mutlu evlilik

Aksine…. Bdv kadınlarindan anımsanmayacak kadar kısmi konularda kocalarını övmeye bayılır. Millet dert anlatırken nispet yapar
Aaaa bir de şey var. Önce evliliğinin ne kadar boktan olduğunu anlatıp millet boşa bu öküzü dediğinde ama aslında çok iyi baba, çocuklarına çok ilgili, ailesi olmayınca ćok iyi anlaşıyoruz gibi gibi övmeye başlayanlar bir anda kocası kıymete binenler

Mükemmel evlilik kusursuz mutluluk yok çünkü eşler ve eşlerin toksik aileleri yüzünden huzurlu evlilik yasayabilen insan yok bunu öncelikle kabul et ve güzelce yut sindir bizde evlenmeden hersey dizi senaryosu gibi gelirdi uzaktan davul sesi hoş mus ya ben iyi olursam herkes iyi olur sanardim ohiooo iyi olursan daha cok tepene çöküyorlar koca tarafi zaten deccal oluyor en iyisi dedigin bile sonra gelini mali gibi görüp gram deger vermiyorlar sonra gelsin kaos gitsin bilmem ne çokta mantıklı gelmedi bak suan tekrar anlatinca evlilik kocam iyi ama agzi var dili yok ailesine karşı o yüzden cinnet geciriyorum ne kendine nede bana yapılanlara ses cikarmaz ha anliyor mu anliyor arkalarından konuşuyor ama yüzlerine fisssss

Bende bu evleniceem evlenicem vermezlerse kaçacam tabiri caizse meraklı olanları anlamıyorum ya ne varmış bu kadar ya neden istiyorsunuz bu tamamen şans oyunu çark kötüye dönerse hayatınız cehennem olur
hahhahahahhahs bu mesajımdan bunu nasıl çıkardınız anlamadım. zaten halihazırda sevdigim kisi ile nişanlıyım. evlenicem evlenicem diye kudurmuyorum ki. hani zaten olacak bir şey bu ben de endişelerimi paylaştım baskalarinin dusuncelerini duymak istedim. bir garipsiniz vallahi

Bence bu hayatta ve bu devirde kimse kimseye yüzde yüz güvenmemeli. Saygı sevgi sürdüğü sürece evli kalınmalı. Bazı kırmızı çizgiler aşıldığında çok oluru kalmıyor.

valla evlilik fikrine isinmam 34 senemi aldi
kendime anasi bacisi olmayan, gorev ve sorumluluktan zevk alan, 19 yildir kendi ev isini kendi yapan bir es buldum. allah utandirmasin:)
benim bunca yillik bekar olarak hem cevremden hem kkdan gozlemim insanlarin cok büyük bir cogunlugu sirf sevdiler diye, sirf iliskileri ayriliga gitmedi diye evleniyorlar. bu ulke kadınlarından evlilik teklifi reddeden nadirdir. iliski kavgasiz gurultusuz gidip yuzuk de gelirse hemen evlilik düşünüyorlar.
oysa düşünmek gereken tonla sey, sormak gereken tonla soru var. ama (en azindan benim yakin kiz arkadas cevrem ve 15 yillik kk üyeliğinden gozlemim) kimsenin bu sorulari sordugu yok. hep diyorum "gozlerini beyaz gelinlik bürümüş" diye. oyle birsey oluyor.
daha yeni bir arkadasim bende kaldi birkac gun. 29 yasinda, isi gucu yerinde, kendinden kucuk kardesi de evlendi. Simdi yeni yeni konustugu bir cocuk var dun bir bugun iki birkac ay olmadi cikali. cevreden (genclerden) oyle cok "ooo masallah. evlilik düşünüyorlar musunuz?" sorusu duydum ki birkac gunde bile. kendi ailesi zaten ogrendigi gibi damat bekleme moduna girmis. bu kiz nasil saglikli bir karar verebilir, nasil uyumsuz yonlerini gorurse "ya seviyorum, iyi de bir insan ama su suyu olan biriyle ömür geçirmek istemem" diyebilir? adam yuzukle gelirse yuzde binbesyuz kabul edecek seve seve
mutsuz evliliklerin bir sebebi de bu bence.
bir de arkadaslar / aileler cok yanlis yonlerndiriyor. ayan beyan red flag davranisa "yaaa seni sevdiğinden/ yok istemeden olmustur/ bunu yapmayan erkek yok" falan diye akliyorlar.

Evlilik doğru kisiyle yapılınca bence çok guzel bi sey. Temelinde her şeyi paylaşma , karsilikli birbirini doyurma var. Genel olarak birbirini ve çocuklarını cok seven bir ailede büyüdüm çok şükür o nedenle evliliğin , sevginin ne olduğunu biliyodum ama eşimle her sey daha farklı gercek anlamda . Mükemmel bi koca benim icin , hayatimda hep yanimda olduğunu hissederim bana prensesmisim gibi davranır,tartismalar oluyor mu evet olur ama egomuzu attik iyice törpüledik artik tartistigimizda usulca gider sariliriz birbirimize konusuruz çözülür. Esim buna ek olarak baba olunca cok farkli bi seviyeye evrildi gözumde dünyamiz o ben ve kizim. Korur kollar ben uyuyayim diye geceleri sabaha kadar ilgilenir, ailesine karsi beni el ustunde tutar o nedenle ailesi vs herkes cok sever beni . Birbirimizi 8 yildir taniyoruz ve hep boyleydi hep oncelik kendimizdik bence mutlu evlilikler var etrafimda da cok var . Önemli olan sen kendine deger ver sen vermezsen o degeri kimse vermez

Şimdi şöyle ki iki insan aynı evde yaşamaya başlayınca bu eş de olsa ev arkadaşı da olsa, her türlü anlaşmazlıklar olabiliyor. çünkü herkesin kendi aile düzeni, kendi kültürü ve yaşantısı var doğal olarak. zaten olay da bu anlaşmazlıkları nasıl çözdüğünle alakalı, hep sen vereceksin ya da hep o verecek diye bir şey yok. Biraz sen gidityosun karşı tarafa biraz da o sana geliyor.

Eşim bu yaşıma kadar dünya üzerinde tanıdığım en iyi kalpli insandır. Buna rağmen arada sırada uzlaşamadığımız noktalar elbette ki oluyor. Ama hiçbir zaman ne o bana saygısızlık ediyor ne de ben ona. sesimizi bile yükseltmiyoruz. saygıyı kaybedersek zaten sevginin de bi önemi kalmıyor bana göre. aynı şekilde birbirimizin ailelerine arkadaşlarına saygı gösteriyoruz. birbirimizin rahatsızlık duyacağı şeyleri bilip bunları yapmamaya gayret ediyoruz. öyle böyle yaşayıp gidiyoruz işte :)

Eşimle sevgimiz hayatımın en büyük şansı.
Sadece onunla değil, ailesiyle de aynı uyumu yakalamak evime ayrı bir huzur veriyor.
3 tane bebemız var bal bal bal başka ne denir

Bizim evimizde bir huzursuzluğumuz yok ,birbirimize karşı bir saygısızlığımız yok ,sesler yükselmez ,konuşulan lafların arkasına ekleme yapılmaz ,ufak bir konuda kavga etmek yerine karşılıklı bir kahve sigara içip konuşuruz ve o konuyu eğer çözümleyemiyorsak koku yaymayan kül tablasına attigimiz sigaralar gibi
kötülük yayıp canimizi sıkmasın diye üstünü kapatırız bir daha da açmayız .asla ailelere yansıtmayız arkadaş çevresine aile ıcı problemleri sohbet die yapmayız . çözemediğimiz konuları illa bunu çözemedik böyle kapanmasın diye birbirimize alıp sürekli çarpmayız .bazı eksik yanlarımız olabilir bunu da iyi taraflarımızı görerek bastırırız . Ne demiş peygamber efendimiz eşinizin bir kötü huyu varsa diğer güzel huyu hürmetine şikayet etmeyiniz .Bu yüzdendir ki belki o konular yeniden açılmaz . çünkü biliyoruz ki açarsak kırarız kırılırız. Ha oturup da üstüne kapatıp bu bizim içimizde yara kaldı diye birbirimize kinleşicemiz bir konuyu da bunu çözemiyoruz deyip üstünü kapatmayız kırarız kırılırız hallederiz eğer halledemiyorsak çok büyük kişisel hakaret şiddet sadakatsızlık yoksa çocuklarımızın hatırına affederiz. bugüne kadar o konuma gelmedik Rabbim de getirmesin

Belki şey gibi gelebilir yok canım daha neler kusursuz mutlu değildir inanmıyoruz gibisinden cümleler geçebilir kafanızdan bu yorumu okurken , ama şey gibi düşünün hastalık gibi düşünün herkes hasta değil herkesin psikolojisi bozuk değil biz hala birbirimizin gözlerine bakınca gülüyoruz hala kapıdan çıkınca elle tutuşup sevgililer gibi dolanabiliyoruz .yani bunların hiçbiri değil aslında ben gittiğim her yerde konuştuğum her şeyin arkasında durabilecek bir eşim olmasını çok seviyorum en önemlisi de verilen sözlerin arkasında duran bir adamla evli olduğum için kendimi ekstra ekstra şanslı hissediyorum. Evi ve çocukları hakkındaki sorumluluklarına gelmeyeceğim benden daha fazla sorumluluk aldığını biliyorum o yüzden bu konuda kendime eksi puan veriyorum zaten bir evliliğin en büyük sevgiyi mutluluğu koruyan yanı herkesin birbirine karşı kendını biliyor olma derecesinde saygıya sahip olması . Yani oturup birbirimizi suçlamak yerine evet ben de bu konuda hatalıyım diyebilmek çok önemli.

Yok mu benim problemim benim de kendimce bir problemim var- 3 çocukta babasına benziyor

Son düzenleme:
Kötü zamanlar illa ki oluyor. Fakat manevi olarak eşim 4/4'lük biridir. Maddi anlamda beni zorladığı durumlar oldu. Bazı sıkıntılar yaşandı. Fakat beni yormamak için, mutlu etmek için elinden geleni yapar. Bağırıp çağırma kavga yoktur. Sesler yükselmez. En büyük kavgalar kedilerimizin mama porsiyonunu az mı koymuşuz fazla mı koymuşuz diye olur. Bana, aileme çok saygılıdır hatta babamın saygısız davranışlarını bile sineye çeker. Büyük olduğu için, babam olduğu için sesini çıkarmayan biridir. 5 yılı dolduracağız evlilik hayatında, her şeyi birlikte yaptık veya yapamadık, Allah razı olsun ondan. İçine sinen biriyle evlenirsen sana eşlik eder, ama aklında en ufak şüpheyle evlenirsen hayat zehir olur. Bu ayrım çok önemli.

Ben evlenip boşandım kendi tecrübelerimden de çevremdeki mutlu ve mutsuz evliliklerdende şu sonucu çıkardım ; adamın spesifik maddi manevi kusuru yoksa ve ortalama seviye karı koca sevgisi iletişimi+ normal bir seks hayatı varsa karşındakinin olumlu yanlarına tutunup onları kopurtuceksin yoksa evlilik cidden işkence gibi .

yorumda yazan arkadaşa katılıyorum. eş ailesi olmasa gercekten daha mutlu evlilikler olurdu. maaleseff

Kocam da kocam
Benim herif kaymaklı börek

Maşallah diyerek başlıyayım. Önümüz hafta evlilik yıl dönümümüz 2 yıl bitecek Allah ın izniyle . Şükür gayet iyi bir ilişkimiz var şöyle ki ta en başından beri attıgımız her adımda aileleri geri planda bıraktık önceliğimiz " biz " Biz ne karar verirsek onlar saygı duydular alısverişte filan her şeyi biz yaptık. Geri planda kaldı onlar. Kayınailem sağ olsun çok iyilerdir onlar iyi olsun gerisi önemli değil kafasında olduğu için biz aile ile ilgili problem yaşamıyoruz. Maddi konuda da yetiyor çok sükür , aramızda 5 yaş var eşim bana göre bi tık olgun ne olursa olsun her zaman anlayışlı. Yani ne bileyim bizim ilişkimiz de önceliğimiz karım da karım kocam da kocam. Çok sükür ki iyi bir çiftiz

evliliğin ilk yılları gerçekten zor oluyor aynı evde yaşamak sevgililik gibi değil malesef. sevgiliyken tartışsan ayrı evlere gider istersende ayrılır geçersin ama evliyken öyle olmuyor. evliliğin oturması bence zaman alıyor. ilk seneler çok kavgalarımız oldu ayrılsak belki ayrılırdık bile saçma sapan sebeplerle ama iyiki de ayrılmamışız. çünkü eşim benim eksik yanım. hep duamdır Allah beni ondan sonraya bırakmasın. açıkçası bizim evliliğimiz 5 yıl sonra tam anlamıyla oturdu diyebilirim. ikinci çocuğumuzdan sonra da eşim gerçekten babalığın zirvesinde. belki de oda bende daha çok olgunlaştık. büyüdük zamanla. gençlere evlenme çocuk yapma filan diyenlere de uyuz olurum ayrıca. herkes hayatı deneyimleyecek. madem kötüydü sende yapmasaydın dimi. sana kötü gelen belki ona iyi gelecek. belki sabır belki şükredecekler. Allah herkese hayırlı eşler nasip etsin

ya o çok normal. ben evlilik dinamiğinden bahsettim. davranişlar şu bu değişebilir tabii ki. ben evliliğin temel taşı olan şeylerden bahsettim. güven sadakat anlayış saygı. bunların korunduğu evlilikler
e bunların korunması ciddi bir emek istiyor, yıllar istiyor, kimi zaman oluyor kimi zaman da olmuyor. Olması iki tarafa da bağlı.

Evlilik güzel mi bilmiyorum ama bana göre değilmiş.11 yıllık evliyim eşimde mükemmel değil ama eh işte.okuz falan idare ediyoruz.yalniz bu evlilik hiç bana göre değil zor geliyor bu sorumluluk ve bazı şeyleri kabullenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…