Bu yazdıklarınızın alnı olsa da öpsemmutlu olacak ne var anlamadım?
diğer konuda ablanız için devletten nerelerden yardım alabiliriz diye sordunuz.
sayfalarca size insanlar taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini, sizin yaptığınız yardımın bile bugün var, yarın yok olduğunu anlatmaya calıstı.
çözüm olarak da, anne babanız ve ablanız evlerini birleştirsin,
ablanız çalışsın dedik.
cevap olarak aldıklarımız,
‘ablam anneme taşınamaz çünkü cocukların okulu.’
o zaman anneniz ve babanız ablanıza taşınacak
‘annem hasta, çocuk bakamaz’
ama zaten ablanızın çocuklarının bir kısmı okullu, ablanız da tam zamanlı degil part time bir iş bulur. anneniz sizin çocuğunuza bakabilecek kadar iyi ise bu tempo idare edilebilir.
‘ama annem istemiyor.’
işte o zaman bu noktada annenize sorun mutlu musun diye.
anneniz evladını düşünüyorsa istememe gibi bir şey söz konusu olamaz.
o kız nasıl kalsın tek başına? nikah bitince adam gidecek mi sanıyorsunuz?
üzgünüm yaşadıklarınız için.
ama hayatta çok basit seçimler bile bazen lüks oluyor, sizin durumunuzda olduğu gibi.
ablanıza ikramiye kalmayacaksa, yine söyleyeceğim çözüm bu olacak.
anneniz belki kızının yaşadıklarından sonra insafa gelmiştir de kabul eder.
Ablam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.
Sizi alıntılayarak herkese cevap veriyorum.. Kocası baştan böyle değildi sonradan böyle oldu.. En küçükle 1 büyüğünün arasında 10 yaş var.. Ben kızdım, kavga ettim konuşmadım bu küçüğü olduğunda.. Normalde konuşmuyordum kocasının sokağa attığını görünce sahip çıktım konuşmaya başladım.. Çalışmaya gelince haftasonu çalışabilir, temizliğe gidecek konuştuk çünkü en azından 13 yaşındaki kızı evde o idare edebilir benim işim olmadığında da ben geleceğim yine de haftasonu.. Hafta içi 4 çocukla birden çalışma olmuyor, haftasonu için araştırmalar yapıyoruz zaten...ayrıca bazıları bizim mi yardım etmemizi istiyor demiş.. Asla.. Sizden gelen Allahtan gelsin.. Diğer konuda da ben görevlilerin tavrını sordum böyle mi oluyor diye, detaylara girmemiştim bile.. Yardım talebim varmışmış.. Bir diğeri dün tabii ki polise haber verdik darp raporu aldık, arama kararı çıkarttık..Hadi ablanin kafasi iyi dogurmus da dogurmus.
Sen niye ablan ilk cocugu dogurduktan sonra..
abla tamam baska cocuk yok sakin ha.
bak kocan sorumsuz delinin teki.
hemen kornuyorsun gizli de olsa.
dunyanin 1000 turlu hali var bak kocan sorumsuz yarin obur gun bosanirsan falan 1 cocukla ancak yeni bir hayat kurarsin asla baska dogurmayacaksin!!!!
.
Neden demediniz acaba?
Sonucta bu adam 4 cocuk dogurmadan once.mukemmeldi de birden mi delirdi?
Yok yani yazmayim diyorum da dayanamiyorum
Ondan sonra da ..sizi vicdan azabindan kurtardim
.cok komiksiniz valla
Biz de yatip kalkip ablanizi dusunuyorduk sanki hic isimiz gucumuz yokmus gibi.
Neyse yine de Allah yardimcisi olsun ablanizin..diycem 50.ci kez.
"Onu seviyorum,unutamıyorum" yazan insana "ah vah hemen peşinden koş,nasıl seni sevmez hadi hep beraber ağlayalım ühü ühü" dememizi mi bekliyorsunuz?size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
herkes neyin nasıl olacağını çok iyi biliyor, ama burada yazma sebebi biraz fikir almak, biraz rahatlamak.
"onu seviyorum, unutamıyorum" yazan insana ; "seni sevmeyeni unutacaksın " yazarak kime ne faydanız olacağını düşünüyorsunuz?
size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
herkes neyin nasıl olacağını çok iyi biliyor, ama burada yazma sebebi biraz fikir almak, biraz rahatlamak.
"onu seviyorum, unutamıyorum" yazan insana ; "seni sevmeyeni unutacaksın " yazarak kime ne faydanız olacağını düşünüyorsunuz?
Allah tez zamanda ablanizi feraha cikarsin canim..Sizi alıntılayarak herkese cevap veriyorum.. Kocası baştan böyle değildi sonradan böyle oldu.. En küçükle 1 büyüğünün arasında 10 yaş var.. Ben kızdım, kavga ettim konuşmadım bu küçüğü olduğunda.. Normalde konuşmuyordum kocasının sokağa attığını görünce sahip çıktım konuşmaya başladım.. Çalışmaya gelince haftasonu çalışabilir, temizliğe gidecek konuştuk çünkü en azından 13 yaşındaki kızı evde o idare edebilir benim işim olmadığında da ben geleceğim yine de haftasonu.. Hafta içi 4 çocukla birden çalışma olmuyor, haftasonu için araştırmalar yapıyoruz zaten...ayrıca bazıları bizim mi yardım etmemizi istiyor demiş.. Asla.. Sizden gelen Allahtan gelsin.. Diğer konuda da ben görevlilerin tavrını sordum böyle mi oluyor diye, detaylara girmemiştim bile.. Yardım talebim varmışmış.. Bir diğeri dün tabii ki polise haber verdik darp raporu aldık, arama kararı çıkarttık..
Bence de konu sahibinin asıl amacı bu devlet versin o versin bu versin? Ayrıca bu kadar ciddi sıkıntıları olan bir kadının inanın buraya konu açmak bile aklına gelmez kendini bu durumdan kurtarmaya odaklanır çözüm bulmaya çabalar ailesiyle görüşür iş bulma çabasına girer gelip buralarda zaman harcamaz onu bunu suçlayarakKusura bakmayın da bu konunuz gereksiz gerçekten milletin hiç bir dediğini kabul etmediniz ablanın annenizin yanına yerlessin dedik olmaz ev küçük anneniz ablanizin yanına gitsin dedik oda olmaz nasıl olacaktı ya devletin bakmasıyla sizin bakmanizla yardımlarla ??? Taşıma su ile değirmen dönmez herkes size olumlu geldi ona olmaz buna olmaz en son dursun oo zaman durduğu yerde denildi kimseye böyle sitem edemezsiniz ha surda yardım toplansa o da kalıcı bir çözüm değil düşünceniz oyduysa ?????
size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
Allah aşkına ne bekliyorsunuz “git yalandan serum taktır fotoğrafını arkadaşın atsın ‘ahmet aramızda kalsın, sakın ayşeye benim söylediğimi söyleme ama ayşe çok kötü üzüntüden hasta oldu yataklara düştü, doktor bu kızın sevdiğini getirin yoksa ölecek’ desin.” dememizi bekliyorsunuz. Aklı başında olan her insan senş sevmeyeni unutacaksın mecbur der buna.size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
Ne diyelim peki? Seni sevmeyeni sakın unutma, aşk acısından kuruyup kalana kadar gece gündüz onu düşün, adamın hayatını adım adım takip et, mutluluğuna şahit ol sonunda zaten ince hastalığa kapılır öbür dünyada unutursun falan nasıl?
Evet kadına çalışmalı dememiz gerçeklikten uzak çok haklısınız.
Ama bizi sevmeyen adami unutmaktan sevmekten vazgecmemiz gerekmiyor mu bir sekilde?
ınsanda gurur onur dıye bırsey varsize katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.
Sizi alıntılayarak herkese cevap veriyorum.. Kocası baştan böyle değildi sonradan böyle oldu.. En küçükle 1 büyüğünün arasında 10 yaş var.. Ben kızdım, kavga ettim konuşmadım bu küçüğü olduğunda.. Normalde konuşmuyordum kocasının sokağa attığını görünce sahip çıktım konuşmaya başladım.. Çalışmaya gelince haftasonu çalışabilir, temizliğe gidecek konuştuk çünkü en azından 13 yaşındaki kızı evde o idare edebilir benim işim olmadığında da ben geleceğim yine de haftasonu.. Hafta içi 4 çocukla birden çalışma olmuyor, haftasonu için araştırmalar yapıyoruz zaten...ayrıca bazıları bizim mi yardım etmemizi istiyor demiş.. Asla.. Sizden gelen Allahtan gelsin.. Diğer konuda da ben görevlilerin tavrını sordum böyle mi oluyor diye, detaylara girmemiştim bile.. Yardım talebim varmışmış.. Bir diğeri dün tabii ki polise haber verdik darp raporu aldık, arama kararı çıkarttık..
zamanında uygun ortam olmadıgı ıcın okuyup calısamayanlar evlendıkten sonra hatta cocuk olduktan sonra calısmaya hatta okumaya baslıyorlarşöyle diyebilirsiniz mesela; işte bu geçer, herzaman geçti, başka şeylerle uğraş kafanı meşgul et ??? sanki daha insani gibi ne dersiniz?
kadına çalışmalı diyorsunuz ama kadın çalışmıyor? keşke sizin mesajınızı yıllar önce okuyup bi üniye gitseydi bi kariyer yapsaydı. ama napmış 4 tane de çocuk doğurmuş. keşke doğurmasaydı. ama doğurmuş, ama sizlerin bilgeliğine sahip olsaydı inanın doğurmazdı. Çünkü kadının çalışması gerektiğini bilen kaç kişi var ki şunun şurasında. ahh bilseydi önceden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?