Mutlu oldunuz mu

Buradaki yorumlara göremi sekillendiriyosunuzki hayatınızı. Ayrıca dünya görüşü olup farklı acılardan bakmaya yarayacak yorumlarda yapılıyor . Siz ne anlattıysanız onu yorumlamıştırlar. Ayrıca şiddeti burada kimsenin hosgorecegini sanmıyorum

İyi de guzel kardesim
Ablaniz calissin dedik,kocadan ayrilmak icin para lazim dedik. Siz calismaya yok dediniz,ille ki olsun devlet yardimi. Devlet anasiz babasiz cocuga bakamiyor,anali babali 4 cocuga nasil bakacak?

Suc ablanizda. Bu adami biz tanistirmadik ablanizla,4 cocuk yaparken sirtlarini sivazlamadik,ille bosanacam dedi de biz aman etme otur kocanla demedik. Eve geldiginde kapiyi biz acmadik,siz polisi aradiniz da gelen ekipleri kapidan biz cevirmedik. Niye simdi biz suclaniyoruz? Onceki konunuza boyle yorum yapmamistim ama iste zorla agzimizi actiriyorsunuz garip konularinizla

Üstüme iyilik,sağlık,bu nasıl bir konu böyle?
Siz iyi misiniz?
Dünkü yaşananlardan sonra, sağlıklı düşünemediğinizi varsayıp, bu tuhaf sitem ve serzenişinizi dikkate almıyorum.
Burda herkes elinden geldiğince,dili döndüğünce size tavsiyelerde bulundu.
Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne,
ücretsiz kreş yardımı için başvurmanızı bile tavsiye ettim,iyi hatırlıyorum.
Olumlu tavsiyeler verenler olduğu gibi, sizi üzecek yorumlar da olmuştur elbette.
Ama bundan yola çıkıp,herkesi aynı kefeye koyup bizi vicdan muhasebesine davet etmek de,
en hafif tabirle hiç şık olmadı.
Bu mantık ve yaklaşımla, sorunlarınıza sağlıklı çözümler üretmeniz mümkün görünmüyor.
Açıkcası bundan sonra,açacağınız hiç bir konuya yorum yapmaya gerek duymuyorum.
Selametle...

Konu sahibi önceki konularınıza biraz daha göz gezdirdim. Bence siz ablanız için onun kendisinden daha fazla çaba harcamışsınız. Size yerleşmesini bile teklif etmişsiniz o bahane bulup kabul etmemiş. Bence eğer gerçekten boşanmak istiyorsa sadece belirsizlik korkusu, özgüvensizlik, atalet vs. yüzünden adım atamıyorsa onu bir psikiyatriste gitmeye ikna edin ilk olarak. 1 ay içinde daha enerjik ve daha kararlı birine dönüşür

2. Si işsizlik konusu, daha önce de konu açmışsınız ablam temizlik yapmak istiyor ama çevresi yok diye. Ablanız çocuklarının öğretmenleriyle konuşsun. Öğretmenlerden temizlik ütü gibi hizmetlere ihtiyacı olan var mı öğrensin. Hatta rica etsin, veli toplantılarında öğretmen şöyle şöyle durumu olan temizliğe başlayan bir velim var. İhtiyacı olan iletişim bilgilerini benden alsın diye duyuru yapsın. Bunun dışında restoran tarzı haftasonu daha kalabalık olan yerlere haftasonu elemanı olarak bulaşık vs. İçin başvursun. Buaralarda da çocukları idare edersiniz anneniz ve siz iş çıktıkça. Haftaiçleri anneniz ya da bi komşunuz bakar ablanızın işi olduğunda, haftasonları da siz alırsınız.

3.sü yardım konusu.Yardım almak için dahi çaba harcamak gerekiyor. Yoksulluk maaşı çıkmadı diye pes etmeyin. Hazır tam belediye seçimleri zamanı. Bütün parti başkanlıklarını dolaşın tek tek durumunuzu anlatın. Birinden birinden bi yardım gelir kesin. Çocukların okul idaresiyle konuşun. Bireysel yardım etmek isteyenler okullara başvururlar bazen durumu kötü olan çocukları belirlemek için. Dernekleri filan gezin.

Hanimefendi ablaniz 4 cocugu yaparken biz yoktuk demi ? Bu adamda bugun bu halde degidir. Suz nerdeydiniz ayıptır sormasi ? 4uze amile kalmasaydi korunmasi icin bi saglik ocagina goturseydiniz pes ya. Bizim vicdanimizi degil kendinizi sorgulayin.

Burada herkez kendi düşünce ve hayat yapısına göre cevap verir, burada konu açtıysanız gelecek cevaplarıda kaldırabilmelisiniz. Sizin istediğiniz tarzda cevap gelmedi diye sitem etmek ... Gerçekten saçmalamışsın be tatlım
Ya konu açma yada sabırla izle

Bahsettiğiniz konuyu hatırlıyorum.
Ablanız devletten alacağı 300-500'lük yardımla 4 çocukla beraber geçinebileceğini sandığı değişik kafalar yaşıyordu, annenizin yanına taşınmak istemiyordu. Anneniz de ne kızını ne torunlarını umursuyor, "ben oraya gidemem, ben çocuklara bakamam" deyip duruyordu. Konuya çözüm bulmaya çalışan bir siz vardınız ailede.

İnsanlar sayfalarca çözüm önerisi sundu size. O olmaz, bu olmaz deyip durdunuz. "Kocasıyla barışsın" diyen olduysa da sabır taşı olmadıklarındandır.
Başka ne yapacaktı insanlar? Çocukları aramızda bölüşüp ablanıza da nafaka bağlayacak halimiz yok sonuçta.
Şimdi bu neyin hırsı anlamadım.

Burdakiler boşanmasın dedi diye mi boşanmadı ablan
Bosanmasin demedik ki.
Ne desek kabul etmedi ..
Bosansin calissin ek is yapsin bir sekilde is bulunur vs diye 100 teori uretildi

Ama kendilerine gore sebeplerle ablanin asla calisamayacgina inanmis konu sahibi ve ablanin kendisi

Ee o zaman biz de .. cocuklar biraz daha buyuene kadar biraz daha disini sıksın dayansin.adama madem..
4 cocuk yapana kadar nasil dayanmissa cocuklar biraz daha buyuyene kadar dayansin bari..dedik.

Yani ölum tehlikesi varsa elbette duramaz o evde
Zaten durmasin bosansin dedik en bastan

Yani ne desek olmadi
Ben de sasirdim bu konuya valla

Allah yardim etsin ne diyim

Konuyu bilmeyenler icin arkadas cok guzel ozetlemis valla

Önceki konunu bilmiyorum ama burada bu tarz konularda yazılan yorumlara hakimim
Kolay kolay kimse burda şiddet gören hele cocukları olan kadına bosanma otur evinde demez
Ki keza cogunluk dediler sayalım burda yazılanlar sadece bir fikir uygulamak yada es gecmek sizin elinizdeydi
ciddiyeti siz biliyorduysanız neden koruma kararı cıkartmadınız neden ablanızı yanınıza almadınız aileniz neden dısladı ablanızı yalnız bıraktınız neden kadın sıgınmaya gitmedi vs vs
Burda simdi bu baslıga yorum yazıyoruz sonra gidip bambaska konuya geciyoruz ve bu konu burda bitiyor bizim bu siddet olayını sadece burdan iki cümle kurarak kurtarabilecegimizi nasıl düşünebiliyorsunuz
Öfkenizi burda size “fikir” sunanlardan değil, neden ablanıza sahip cıkıp yanınıza almadıgınızdan dolayı, veya polise uzaklastırma kararı almadıgınızdan dolayı ailenizden ve kendinizden cıkarın

Çok ilgincsiniz cidden. Demek ki ne siz ne ablanız çok kararlı çok yürekli değilmiş. Ne siz böyle evlilik olmaz, çektiğin yeter diye ikna edip alabilmişsiniz onu, ne kendisi bir şey yapmış. Bir de 4 çocuk olmuş.
Yani gelip de buraya bunu yazmak gerçeklerle yüzleşmekten kaçmak olsa gerek.
Siz de ablanız da bir karara varın ve uygulayın. Kimseyi de suçlamazsiniz böylece. Böyle belirsiz davrandıkca daha kötüye gidersiniz.

Edit : Doğru olduğuna inandiginiz şeyi yapmak için kimsenin onayına ihtiyacınız yok. Sonra böyle başkalarını suçlarsiniz. Danışmak başka , onay almadan hareket edememek başka.

Hadi ablanin kafasi iyi dogurmus da dogurmus.

Sen niye ablan ilk cocugu dogurduktan sonra..

abla tamam baska cocuk yok sakin ha.
bak kocan sorumsuz delinin teki.
hemen kornuyorsun gizli de olsa.
dunyanin 1000 turlu hali var bak kocan sorumsuz yarin obur gun bosanirsan falan 1 cocukla ancak yeni bir hayat kurarsin asla baska dogurmayacaksin!!!!
.
Neden demediniz acaba?

Sonucta bu adam 4 cocuk dogurmadan once.mukemmeldi de birden mi delirdi?

Yok yani yazmayim diyorum da dayanamiyorum

Ondan sonra da ..sizi vicdan azabindan kurtardim
.cok komiksiniz valla

Biz de yatip kalkip ablanizi dusunuyorduk sanki hic isimiz gucumuz yokmus gibi.

Neyse yine de Allah yardimcisi olsun ablanizin..diycem 50.ci kez.

Sizi vicdan azabından kurtardım diyorum.. Buraya göre atsaydım ablam ölmüştü..

Konuyu bilmiyorum ama yorumlara bakarak yazıyorum.Kadınların hem kocalarından şikayet edip hem de ben çalışamam yapamam mıy mıy mıylarına sinir oluyorum.Madem katlanamıyorsun dur ayaklarının üstünde öyle ayrıl.Sanki herkes onların etrafında dönecek bi de çalışmadan para gelecek geçim sağlanacak.Ne güzel bir dünya ya.

Ablan kreşte iş arasın, yemek temizlik için her kreşte personel oluyor. Küçüğü de çok daha uygun fiyata kreşe verebilir böylece. Diğerlerine de annen destek olmalı. Gerçekten başka yolu yok bunun, çalışmalı.

Yok yahu.
Kocası evliliğin en başından beri çalışmıyormuş. 4 çocuğu taşıma suyuyla yapmışlar.
E tabi bana da yapsınlar maddi yardım,çalışma derdim falan olmasın bende 3-5 tane doğururum.

Konuları şimdi yüzeysel okudum.
Ailesinin yanına gitmesin, çalışmasın diyorsanız tek çözüm:
Eşinden boşanacak, çocukları devlet korumasına verecek, çalışıp kendini toparlarsa geri alacak.
4 çocuklu yalnız bir kadına ya ailesi sahip çıkar birlikte çalışırlar ya da devlet çocuklara sahip çıkar kadın kendi başının çaresine bakar. Başka yol göremiyorum.
Madem enişte sınırları zorluyor o zaman hemen harekete geçin. Bekleyenler hatalı olanlar sizlersiniz.

Ablam evliyken liseye gidiyordum. Eniştem iyi bir adamdı ama sorunlu bir evlilikleri vardı. 3 sene evli kaldılar. 15-16 yaşındaki halimle ablama aman ha çocuk yapayım deme, oturtun evliliğinizi ondan sonra düşünürsün diyecek kadar aklım vardı. İnsan nasıl ablasıyla bu tür şeyleri konuşmaz, fikir vermez anlamıyorum.

mutlu olacak ne var anlamadım?

diğer konuda ablanız için devletten nerelerden yardım alabiliriz diye sordunuz.

sayfalarca size insanlar taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini, sizin yaptığınız yardımın bile bugün var, yarın yok olduğunu anlatmaya calıstı.
çözüm olarak da, anne babanız ve ablanız evlerini birleştirsin,
ablanız çalışsın dedik.
cevap olarak aldıklarımız,

‘ablam anneme taşınamaz çünkü cocukların okulu.’
o zaman anneniz ve babanız ablanıza taşınacak

‘annem hasta, çocuk bakamaz’
ama zaten ablanızın çocuklarının bir kısmı okullu, ablanız da tam zamanlı degil part time bir iş bulur. anneniz sizin çocuğunuza bakabilecek kadar iyi ise bu tempo idare edilebilir.

‘ama annem istemiyor.’
işte o zaman bu noktada annenize sorun mutlu musun diye.

anneniz evladını düşünüyorsa istememe gibi bir şey söz konusu olamaz.
o kız nasıl kalsın tek başına? nikah bitince adam gidecek mi sanıyorsunuz?
üzgünüm yaşadıklarınız için.
ama hayatta çok basit seçimler bile bazen lüks oluyor, sizin durumunuzda olduğu gibi.
ablanıza ikramiye kalmayacaksa, yine söyleyeceğim çözüm bu olacak.
anneniz belki kızının yaşadıklarından sonra insafa gelmiştir de kabul eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…