Mutsuz çaresiz yeni gelin : ((

Şart mıydı ev almak. Aileniz ya da siz mi talep ettiğiniz evi. Kirada otursaydınız eve verilen peşinatla yapılırdı düğün
 


Eehh hem altınları almış hemde krediyi kendi üstüne çekmiş. Evi kendine almış size ödeniyor. Yarın bigün bu adamdan ayrılan hiç bişey idda edemezsin. Adam olse ev kocanın kardeşlerine kalacak. Hiç uğraşmayın krediyi kendi ödesin. Sizde ona kira verin. Şimdi kredi atıyorum 2 bin se o evin kira bedeli taş çatlasa bin tl dir. Yok olmaz derse de çıkın evden. Ayy sana ne ya sen kp ye ev alacak kadar zengin misin? Resmen öyle yapıyorsunuz şu anda
 


Keşke siz ısrar edip verseymissiniz Takıları. Olmamış böyle. Bence Takıları satıp kp ye bişeyler alabilirsiniz.

Burda kp gelininin ve oglunun parasini size harciyorum diyip gönlünce harcıyor. Gelinin hiç istemediği şeylere. Yükü de gelin ve oğlana biniyor.
 
bu kp kv nin kendileri hava atmak için sözde saçlarını süpürge ettikleri evlatlarını kullnmalarına sinir oluyorum yaaaa aynı benim kv
 
Para huzur getirmez sadece rahatlık getirir. Huzurun gitmiş gidiyor para ve altınlar olsa ne olacak. Huzuru kacıran para ya da parasızlık değil bunları ön plana cıkaran sizsiniz. Bir evde para kavgası yapılıyorsa orada huzur olmaz. Eşinin kumarı içkisi yoksa eşin ve ailesinin üzerine gitme derim herne şekilde olursa olsun bir düğün yapılmış ve bir ev alınmış siz hala benim maaşım diyorsunuz
 
İsterlerse alırım sonucta o takılar onların çevresinden Zaman'ında onların altın götürüp taktığı kişilerden geldi. Bu hayatta sizin kadar bencil olmadığım için herşey gönlümce oldu şok şükür. Gönlünce harcayacak be yapmışlar düğün yapıp ev almışlar. Düğün konu sahibinin düğünü ev konu sahibinin evi. Doğru söylüyorsunuz para alıp alıp yurt dışına tatile çıkmış Maldivler'den kart atmışlar
 

Aynen aklımdan bunlar geçti . Boşansa Allah korusun evin üzerinde hak iddia edemez, kp ölse başka kardeş varsa ortak olur eve.ben ev alsam tek başına kocamın üstüne yapman diyorum millet kp in üstüne ev yapıyor. ben olsam işi bırakırım nasıl ödernirse ödensin ödenmiyorsa da satılsın zaten benim değil diye düşünürdüm.

Hukuki açıdan değerlendiriyorum yanlış anlamayın Allah korusun eşiniz vefat etse evden atsalar gık diyemezsiniz. yani o ev sizin değil.sizin olmayan evin borcunu ödemeyin.
 
Yanı su an ev kayinbabanin ustune mi inşallah başka çocuk yoktur. Yoksa size almış olsa baştan esinizin üstüne yapardı diye düşünüyorum.

Şöyle bir şey de var. Bir arkadaşım da bu şekilde ev sahibi oldu. K.pederi emekli olduğu için kredi ona çıkmış, krediyi kim ödeyecekse tapu da onun üzerinde oluyormuş. Evi ortak ödüyorlar hatta, ama o ev babanın üzerinde kalırsa eğer yarın kızı ve damadı da hak talep edecekler hiç cefasını çekmeden, zor işler gerçekten işim böyle şansa kalmaktansa kira öderim daha iyi, en azından oturduğum kadar ödeyeceğim.
 
Canım eşinin bunu anlamasını sağlamalısın. Anne babası senin de fark ettiğin üzere eşine zarar veriyor. Ancak eşin -klasik erkek- ailesini hatalı kabul etmek istemiyor. Bu zararı engelleyebilirsin ama yapabileceğin tek şey eşine durumu fark ettirmek. Fakat ne yazık ki, bu da eşin ne zaman isterse o zaman olur ...
 

Ooooh, cok sinsi ciktilar bunlar. Ben daima evlenen ciftin dügünü, evi ödemesi taraftarayim ve anne baba yardim etmek istiyorlarsa edebilirler elbette fakat burda olay cok farkli. Esinin anne babasi herseyi kendi ödüyorlarmis gibi yapti ve sonrada herseyi oglunun üzeine yikti.

Emin ol, bir kac yil sonra o evi sizin elimizden alacaklar. Ogluda hic karsi gelmez "krediyi ödediysek, ödedik, demek ki o para annemlere gitti, fena mi? Zaten yasli insanlar, onlarin da bir ev'i olsun" der. Sende o gecirdigin zor zamanlar ile kalirsin.

Kesinlikle tapu sizin üzerinize olmasini talep et. Ki genel anlamda bu evlilikte pek hayir görmüyorum. Hesap kitap yapamayan biri ile evlilik olmaz. Hadi diyelim kp borcu ödeyecegini düsündü. Hicmi anne babasinin maddi durumunu bilmiyor? Kim surda bos yerde ev kredisini ödeyebiliyor 10 yil boyunca, ki kendi evine bile degil?

Sen niye gercekten karsi cikmadin? Yani ben olsam kp, kv'denin benim kredimi ödemesine asla izin vermezdim. Bu sekilde o ev'e haklari olurdu ve daha yeni gelin olarak para muhabetlerine girmezdim. Sen karsi geldigini söylüyordun fakat bu sadece sözde kalmis. Sanirim alttan alttan hosuna gitmisti hem ev hem dügünün olmasi.

Neyse, simdi ilk isin su tapu olsun. Esine söyle "annenlere güvenmedigimden degil, fakat ölümlü dünya, ne olacagi hicbir zaman belli degil. Ve biz bu kadar zor geciniyorsak, bare tapu bizim adimiza olsun". Bu yarismayi simdiden yapmazsan, 5-10 yil sonra yaparsin, onlar sizin eve tasindiginda.
 
Bencede odeme krediyi.Bak gorursun ilerde o ev size kalmaz.Zaten niyeti evi size vermek olsaydi tapuyu ustunuze yapardi.Madem krediyi siz oduyorsunuz tapuyuda size versin neden krediyi kendi adina cekiyorki.Bastan niyeti bozuk adamin.
Bende eski kp esimle birlikte calisip bir bina almislardi.Ama kp hepsini ustune tapuladi oglu ses etmedi.Babam bizim icin yapiyor sanki malimimi yiycek dedi.Ilk zamanlar iyiydi ama sonra kizlari devreye girdi bizimde hakkimiz var demeye baslasilar.Onceleri sakaya getirdiler ama sonra is ciddiye bindi.Simdi ise ben bosandim evker babasinin ustune diye birsey talep edemedim.Ama hic haklari olmadigi halde kizlari kanunen hakkini alicaklar olan bana oldu.Zorlugunu sikintisini ben yasadim.Onlar sefasini suruyor.
Akilli ol derim duygularinla degil mantiginla hareket et.Madem evi size aldilar krediyi kocanin maasiyla oduyorsunuz o zaman ustunuze alin evi.
Acikca konus ilerde ne olur ne olmaz
 
Evinin herşeyini kendisi almış bir çok arkadaşım aynı sorunu yaşıyorlar. Balayına gidemeyenler, dışarda yemek yemeye para ayıramayanlar var. Kp tavrı hoş gelmeyebilir ama biraz dişinizi sıkınca anladığım kadarıyla kendi eviniz olacak maaşlarınız size kalacak. İyi günde kötü günde böyle şeyler için tartışmayın eşinizle bence. Tavsiyem bu borçlar bitene kadar çocuk düşünmeyin çok sıkışırsınız. Umarım herşey yoluna girer
 
Şuan yapabılecegın ilk hamle çalıştıgın ıs yerınden ayrılmak gıbı gelıyor bana da.
başka turlu kesınlıkle maddı yardım yapmazlar. sende işten çıkarsan gelir olmayacagı ıcın belkı esınızın maasına ellemez kredıyı kendılerı oderler. takıların yerıne sayaraktan.
 
çok değişik bir bakış açınız var..
Evet düğünü bunlar isteseymiş, veya nikah olsun ayagımızı yorganımıza göre uzatalım demelerine karsın yok ben yapıcam dedikten sonra ters köşe yapıp altın ve paraları almamış olsalar size hak veririm.. Ancak hiç kimse hiç kimseyi ev almak zorunda, düğün yapmak zorunda bırakamaz..
 

İsterse alırım demişsiniz ya bence siz istemesini beklemeyin. Altınları hemen bozdurup kp ye bi ev pesinati yapın, ev alin kayinpederinize. Krediyi çekesiniz kendi adiniza boylece esinizin ailesine sürpriz olur. Kayın pederiniz emekli maasiyla oder artık biraz sıkıntı çekerler ama fena mi sizin sayenizde ev sahibi olurlar. Süper fikir bence. Nasil olmaz ama degil mi?
 
hanımlar her zaman edindiğiniz malın tapusunu eşinizle beraber yarı yarıya üstünüze yapın özellikle çocuk yoksa. sadece boşanma olayını düşünmeyin yani boşanırsak zaten yarı yarıya diye düşünmeyin. zira Allah korusun eş ölse ve çocuk da yoksa eşinizle birlikte öded'ğ'niz evin yarısını eşinizin annesi ve babasıyla paylaşıyorsunuz. yarıyarıya tapu duumunda hiç değilse %25 gidiyor kv ve kp e. onu da öder alırsınız evinizi. hele hele böyle tapu da kv kp üzerine olacak işlere hiç bulaşmayın hiçbir hak iddia edemezsiniz. vakti zamanında bana da benzer bi teklif geldi reddettim. her zaman işinizi sağlama alın mahkemeler birbirine güvenip gelen güveni boşa çıkan insanlarla dolu.
 
Kayinpederin emekli olduğu için mi krediyi o çekti. Eğer böyle ise normal bişey çünkü onların faizi daha az oluyor. Iyi birileri diyorsun e evi sana ödetip başkasına vermezler heralde.

Altınları almalarına da bence çok takılma sana harcamış sonuçta. Geçmişi düşünüp üzülme ve bundan sonra nasıl mutlu olurum onları hesapla.

Elinize ne kadar para kalıyor bilmiyorum ama eğer gecinemeyecek gibiyse ozaman ciddi bi şekilde konuşun ve biraz destek olmalarını isteyın.
 
M mylove_0609 yorum yapmayim yapmayim dedim ama bence esine ya evin topusu bizim ustumuze yari yariya ortak olur de yada bu krediyi odemem de ve SAKIN ISTEN CIKMA bu sefer evi kiraya verip beraber yasayalim derler
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…