bugün öğrencilerimle anlama çalışması yapıyorduk.bir metinde şöyle bir yazı yazıyordu.hayatta mutsuzum diyenler mutlu olmak için çabalamayanlardır.hayatlarındaki ufacık bir şeyden bile olsa mutlu olmayı bilmeyenlerdir.hayatta sorunu olmayan insan yoktur.tam dolu olmayan bir bardak suyu koymuşlar.karamsar insan yarısı boş bardak iyimser insan ise yarısı dolu bardak demiş.durum aynı ama hayata bakış açıları farklı.hayatımızda bazı şeyleri değiştiremeyeceğimize göre bakış açımızı değiştirelim.kimse hayatından tam anlamıyla memnun değildir.benim de var.ama mutsuz değilim.çünkü mutlu olmak için umudum var.insan elindekinin değerini kaybedince anlar.sevdiklerini,işini,sağlığını... aslında bunlar sıradan şeyler olarak hayatımızda bir köşede duruyordur.birini kaybettiğimiz zaman anlarız var olmasının aslında ne kadar büyük bir mutluluk olduğunu.var olanın değerini kaybetmeden anlamanız dileğiyle...
Oooooo saymaya kalksam...
Ama çok şükür diyorum ben hep..
Çok şükür sahip olduklarıma ki sıkıntılarımı hatırlatmıyor bile..
Mutsuzum ,çünkü umutlarım yok oldu.Gelecekten bir beklentim de malesef yok.Ama bişeyler yoluna girerse ki uzun zamandır girmiyo,belki tekrar mutlu olabilirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?