Mutlu oldunuz mu

bu konu cok hasas kim ahkam kesebilir ki.gecmis olsun allah yardimciniz olsun

Ne büyük saçmalık !
Buradaki insanlar sizin anlattığınız kadarını bilirler, kimse kimsenin evinde ki fiziksel ve ruhsal ortamı bilemez. Yüzeysel yorumlar yapılıyor.
Madem böyle durumlar yaşıyordunuz burada konu açmak yerine hukuğa başvurup yardımcı olsaydınız.

benim babamda bizi terk etti hemde hepimiz cok kucuktuk abimler 12 yaslarinda okula gidemediler belki bilir misinz bu odun fabrikalari var cok zor bir is hep calistilar bize bakmak icin annem tarlararda bizleri okutu bu yasa getirdi 1 kere gun yuzu gormeden oldu. kendime gelince evet esim cok iyidir bir meslegi yoktu ilk evledigimiz zamn ben 5 bucuk aylik kizimi birakip borclarimiza yardim ederdim sonra esim askere gitti ve ben gene hamileyim gene. calistim tek basima. cocugum dogdu 8 aylikkende onu biraktim. allah buyuk ki. bir kizim daha oldu esim polis oldu suan evdeyim cocuklarima bakiyorum bu hamileligimin tadini cikariyorm insan. zorluklara dayanirsa mukafatini alir umarim herkes bundan. bir sey cikarir

Konu sahibinin annesi kendi cocuguna baktiği icin olmaz diyen kişimiydi tam hatirlayamadim .
Eger öyleyse siz kendi vicdaniniza ve bencilliginize ahkam kesin .
Hem buradakilerin ne sucu var .
Ben de onu şey diye hatırlıyorum.. Çocuğunu kreşten almıştı sırf kreşe vereceğini ablasına vermek için.. İkisi farklı şeyler bence..

Konu sahibinin ablasının çalışması gerektiğni söylememiz. Biz çalışması gerektiğini söylediğimiz için öküz koca kapıya dayandı diye tahmin ediyorum.
Konulara baktım
Devletten yardım beklemek
Çalışmadan çözüm bulmaya çalışmak
Kapıya dayanan eşin suçunu buraya atmak
Tuhaf doğrusu

Benim anlamadığım sen hiç geleceği düşünmeden 4 çocuk yap nasıl geçinilir bi planın programın olmasın boş boş otur sonra devlet sana yardım etsin ? Nedeeen?

Herkes abla çalışsın diyor tepki yiyor. Ne dememiz bekleniyor biz mi bakalım? Çalış demekten yol göstermekten başka. İş aradım bulamadım demek Yok iş seçmek Yok me olursa ve gerçekten şu devirde vasıfsız iş bulmak daha kolay. Evde oturup yardım eli beklemekte neyin nesi anlamış değilim.

Milleti suçlamak yerine şapkanızı önünüze koyun iş aramaya koyulun. Burda birilerinden yardım bekliyorsunuz galiba ama gelecek her yardımda biyere kadar bi ömür götürmez.

En çok dibe batan insan yukarı çıkar mecbur olduğu için buda milleti suçlayarak değil ne saçma bi konu ne saçma yorumlar oldu bu.

is olmadan as olmuyor yada emek olmadan yemek olmuyor kendimi kadinin yerine koyuyorm benm de 4 cocugum olcak allah korusun bise olursa calismam gerekirse bakan biri olursa calisirim cunku insan muhtac olmamali kimseye evet cocuklardan uzak kalacak ama .kim verecek. 4 cocuk. 4 bogaz demek. allah yardimcisi olsun konuyu acan arkadasda madem cok isyan ediyorsa oda calissin yardim etsin ne deyim kimseden kimseye fayda yok hele bu devirdd yok turk sinamasinda ki turkan soray. sultan karekteri vardi bizlere ornek olsun..

Canim burdaki insanlarin size sundugu fikirler yanlissa uygulamazsiniz.. yanlis diye de gelip burdaki insanlari da suclayamazsiniz... kac yasinda insansiniz neyin dogru neyin yanlis oldugunu ayird edemiyor musunuz da burdaki insanlarin yanlissa fikirlerini uyguluyorsunuz... mantikli karar alabilecek yasta oldugunuzu dusunuyorum... 1 2 3 4 yani bu adam 4 coxuga kadar dort dortluktu de 4. Coxuktan sonra mi boyle oldu... evliliginiz de problem varsa esiniz yanlissa ona onunla olacak gelecege guvenmiyorsaniz sevismeyeceksiniz gerekirse... dunyaya bir insan getireceginizi unutmayacaksiniz... ona gore davrancaksiniz... ablan o 4 cocukla nasil olur bilmem ortadan kaybolup cocuklariyla bir hayat kuracak kendine... benim halam kocasi oldugunde 5 kucuk cocukla kaldi ortada... meslegi de yoktu... hep temizlik bulasik vb gibi islerde buyuttu cocuklarini... simdi cocuklari kocaman oldu kimi meslek sahibi oldu kimi evlendi... kadin bir bacagi aksayarak yuruyor simdi... topal gibi...

Ablam için konu açmıştım daha önce, herkes sıcak evlerinde, rahat koltuklarında boşanmasın o zaman dedi.... .

Tüm sunulmuş çözümlere hayır dediniz yalnis hatırlamıyorsam. İşte devletten nasıl yardım alabiliriz kafasındasınız aslında ailecek. Evet devlet ablaniza az da olsa yardım edebilir, ama bir dönüp ailenize bakın. Ailenize sorun ne yapabilirler. Siz kendi rahatinizdan taviz vermiyorsunuz ve daha önemlisi vermek istemiyorsunuz! Ne yüzle gelip burada rsa insanlara ahkam kesiyorsunuz ki? Ha sıcak ev meselesine gelince: evet evim sıcak. Eşim beni yarın terkestse kendimi ve çocuklarimi en yaz yarım sene gecinderecek (oda tutumlu davranmasam) bir birikimim var. Meslegim var. Ben Allah elden ayaktan düşürmediği sürece kimseye de el acmam. Başkalarına da kendim yapabilmedigim seyleri önermem. Ablaniz en az eşi kadar sorumsuz davranmış! Bunu da kabul edin!

Herkes aynı şeyleri yazmış ben de yazayım da eksik kalmayayım. 32 yaşındayım 5 yıllık evliyim. Bir oğlum var. Eşim kalabalık aileyi de sever çocuk da çok sever. Kendimize ait evimiz var faturalarımız da ödeniyor. Buna rağmen ikinci çocuğa sıcak bakmıyorum. Oğluma maddi manevi yetemem diye. Ki doğursam kendi ailem de eşimin ailesi de destek olur. Hani açlık sınırında yaşamayız. Lakin yine de ikinciyi düşünmüyorum.

Kusura bakmayın ablanız gibi kadınlara acıyamıyorum. Böyle bir kocası varsa bütün korunma yöntemlerini kullanabilirdi. Sadece çocuklara acıdım. Hiç hak etmedikleri bir hayatı yaşadıkları için.

Allah allah ya nekadar da budadaki kadinlar sizi etkilemiski vicdanlarina seslenmissiniz
Konunuzu bilmiyorum ama zor bir konu oldugu asikar gibi
Siz bukadar zor bir sureci degerlendirirken illede buradada sizi uzecek yorumlar gelecektir
Sonucta saNal bir ortamdayiz arkadas kankalada degillerki alinalim
Herkes kendi bakis acisin gore yorumluyup cikiyor
Cogu zaman kafa dagitmaya
Bazen bir ic sıkintilarini paylasma
Bazen konulara takilip gulup eglenmek icin giriyorlar konulara
Yani yazip cikiyorlar olaylar konularda cikincz bitiyor

11 aylik bebek emzirilmekten kesilemiyor mu? Baska yolu yoksa mama ile beslenir, anne sutunu sagar birakir eve ya da. Bu kadar kotu bir durumdayken kendi annesi dahi cocuklarina bakmayi Kabul etmiyor, gidin annenizin vicdanini sorgulayin. baska secenegi yokken kendiside hic birsey yapmaya yanasmayan ablanizi bir caresiz olmadigina ikna edin.
Gecen sene 4 cocugu olan bir arkadasim beyin tumorunden vefat etti, ve durumu iyice agirlasip hastaneye kaldirilana kadar calisti. En buyugu 14 yasindaydi cocuklarin. Kocasi vardi ama alkolikti, eve para vermez, kumar oynar cocuklarla ilgilenemezdi. Arkadasim daha cocukken evlatlik verilmisti, benim annem beni istemedi ama Ben cocuklarimi asla birakmam derdi. O hasta haliyle calismak onun icin ne kadar zordu ama yine de calisti, son zamanlarini doya doya cocuklariyla geciremedi.
Hastaligi sirasinda annesini buldu, annesine dedi ki bana bakmadin evlatlik verdin, eger bana birsey olursa bari cocuklarima sahip cik, annesi onuda yapmadi.
Sayili gunleri vardi ama cok aci cektigi icin, cocuklari onu oyle daha fazla gormesin diye otenazi istedi ve uyuttular iste sonsuza kadar.
Eminim bir cogumuzun etrafinda ayni olmasada fedakarlik konusunda benzer anne ornekleri vardir. Bu yuzden Boyle alti bos sey seylerle caresizmissiniz gibi konusmayin, kime size hak vermez insanlarida sakin suclamayin komik gorunuyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…