Mutlu oldunuz mu

Yalnız biz boşanmasın demedik, çalışsın dedik. Devlet yardımıyla dört çocuğa bakılmaz dedik. Annenizle aynı eve geçsinler, çocuklar okula gitsin, küçüğe anneniz baksın, ablanız çalışsın dedik. Ben hala aynı şeyi söylüyorum. Vicdanım da gayet rahat.

Biz ablan kocasina donsun demedik ki.
Bir sekilde calissin uc bes kurus da olsa dedik

Calisabilmesi icin cozum urettik.

Ama siz israrla calisamaz vs yardim bulmamiz lazim dediniz illa ki.

Biz niye mutlu olalim?
Keske herkes evinde coluguyla cocuguyla mutlu yasasa.

Ablanizin sorumsuz deli adamdan 4 cocuk dogurup ondan sonrasi icin cektiklerini baskasina yuklemeniz de sizin de normal psikolojide olmadiginizi gosyeriyor.

Ben yine de onceki konunuzda oldugu gibi Allah ablanizin yardimcisi olsun diyorum iyi niyetle

Yuzlerce cozum urettik ablasi bosansin calissin diye ama konu sahibi illa ki ablasina hazir yardim bulma cabasinda oldugu icin topu baskalarina atiyor.

Bosuna nefes tuketme canim
Onceki konuda dilimizde tuy bitti
Konu sahibi ablasinin israrla hicbir sekilde calisamayacagini savuniyor
Hazir yardim almasi gerektigini belirtiyor israrla

Eee bulsun alsin o zaman yardim
Biz ne yapabiliriz ki burdan?
Hayirsever mi bulmamizi istiyor ablasina anlamadim

Yok yani biz ne diyelim
Biz ne yapalim burdan?

Biz gelio bakalim cocuklara ablan calissin.desek ona da hayir diycek konu sahibi.
Ablasi 9 aylik bebek emziriyormus cunku.

Ne bekliyor anlamadim

Sanirim ablasina her ay 2000 bin 3000 bin para verecek bir hayirsever bulmamizi falan istiyor burdan.

Ne dememizi istiyor vallahi anlamadim

Her birimiz ayda 10 lira yatırsak hesabına abla oldukça iyi geçinir bence. Güzel fikirmiş bak bu

Her birimiz ayda 10 lira yatırsak hesabına abla oldukça iyi geçinir bence. Güzel fikirmiş bak bu
Vallahi billahi aklima bu geliyor artik
Sanirim bir sekilde farkindalik yaratio ablasina aylik yardim bulma cabasinda

Cunku hicbir cozumu kabul etmedi onceki konuda
Simdi de bizi sucluyor

Biz mi yaptirdik sorumsuz deli.adamdan 4 cocuk?

Olmus bitmis Allah uzun omir versin cocuklara tamam da ..eeeee cekeceksin simdi biraz cefa napalim yani..

Bir sekilde calisacak ablasi.
Bas_ka yo_lu yoooooookkkk!!

burdakilerin sadece fikir olduğunun idrakine ne zaman varacaksın acaba? her söyleneni dikkate almak uygulamak zorunda değilsiniz. allah herkese akıl fikir vermiş, gerekirse başkalarına akıl danışılır ama birilerini suçlamak yanlış. sana uymuyorsa dikkate almaz es geçersin. sanki başınıza bu adamı kk kadınları sarmış gibi konuşuyorsun.

Çocukların kısmeti varmış, niye dört çocuk diye sormayacakmışız. Sormayalım tamam da cefasını da çocuklardan sorumlu olan çekecek mecbur, ne yapabiliriz. Her birini birimiz alıp yetiştirip, okutup iş sahibi yapıp geri mi verelim?

Söylemek bile kötü geliyor ama ver çocuklara biz bakalım aramızdada para toplarız dememizi bekliyorsun sanki bizim yüzümüzden yaşanmış herşey sorumlu tutuyorsun bunca insanı

Tabii ki
Allah uzun omur versin hepsine
O ayri da.

Yani biz ne diyelim daha fazla?

Aramizda para toplayip ablaya para mi yollayalim?

Ne bekliyor cidden samimiyetle soyliyorum anlamadim?

Ne desek kabul etmedi
Ustune suclu biz olduk

Diğer konunuzda size "bedavadan para beklemeden olmaz,çalışsın işine gücüne baksın" dedik
"Ama çalışamaz 4 çocuğu var en küçüğü bla bla bla" diyerek bahane sundunuz.
Ailenizin yanına yerleşsin dedik
"Ama annem istemiyor,4 çocuk var kafaları kaldırmaz bla bla bla" dediniz
Bulduğumuz,sunduğumuz her çözüme itinayla bir cevap yerleştirdiniz.
Sonra da suçlu biz olduk öyle mi? Komik

Yıllardır nefret ettiği adamla aynı yatağa girip üstüne korunmayıp 4 çocuğa aslında en büyük kötülüğü yapan ablanız iyi
iyi kötü bir işe girip çalışsın,devletten alacağı yardım yetmez diyen herkes kötü sizde siz ponçik bir kahramansınız. Bizim vicdanımız rahat da bakalım ablanızın ki rahat mı? Bence şuan hiç rahat değildir,ekmek elden su gölden yardımlarla yaşamaya alışmış birisi için bu yaşadıkları çok zordur.
Siz çok güzel algılarımızla oynadınız. Ne diyeyim bravo.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tabii ki
Allah uzun omur versin hepsine
O ayri da.

Yani biz ne diyelim daha fazla?

Aramizda para toplayip ablaya para mi yollayalim?

Ne bekliyor cidden samimiyetle soyliyorum anlamadim?

Ne desek kabul etmedi
Ustune suclu biz olduk

Devlet yardımı almanın yollarını soruyormuş diğer konunun sonlarında söylediğine göre. Başka konulara girmeyecekmişiz, anne çocuk baksın abla çalışsın demeyecekmişiz. Sadece biliyorsak devlet yardımını söyleyecekmişiz. Ama tam hatırlamıyorum 600-700 lira gibi bir devlet yardımıyla 4 çocuğun geçinemeyeceğini, bu yardımın 4 gün temizliğe gitmekle kazanılabileceğini idrak etmekte zorlanıyor.

Diğer konunuza çok hakim değilim fakat buradaki insanlara böyle veryansın edip vicdan azabı çekmelerini istemeniz çok çok saçma. Ben bu forumda çokta boşanmasın etmesin diyen görmedim açıkcası.

Kimse size sizden başka yardım edemez. Burda ablanızı kimse zorla evlendirmedi. 4 çocuk baştan hata ama olan olmuş.

Benim annem babamdan ayrıldığında bizde çok küçüktük bize annnanem baktı annemin hiç bir mesleği yoktu bulaşıkçılık yaptı o ara dikiş dikmeyi öğrenip bi tekstil firmasına makinacı olarak girdi sonuç hepimizi okuttu bizler mezun olduk annemizi çalıştırmadık . Devletten bir kuruş yardım almadı kendi tırnaklarıyla yaptı sizin gibi kardeşleride bizler okurken üçer beşer yardım etti bi şekilde o çark döndü dönmek zorunda.

Ablanızın çalışmaktan başka çaresi Yok şuan ismek kursları meslek eğitimleri veriyor. Tekstillerde vasıfsız eleman alınıyor. İnan’ın Vasıfsız iş bulmak daha kolay bu devirde. Çalışmasından başka bi seçenek görünmüyor.

İnsanları suçlamak yerine bu yönde teşvik edin ablanızı. Çocuklara annenizin bakmasından başka çare Yok görünüyor yada işe gittiğinde siz bakın küçük olana.

Burdakiler boşanmasın dedi diye mi boşanmadı ablan

Eeeee konu sahibini kaçırmışsınız iyi mi?

Bu konu sahibinin zamanında başka bi konusu vardı kocamın sgksı yok eş tayini ile yanına gelemiyorum vs diye,herkes zilyon tane öneri verdikten sonra ee ona hayır buna hayır bari toplanalım eşinizin sgksını ödeyelim dediler ben de dahil, “ yaşadığımın beş beterini yaşayın” vırt zırt beddua etmişti,he bacım he senin de bedduan bize tutar yedirdin içirdin ya. Aynı mantıksızlıkla başka bi konu daha bence bi bebek daha yapsınlar hatta sizde bi bebek daha yapın topluca mutluluğunuz perçinlensin. Sonra da oturup Deli Tahiri bekleyin ama sakın kendiniz için bişe yapmayın eliniz kolunuz yorulur Allah korusun. Bu mesajı da sıcacık koltuğumdan yazıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…