- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.777
- 163
- 35
bu konu cok hasas kim ahkam kesebilir ki.gecmis olsun allah yardimciniz olsunAblam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... Dün ablamın ihtiyaçlarını gidermek için onlara gittim,, alışveriş yaptım.. Akşama doğru dava açtığı kocası geldi terör estirdi, darp, hakaret belki ben orda olmasaydım 4 çocuğunun önünde ablamı öldürecekti.. Siz şimdi parası yoksa bu adamla mı evli kalsın diyorsunuz ki keşke çocuklarına baksaydı ablam yine de bu zulme katlanırdı onlar için... Evet ben sizi bir vicdan azabından kurtardım,Ordaydım ve ablam ölmesin diye çırpındım.. 4 çocuk+benim çocuğumun yaşadığı korkuyu tahmin bile edemezsiniz.. oturduğunuz yerden ahkamlarınızı kesin de bi vicdanınızla konuşun.
Aynen oKonu sahibinin annesi kendi cocuguna baktiği icin olmaz diyen kişimiydi tam hatirlayamadim .
Eger öyleyse siz kendi vicdaniniza ve bencilliginize ahkam kesin .
Hem buradakilerin ne sucu var .
benim babamda bizi terk etti hemde hepimiz cok kucuktuk abimler 12 yaslarinda okula gidemediler belki bilir misinz bu odun fabrikalari var cok zor bir is hep calistilar bize bakmak icin annem tarlararda bizleri okutu bu yasa getirdi 1 kere gun yuzu gormeden oldu. kendime gelince evet esim cok iyidir bir meslegi yoktu ilk evledigimiz zamn ben 5 bucuk aylik kizimi birakip borclarimiza yardim ederdim sonra esim askere gitti ve ben gene hamileyim gene. calistim tek basima. cocugum dogdu 8 aylikkende onu biraktim. allah buyuk ki. bir kizim daha oldu esim polis oldu suan evdeyim cocuklarima bakiyorum bu hamileligimin tadini cikariyorm insan. zorluklara dayanirsa mukafatini alir umarim herkes bundan. bir sey cikarirKüçük 9 aylık, bir büyüğüyle arada 10 yaş var o zaman 11 yaşında diğeri 12 en büyüğü de 13. Maşşallah diyeyim.
Büyükler bakıma muhtaç çocuklar değiller, kendilerine bakabildikleri gibi kardeşlerine de bakarlar. Okula kendileri gidip gelebilirler, evde yalnız kalabilirler. Bebeğe anneniz bakarsa ya da ablanız bebeği de götürebileceği bir iş bulursa sorun kalmaz.
Tek sorun babanın çocuklara zarar verme olasılığı kalır yalnız olduklarında onu da size ya da annenize yakın bir evde yaşayarak çözebilirler. Çocuklar küçük değil, okula otobüsle dolmuşla gidebilirler. Ya da hep birlikte okula yakın bir semte yerleşirsiniz.
Şu durumda hafta içi çocuklar okula gittiğinde ablanız evde bebekle boş boş oturuyor. Ablanızın bu lüksü yok malesef. Keşke olsa, bebeğini büyütse ama yok. Bunu ailece kabullenmeniz gerekiyor.
Bir ailenin çocuğuna gönüllü özel ders veriyorum. Büyük yeğeninizle aynı yaşta. Babaları ölmüş, üç kardeşler. Temizlik karşılığı kapıcı dairesinde oturuyorlar. Anne sabahtan öğlene kadar 2 şer gün üç ayrı sitenin merdiven temizliğine gidiyor ortancayı okula gönderiyor küçüğü büyüğe emanet ediyor. Öğlen gelip büyüğü okula gönderiyor, küçüğü alıp kendi oturdukları apartmanı temizliyor. Evde elektrikle ilgili bir parçanın montajını yapıyor boş kaldıkça da. Bu kadının kimsesi yok, ailesi reddetmiş, rahmetli eşinin ailesi yokmuş. Tek başına üç çocukla ayakta duruyor. Ablanızın bu kadından ne eksiği ya da fazlası var?
Ben de onu şey diye hatırlıyorum.. Çocuğunu kreşten almıştı sırf kreşe vereceğini ablasına vermek için.. İkisi farklı şeyler bence..Konu sahibinin annesi kendi cocuguna baktiği icin olmaz diyen kişimiydi tam hatirlayamadim .
Eger öyleyse siz kendi vicdaniniza ve bencilliginize ahkam kesin .
Hem buradakilerin ne sucu var .
Buradakilerin suçu ne
Konulara baktımKonu sahibinin ablasının çalışması gerektiğni söylememiz. Biz çalışması gerektiğini söylediğimiz için öküz koca kapıya dayandı diye tahmin ediyorum.
Tabi bizimkiler bostan korkuluğu4 çocuk yap biride daha bebe sonra devlet bize baksın ne güzel ya
is olmadan as olmuyor yada emek olmadan yemek olmuyor kendimi kadinin yerine koyuyorm benm de 4 cocugum olcak allah korusun bise olursa calismam gerekirse bakan biri olursa calisirim cunku insan muhtac olmamali kimseye evet cocuklardan uzak kalacak ama .kim verecek. 4 cocuk. 4 bogaz demek. allah yardimcisi olsun konuyu acan arkadasda madem cok isyan ediyorsa oda calissin yardim etsin ne deyim kimseden kimseye fayda yok hele bu devirdd yok turk sinamasinda ki turkan soray. sultan karekteri vardi bizlere ornek olsun..Benim anlamadığım sen hiç geleceği düşünmeden 4 çocuk yap nasıl geçinilir bi planın programın olmasın boş boş otur sonra devlet sana yardım etsin ? Nedeeen?
Herkes abla çalışsın diyor tepki yiyor. Ne dememiz bekleniyor biz mi bakalım? Çalış demekten yol göstermekten başka. İş aradım bulamadım demek Yok iş seçmek Yok me olursa ve gerçekten şu devirde vasıfsız iş bulmak daha kolay. Evde oturup yardım eli beklemekte neyin nesi anlamış değilim.
Milleti suçlamak yerine şapkanızı önünüze koyun iş aramaya koyulun. Burda birilerinden yardım bekliyorsunuz galiba ama gelecek her yardımda biyere kadar bi ömür götürmez.
En çok dibe batan insan yukarı çıkar mecbur olduğu için buda milleti suçlayarak değil ne saçma bi konu ne saçma yorumlar oldu bu.
Ablam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?