Mutlu evliliğinizin düşmanı; üçüncü kişiler

BenDenizYildizi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2006
3.385
20
İlişkinizdeki üçüncü kişilere meydan vermeyin! Eşinizle aranızda çıkan sorunların nedeni üçüncü şahıslar mı? O halde ...
58742.jpg

Mutlu bir evliliğiniz var ancak bir türlü baş başa kalamıyorsanız sizi böyle alalım...

İlişkinizdeki üçüncü kişilere meydan vermeyin! Eşinizle aranızda çıkan sorunların nedeni üçüncü şahıslar mı? O halde artık onları devreden çıkarmanın ve bu ilişkiyi ikinize özel kılmanın zamanı geldi. Bir erkekle bir kadın arasındaki duygusal beraberlik, insan ilişkileri içinde yürütülmesi en zevkli, ama aynı zamanda en zor olanı.

Birbirine zıt karakterlerin çatışması, yetersiz ya da yanlış iletişim, anlayışsızlık ve kıskançlık, güç mücadelesi ve birbirine yaşam alanı tanımama, evlilikte en sık karşılaşılan sorunlar. Ancak bir başka önemli problem var ki, aslında tam olarak ne kadından, ne de erkekten kaynaklanıyor.

Tartışmaların sebebi bu kez sürekli araya giren, ilişkiye durmadan müdahale eden üçüncü kişiler. İki gönül bir oluyor ama dış etkenlerden kaynaklanan sıkıntılar yaşandığı için samanlık seyran olmuyor.

Birlikteliğinizde bu tip bir pürüz varsa, aranıza giren her kim olursa olsun ona bu ilişkinin iki kişilik bir ilişki olduğunu göstermeniz yani sınırlarınızı çizmeniz şart. İlişkilerin en sık karşılaşılan davetsiz misafirleri kimler mi?

Anneler ve oğulları

Yüzyıllardır gizemini koruyan, tuhaf ve mahrem bir ilişki söz konusu. Siz de bu ilişkiyi değiştiren ilk kadın olma hayallerinden vazgeçseniz iyi olur. Annesi sürekli aranıza girmeye ve sizi ona kötülemeye çalışıyorsa sakın kızıp eşinizle ipleri koparmayın.

Onu karşınıza alıp sakin sakin konuşun. Annesiyle arasındaki özel ilişkiye saygı duyduğunuzu, fakat sizin ilişkinizin de özel olduğunu ve aynı saygıyı ondan da beklediğinizi söyleyerek annesiyle sizin hakkınızda hiçbir şey konuşmamasını isteyin. Annesine de olabildiğince nazik ama mesafeli davranmaya gayret edin.

En iyi arkadaşınız

Tamamen iyi niyetle üstüne vazife olmayan işlere karışan, haberiniz olmadan gidip eşinizle konuşan ve sizin sır olarak verdiğiniz bazı düşüncelerinizi ona taşıyan bir arkadaşa sahipseniz, iki şekilde hareket etmelisiniz:

Öncelikle artık onunla birlikteyken ilişkinizi sorgulamaktan vazgeçin. İkincisi ona iyi niyetinden emin olduğunuzu ama yine de bu tarz davranışlarının sizi zor duruma düşürdüğünü, hem eşinizle hem de onunla ilişkinizi yıprattığını; duygu, düşünce ve şüphelerinizi anlatmanızın tek nedeninin içinizi güvendiğiniz birine dökme ihtiyacı olduğunu ama artık bu güveni hak edip etmediğinden emin olmadığınızı söyleyin.

Onun arkadaş grubu

Eşinizin sizi bir türlü kabullenemeyen ve onu size karşı sürekli dolduran bir arkadaş grubu varsa yapmanız gereken tek şey, eşinizi bu gruptan koparmaya çalışan, kötü kalpli bir cadı olmadığınızı kanıtlamak...

Eşinize onlarla vakit geçirmesi için fırsat verir, hatta bazen hep birlikte bir şeyler yaparak sizi daha yakından tanımalarını sağlarsanız, size kızmalarını ve ilişkinize girmeye çalışmalarını önlemiş olursunuz.
Kaynak:haber7
 
kıskanan bir pkk grubu çatlasınlar patlasınlar
birşey yapmaya çalışıyorlar ama hedeflerine ulaşamıyorlar:teytey:
 
Musuz evliligin sebebi sadece bizleriz araya 3. kisileri sokmamaliyiz. Eger 3. kisileri araya sokmussak hic mutlu olmamamisiz dekemektir.
 
b i evlilikte kaynana kayınpeder görümce karışıyorsa o evlilik yürümez benim durumum 5 .kişilere kadar yansıdı bıktım onlardan Allah sizinde cezanızı mutlaka vericek inşallah.siz benim mutlulugumu bozdunuz Allah da sizin mutlulugunuzu bozsun...
 
Laf getirip götürmeler,
kıskançlıklar
nazar degemeler,
insanın aklını karıştıranlar,
kendi çıkarı için sevgiyi bozmaya çalışnlar,
iftiralar,
hep 3. kişilerin marifetidir.
 
3.kişi olarak;annesi,arkadaş grubu ve benim yakın arkadaşım gösterilmiş..benneyaptımki
malesef bizim aramıza bu 3 ü de giremez..:nazar:
 

kimsenin aramıza girmesine izin vermicem buna yeni karar verdim bu konu açılmış kalbimmi temismiş nehihoyyyt
şaka bi yanaa gerçekten doğru tesbitleryerimseniben
 
bazen gerçekten engel olamadığınız anlarda bir araya girmeden ziyade konuya kendini dahil etme yada kabullendirme dediğimiz istenmeyen şahıslar giriyor..
ve bazen çok tartışmalara sebebiyet verebiliyorlar..maalesef
 
Evet 3. kişiler.Her şeye burnunu sokan,yorum yapan 3. kişiler.Onları karıştırmamak için eşlerin srt sırta verip kulaklarını tıkamaları gerekiyor.
 
Herkes hayatındaki kişilerin yerini bilirse,bu yere hakkını verecek sekilde davranırsa ilişkilerde cok daha az sorunlarla karsılasılır a.s Ebeveyn,eş,arkadaş,dost,akraba hepsi için gecerli.Tabii bunu uygulayabilmek,tarafların yeteri olgunluğa sahip olmalarını gerektirir.Annemizin hayatımızdaki yeri,önemi,yüklediğimiz anlamlar,sevgi türümüz çok farklı,eşimize duyduğumuz sevgi türü ve yüklenen anlamlar cok farklı...İlişkileri birbirine karıştırıp,roller arasında sıkısıp kalmamak gerek.Özellikle evliliğin ilk yıllarında eşle yaşanan ufak tefek sorunlar,aile büyüklerine ve yakın arkadaş cevresine aktarılınca o üçüncü kişi müdahale etme hakkı görüyor,koruma içgüdüsüyle ve o ufak tefek sorunlar büyüyor.
 
üçüncü kişiler... ne kadar araya sokmak istemesekte onlar bir yolunu bulup giriyorlar bence...
belki hayatımıza fazla bir müdahalede bulunamıyorlar ama derler ya sinek de ufak ama mide bulandırır diye........
 
X