Mutluymuş gıbı yapmaktan bıktım!!!

gul77

Guru
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
555
28
318
Antalya
5 yıllık evlıyım ve hayatımda bana güç veren dunyalar tatlısı 8aylık bır oglum var....cook uzaklardan evlenıp geldım,esım ıcın herseyımı bıraktım....o kadar sey benı mutsuz yapıyor kı ınanın su an hıc bır sey yazamıyorum...en basıtınden soyle soylım hakettıgım gıbı davaranılmıyor bana..aıleme....kayınvalıdemlerle bırlıkte yasıyoruz ve dogumum ıcın annemler geldı..1hafta kaldılar ama bır gun gulmedık bebgımın mutlulugunu bile yastmadılar bana(esım ve annesi)..hıc bır sey yokken kayınvalıdem bana kuzmeye basladı yanı soyle soylım sadece bır gun bebgım agıyrodu ben kıyafetını gıgdırdıgımde ve bana gelıp neden aglıyo al kucagını dedi.. sadece dedım kı ama gıdırıyorum..sızce ne var bunda yanıı??ıste bu lafıma kustu ve ne annemlerle ne benle konustu be yuzsuz yuzsuz arkasında kostum laf attım durdum konusun dıye ama aslaaa bır kelıme bıle...ve benı en cok snırı yapan da esım bunu gorunce sureklı bızım yanımızda annesıne ne oldugunu sordu durdu sureklı sureklı hıc bır defa bana gelmedi ne oldu bu evde bır sorun mu var dıye kopek gıbı davrandı:2:sonra o da annemlerle konusmamaya basladı annesı konusmuyor dıyedusunu yanı sureklı ayrı oturduk ınanın annemler gıtsınler dıye bekledım yanlız kaldıgım her fırsatta aglamaktan bıkmısıtımo gun bu gundur 1sene olucak nerdeyse esım annemlerı ne sorar ne arar...yanı ben bunları hak etmedım ne annem ne ben..annem hıc bır seye karsımaz korkudan ama gene yaranamdı..oysaköı ben kaynanma sevgı saygıda hıc kusur etmemsıtım nden karsılıgında bunu yapıyoalr anlamdım...:2 kadar zor durumdayım bılemıyorum ne yapacagımı artık eskı gucum yok sabrım da kalmadı...kaynanm o kdr kırılgan alıngandır kı sureklı odum kopar bır seye mı kırıldı dıye hafıf bır suratı bozulsun acaba bır sey mı yaptım dusunmekten yoruldum..hıc bır arkadasım yok bır yere cıkartımıyolar yanlız yabancısın sen dıye ama ben gene kotu olunmasın dıye ses cıkartmadım belkıde bu yuzden bu haldeyım dıye dusunmye basladım...sınılerım ıyıce bozuldu hıc mutlu olamıyorum...tabı kı Allahıma cok sukurler olsun sevdıklerım saglıgı yerınde onlar var bundan daha ne olabılır ama ıcım acıyor...her aılem geldıgınde korkuyla duuruyorum ya boyle bır sey olabılır mı gıtsınler dıye beklıyorummm..onları o kadar ozlerkencok pısamnım evlendıgıme bosansam esım bana bebgımı kesınlıkle vermez her seyı yapar bılıyorum tek korkum o..psıkologa mı gıtsem dıye dusunmeye basladım hatta son 1senedır hıc bır seyden zevk almıyorum eskısı gıbı cabuk sınırlernıyorum ve benı en cok uzen de onlara kızıp baska seylerden cıkartıorum snırılerımı..cok kotuyum benı dıstan goren herkes mutlu zannedıyo kayınvalıdemle arkadas gıvı sanıyolar halbukı bır bılseler ıcını

dertleşecek arkadaşlara ihtiyacın var iyice içine kapanmışşın......

bu arada aranızda neden konsumuyorusn dıyen olucaktır konusmak da bır cozum degıl hele kı boyle bır konuda kesınlıkle ben haksız olurum onlar ıcın esım ıcın.....kavgayla sonuclanır bılıyorum...

Kiyamam ya. Kaynanan kendi cikarlari dogrultusunda bir senaryo yazmis, esinde yardimci rolu guzel oynamis canim benim tamamen kurgulamis bunu. Sanirim maksat senin aileni sogutup fazla gelmemelerini saglamak. Yada seni sindirmek

Bu arada sen nerdesin ydisi mi yoksa uzak bir kentte misin? Calisiyor musun?

Bu bes yil icinde daha once hic mi sorun yasamadin?

k.validenize kılınmaktan vazgeçin derim,siz ne kadar dikkat etseniz de karşındaki anlayışsızsa kendini öldürsende anlamaz,ayrıca eşinin anlayışsızlığıda cabası,unutma ne kadar ôdün verirsen degerin o kadar düşer,

Rabbim yardımcın olsun canım üzüldüm senin en başda hatan kayınvaldene yüz vermek anneciğim ayakları araya bir sınır koyamamıssın cevap vermemissin
Kayın validemiz herkezin öyle herşeye karışırlar ama buna taviz vrmiyecen cevabını vereceksin gerektiginde tabiki saygısızlık etmeden sen bu yüzden kaybetmissin canım
ben 4senelik evliym RABBİME şükür mutluyum tabiki ilk zamanlar benimde sorunlarım oldu fakat ben haklı olduğum konuda kesinlikle susmadım cevabını veriverdim oda sonunda beni anladı artık haklıysam halada cevabını veririm ama kayın validme ama saygılı şekilde ve iyiyiz gayet tavsiye ederim susdukca suçlu sen olursun canım
RABBİM HUZURUNA HUZUR KATSIN KAYINVALİDENİDE RABBİM ISLAH ETSİN

ben yurt dıısndan geldım tr ye sırf esım ıcın onu sevdıgım ıcın ama deymezmıs bır kez daha anladım...hıc bır seyı srun yapmadım her sey ıstedıklerı gıbı oldu ama hala daha fazla ıstıyoalr anlamıyorum hıc utanmıyolar onlardan bırı gelınce ben hep guler yuz gosterırıdım..zaten benım bıldıgım gordugum de oyledır cok ayıp gelen mıafıre kusmek...senden bır defa gelır annemler oda en fazla 1hafta...aslında sorunlar hep oldu ama ben gormezden eldım goz yumdum kaynanamın yaptıgı seylerı asla esıme sıkayet etmezdım ama o en kucuk bır seyde surat yapardı esım anlasın dıye bu kez de oyle yaptı annemlere...soyledıgın gıbı sırf gelmesınler dıye annem bır sey olmaz sen bır deme ben az kalırım gelmem gıbı dedı ve ben hala soyluyorum benım aılem hıc bır sey yokken eger gelmezse benım de ısım yok burda haksızmıyım yanıı:2:her kez kayınvalıdemı oo ne kdr ıyı dıyor ıcımden dıyorum bır de bana sorun dıye..kendısı dıyo kı ben kaynan yonunden bır numarayım dıye sozde yemeye ıcmeye yatmaya kalkmaya karısmıyo dıye....ama hep arkladan yapıyo ıslerı ben bılıyorum...çok bunladımm coook yazın aılem gelecek ve ruyalarıma gırıyo

canım benim Allah kolaylık versin çok zor bi durum en başta aynı evde yaşamak. Eşinde çok anneciymiş ya sevsin annesini ona birşey denmez sonuçta doğurmuş bakmış büyütmüş ama eşin yeri ayrı annenin yeri ayrıdır onun için haksız gördüğü yerde dur demesini bilmelidir seni kimseye ezdirmemesi lazım.Allah yardımcın olsun. başkaları için yaşamak ne demek resmen kendini bir kenara bırakıp başkaları için yaşamak. oofff Allah yardımcın olsun canım aradaki dengeyi başta eşinin sağlaması lazım annesi senin eşinden yani oğlundan yüz bulmasa böyle yapabilirmi hiç.

esinle konusmayi dene once ayri eve cikalim de ..zaten kayinvalide yada gelin ne kadar iyi olursa olsun ev ev ustune olmaz ayni evde yasanmaz...ayrilmak istemende cok dogal ayrilsan bile mahkeme cocugunu sana verir..ama esini seviyorsan ve onda bir isik goruyorsan biraz sabirli olup onu ayri eve cikmaya ikna etmeye calis o zaman hersey yoluna girer..

Son düzenleme:
Yazdıklarının tamamını okumaya içim elvemedi.Bişeyemi kırıldı diye düşünmekten yakında paranoyak olursu.ne bu böyle.aslında suç eşinden kaynaklanıyo.eger mutsuzsan mutlu gibi davranma.Neden millete karşı onun yüzünü paklıyosun ki.Kocanla konuş anlat.anlardır anlamazsada alttan alttan işle...Kötü yere yapmış olmayacaksın.Haklı olduguna gerçekten inanıyosan geç bile kalmışsın.Ben herşeyi yapıyorum ama neden böyle muamele görüyorum de okadar vicdansız değildir.çocugunun annesisin.Ne kendini kende başkalarını kandır mutlu gibi görünmeye çalışarak.Bide sen kırıl bakalım ne olacak.

Ah canim ya dedim ya senin kaynana hem iyi senarist hem iyi oyuncu. Ama bu 5 yilda sen iyi beslemissin onu. Kendinde diyorsun ya cok taviz vermissin. Neredeyse yeri gelmis o senin nazli gelinin gibi olmus. Niye bu kadar alttan aliyorsun?

Su an ki duygularin yasadiklarinin birikimi ve en com canin cigerin ailenin rencide edilmesi. İnsan aikesinin hak etmedigi hareketleri gormesini kaldiramiyor.

Esin seni desdeklemiyor mu hic?

Peki sen ne istiyorsun suan ayrilip yeni bir hayat kurmak mi? Yoksa esinle olup kaynanandan kurtulmak mi?

soyledıgınız gıbı en basta susmakta hatayı yaptım ama artık gec kaldım cunku en ufak bır seyde sadece yuzum bıle degısse olay oluyor artık... almıslar benım robot gıbı gulmeme sureklı mutlu rolunu oynama..esım bıle neden oyle yaptın neden oyle dedın dıyor..tabı kı esımden yuz buldugu ıcın yapıyor bana annesı kendısı bıle soyledı bana oglum bunları duyunca sanklı sana hak verevek dediiiAllah a havale edıyorum artık hep arkamdan konustu bılıyorum doldurdu duygu somurusu yaparak hep oglunu ona cektı..tabı kı ben de dıyorum sevsın saysın sıye ama benı de esı olarak gorsun yerı geldıgı zaman annesıne de anne sen yanlıs yapıyosun demelii..ha kandı ısıne gelınce annesıne de cevabını verır ama ısın ıcıne benı savunma olunca her sey durur duymazlıktan gelır..ya bır gun de canım sen haklısın bılıyorum ama bosver ben bılıyorum dese bır sy ıstemıyorum..baska kocaları boyle karılarını savunanları duyunca ımrenıyorum ya:2:ıkı yuzlu ınsanlardan hep kormusumdur ıcıne dusmusum yanııınereye kadar susucam bılemıyorum olay cıkarsa bosanmaya kdr gıderse esım le coook buyuk sorun yasarız bebgıme benden almak ıcın her sey yapar bılıyorum....

ailen yaşadğın herşeyi biliyor mu peki??? ailen tarafından yardım alacağın büyükleriin yok mu???

canım çok ezdirmişsin kendini, kararlı konuş, bu ne bukadar kim küserse küssün , yaptıkları şeyleri herkesin içinde söyle, oğlumu dolduruyor falan diyemesin kimse, sen bana böyle böyle yaptın benim ne suçum var de, senin annen değerliyse benim annemde değerli de,
gerekiyorsa al çocuğunu git, aklını başına toplamadan gelmicem de eşine, annesiyle eşinin yerini bilsin
küçücük bebeğide ahlak suçu yoksa ortada hiçbirşekilde annesinden ayıramazlar korkma kimseden
Allah ıslah etsin böyle insanları yazık günah ya sende insan evladısın

offf offf kimseye iyilik yaranmıyor canım bu dünyada, eğer bir iyilik yapacaksan Allah için yapacaksın...
Yoksa insanlara 99 iyilik yap bi tane yapma zaten senden ne hayır gördük ki derler...
Boşveeer mutluysan gerçekten gül, ama değilsen mutluymuş gibi yapma ben artık öyle yapıyorum, işin zor Allah yardımccın olsun...

aynen canım cok dogru soylemsısın o benım nazlı gelınım oldu guzel benzetımneden alttan aldım cunku sorun cıkmasın dedımı olsun gecer olay olmasın olur boyle seyler ama bu son yaptıkları cıleden cıkarttı benıbenı desekledıgı cooook nadırdır en kotu ıhtımal annesı haksızlıgını çook bellıyse gulmser gecer....ne sıtedıgımı ben bıle bılmıorum..amaannesı olmasa emınım bız daha mutlu olabılırıdk..sımdı bunlaru duysalar derler kı ben naptım sıze hıc kayınvalıdelık yapmadık..ınann cok konusandan korkmıcaksıız benım kaynana hıc konusmaz cok uslu gıbı durur ama ıcın de neler koparrr nelerrrrr:2:esım askerdeydı ve telefonlarda benden gızlı dolduruyordu benım ahkkımda duydum yanı ama bunları yabı kımse farketmıyo kımse gormuyo dıyoalr supe kaynan

canim ya cok icten yazmissin cok uzuldum durumuna,insallah bi cikis yolu bulursun.
hep iyi gecinmek icin susuyoruz ama sonra kaldramayacagimiz sorunlar cikiyor boyle,
ben ailem konusunda cok hassasimdir evlendigim ilk gunden beri bu boyledir ve esim de dikkat eder,etmezse gozum doner ben boyleyim,
her turlu zorluga katlanirim ama ailem baska,
konusmayi dene esinle icini dok yalniz kaldiginizda,ailem gelicek yazin de yine onlara karsi soguk mu olucaksin de ne biliyim suyuna gore git ilk basta,
Allah kolaylik versin arkadasim cocugunuzun hatrina rabbim

Derler ya en bastan taviz verme.her zaman kendi onceliklerini koru. Zaten yaranamazsin diye. Ama sende haklisin iyi niyetli davranmissin. Nereden bilecektiki boyle kurnaz numaraci olacagini.

neden esinden korkuyorsun surekli bebegimi alir diye. Neye dayanarak alacakmis

Zannedersem sen bu gonul kirginliklariyla esindende sogumus, bosanmayi dusunmussun. Neden korkuyorsun

Canim benim ßosansan nasil vermiyor sana bebegini ?? Gec orayi sen.. 8aylik degilmi?? Süt kuzusu henuz.. Yuz kizartici bir sucunda yok(aldatma vs) mahkeme kesin verir sana.. Yurtdisindamisin?
tabi bosanmani istemem ,cabalaman gerek mutluluk icin, Lakin korkma evladindan ayirir diye..Hic bir sey yapamaz.

aılem bılıyor hereyı zaten onlara yapıldı..gercı uzmemek ıcın bazen herseyı soylemıyorum annemı taa oralardan uzmeyeyım dıye..dusenın dostu olmaz derlerdı dogruymus babam hasta oldu yanı al zeıhmer gıbı bır sey ve hıc bır seyın farkında deıl zaten....soyle soylım kaynanam babamın bu durumuna aldırmadan bıle harektelerıne bakıp duruyordu...neler neler anlatsam bır defasında babam elıne ekmek almıs oturmus odasına dogru elınde kuru bır ekmek yıyordu ve dokulecek bır sey de degıl ınanın ve onu annem gorunce babamı uyardı mutfakta ye dıye korkusuna bunlardan bende anne bır sey olmaz yesın dedım ve tek dedıgım bu neymıs bunu dedım dıye ddemıs kı ben ona koltukları sıldırırım:2:ya zaten ben yapıyorum hem ne olmus eve gelen mısafıre onlar sankı yemıyoalr koltuklarda hem babamın duruma bellı ne olur bırsey demese..kaynanamın kendı annesı gelır koltuklarda servıs yapılır ona sıze haksızmıyım yanıı??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…