Mutsuz çaresiz yeni gelin : ((

mylove_0609

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2015
39
24
3
34
Merhaba, yeni evliyim dağa 4 aylık ama hiç mutlu değilim hergün akşam yeni bi kavga evlendigim adamla evlenmeden onceki adam bambaşka. Evlenmeden önce benim için herkezin karşısına alan şimdi beni karşısına alıyor herkez için özelikle annesi ve babası için.. daha evlenmeden düğün takıları derdine düştüler ailecek altın hesapları yapıldı ben ise altın hiç sevmem ama zor günümüzün olur dedim saklayalım dedim hep ama eşim babasına çok güvendi öyle birşey olursa babam yardım eder diye .. düğüne 4 ay kala ev alındı peşinat vermiş kayinbabam üstü kredi çekildi onuda kendi üstüne çekti. . Aylık ödeme yapacağımız mevlaya kendi belirledi kocam o taksidi öderse gecinemiycegimuzi çok söylemiş ama anlamamışlar tabii benim maaşıma güveniyorlar üstünü tamamlar evi çevirir marşıyla diye .. her neyse kimse beni karşısına alıp konuşmadı bukadar odiyceksiniz filan diye beni mecburum gibi mecbur kıldılar. . Oda yetmedi para kalmadı diye mutahitten para almışlar evlenmeden bunun muhabeti çıktı onu verin takılarla diye daha sonra düğün salonunda parası çıktı ve yuzkez durumunuz elvermiyorsa düğün yapmayalım nikah olsun ordan kendimiz eglenceye gideriz dedim ama kimse beni takmadı. . Zaten eşimle herseyimizi biz aldık beyaz eşya vs bitek salon takımı gelinlik ve bohça alışveriş yaptılar bana .. eşimi çok seviyorum hep tamam dedim.. Ama dugun için direttim ben size yapmayalım diyorum ben niye takımlarından veriyim diye beni kimse takmadı kendi annem babam filan eşimin ailesi birleştik ordada dedim kayinbabam hemen duygu sömürüsü yaptı çok iyi yaparlar kaynanamla herneysee kayın babam dediki orda ben zaten düğün parasını ayarladım 2 3 bin eksiğim var onu tamamlarlar sadece bende üzüldüm zaten hep vicdanından kaybediyorum.. düğün günü geldi herşey çok güzel taki töreninde akbaba gibi bizimle birlikde yanımıza dizilip tüm takıları kontrol ettiler salonda kayinbabam geldi dugun parasini ayarlayamadim filan dedi butun sinirim tepemde ordan hemen bacanagi zengin ondan alip verdi neyse evlendik sabahı arayıp kaynanam ekmek filan lazım mı diye aradı bende biz alırız dedim gidip almış gelmiş arkasından kayinbabam aradı o geldi ya ilk gün sabahı daha ertesi gün balayına gidicez ee ben işte bacanakdan borç aldım onu yarın vericem dedim nekadar aldın düğün parasının hepsi bide mutahitten almıştım o dedi lanet olsun tamam dedim mutlu olalım biz yeterki onların olsun hepsi dedim verdim hepsini ama şimdi biz sürünüyoruz eşimle çok dedim ona vermeyelim diye ama hep babam yapar dedi yardım eder dedi .. nezaman paramız yok desek başlıyor ağlamaya ve eşimde hemen yufka yürekli inanıyor ve ailesi gözünde çok değerli ben ise hiçim.. şimdi eşim aldığı bütün maaşı krediye veriyor 1 TL bile almıyor benim maaşım zaten az onla geçinmeye çalışıyoruz olmuyor birbimizi yiyoruz o parasız stresli devamlı bana çatıyor evleneli 3 hafta oldu üstüme yürüdü daha biton şey. . Kayinbabam kaynanam çok iyiler herkeze banada iyiler evimin işine bile yardım ederler ama hazmedemiyorum artık. . Yardım edin napmayalim.. evlendik 4 ay oldu daha biyere gidip çay bile içemedik.. buda birbimizi yemeye sebep oluyor .. anlatıyorum eşime direk ailesini savunmaya geçiyor ve kötü bişey demiyorum ama ben kötüyüm onlar iyi ..

Cok zor .. Hayal kırıklıklarınızı anlıyorum. Bırkere tavız vermışşınız gerısı gelmiş .. Esınızle kavgasz gurultusuz konusun . Esınızın ailesıde sıze boyle daraltmasın anlatın bence.

Anlatım karşıma kaynanama kayinbabamda aldım ama anlamıyorlar. . Akıl veriyorlar sadece gezin tozun eğlenin yeni evlisiniz diyorlar dalga geçer gibi neyle gezip tozucaz. . Evlilik gerçekten çok zor .. bırakıp gitmek istiyorum 4 aydır hep para muhabeti .. Ama kolay kurulmuyor evlilik ..

Ben onlarda da kötü niyet görmedim aslında. Kredi ödemeseniz kira ödeyecektiniz boşuna. Çok mu yüksek kredi taksit? Banka yeniden yapılandıramaz mı acaba. Düğün olayı olmasa daha iyi olurmuş evet. Size parayi ayarladım diye söz vermeselermiş keşke.

Evi bize aldılar ama kendi üstüne çekti krediyi.. bu olayda beni korkutuyor on sene borç ödeyip ya vermezlerse diye : ( inanın evi sonrada alalım dedim daha erken dedim yok ben kirada oturtmak sizi dedi kayinbabam. Geçinemiyoruz ve eşim çok icerleniyor hergün kavga kıyamet evde

Maaslar ve aylik odemeniz kac lira?

Cicim aylarında böyle talihsizlikler yaşamanız çok kötü. Kayınbabanızın yaptıklarıda ne kadar ayıp siz böyle birbirinizi yerken iyimi alsınlar o evi çalsınlar bir tafarlarına. En güzel günleriniz ya

yazık ya sanki evlenir evlenmez ev almak zorunda mı bu çocuklar Üzüldüm gerçekten maaşlar ne kadar ,ödemeler ne kadar ?
Araba falan varsa satın en azından hafifletin bence borcu ...

Evlilik hazirliginda sinyaller verilmis aslinda ve siz itirazda bulunmussunuz ama bayagi pasif kalarak.Yani gozgore gore cehenneme gittiniz.Masaya yumrugunuzu niye vurmadiniz?Size bir akil veren akli calisan hesap kitaptan anlayan bir buyugunuz yok muydu?Boyle olacagi belliymis az cok.Su anda siz hala cicim aylarinda olmaliydiniz.Ama kavga dovus diyorsun , yazik ya bugunler gelmeyecek bir daha.Evsahibi oldunuz guya , huzurdan da oldunuz.Evinizde fazla oda varsa kiralama sansiniz var mi?Yada esiniz ek ise baslasin.hem birbirinizi daha az gorursunuz , kavgadan iyidir.Hem de eve biraz daha para girer.toplam borc ne kadar ? daha kac zaman odeme var ?

Burda benim sinirim bozuldu.
Yahu siz koskoca insanlarsiniz. Kirada oturmak ev almak dugun yapmak gibi kararlar size aittir.
Bide niye kendi uzerine cekti krediyi? Suan cok uzak bi adam kplerin evinde kaliyorlar diye cekmedigi agiz kokusu kalmadi. Evin borcu da harcida kendisi de size ait olmali.
Siz artik koskocaman iki bireysiniz. Kendi kararlarinizi kendiniz verin.
Tabi burda sizin hatanizda bastan ipleri vermissiniz eline. Maddi problemlerimiz var dugun olmasin diyorsaniz olmamaliydi. Boyle isler cirkinlesecegine oyle olsaydi simdi siz cok cok farkli olurdunuz.
Bide size tavsiyem esinize ve ona onun ailesini yargilayici konusmayin asla. Size olan saygisini yitirebilir. Makul nedenler sunarak nezaketle reddedin. Asla yargilayici olmayin.

Kac yasindasiniz, esinle sen ?

Canım yaaa üzülme su akar yolunu bulur herşey düzene girer merak etme.yine senin takılarını almışlar eve otutturmuşlar ya benim gibi takılarını alıp düğün borçlarını ödeselerdi bana iki üç kıyafet aldılar düğünden önce neymiş onun masraflarıymış kaç milyarlık takım vardı helal etmiyorum halbuki annem kızımın takılarına dokunmayın gücünüz yetmiyorsa bişey almayın demişti yok elegüne karşı ayıp olur millete gösteriş yapacaklarya evlendikten iki hafta sonra kolumdan bileziklerimi aldılar hakkımı helal etmiyorum eşyaların borçlarınıda eşim ödedi zaten okadar para gönderdik neye gitti öyle çok masraflı bir düğünde değildi naptıklarıda bellisiz

Ben bu kadar abartılacak bişey görmedim ya. Evi size almışlar düğünü size yapmışlar sonucta. Sizde takıları verirsiniz bu kadar zor değil ki. Ben eşimle konuşmuştum düğünden sonra önce kp sonra kendi babama çok masraflar yaptınız isterseniz takıları verebilirim demiştim iki tarafta yok onlar sizde kalsın dediler. Ama isteseler de verirdim. Yanı dediğinden anladığım kadarıyla bu konu dışında iyi davranıyorlar. Öyleyse sende biraz sakin olmaya bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…