Mutluluğu yaşayamamak..

malenkaya

Guru
Kayıtlı Üye
26 Nisan 2011
628
92
323
İzmir
Herkese merhaba
3 yıl önce nişanlimdan ayrilmistim cok zorlu bir surecti sonrasinda gel gitli zamanlar olsa da atlattim ve ayriliktaan sonra 8 ay once birisi hayatima girdi. Ağustos ayinda kismetse evleniyoruz. icim o kadar rahat ki cok mutluyum hersey mukemmel diyebilirim. Onceki iliskimde yasadigim sikintilarin hicbiri yok.. o zamanlar baskasini sevemem derken simdi iyi ki diyorum.. iyi ki ayrilmisim da hayatima simdiki nisanlim girmis.
Is buraya kadar cok guzel ama icinden cikamadigim bir durum var. Mutlulugumu tam olarak yasayamiyorum. Aile olarak cok zor gunler geciriyoruz. Maddi olarak cok kotuyuz ve mucize olmaz ise duzelecek gibi de degiliz. Cok borcumuz var bu nedenle 4 ay once babam icin bir mikar kredi cektim. 3 yılı var calisiyorum ama maasimin buyuk bir kismi krediye gidiyor. kalani da kredi kartima gidiyor ve benim elimde bazen sadece 10 lira kaliyor babam verebildigi zamanlar bir kismini veriyor ama cogunlukla veremiyor ve cok uzuluyor.. esyalarimizin taksitlerini odemeye basladik ve her ay sikinti yasiyorum.. ama asil konu ağustos ayindan sonra evlendikten sonra yani babamin krediyi odeyemedigi taktirde benim maasimdan geriye birsey kalmayacak bu evliligimizi kotu etkiler mi bilemiyorum. nisanlim ile bu konuyu konustuk odemeseler bile sikinti olmaz senin ailen benim ailem diyor. biliyorum ki babam ne yapar ne eder oder ama iste.. kira sikintimiz olmayacak ama borclarimiz olacak bizimde esyalari kendimiz aldik.. para sikintisi evliligi her zaman kotu etkiler biliyorum ve bu kadar guzel bir iliskinin bu konu yuzunden etkilnmesini hic istemiyorum yani kisaca cok korkuyorum cok.. aileme ayri uzuluyorum bu duruma ayri. mutlulugumuzu ailecek yasayamiyoruz.. hayat bazen cok yorucu.. sizce evliligim etkilenir mi bu durumdan ne diyorsunuz? Bi taraftan canımdan çok sevdiğim ailem bir tarafta evliliğim..
kusura bakmayin biraz uzun oldu..

baştan konuşmuşsunuz. eğer şüpheniz varsa tekrar konuşun. ama sorun olur mu diye ezilerek değil.
bak benim maaşım 1000 lira ama sen 750sini yok say. o şekilde düşün deyin.

M malenkaya

icinizi rahatlatir mi bilmem, ancak okumus ve calisan ciftler zaten artik evlilik asamasinda ailelerinden medet ummuyorlar. bu, ailenizin yapmak isteyip de yapamadiklarini cok da guzel kamufle edebilecek bir stil.
ote yandan zaten mustakbel esiniz ile paylasmissiniz bu durumu ve kendisi bunu bilerek sizinle yola cikmis.
lutfen musterih olun, hayat uzulmeye degmeyecek ve mutluluklara odaklanmak gerekecek kadar kisa.

Nışanlın kredi için kızdı sandım.aferin ona.
Evlenince Rabbim bı şekilde veriyor kolaylığını hiç bozma moralini.Allah ödeme kolaylığı versin canım umarım zor günler geçer.mutluluğunuz daim olsun

Kızmadı tepki gösterseydi evlenmezdim onunla zaten... bende memnun değilim parasız gezmekten ama aile bu sonuçta.. birşey demedi ama sonradan rahatsız olur mu tepkisel yaklaşır mi benim korkum o sanırım. İnşallah Rabbim gerçekten bir kolaylığını verir saolun güzel yorumunuz için.

Sonradan nasıl davranacağını yaşamadan bilemezsin. Yapabileceğin tek şey nişanlının sözüne güvenip evlenmek olacak. O zamana kadar kim bilir belki ailenin durumunda değişiklik olacak. Şimdiden kendini olmamış bir şey için üzme. Nişanlılığın tadını çıkar. Hayat gerçekten çok kısa. Borç da biter, dert de. Ama giden bu günlerin asla geri gelmez

Baştan konusmussunuz sikinti olacağını sanmam.

Aksine maddi sıkıntılar yeni evli ciferi birbirine bağlar diye düşünüyorum ben. Borç harç olmasa,hayatınız güllük gülistanlık olsa alışma evresinde birbirinize saracaksiniz. Şimdi öyle bir şansınız olmayacak.. alışma evresi daha kolay atlatilacak.

Yaklaşık dört senedir evliyim hala borç ödüyoruz. Gayet mutluyuz, borç dışında sıkıntımız yok. Onu da sıkıntıdan saymıyoruz zaten.

Baştan konusmussunuz sikinti olacağını sanmam.
Evet baştan konuştum ama babam ödüyor şeklinde konuşmuştum şimdi mesela ödeyemiyor pek ama ben söylemedim nişanlıma.. o da baban ödemese bile sıkıntı olmaz hatta gelsinler bizde bile yaşasınlar başımın üstünde yerleri var onlar benim de ailem demişti. Çok iyi bir insan nişanlım aileye çok değer veren biri ama işte insan emin olamıyor bazen korkularım geçmiyor ama gerçekten yaşamadan bilemicem sanırım..

Tez
Tez zamanda söyle ben oduyorum diye.

baştan konuşmuşsunuz cnm karşı taraf sorun etmez geçici değil mi zaten sıkarsınız dişinizi eminim babanda kendini toplayınca sizi zor durumda bırakmaz üzülme cnm en mutlu zamanların tadını çıkar.. ayrıca bunca zaman sana onlar bakmış topu topu 3 senede sende onlar için çalıs.. Allah mukafatını verir eminim..

Peki bu kadar borç neden yapıldı ?
babanız çıkmazda olmasa paranızı istemez demekki zor durumda nisanliniDa sorun etmemiş bence bu kadar dert etmeyin

Şimdi bu durumun tam tersi olaydı kıyamet kopuyordu sen kocanın ailesinin borcunu ödemek zorundamısın diye::)))

Tabi ki ailene destek olmalısın eşinde buna anlayış göstermeli.Bu her iki taraf içinde böyle olmalı.Hayat müşterekse sorunlarda müşterek.Senin benim diye ayrılmamalı

Evet aynen öyle tam tersi olsa yorumlar farklı olabilirdi ama bence de öyle iki taraf için içinde aynı insani duygularla
Peki bu kadar borç neden yapıldı ?
babanız çıkmazda olmasa paranızı istemez demekki zor durumda nisanliniDa sorun etmemiş bence bu kadar dert etmeyin
Para kazanmaya çalışırken oldu borç. . Ticaretle uğraşıyor babam..
Evet babam bugüne kadar hep vermeye alışık almaya değil. Onun mahcubiyeti bile üzüyor beni. Bazende diyorum bu sıkışık zaman da hiç evliliği karıştırmasaydım o zaman daha rahat olurdu belki diye. Amann kafamda deli sorular

Ah işte hiç bir zaman hic birsey 4 4luk yolunda gitmezki. Sabir sabirrr

Aileniz de sizi bu günlere getirdi ihtiyaçları varsa yardımcı olacaksınız ki bende sizinle aynı durumdayım. Erkek arkadaşımında durumdan haberi var bence sizi seven size değer veren bir nişanlınız var durumu da kabullemiş sorun çıkacağını sanmıyorum.Ona ödetmiyorsunuz ya sonuçta.

Bu sanırım birazda güçlü görünmeye çalışma çabası.. yani ben öyle büyüdüm dışarıya hiçbirseyi belli etmeyiz. Dert anlatmayız. Bu durumu nişanlım söylediğimi dahi bilmez ailem bilseler kızarlar ama söylemek en iyisi olacağı için anlattım. Bu durumda da zor geliyor bu sıkıntıları yaşamak ve belli etmemeye çalışmak. Nişanlımin bunu kabul etmesi bile mutlu edemiyor beni huzursuzluk geçmiyor.
Sizinde allah yardımcınız olsun umarım sıkıntılı günler çabuk geçer.

evet aile maalesef böyle zorluklar çekince kimseye belli etmek istemiyor gurur yapıyor ki iyi yapıyor kimsenin iç meselemizi bilmesine gerek yok fakat karşınızdaki kişi sizin evleneceğiniz adam yani yakında o da ailenizden biri olacak ondan saklamak gizli saklı yürütmeyi doğru bulmuyorum.En doğrusunu yapmışsınız size de zoe gelmesin ona söylemek karşınızdaki insanları anca bu günlerde tanırsınız zaten güvenilir mi değil mi ölçüp tartarsınız. Ayrıca ona ödetmiyorsunuz ki sonuçta kendiniz çalışıp ödüyorsunuz siz çalışmayan biri olsanız sizle evlenmeyecek mi yani o zaman da sizin pek bir katkınız olamayacak sonuçta. Allah razı olsun inşallah el biri ile ailecek yakın zamanda halledeceğiz bende o zaman gönül rahatlığı ile ilişkime bakacağım adım atacağım :)

Tabi ki asla ve asla ona ödetmem.. çalışıyorum kazanıyorum allah daha çok verse keşke daha çok yardım etsem. Ailem için yapamayacağım şey yok. Ne kadar yardım etsem haklarını zaten ödeyemem. Teşekkür ediyorum yorumunuz için de inşallah sizin de sıkıntılı günleriniz geçer ağız tadıyla ilişkinizi yaşarsınız. İyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…