Mutsuz çaresiz yeni gelin : ((

Kocamı seviyorum yeter ki mutlu olalım ne yaparlarsa yapsınlar mantığından çıkarsan mutlu olursun.
Önceliğin senin istediklerin, senin kararların olmalı.. sen mutlu olmalısın ki çevrendekilere mutluluk saçabilesin
Bak böyle oldu her şeye tamam dedin ne oldu huzurun kaçtı.. vur elini masaya al eline ipleri !!

Ay başka fikirlere ne kadar açık geniş ufuklu bi kadınsınız maşallah :) herkes sizinle aynı düşünmek zorunda değil mi. Benim ailemde güven vardı çok şükür. Babam aldığı evi Babannem üzerine yaptı arabayı da ananem üzerine yaptı. Size be kadar ters değil mi. Ama biz sizin gibi paragöz değiliz ne yazık.benim düğün pram bankada duruyor harcayacak çok sey vardı gercek duymadım. Eşim ve kp ortak ticaret yapıyor peşin para lazım olur diye duruyor.hatta geçenlerde yetmiş bin kadarı acil ödeme için lazım oldu aradılar izin istediler bende ikiletmeden gönderdim parayı. Sağolsunlar ödemelerindeki gelince geri gönderdiler ama yarın Birgün tekrar lazım olur diye duruyor orda. Geri ödeyemeyebilirlerdi ama olsun onlar kötü insanlar değil. Hayat ve ailem bana paranın mutluluk getirmediğini insanlarsınız güvenmem gerektiğini çok güzel öğretti çok şükür. Siz kendiniz gibi insanlarla bi araya gelip paranın önemini konusun :)

tatlım maaşını 100 tl az söyle o parayı kenara koy
sizin geleceğiniz maddi açıdan pek parlak görünmüyor 5 kuruşta bulsan sakla bence
altınında parasında değilsindir belki ama sana yapılanlar koyuyordur
bende dibine kadar verdim altınlarımı yeter ki borçlarımız bitsin rahat edelim diye eşime hep destek oldum çok şükür rahatlamaya başladık ama malesef sizde yiyiciler var onların yüzünden yakanız zor birleşir. eşinize ailesi ile ilgili hiç bir şey söylemeyin onları daha da kıymetli yaparsınız bırakın o kendi görür zaten.

şimdi bunlar olmuş bitmiş

geleceğe yönelik çözüm arayalım

dışarı çıkıp bir çay bile içemiyoruz demişsiniz de çay 1 TL iki kişi 2 Tl

senin maaş olsun 1000 TL

kira yok; anladığım kadarı ile taksit de yok

bu para ile enden geçinemeyesiniz ki

altınları evin peşinatına verdim say

kv kp i unut ve geleceğe bak

geçmişe saplı kalırsan kendini yıpratırsın

ayrıca dışarı çıkmak da illa para ile olmaz

çıkın dışarı sokakta gezin; parkta kovalamaca oynayın

açın evde tv izleyin önemli olan paylaşım

sürekli baban onu yaptı vs demeyin ama yıpratır ilişkinizi

Çok doğru şeyler söylemişsiniz, İzniniz olursa size birşey sormak istiyorum, bizde evlendik, ardından altınları sattık, üstüne kredi çektik bir ev aldık. Krediyi 3 yıl ödeyecez, o dönemde eşime dedim ki, ev ikimizin üstüne olsun, ortak olalım, ama eşim bankaya sorduğunu ve krediyi kim çekerse tapunun onun üstüne olacağını söyledi, bende daha fazla tatsızlık olmasın diye bu işi pek araştırmadım, acaba gerçekten öylemi??Krediyi kim çekerse tapu onun üstüne mi olur, ortak tapu olması mümkün değilmi?İlerde çocuğumuz olmayabilir, eşimle beraber ödediğim evi neden kayınpederimle, kaynanamla ya da eşimin kardeşleriyle paylaşayım ki, haksız mıyım?

Ilk yapman gereken bence isten ayrilmak.Sonrasinda birak onlar düşünsün ve kredi odenemeyecegi icin satsinlar.Esin de mecbur kalacak.Çünkü bu evde hic hak talep edemezsiniz suan kayinpeder ölse o ev gitti kardesler annesi arasında ve dahasi kredili bile olsa ev satilip kredi kapatilsa bile kalan parayi dahi bolusmek zorunda kalacaksiniz ki allah korusun neresinden bakarsaan bak bu is yaş. Birak inceldigi yerden kopsun.Kv kp iyi insanlar diyorsun ama baya uyaniklar .Evlenmeden once ozellikle ev alinmis ki tapuda sen hak talep edemeyesin diye..Cok iyi niyetli değiller sana iyi davraniyorlarmis e tabi bulmuslar sessiz kizi ne isterseler onu yapmislar.Allah yardimcin olsun sesini cikar artik yazik sana.

haklısınız. bildiğim kadarıyla eşiniz doğru söylüyor kredi kimin üzerineyse tapu onun üzerine oluyor bankaların böyle bir şartı var. ancak kredi bitince evin tapusunu üzerinize ortak şekilde çevirmenizi tavsiye ederim. çocuk olursa sıkıntı yapmayın çocuk olduğu an da kv kp mirasçı olamaz. Allah korusun olası boşanma durumunda zaten yarı yarıya tapunun eşlerden kimin üzerinde olduğu önemli değil. çocuk yoksa Allah korusun ölüm durumunda eşin ailesi ile paylaşırsınız. tapu eş üzerindeyse maldan kv kp e giden pay daha fazla oluyor.

Peki evi benim haberim olmadan satabilir mi? Biz o evde oturmuyoruz, ev kirada, başka bir ilde, tapu nasıl olsa onun üstüne evi satma kararını tek başına alıp benim haberim olmadan satabilir mi?

Ilk evlendigimizde esimle biz de ogle olduk 6 ay resmen bir birimizi yedik artik bosanmayi bile dusunuyordum hamile oldugum icin ertelemek zorunda kaldim gerci cok seviyordum onu o da beni seviyor biliyorum ama kavgalar yipratiyor insani annemlere gelmistim 1 ay falan annemde kaldim aramiyordu bile ne de ben onu sonunda kb eve don dedi esimi gonderdi beni almasi icin eve gitdim yine kavgalar ama uzerinden 2 ay falan gecti birden duzelmeye baslatik simdi Rabbim sukurler olsun mutluyuz sabr et bence psikoloklarinda sogledigi 3 yil tutuna bilirseniz o evlilik uzun surer tabiki de dayak ye otur demiyirlar esinde duzelme hiss edersen beklersin

Peki evi benim haberim olmadan satabilir mi? Biz o evde oturmuyoruz, ev kirada, başka bir ilde, tapu nasıl olsa onun üstüne evi satma kararını tek başına alıp benim haberim olmadan satabilir mi?

tapuda aile konutu şerhi koydurursan satamaz.

Son düzenleme:

Ters değil canim. Bende anneme ev alırken yardım ettim. Hiç önemli değil. Ne kadar verdim onu bile bilmiyorum. Ama eşimin parasıyla onun gönlü olmadan yardım edemem. Kendi çalışıp kazandığım parayi hür irademle verdim. Bakın size de sormuşlar para alırken, hatta zamanı gelince iade etmişler. Siz de sorun etmiyorsunuz. Bu sartlarda bi sorun yok zaten. Ideal olani budur. Çünkü sizde Farkındasiniz ki paranın mülkiyeti sizde. Birileri otoritesi i kullanıp, aile ilişkilerini kullanıp sizin tasarrufunuzda olan bişeyi alıp istediği gibi kullanmıyor verdiğiniz örneklerde bu sebeple bir sorun yok.

Ama konu sahibinin anlattığı ise bundan çok farklı. Sizin pesinati verip kredi çekip kp nize size ev aldım hadi gelin kredileri ödeyin demeniz kadar abes. Bunu nasıl görmek istemiyorsunuz ben anlamadım.

nasıl yani tapu kimın?

aynen öyle konu sahıbıne ders olsun hayatta tapusu baskasına annem babamda olsa ödemem

onu duymuştum evet ama sadece o evde oturuyorsam öyle bir şerh koydurabiliyormuşum diye biliyorum ben

şimdi farklı karar var mı bilmiyorum ama evet orada yaşamanız gerekir. ama takmayın bu kadar 3 yıl kalmış kredinin bitmesine satmaz ya sizden habersiz.

ayrıca bu konuda alınacak önlem arkandan iş çevirme potansiyeline sahip adamla hiç evlenmemek bacım. hukuk da bi yere kadar.

Son düzenleme:

Daha evlenmeden belliymis sizin esinizin boyle oldugu,koskoca kadinlarin evlilik yolunda incik boncuga iki hediyeye cicege kanip asil gercek konulara karismamalarini anlamiyorum. Evleniyorsunuz ve oturacaginiz evin alinmasi cekilecek kredisi hatta sizin maasinizla odenecek tutarina kadar esinin kv kp niz de dahil olmak uzere 3. 4. 5. kisiler tarafindan konusulup hesap edilip (ki buna hesap denilirse) hallediliyor, esiniz saf gibi ailesine guvenip dugun oncesi ne denilirse cok dusunmeden kabul ediyor. Tum bunlar olurken siz nerdesiniz ? Size neden sorulmuyor ? Sizin boyle hayati seylerden neden haberiniz yok ?
Sizin esinizin ve ailesinin zihniyeti bastan belliymis zaten kadinsini diye sizi eksik etek gorup adam yerine koyup sormamislar bile, hadi onlar eski kafa yasli dedik esiniz bile size danisma zahmetini gostermemis.
Siz evlenmeden once boyleydi simdi boyle oldu diye hayret ediyorsunuz. Esinizin ve ailesinin ne oldugu daha onceden belliymis.

Yapabileceginiz en mantikli sey cayi corbayi gezmeyi tozmayi bir kenara birakip kocanizin, evinizin, evliliginizin, eile butcenizin ve geleceginizin kontrolunu elinize almak. Erkeklerin anlamadiklari nokta evlendiklerinde esleriyle ayri bir aile olmalaridir, esinizin kafasina sokun bunu, artik siz bir ailesiniz, sizin ayri bir butceniz aile politikaniz ve gelecek planlariniz var, onun disindaki herkes 3. kisidir. Esinizin ailesini mumkun mertebe kotulemeden yapmaya calisin, hep on planda aile kavrami butunluk kavrami olsunki yapmaya calistiginiz seyin ailesini kotulemek degil kendi ailenizi ayakta tutmak oldugunu anlasin.

Kolay gelsin

yazık ya sanki evlenir evlenmez ev almak zorunda mı bu çocuklar Üzüldüm gerçekten maaşlar ne kadar ,ödemeler ne kadar ?
Araba falan varsa satın en azından hafifletin bence borcu ...
Anlatamadım nedediysem bildiklerini okudular .. Sadece 3 5 bilezik kalmıştı onlarında düğünde filan takarsın diye bıraktılar. . Ee bunalımda sattık onlarında çünkü çaresiz kaldık. . Ben altın derdinde olmadim hiç ama işte insanın zoruna gidiyor ben burda zorluk çekiyorum evimin huzuru yok .. gelin burda yemeklerinizi yiyin diyolar e bi gidiyorsun iki gidiyorsun olmuyor öylede. . Ev üstünde ev olmaz.

Kanmazdim bi çiçeğe bi böceğe ama ben baba sevgisiz büyüdüm babam sorumsuz un teki eşimin üstüme titremesi sevgisi benim bütün eksikliğimi kapattı. . Ben bu olaylardan dolayı yüzük atim ama geldi ağladı karşımda çaresizim seni seviyorum diye bende affettim .. eşimin sevdiğini biliyorum ondan şüphem yok .. benimde sinirlendiğim beni adam yerine koymamalari bana kimse bişey demedi beni mecbur kılmalari. . Buda eşimde bitiyor oda ailem benim diyip susturuyor .. ve inanın daha tek kötü laf etmedim ailesi için. . Sadece böyle yapmamaları dedim hep ama o bile kötü laf oldu onları küçük görüyor oldum ..

Sizce kendi ailemle onun ailesini bir araya getirip bu konuya bizim çözüm bulamadığımız onları bi yol bulmalarını söylesem mi .. biraz da onlar düşünsün. . Ama ben anneme hiç bişey anlatmıyorum çünkü üzülsün istemiyorum arıyor ağlıyor bile olsam hiç bişey yokmus gibi mutlu gibi konuşuyorum. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…