- 21 Mayıs 2013
- 985
- 1.016
- 88
- Konu Sahibi mylove_0609
-
Daha evlenmeden belliymis sizin esinizin boyle oldugu,koskoca kadinlarin evlilik yolunda incik boncuga iki hediyeye cicege kanip asil gercek konulara karismamalarini anlamiyorum. Evleniyorsunuz ve oturacaginiz evin alinmasi cekilecek kredisi hatta sizin maasinizla odenecek tutarina kadar esinin kv kp niz de dahil olmak uzere 3. 4. 5. kisiler tarafindan konusulup hesap edilip (ki buna hesap denilirse) hallediliyor, esiniz saf gibi ailesine guvenip dugun oncesi ne denilirse cok dusunmeden kabul ediyor. Tum bunlar olurken siz nerdesiniz ? Size neden sorulmuyor ? Sizin boyle hayati seylerden neden haberiniz yok ?
Sizin esinizin ve ailesinin zihniyeti bastan belliymis zaten kadinsini diye sizi eksik etek gorup adam yerine koyup sormamislar bile, hadi onlar eski kafa yasli dedik esiniz bile size danisma zahmetini gostermemis.
Siz evlenmeden once boyleydi simdi boyle oldu diye hayret ediyorsunuz. Esinizin ve ailesinin ne oldugu daha onceden belliymis.
Yapabileceginiz en mantikli sey cayi corbayi gezmeyi tozmayi bir kenara birakip kocanizin, evinizin, evliliginizin, eile butcenizin ve geleceginizin kontrolunu elinize almak. Erkeklerin anlamadiklari nokta evlendiklerinde esleriyle ayri bir aile olmalaridir, esinizin kafasina sokun bunu, artik siz bir ailesiniz, sizin ayri bir butceniz aile politikaniz ve gelecek planlariniz var, onun disindaki herkes 3. kisidir. Esinizin ailesini mumkun mertebe kotulemeden yapmaya calisin, hep on planda aile kavrami butunluk kavrami olsunki yapmaya calistiginiz seyin ailesini kotulemek degil kendi ailenizi ayakta tutmak oldugunu anlasin.
Kolay gelsin
Valla cnm sende surekli ailesine laf atma ne bu boyle her seyde surekli soyluyorsun altinlarini kaptirmissin paralarida ama kocada gider elden diyeyim sen istermisin esin surekli ailenin yalnislarini yuzune soylesin hos bi davranismi ilk zamanlar olur oyle seyler ben hic altin sorunu yapmadim Allah var kaynanamgil dugun icin yardim etmediler ama asla parama ve altinlarima dokunmadilar ustune abilerinin destegi cok oldu ama 3 haftalik gelinken iftiraci fitneci oldum ama kaynanam sonrasinda hatasini anladi ama cok gec oldu oglunu bir kez doldurmustu artik ne kadar artik duzeltmeye calissada artik uzagim onlardanMerhaba, yeni evliyim dağa 4 aylık ama hiç mutlu değilim hergün akşam yeni bi kavga evlendigim adamla evlenmeden onceki adam bambaşka. Evlenmeden önce benim için herkezin karşısına alan şimdi beni karşısına alıyor herkez için özelikle annesi ve babası için.. daha evlenmeden düğün takıları derdine düştüler ailecek altın hesapları yapıldı ben ise altın hiç sevmem ama zor günümüzün olur dedim saklayalım dedim hep ama eşim babasına çok güvendi öyle birşey olursa babam yardım eder diye .. düğüne 4 ay kala ev alındı peşinat vermiş kayinbabam üstü kredi çekildi onuda kendi üstüne çekti. . Aylık ödeme yapacağımız mevlaya kendi belirledi kocam o taksidi öderse gecinemiycegimuzi çok söylemiş ama anlamamışlar tabii benim maaşıma güveniyorlar üstünü tamamlar evi çevirir marşıyla diye .. her neyse kimse beni karşısına alıp konuşmadı bukadar odiyceksiniz filan diye beni mecburum gibi mecbur kıldılar. . Oda yetmedi para kalmadı diye mutahitten para almışlar evlenmeden bunun muhabeti çıktı onu verin takılarla diye daha sonra düğün salonunda parası çıktı ve yuzkez durumunuz elvermiyorsa düğün yapmayalım nikah olsun ordan kendimiz eglenceye gideriz dedim ama kimse beni takmadı. . Zaten eşimle herseyimizi biz aldık beyaz eşya vs bitek salon takımı gelinlik ve bohça alışveriş yaptılar bana .. eşimi çok seviyorum hep tamam dedim.. Ama dugun için direttim ben size yapmayalım diyorum ben niye takımlarından veriyim diye beni kimse takmadı kendi annem babam filan eşimin ailesi birleştik ordada dedim kayinbabam hemen duygu sömürüsü yaptı çok iyi yaparlar kaynanamla herneysee kayın babam dediki orda ben zaten düğün parasını ayarladım 2 3 bin eksiğim var onu tamamlarlar sadece bende üzüldüm zaten hep vicdanından kaybediyorum.. düğün günü geldi herşey çok güzel taki töreninde akbaba gibi bizimle birlikde yanımıza dizilip tüm takıları kontrol ettiler salonda kayinbabam geldi dugun parasini ayarlayamadim filan dedi butun sinirim tepemde ordan hemen bacanagi zengin ondan alip verdi neyse evlendik sabahı arayıp kaynanam ekmek filan lazım mı diye aradı bende biz alırız dedim gidip almış gelmiş arkasından kayinbabam aradı o geldi ya ilk gün sabahı daha ertesi gün balayına gidicez ee ben işte bacanakdan borç aldım onu yarın vericem dedim nekadar aldın düğün parasının hepsi bide mutahitten almıştım o dedi lanet olsun tamam dedim mutlu olalım biz yeterki onların olsun hepsi dedim verdim hepsini ama şimdi biz sürünüyoruz eşimle çok dedim ona vermeyelim diye ama hep babam yapar dedi yardım eder dedi .. nezaman paramız yok desek başlıyor ağlamaya ve eşimde hemen yufka yürekli inanıyor ve ailesi gözünde çok değerli ben ise hiçim.. şimdi eşim aldığı bütün maaşı krediye veriyor 1 TL bile almıyor benim maaşım zaten az onla geçinmeye çalışıyoruz olmuyor birbimizi yiyoruz o parasız stresli devamlı bana çatıyor evleneli 3 hafta oldu üstüme yürüdü daha biton şey. . Kayinbabam kaynanam çok iyiler herkeze banada iyiler evimin işine bile yardım ederler ama hazmedemiyorum artık. . Yardım edin napmayalim.. evlendik 4 ay oldu daha biyere gidip çay bile içemedik.. buda birbimizi yemeye sebep oluyor .. anlatıyorum eşime direk ailesini savunmaya geçiyor ve kötü bişey demiyorum ama ben kötüyüm onlar iyi ..
Merhaba, yeni evliyim dağa 4 aylık ama hiç mutlu değilim hergün akşam yeni bi kavga evlendigim adamla evlenmeden onceki adam bambaşka. Evlenmeden önce benim için herkezin karşısına alan şimdi beni karşısına alıyor herkez için özelikle annesi ve babası için.. daha evlenmeden düğün takıları derdine düştüler ailecek altın hesapları yapıldı ben ise altın hiç sevmem ama zor günümüzün olur dedim saklayalım dedim hep ama eşim babasına çok güvendi öyle birşey olursa babam yardım eder diye .. düğüne 4 ay kala ev alındı peşinat vermiş kayinbabam üstü kredi çekildi onuda kendi üstüne çekti. . Aylık ödeme yapacağımız mevlaya kendi belirledi kocam o taksidi öderse gecinemiycegimuzi çok söylemiş ama anlamamışlar tabii benim maaşıma güveniyorlar üstünü tamamlar evi çevirir marşıyla diye .. her neyse kimse beni karşısına alıp konuşmadı bukadar odiyceksiniz filan diye beni mecburum gibi mecbur kıldılar. . Oda yetmedi para kalmadı diye mutahitten para almışlar evlenmeden bunun muhabeti çıktı onu verin takılarla diye daha sonra düğün salonunda parası çıktı ve yuzkez durumunuz elvermiyorsa düğün yapmayalım nikah olsun ordan kendimiz eglenceye gideriz dedim ama kimse beni takmadı. . Zaten eşimle herseyimizi biz aldık beyaz eşya vs bitek salon takımı gelinlik ve bohça alışveriş yaptılar bana .. eşimi çok seviyorum hep tamam dedim.. Ama dugun için direttim ben size yapmayalım diyorum ben niye takımlarından veriyim diye beni kimse takmadı kendi annem babam filan eşimin ailesi birleştik ordada dedim kayinbabam hemen duygu sömürüsü yaptı çok iyi yaparlar kaynanamla herneysee kayın babam dediki orda ben zaten düğün parasını ayarladım 2 3 bin eksiğim var onu tamamlarlar sadece bende üzüldüm zaten hep vicdanından kaybediyorum.. düğün günü geldi herşey çok güzel taki töreninde akbaba gibi bizimle birlikde yanımıza dizilip tüm takıları kontrol ettiler salonda kayinbabam geldi dugun parasini ayarlayamadim filan dedi butun sinirim tepemde ordan hemen bacanagi zengin ondan alip verdi neyse evlendik sabahı arayıp kaynanam ekmek filan lazım mı diye aradı bende biz alırız dedim gidip almış gelmiş arkasından kayinbabam aradı o geldi ya ilk gün sabahı daha ertesi gün balayına gidicez ee ben işte bacanakdan borç aldım onu yarın vericem dedim nekadar aldın düğün parasının hepsi bide mutahitten almıştım o dedi lanet olsun tamam dedim mutlu olalım biz yeterki onların olsun hepsi dedim verdim hepsini ama şimdi biz sürünüyoruz eşimle çok dedim ona vermeyelim diye ama hep babam yapar dedi yardım eder dedi .. nezaman paramız yok desek başlıyor ağlamaya ve eşimde hemen yufka yürekli inanıyor ve ailesi gözünde çok değerli ben ise hiçim.. şimdi eşim aldığı bütün maaşı krediye veriyor 1 TL bile almıyor benim maaşım zaten az onla geçinmeye çalışıyoruz olmuyor birbimizi yiyoruz o parasız stresli devamlı bana çatıyor evleneli 3 hafta oldu üstüme yürüdü daha biton şey. . Kayinbabam kaynanam çok iyiler herkeze banada iyiler evimin işine bile yardım ederler ama hazmedemiyorum artık. . Yardım edin napmayalim.. evlendik 4 ay oldu daha biyere gidip çay bile içemedik.. buda birbimizi yemeye sebep oluyor .. anlatıyorum eşime direk ailesini savunmaya geçiyor ve kötü bişey demiyorum ama ben kötüyüm onlar iyi ..[/QUAllah yardim etsin
Sizce kendi ailemle onun ailesini bir araya getirip bu konuya bizim çözüm bulamadığımız onları bi yol bulmalarını söylesem mi .. biraz da onlar düşünsün. . Ama ben anneme hiç bişey anlatmıyorum çünkü üzülsün istemiyorum arıyor ağlıyor bile olsam hiç bişey yokmus gibi mutlu gibi konuşuyorum. .
Keşke siz ısrar edip verseymissiniz Takıları. Olmamış böyle. Bence Takıları satıp kp ye bişeyler alabilirsiniz.
Burda kp gelininin ve oglunun parasini size harciyorum diyip gönlünce harcıyor. Gelinin hiç istemediği şeylere. Yükü de gelin ve oğlana biniyor.
Krediyi kendi çektiği için onun üstüne oluyormuş krediYanı su an ev kayinbabanin ustune mi inşallah başka çocuk yoktur. Yoksa size almış olsa baştan esinizin üstüne yapardı diye düşünüyorum.
Ooooh, cok sinsi ciktilar bunlar. Ben daima evlenen ciftin dügünü, evi ödemesi taraftarayim ve anne baba yardim etmek istiyorlarsa edebilirler elbette fakat burda olay cok farkli. Esinin anne babasi herseyi kendi ödüyorlarmis gibi yapti ve sonrada herseyi oglunun üzeine yikti.
Emin ol, bir kac yil sonra o evi sizin elimizden alacaklar.
Benim ailem onlardan ne ev ne mal istediler kizim mutlu olsun dediler ama bunlar öyle iyi oynuyorlar ki hepimizin gözünü boyadilar düğün sabahı gördüm işte gerçek yüzlerini. . İşte bende hep bunu diyorum biz bilmiyorduk ev almayı düğün yapmayı sırf etrafa hava olsun diye bizim Mutlugumuzu hiçe saydılar. . Ev aldık düğün yaptık diye gerim gerim geriliyorlar. . O anda gebertesim geliyor ıkisinideGelin istemyorum almayin ev demis gitmis kafalarina göre kendi istedikleri begendikleri evi almislar. Dügün parasini, evin pesinatini, kredisini de yeni evli cifte yüklemisler. Kendileri ev almayi bilmiyor mu? Belki arastirip kendi begendikleri alacaklar? Bütcelerine göre kredi alacaklar. Erkek tarafinin taktigi takilar var diye ne hakla herseye karar veriyorlar, kizin tarafindan da takilar gelmistir, onlar niye ev pesine düsmemis acaba? Altin para diye diye saldirip durmuslar. Kendi adima; bana sorulmadan, fikrim alinmadan, icime sinmeden saray olsa istemem. Dügünün ertesi sabah ekmek getirelim bahanesiyle eve dolusmuslar altin da altin diye.
Bencil saygisiz insanlar. Ev olmazsa kiz vermeyiz diyen yok, ille de ev ev diye tutturan yok bence de terbiyesizlik yaptiklari.
Bende bunu düşündüm ama daha kötü olucak herşey. . Ozaman hiç para gitmiycek eve olaylar daha buyucekAna kuzusu erkeklerden eş olmuyor cidden ya.
Tonlarca örneğini gördük burada.
Yerinde olsam işi bırakır evde otururdum bakalım ne yapacak altınları veren eşin.
Bende bunu düşündüm ama daha kötü olucak herşey. . Ozaman hiç para gitmiycek eve olaylar daha buyucek
Daha ne kadar büyüyebilir ki?
Böyle insanlardan nefret ediyorum böyle insanlarin evlatlarindan da nefret ediyorum aç gözlü insanlar kendilerini zeki zanneden pislikler ay çok sinirlendim bunları yapack durumun yok yapmaksn arkadaş diceksn düğün yapmm eşya alamam altın alamam ama sizi sever size saygı duyarım diyeceksn anne babalık Bu dur ya gözü açlılk değil nankorluk iki yuzluluk değil sokaktaki hırsızlar a kapkaccilara dolandiricilara laf soylerler bunlar ne oluyor peki kibarları sadece ağır oldu ama k bkmyn yazık ya böyle insanlar yüzünden insanlık kalmadı düğün olmasin takı olmasn eşya olmsn iki çalışan insan zaten ii kötü kendi duzenlerini kurarlar uzak durun evli cocuklarnzdan evlendrck durumunuz yoksa dogurmayin ben çocuk buyuttum demeyin ne günahı var şu kizinAnlatım karşıma kaynanama kayinbabamda aldım ama anlamıyorlar. . Akıl veriyorlar sadece gezin tozun eğlenin yeni evlisiniz diyorlar dalga geçer gibi neyle gezip tozucaz. . Evlilik gerçekten çok zor .. bırakıp gitmek istiyorum 4 aydır hep para muhabeti .. Ama kolay kurulmuyor evlilik ..
Sonuna kadar içim şişe şişe okudum. Harama el uzatmak bu başka bi açıklaması yok. Takınız sizindir başka kimsenin hak sahibi olma gibi üzerinde çeşitli tasarruflar düşünme gibi bi lüksü yok. Nedir bu ya evlilik ticaret olmuş artık ne kadar alçakça ne kadar namussuzca haysiyetsizce bir davranış bu erkek tarafı ölse o altınlara dokunmaya hakkı yok akıllarına bile getirmemleri lazım. Yeni moda oldu artık kız tarafına güvenerek oğularını evlendiriyorlar hamama giren terler arkadaş sen mi bulup kocanı parmağına yüzüğü taktın madem bişeyin altına giriyorlar sana yük olmadan seni üzmeden gelin edecekler seni ya da bekleyecekler adam gibi tastamam olup düğün yapacaklar kan emicilik başka bişey deil. Sölenecek çok şey var ahlakende dinende böyle evliliğe yer yok. Ticarethane ya. Ama sizin tarafınız böle düşünse oooo kız tarafı para göz bizi yolacaklar her istediklerini yapmayalım etmeyelim ne isterlerse olmaz diyelim siz ki eşinizin durumunu biliosanuz gücünden fazla istemessiniz zaten ama erkek tarafı çok vicdansız anlayışsız bu zamanda herkes kendi kıçını düşünüyor napsak ne etsekde gelini soysak onun derdindeler utanmazlar. Burdaki herkese sölüorum içinizde çok azınız belki üzülmeden benim eşimin tarafı aslanlar gibi hesapsız çıkarsız düğünümüzü yaptı diyebilir ama şu bi gerçek bu zamanda erkekler ben evlendim ben düğün yaptım demesin çoğu biz kadınlar olmadan bir şeyin sahibi olamıyorlar düğünümüzüde biz yapıyoruz evimizide biz alıyoruz evimizide biz diziyoruz üstüne bide evlat sahibi ediyoruz ve gün geliyoruz yaranamıyoruz sonra buralarda dert yanıyoruz bide analarıyla koca savaşına giriyoruz. İşte bu yüzden cennetliğiz.Merhaba, yeni evliyim dağa 4 aylık ama hiç mutlu değilim hergün akşam yeni bi kavga evlendigim adamla evlenmeden onceki adam bambaşka. Evlenmeden önce benim için herkezin karşısına alan şimdi beni karşısına alıyor herkez için özelikle annesi ve babası için.. daha evlenmeden düğün takıları derdine düştüler ailecek altın hesapları yapıldı ben ise altın hiç sevmem ama zor günümüzün olur dedim saklayalım dedim hep ama eşim babasına çok güvendi öyle birşey olursa babam yardım eder diye .. düğüne 4 ay kala ev alındı peşinat vermiş kayinbabam üstü kredi çekildi onuda kendi üstüne çekti. . Aylık ödeme yapacağımız mevlaya kendi belirledi kocam o taksidi öderse gecinemiycegimuzi çok söylemiş ama anlamamışlar tabii benim maaşıma güveniyorlar üstünü tamamlar evi çevirir marşıyla diye .. her neyse kimse beni karşısına alıp konuşmadı bukadar odiyceksiniz filan diye beni mecburum gibi mecbur kıldılar. . Oda yetmedi para kalmadı diye mutahitten para almışlar evlenmeden bunun muhabeti çıktı onu verin takılarla diye daha sonra düğün salonunda parası çıktı ve yuzkez durumunuz elvermiyorsa düğün yapmayalım nikah olsun ordan kendimiz eglenceye gideriz dedim ama kimse beni takmadı. . Zaten eşimle herseyimizi biz aldık beyaz eşya vs bitek salon takımı gelinlik ve bohça alışveriş yaptılar bana .. eşimi çok seviyorum hep tamam dedim.. Ama dugun için direttim ben size yapmayalım diyorum ben niye takımlarından veriyim diye beni kimse takmadı kendi annem babam filan eşimin ailesi birleştik ordada dedim kayinbabam hemen duygu sömürüsü yaptı çok iyi yaparlar kaynanamla herneysee kayın babam dediki orda ben zaten düğün parasını ayarladım 2 3 bin eksiğim var onu tamamlarlar sadece bende üzüldüm zaten hep vicdanından kaybediyorum.. düğün günü geldi herşey çok güzel taki töreninde akbaba gibi bizimle birlikde yanımıza dizilip tüm takıları kontrol ettiler salonda kayinbabam geldi dugun parasini ayarlayamadim filan dedi butun sinirim tepemde ordan hemen bacanagi zengin ondan alip verdi neyse evlendik sabahı arayıp kaynanam ekmek filan lazım mı diye aradı bende biz alırız dedim gidip almış gelmiş arkasından kayinbabam aradı o geldi ya ilk gün sabahı daha ertesi gün balayına gidicez ee ben işte bacanakdan borç aldım onu yarın vericem dedim nekadar aldın düğün parasının hepsi bide mutahitten almıştım o dedi lanet olsun tamam dedim mutlu olalım biz yeterki onların olsun hepsi dedim verdim hepsini ama şimdi biz sürünüyoruz eşimle çok dedim ona vermeyelim diye ama hep babam yapar dedi yardım eder dedi .. nezaman paramız yok desek başlıyor ağlamaya ve eşimde hemen yufka yürekli inanıyor ve ailesi gözünde çok değerli ben ise hiçim.. şimdi eşim aldığı bütün maaşı krediye veriyor 1 TL bile almıyor benim maaşım zaten az onla geçinmeye çalışıyoruz olmuyor birbimizi yiyoruz o parasız stresli devamlı bana çatıyor evleneli 3 hafta oldu üstüme yürüdü daha biton şey. . Kayinbabam kaynanam çok iyiler herkeze banada iyiler evimin işine bile yardım ederler ama hazmedemiyorum artık. . Yardım edin napmayalim.. evlendik 4 ay oldu daha biyere gidip çay bile içemedik.. buda birbimizi yemeye sebep oluyor .. anlatıyorum eşime direk ailesini savunmaya geçiyor ve kötü bişey demiyorum ama ben kötüyüm onlar iyi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?