Mutsuz çaresiz yeni gelin : ((

valla çok doğru söylediniz konu sahibinin dert etmesi gereken daha büyük şeyler varken çayı çorbayı dert etmiş.

Valla cnm sende surekli ailesine laf atma ne bu boyle her seyde surekli soyluyorsun altinlarini kaptirmissin paralarida ama kocada gider elden diyeyim sen istermisin esin surekli ailenin yalnislarini yuzune soylesin hos bi davranismi ilk zamanlar olur oyle seyler ben hic altin sorunu yapmadim Allah var kaynanamgil dugun icin yardim etmediler ama asla parama ve altinlarima dokunmadilar ustune abilerinin destegi cok oldu ama 3 haftalik gelinken iftiraci fitneci oldum ama kaynanam sonrasinda hatasini anladi ama cok gec oldu oglunu bir kez doldurmustu artik ne kadar artik duzeltmeye calissada artik uzagim onlardan

B7

Bunu yapmadan önce esine bu evi satsak mi acaba bu şekilde olmuyor, sattığınız parayla da daha küçük farklı bir eve gireriz biraz daha ilerde demeye başla bence. Bu fikri bir dillendir. Baktın olmuyor o zaman aileni devreye sokarsin

Gelin istemyorum almayin ev demis gitmis kafalarina göre kendi istedikleri begendikleri evi almislar. Dügün parasini, evin pesinatini, kredisini de yeni evli cifte yüklemisler. Kendileri ev almayi bilmiyor mu? Belki arastirip kendi begendikleri alacaklar? Bütcelerine göre kredi alacaklar. Erkek tarafinin taktigi takilar var diye ne hakla herseye karar veriyorlar, kizin tarafindan da takilar gelmistir, onlar niye ev pesine düsmemis acaba? Altin para diye diye saldirip durmuslar. Kendi adima; bana sorulmadan, fikrim alinmadan, icime sinmeden saray olsa istemem. Dügünün ertesi sabah ekmek getirelim bahanesiyle eve dolusmuslar altin da altin diye.

Bencil saygisiz insanlar. Ev olmazsa kiz vermeyiz diyen yok, ille de ev ev diye tutturan yok bence de terbiyesizlik yaptiklari.

Ana kuzusu erkeklerden eş olmuyor cidden ya.
Tonlarca örneğini gördük burada.

Yerinde olsam işi bırakır evde otururdum bakalım ne yapacak altınları veren eşin.

Yanı su an ev kayinbabanin ustune mi inşallah başka çocuk yoktur. Yoksa size almış olsa baştan esinizin üstüne yapardı diye düşünüyorum.
Krediyi kendi çektiği için onun üstüne oluyormuş kredi
Benim ailem onlardan ne ev ne mal istediler kizim mutlu olsun dediler ama bunlar öyle iyi oynuyorlar ki hepimizin gözünü boyadilar düğün sabahı gördüm işte gerçek yüzlerini. . İşte bende hep bunu diyorum biz bilmiyorduk ev almayı düğün yapmayı sırf etrafa hava olsun diye bizim Mutlugumuzu hiçe saydılar. . Ev aldık düğün yaptık diye gerim gerim geriliyorlar. . O anda gebertesim geliyor ıkisinide

Kendi kiradayken başka şehir de kredili ev almak neden ve en önemlisi kayınpederin tutup kredi cekip sizi borclandırması fazlasıyla sacmalık

Olayi simdi buyutmezsen sonrasi daha kotu olur arkadasim.Yolun basindayken resti cektin cektin sonra coluk cocuga karistin mi iyice ezer bunlar seni.Yapacagin sey işi birakmak ya da resti cekip evi terk etmek bak gor sonra olaylari..Esin seni dusunuyorsa cozecek yoksa boyle omur gecmez 10 yil kredi diyorsun az degil ki zaten o ev sizin de olmaz adim gibi eminim.

adam evlenince gerçek yüzünü çıkarmış resmen ben bunu anladım evlenmeden önce elde etme çabaları evlenince kendini bırakmalar büyük hayal kırıklığı

Böyle insanlardan nefret ediyorum böyle insanlarin evlatlarindan da nefret ediyorum aç gözlü insanlar kendilerini zeki zanneden pislikler ay çok sinirlendim bunları yapack durumun yok yapmaksn arkadaş diceksn düğün yapmm eşya alamam altın alamam ama sizi sever size saygı duyarım diyeceksn anne babalık Bu dur ya gözü açlılk değil nankorluk iki yuzluluk değil sokaktaki hırsızlar a kapkaccilara dolandiricilara laf soylerler bunlar ne oluyor peki kibarları sadece ağır oldu ama k bkmyn yazık ya böyle insanlar yüzünden insanlık kalmadı düğün olmasin takı olmasn eşya olmsn iki çalışan insan zaten ii kötü kendi duzenlerini kurarlar uzak durun evli cocuklarnzdan evlendrck durumunuz yoksa dogurmayin ben çocuk buyuttum demeyin ne günahı var şu kizin

Sonuna kadar içim şişe şişe okudum. Harama el uzatmak bu başka bi açıklaması yok. Takınız sizindir başka kimsenin hak sahibi olma gibi üzerinde çeşitli tasarruflar düşünme gibi bi lüksü yok. Nedir bu ya evlilik ticaret olmuş artık ne kadar alçakça ne kadar namussuzca haysiyetsizce bir davranış bu erkek tarafı ölse o altınlara dokunmaya hakkı yok akıllarına bile getirmemleri lazım. Yeni moda oldu artık kız tarafına güvenerek oğularını evlendiriyorlar hamama giren terler arkadaş sen mi bulup kocanı parmağına yüzüğü taktın madem bişeyin altına giriyorlar sana yük olmadan seni üzmeden gelin edecekler seni ya da bekleyecekler adam gibi tastamam olup düğün yapacaklar kan emicilik başka bişey deil. Sölenecek çok şey var ahlakende dinende böyle evliliğe yer yok. Ticarethane ya. Ama sizin tarafınız böle düşünse oooo kız tarafı para göz bizi yolacaklar her istediklerini yapmayalım etmeyelim ne isterlerse olmaz diyelim siz ki eşinizin durumunu biliosanuz gücünden fazla istemessiniz zaten ama erkek tarafı çok vicdansız anlayışsız bu zamanda herkes kendi kıçını düşünüyor napsak ne etsekde gelini soysak onun derdindeler utanmazlar. Burdaki herkese sölüorum içinizde çok azınız belki üzülmeden benim eşimin tarafı aslanlar gibi hesapsız çıkarsız düğünümüzü yaptı diyebilir ama şu bi gerçek bu zamanda erkekler ben evlendim ben düğün yaptım demesin çoğu biz kadınlar olmadan bir şeyin sahibi olamıyorlar düğünümüzüde biz yapıyoruz evimizide biz alıyoruz evimizide biz diziyoruz üstüne bide evlat sahibi ediyoruz ve gün geliyoruz yaranamıyoruz sonra buralarda dert yanıyoruz bide analarıyla koca savaşına giriyoruz. İşte bu yüzden cennetliğiz.

Aynısını bende yaşadım canım kayınpederim tutturdu biz evlenmeden duğun tarihi belli olmadan alalım size bi ev diye eşim benim ailemin olduğu ilde işe başladı burdan baktık haliyle evi zoraki aldırdılar peşinat paraları yoktu peşinat kredisi ve ev kredisi çekildi.

Benim hayalim duğun takılarımızı peşinat yapıp ev kredisi çekip kendimizi sıkıştırmamaktı. Eşimin ailesi şuanda peşinat kredisini oduyolar, duğunu kendimiz yaptık tüm borçlarımızı takılarımızla kapattık. Ev kredisini biz oduyoruz.

Allah razı olsun ailemden iyiki aynı ilde yaşıyorum onlarla her eksiğimize koşarlar.

Son düzenleme:
Lafla peynir gemisi yurumuyor iste. Biz yapariz ederiz derler sonra yapamadik gucumuz yetmedi derler. Kocan gibi saflar da inanir. Kimseye guvenip is yapmayacaksin. Evlilik bu cocuk oyuncagi degil ki. Kocana hic uzulmedim haketmis. Olan sana olmus. Zor bir durum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…