- 9 Aralık 2014
- 4.215
- 7.876
- 158
- Konu Sahibi mylove_0609
-
Ay başka fikirlere ne kadar açık geniş ufuklu bi kadınsınız maşallah :) herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil mi. Benim ailemde güven vardı çok şükür. Babam aldığı evi Babannem üzerine yaptı arabayı da ananem üzerine yaptı. Size be kadar ters değil mi. Ama biz sizin gibi paragöz değiliz ne yazık.benim düğün pram bankada duruyor harcayacak çok sey vardı gercek duymadım. Eşim ve kp ortak ticaret yapıyor peşin para lazım olur diye duruyor.hatta geçenlerde yetmiş bin kadarı acil ödeme için lazım oldu aradılar izin istediler bende ikiletmeden gönderdim parayı. Sağolsunlar ödemelerindeki gelince geri gönderdiler ama yarın Birgün tekrar lazım olur diye duruyor orda. Geri ödeyemeyebilirlerdi ama olsun onlar kötü insanlar değil. Hayat ve ailem bana paranın mutluluk getirmediğini insanlarsınız güvenmem gerektiğini çok güzel öğretti çok şükür. Siz kendiniz gibi insanlarla bi araya gelip paranın önemini konusun :)İsterse alırım demişsiniz ya bence siz istemesini beklemeyin. Altınları hemen bozdurup kp ye bi ev pesinati yapın, ev alin kayinpederinize. Krediyi çekesiniz kendi adiniza boylece esinizin ailesine sürpriz olur. Kayın pederiniz emekli maasiyla oder artık biraz sıkıntı çekerler ama fena mi sizin sayenizde ev sahibi olurlar. Süper fikir bence. Nasil olmaz ama degil mi?
Çok doğru şeyler söylemişsiniz, İzniniz olursa size birşey sormak istiyorum, bizde evlendik, ardından altınları sattık, üstüne kredi çektik bir ev aldık. Krediyi 3 yıl ödeyecez, o dönemde eşime dedim ki, ev ikimizin üstüne olsun, ortak olalım, ama eşim bankaya sorduğunu ve krediyi kim çekerse tapunun onun üstüne olacağını söyledi, bende daha fazla tatsızlık olmasın diye bu işi pek araştırmadım, acaba gerçekten öylemi??Krediyi kim çekerse tapu onun üstüne mi olur, ortak tapu olması mümkün değilmi?İlerde çocuğumuz olmayabilir, eşimle beraber ödediğim evi neden kayınpederimle, kaynanamla ya da eşimin kardeşleriyle paylaşayım ki, haksız mıyım?hanımlar her zaman edindiğiniz malın tapusunu eşinizle beraber yarı yarıya üstünüze yapın özellikle çocuk yoksa. sadece boşanma olayını düşünmeyin yani boşanırsak zaten yarı yarıya diye düşünmeyin. zira Allah korusun eş ölse ve çocuk da yoksa eşinizle birlikte öded'ğ'niz evin yarısını eşinizin annesi ve babasıyla paylaşıyorsunuz. yarıyarıya tapu duumunda hiç değilse %25 gidiyor kv ve kp e. onu da öder alırsınız evinizi. hele hele böyle tapu da kv kp üzerine olacak işlere hiç bulaşmayın hiçbir hak iddia edemezsiniz. vakti zamanında bana da benzer bi teklif geldi reddettim. her zaman işinizi sağlama alın mahkemeler birbirine güvenip gelen güveni boşa çıkan insanlarla dolu.
Çok doğru şeyler söylemişsiniz, İzniniz olursa size birşey sormak istiyorum, bizde evlendik, ardından altınları sattık, üstüne kredi çektik bir ev aldık. Krediyi 3 yıl ödeyecez, o dönemde eşime dedim ki, ev ikimizin üstüne olsun, ortak olalım, ama eşim bankaya sorduğunu ve krediyi kim çekerse tapunun onun üstüne olacağını söyledi, bende daha fazla tatsızlık olmasın diye bu işi pek araştırmadım, acaba gerçekten öylemi??Krediyi kim çekerse tapu onun üstüne mi olur, ortak tapu olması mümkün değilmi?İlerde çocuğumuz olmayabilir, eşimle beraber ödediğim evi neden kayınpederimle, kaynanamla ya da eşimin kardeşleriyle paylaşayım ki, haksız mıyım?
Peki evi benim haberim olmadan satabilir mi? Biz o evde oturmuyoruz, ev kirada, başka bir ilde, tapu nasıl olsa onun üstüne evi satma kararını tek başına alıp benim haberim olmadan satabilir mi?haklısınız. bildiğim kadarıyla eşiniz doğru söylüyor kredi kimin üzerineyse tapu onun üzerine oluyor bankaların böyle bir şartı var. ancak kredi bitince evin tapusunu üzerinize ortak şekilde çevirmenizi tavsiye ederim. çocuk olursa sıkıntı yapmayın çocuk olduğu an da kv kp mirasçı olamaz. Allah korusun olası boşanma durumunda zaten yarı yarıya tapunun eşlerden kimin üzerinde olduğu önemli değil. çocuk yoksa Allah korusun ölüm durumunda eşin ailesi ile paylaşırsınız. tapu eş üzerindeyse maldan kv kp e giden pay daha fazla oluyor.
Peki evi benim haberim olmadan satabilir mi? Biz o evde oturmuyoruz, ev kirada, başka bir ilde, tapu nasıl olsa onun üstüne evi satma kararını tek başına alıp benim haberim olmadan satabilir mi?
Ay başka fikirlere ne kadar açık geniş ufuklu bi kadınsınız maşallah :) herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil mi. Benim ailemde güven vardı çok şükür. Babam aldığı evi Babannem üzerine yaptı arabayı da ananem üzerine yaptı. Size be kadar ters değil mi. Ama biz sizin gibi paragöz değiliz ne yazık.benim düğün pram bankada duruyor harcayacak çok sey vardı gercek duymadım. Eşim ve kp ortak ticaret yapıyor peşin para lazım olur diye duruyor.hatta geçenlerde yetmiş bin kadarı acil ödeme için lazım oldu aradılar izin istediler bende ikiletmeden gönderdim parayı. Sağolsunlar ödemelerindeki gelince geri gönderdiler ama yarın Birgün tekrar lazım olur diye duruyor orda. Geri ödeyemeyebilirlerdi ama olsun onlar kötü insanlar değil. Hayat ve ailem bana paranın mutluluk getirmediğini insanlarsınız güvenmem gerektiğini çok güzel öğretti çok şükür. Siz kendiniz gibi insanlarla bi araya gelip paranın önemini konusun :)
onu duymuştum evet ama sadece o evde oturuyorsam öyle bir şerh koydurabiliyormuşum diye biliyorum bentapuda aile konusu şerhi koydurursan satamaz.
nasıl yani tapu kimın?Evi bize aldılar ama kendi üstüne çekti krediyi.. bu olayda beni korkutuyor on sene borç ödeyip ya vermezlerse diye : ( inanın evi sonrada alalım dedim daha erken dedim yok ben kirada oturtmak sizi dedi kayinbabam. Geçinemiyoruz ve eşim çok icerleniyor hergün kavga kıyamet evde
aynen öyle konu sahıbıne ders olsun hayatta tapusu baskasına annem babamda olsa ödememBencede odeme krediyi.Bak gorursun ilerde o ev size kalmaz.Zaten niyeti evi size vermek olsaydi tapuyu ustunuze yapardi.Madem krediyi siz oduyorsunuz tapuyuda size versin neden krediyi kendi adina cekiyorki.Bastan niyeti bozuk adamin.
Bende eski kp esimle birlikte calisip bir bina almislardi.Ama kp hepsini ustune tapuladi oglu ses etmedi.Babam bizim icin yapiyor sanki malimimi yiycek dedi.Ilk zamanlar iyiydi ama sonra kizlari devreye girdi bizimde hakkimiz var demeye baslasilar.Onceleri sakaya getirdiler ama sonra is ciddiye bindi.Simdi ise ben bosandim evker babasinin ustune diye birsey talep edemedim.Ama hic haklari olmadigi halde kizlari kanunen hakkini alicaklar olan bana oldu.Zorlugunu sikintisini ben yasadim.Onlar sefasini suruyor.
Akilli ol derim duygularinla degil mantiginla hareket et.Madem evi size aldilar krediyi kocanin maasiyla oduyorsunuz o zaman ustunuze alin evi.
Acikca konus ilerde ne olur ne olmaz
onu duymuştum evet ama sadece o evde oturuyorsam öyle bir şerh koydurabiliyormuşum diye biliyorum ben
Merhaba, yeni evliyim dağa 4 aylık ama hiç mutlu değilim hergün akşam yeni bi kavga evlendigim adamla evlenmeden onceki adam bambaşka. Evlenmeden önce benim için herkezin karşısına alan şimdi beni karşısına alıyor herkez için özelikle annesi ve babası için.. daha evlenmeden düğün takıları derdine düştüler ailecek altın hesapları yapıldı ben ise altın hiç sevmem ama zor günümüzün olur dedim saklayalım dedim hep ama eşim babasına çok güvendi öyle birşey olursa babam yardım eder diye .. düğüne 4 ay kala ev alındı peşinat vermiş kayinbabam üstü kredi çekildi onuda kendi üstüne çekti. . Aylık ödeme yapacağımız mevlaya kendi belirledi kocam o taksidi öderse gecinemiycegimuzi çok söylemiş ama anlamamışlar tabii benim maaşıma güveniyorlar üstünü tamamlar evi çevirir marşıyla diye .. her neyse kimse beni karşısına alıp konuşmadı bukadar odiyceksiniz filan diye beni mecburum gibi mecbur kıldılar. . Oda yetmedi para kalmadı diye mutahitten para almışlar evlenmeden bunun muhabeti çıktı onu verin takılarla diye daha sonra düğün salonunda parası çıktı ve yuzkez durumunuz elvermiyorsa düğün yapmayalım nikah olsun ordan kendimiz eglenceye gideriz dedim ama kimse beni takmadı. . Zaten eşimle herseyimizi biz aldık beyaz eşya vs bitek salon takımı gelinlik ve bohça alışveriş yaptılar bana .. eşimi çok seviyorum hep tamam dedim.. Ama dugun için direttim ben size yapmayalım diyorum ben niye takımlarından veriyim diye beni kimse takmadı kendi annem babam filan eşimin ailesi birleştik ordada dedim kayinbabam hemen duygu sömürüsü yaptı çok iyi yaparlar kaynanamla herneysee kayın babam dediki orda ben zaten düğün parasını ayarladım 2 3 bin eksiğim var onu tamamlarlar sadece bende üzüldüm zaten hep vicdanından kaybediyorum.. düğün günü geldi herşey çok güzel taki töreninde akbaba gibi bizimle birlikde yanımıza dizilip tüm takıları kontrol ettiler salonda kayinbabam geldi dugun parasini ayarlayamadim filan dedi butun sinirim tepemde ordan hemen bacanagi zengin ondan alip verdi neyse evlendik sabahı arayıp kaynanam ekmek filan lazım mı diye aradı bende biz alırız dedim gidip almış gelmiş arkasından kayinbabam aradı o geldi ya ilk gün sabahı daha ertesi gün balayına gidicez ee ben işte bacanakdan borç aldım onu yarın vericem dedim nekadar aldın düğün parasının hepsi bide mutahitten almıştım o dedi lanet olsun tamam dedim mutlu olalım biz yeterki onların olsun hepsi dedim verdim hepsini ama şimdi biz sürünüyoruz eşimle çok dedim ona vermeyelim diye ama hep babam yapar dedi yardım eder dedi .. nezaman paramız yok desek başlıyor ağlamaya ve eşimde hemen yufka yürekli inanıyor ve ailesi gözünde çok değerli ben ise hiçim.. şimdi eşim aldığı bütün maaşı krediye veriyor 1 TL bile almıyor benim maaşım zaten az onla geçinmeye çalışıyoruz olmuyor birbimizi yiyoruz o parasız stresli devamlı bana çatıyor evleneli 3 hafta oldu üstüme yürüdü daha biton şey. . Kayinbabam kaynanam çok iyiler herkeze banada iyiler evimin işine bile yardım ederler ama hazmedemiyorum artık. . Yardım edin napmayalim.. evlendik 4 ay oldu daha biyere gidip çay bile içemedik.. buda birbimizi yemeye sebep oluyor .. anlatıyorum eşime direk ailesini savunmaya geçiyor ve kötü bişey demiyorum ama ben kötüyüm onlar iyi ..
Anlatamadım nedediysem bildiklerini okudular .. Sadece 3 5 bilezik kalmıştı onlarında düğünde filan takarsın diye bıraktılar. . Ee bunalımda sattık onlarında çünkü çaresiz kaldık. . Ben altın derdinde olmadim hiç ama işte insanın zoruna gidiyor ben burda zorluk çekiyorum evimin huzuru yok .. gelin burda yemeklerinizi yiyin diyolar e bi gidiyorsun iki gidiyorsun olmuyor öylede. . Ev üstünde ev olmaz.yazık ya sanki evlenir evlenmez ev almak zorunda mı bu çocuklarÜzüldüm gerçekten maaşlar ne kadar ,ödemeler ne kadar ?
Araba falan varsa satın en azından hafifletin bence borcu ...
Daha evlenmeden belliymis sizin esinizin boyle oldugu,koskoca kadinlarin evlilik yolunda incik boncuga iki hediyeye cicege kanip asil gercek konulara karismamalarini anlamiyorum. Evleniyorsunuz ve oturacaginiz evin alinmasi cekilecek kredisi hatta sizin maasinizla odenecek tutarina kadar esinin kv kp niz de dahil olmak uzere 3. 4. 5. kisiler tarafindan konusulup hesap edilip (ki buna hesap denilirse) hallediliyor, esiniz saf gibi ailesine guvenip dugun oncesi ne denilirse cok dusunmeden kabul ediyor. Tum bunlar olurken siz nerdesiniz ? Size neden sorulmuyor ? Sizin boyle hayati seylerden neden haberiniz yok ?
Sizin esinizin ve ailesinin zihniyeti bastan belliymis zaten kadinsini diye sizi eksik etek gorup adam yerine koyup sormamislar bile, hadi onlar eski kafa yasli dedik esiniz bile size danisma zahmetini gostermemis.
Siz evlenmeden once boyleydi simdi boyle oldu diye hayret ediyorsunuz. Esinizin ve ailesinin ne oldugu daha onceden belliymis.
Yapabileceginiz en mantikli sey cayi corbayi gezmeyi tozmayi bir kenara birakip kocanizin, evinizin, evliliginizin, eile butcenizin ve geleceginizin kontrolunu elinize almak. Erkeklerin anlamadiklari nokta evlendiklerinde esleriyle ayri bir aile olmalaridir, esinizin kafasina sokun bunu, artik siz bir ailesiniz, sizin ayri bir butceniz aile politikaniz ve gelecek planlariniz var, onun disindaki herkes 3. kisidir. Esinizin ailesini mumkun mertebe kotulemeden yapmaya calisin, hep on planda aile kavrami butunluk kavrami olsunki yapmaya calistiginiz seyin ailesini kotulemek degil kendi ailenizi ayakta tutmak oldugunu anlasin.
Kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?