Mutlu oldunuz mu

Bu yazdıklarınızın alnı olsa da öpsem

size katılıyorum burası gerçekten son zamanlarda insanları yargılayan saçma sapan fikirlerle doldu. Gerçeklikten uzak olması gerektiğini söyleyen bunu söylerken kıran geçiren insanlar.

herkes neyin nasıl olacağını çok iyi biliyor, ama burada yazma sebebi biraz fikir almak, biraz rahatlamak.
"onu seviyorum, unutamıyorum" yazan insana ; "seni sevmeyeni unutacaksın " yazarak kime ne faydanız olacağını düşünüyorsunuz?

Diğer konuda sadece “nasıl yardım alabilir?” e takmıştınız siz. İnsanlar hep ablan çalışsın, annen çocuklarına baksın, sende çocuğunu kreşe ver dediler. Hiçbiri işinize gelmedi. Söylenen mantıklı şeyleri görmeyip, sanki herkes “ablan çeksin kocasıdır” dedi gibi davranmak da komik bence. Bence vicdan azabı duyması gerekenler siz ve aileniz. Ablanızı zorlada olsa o evden çıkarıp anne babanızın yanına yerleştirmeliydiniz devletten para yardımı beklemek yerine.

Sizi alıntılayarak herkese cevap veriyorum.. Kocası baştan böyle değildi sonradan böyle oldu.. En küçükle 1 büyüğünün arasında 10 yaş var.. Ben kızdım, kavga ettim konuşmadım bu küçüğü olduğunda.. Normalde konuşmuyordum kocasının sokağa attığını görünce sahip çıktım konuşmaya başladım.. Çalışmaya gelince haftasonu çalışabilir, temizliğe gidecek konuştuk çünkü en azından 13 yaşındaki kızı evde o idare edebilir benim işim olmadığında da ben geleceğim yine de haftasonu.. Hafta içi 4 çocukla birden çalışma olmuyor, haftasonu için araştırmalar yapıyoruz zaten...ayrıca bazıları bizim mi yardım etmemizi istiyor demiş.. Asla.. Sizden gelen Allahtan gelsin.. Diğer konuda da ben görevlilerin tavrını sordum böyle mi oluyor diye, detaylara girmemiştim bile.. Yardım talebim varmışmış.. Bir diğeri dün tabii ki polise haber verdik darp raporu aldık, arama kararı çıkarttık..

"Onu seviyorum,unutamıyorum" yazan insana "ah vah hemen peşinden koş,nasıl seni sevmez hadi hep beraber ağlayalım ühü ühü" dememizi mi bekliyorsunuz?
Madem merak ediyorsunuz önceki konusunu okuyun hatta konularını okuyun.
Sonra bize hak vereceğinize eminim.

Ne diyelim peki? Seni sevmeyeni sakın unutma, aşk acısından kuruyup kalana kadar gece gündüz onu düşün, adamın hayatını adım adım takip et, mutluluğuna şahit ol sonunda zaten ince hastalığa kapılır öbür dünyada unutursun falan nasıl?

Evet kadına çalışmalı dememiz gerçeklikten uzak çok haklısınız.

Ne kadar anlamsız bir konu açmışssınız kendi hatalarınızı buradakileri mi yüklemeye çalışıyorsunuz. Nerden bilsin burdaki insanlar sizin ablanızın neler yaşadğğını durumun ne kadar vahim olduğunu.? Olayı yaşayan gören bizzat sizlersiniz allah akıl vermiş aklınızı kullansaydınız burdan akıl alıp hareket etmeseydiniz madem. Ablanızın eşinin veya sizin hatalarınıza kılıf bulmaya çalışmayın lütfen

Allah tez zamanda ablanizi feraha cikarsin canim..
Ablanizin cok zor durumda olduguna gercekten inaniyorum ama iste elimizden de fikir vermekten baska sey gelmiyor inan

Niye buradaki insanları suçluyorsunuz. Madem eşi insan değilmiş niye dört çocuk yaptı ablanız. Bu konuyu yetkililer kapatsın. İnsanlar durduk yere zan altında bırakılıyor konu sahibi tarafından

Kusura bakmayın da bu konunuz gereksiz gerçekten milletin hiç bir dediğini kabul etmediniz ablanın annenizin yanına yerlessin dedik olmaz ev küçük anneniz ablanizin yanına gitsin dedik oda olmaz nasıl olacaktı ya devletin bakmasıyla sizin bakmanizla yardımlarla ??? Taşıma su ile değirmen dönmez herkes size olumlu geldi ona olmaz buna olmaz en son dursun oo zaman durduğu yerde denildi kimseye böyle sitem edemezsiniz

Bence de konu sahibinin asıl amacı bu devlet versin o versin bu versin? Ayrıca bu kadar ciddi sıkıntıları olan bir kadının inanın buraya konu açmak bile aklına gelmez kendini bu durumdan kurtarmaya odaklanır çözüm bulmaya çabalar ailesiyle görüşür iş bulma çabasına girer gelip buralarda zaman harcamaz onu bunu suçlayarak

ablanızı oldurmeye gelen adama nıye kapıyı actınız ?
belkı orda olmasaydınız ablanız kapıyı hıc acmayacaktı vıcdan azabı duyun

nasıl hıssettınız ?
cok sacma degıl mı
sızın yaptıgınız aynen bu ıste

ablanız kım sız kımsınız ben tanımıyorum
sıddet goren ıhanete ugrayan kısıye kım olursa olsun ısı gucu olmasa da ayrıl dıyorum cunku onların sonu zaten olmuyor ıllakı bosanıyorlar kadın yıpranıyor sadece

kesın ayrıl dıyenler olmustur onların sozunu neden dınlemedınız ozaman mılletın agzıyla hareket edıyorsanız

cok tuhafsınız konu sahıbı

siz sizi sevmeyen biri ile ilgili konu açarsanız söz başka şeyler yazacağım ..

mesela adamı zorla alıkoyun, zamanla sizi sever, sonra basarsınız nikahı gibi bir şey olabilir.

sizi sevmeyen gönüle nasıl girmeyi düşünüyorsunuz tam olarak?

kendi iyiliğiniz için unutup devam etmelisiniz. yoluna canınızı verin, kendinizi çöllere vurun mu diyelim?

Allah aşkına ne bekliyorsunuz “git yalandan serum taktır fotoğrafını arkadaşın atsın ‘ahmet aramızda kalsın, sakın ayşeye benim söylediğimi söyleme ama ayşe çok kötü üzüntüden hasta oldu yataklara düştü, doktor bu kızın sevdiğini getirin yoksa ölecek’ desin.” dememizi bekliyorsunuz. Aklı başında olan her insan senş sevmeyeni unutacaksın mecbur der buna.

şöyle diyebilirsiniz mesela; işte bu geçer, herzaman geçti, başka şeylerle uğraş kafanı meşgul et ??? sanki daha insani gibi ne dersiniz?

kadına çalışmalı diyorsunuz ama kadın çalışmıyor? keşke sizin mesajınızı yıllar önce okuyup bi üniye gitseydi bi kariyer yapsaydı. ama napmış 4 tane de çocuk doğurmuş. keşke doğurmasaydı. ama doğurmuş, ama sizlerin bilgeliğine sahip olsaydı inanın doğurmazdı. Çünkü kadının çalışması gerektiğini bilen kaç kişi var ki şunun şurasında. ahh bilseydi önceden.

ınsanda gurur onur dıye bırsey var
yanı olmalı
sevmeyen ınsana gıt yapıs gurursuzca kendını ayak altında ezdır sacmala dıye aklı yerınde olan kımse oyle yonlendırmez
genelde bız saglıklı ınsanlar bızı sevmeyenı hayatımızdan cıkarır yolumuza bakarız

en azından bir çözüm bulmanıza sevindim.
ama anlamadığım,
4 çocuğun 3 u okullu. gerçekten bu yaşananlardan sonra da ablanızın çocuğuna anneniz bakamam edemem, taşınamam diyor mu? ha sizin çocuğunuz ha onun 11 aylık bebeği...

çünkü artık mesele sadece cocuk bakımı da degil. ortada koca tehdidi var. ayrıca ablanız evde yokken yalnız kalan çocuklar da tehlikede. baba gelip çocukları götürse? kadın perişan olur.

lütfen şikayet ettik demeyin bu adam en gazla 3-4 ay yatıp çıkacak..

zamanında uygun ortam olmadıgı ıcın okuyup calısamayanlar evlendıkten sonra hatta cocuk olduktan sonra calısmaya hatta okumaya baslıyorlar
calısmak ısteyen evde yaprak sarar kırlent yapar dikiş dıker temızlıge gıder yıne calısır
bahaneler... bahaneler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…