben cok sukur pişman degilim ama keşke kendi kulturumden bırı ile evlenseydım suan hayatım daha guzel olur olurdu buna emınım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?