Aynen ole, birde su oluyo.. aha aradigimi buldum diosun.. sonra gene hayal kirikligi oluyo.. hic birsey omur boyu devam etmiyor ne yazikki.. inisli ve cikisli herseyAynen
Kim neyi eksikse onun peşinde hepimiz bir şekilde yuvarlanıp gidiyoruz işte
Ablam benden kucukmusun buyukmusun bilmiyorum.. ama sakin bu adamla simdilik evlenme.. sadece iyi bi insan diye evlenmek olmazki? Bi zmn sonra o tutkuyu etkilesimi ararsin.. ha askta bitiyo bi zmn sonra ama hic asik olmadan heyecanlanmadan evlilik iyi birsey degil gibi..neydi bi soz vardi..
Biz kadinlar iyileri sever kotulere asik oluruz:)
Durum ne yazikki bu
Yok ya olmayinca olmuyo bence bu is.. cekim ya vardir ya yoktur.. zorlamayla olmaz bence...aski bulsan bu sefer ondada bisey cikicak yani.. fazla realistim ne yazikki : (Ayyh ben de bilemedim. Olmuyır yani aşkı sevgiyi bulmak çok zor , elime böyle bir fırsat geçmişken bulmuşken bunuyor muyum diyorum.
Ben kendime değer veriyorum. Kurslara gidiyorum,özel ders veriyorum, almanca ders kitabı hazırlıyorum,arkadaşlarımla buluşuyorum,ailemle sohbet ediyorum,babamla tavla oynuyorum... Bunlar gün içinde boşluğumu dolduruyor,güzelce vakit geçiriyorum fakat bunlar duygusal boşluğumu dolduramıyor ki? Bunları istemek koca meraklısı olmak değildir hanımefendi. Kadınlar da sevmek sevilmek,arzulanmak ister. Bari bir kadın olarak siz böyle konuşmayın.Yani siz de hayatınızın merkezine erkekleri koymuşsunuz. Sevgili yat sevgili kalk. Biraz kendinize değer verseniz... Yani kendiniz için yaşamaya çalışsanız... Hayatınızda bir erkek olmadan keyif almaya baksanız. Hayat erkeklerden ibaret değil ve bir kadının mutlu olması da bir erkeğe bağlı değil.
Ben kendime değer veriyorum. Kurslara gidiyorum,özel ders veriyorum, almanca ders kitabı hazırlıyorum,arkadaşlarımla buluşuyorum,ailemle sohbet ediyorum,babamla tavla oynuyorum... Bunlar gün içinde boşluğumu dolduruyor,güzelce vakit geçiriyorum fakat bunlar duygusal boşluğumu dolduramıyor ki? Bunları istemek koca meraklısı olmak değildir hanımefendi. Kadınlar da sevmek sevilmek,arzulanmak ister. Bari bir kadın olarak siz böyle konuşmayın.
okuduğum kadarıyla kötü bi hayatınız yok duygusal bir boșluk yașıyosunuz buda zamanla geçicek bi his unutmayın herșeyin bașı sağlık o yerindeyse herșey yoluna girer mutlu gecelerMutsuz bir kadinin hikayesini dinlemek ister misiniz?
Yapmaktan zevk almadigim isimden ayrilali birkac ay oldu. Su an dinlenme asamasindayim, yani is arayisim yok simdilik. Psikolojik olarak hazir da degilim zaten calismaya. Yuksek lisansa baslayacagim yakinda.
Yakin zamanda bir ayrilik yasadim. Bu adama zerre kadar guzel bir sey hissetmesem de artik - aliskanliktan zannedersem - geceler iskence haline geldi benim icin. Her aksam yazisirdik, yazismalar kesilince hayatim allak bullak oldu gibi. Yapayalnizim.
Bircok iliskim oldu su ana dek ama hicbiri uzun soluklu olamadi. Tutkulu bir aska evrilemeyen hicbir iliskime devam etmesi icin sans veremedim. Yurutemedim. Yapamadim.
Hayatima son donemlerde giren her erkegin onceligi cinsellik oldu hep. Varsa yoksa bedenim arzulandi once. Cinsellik tabum olmamasina ragmen, tutkuyla asik oldugum adamla yasamak istedim bunu hep. Beklentiler ortusmeyince her iliski ayrilikla taclandirildi.
Yorgunum artik. Hayatin bana neden guzel davranmakta tereddut ettigini anlayamiyorum. Lanetlenmis gibi hissediyorum kendimi. Olene kadar acilar icinde kivranip cilekes bir hayata mahkum edilmis gibiyim.
Birileri tum bunlarin gecici oldugunu, guzel gunlerin gelecegini bana soyleyebilir mi? Gercekten gececek mi yasadiklarim? Ben de mutlu olabilecek miyim?
okuduğum kadarıyla kötü bi hayatınız yok duygusal bir boșluk yașıyosunuz buda zamanla geçicek bi his unutmayın herșeyin bașı sağlık o yerindeyse herșey yoluna girer mutlu geceler
Yaşadığın şeylerin -iş den ayrılma hariç- hemen hepsini yaşadım. 18 yaşımda ailemden ayrı bi şehre tayinim çıktı haliyle biraz erken atıldım hayata. 25 yaşım kadar hep olmayacak 25 kediyle yaşayıp hayatıma onların arasında veda edeceğimi düşündüm hep ama sonra birdenbire bi mucize oldu ve ben bu zamana kadar neden beklediğimi, neden hep kötü adamlara denk geldiğimi anladım. O kötü insanlar bana eşimi hediye ettiler. Onlar olmasa bana bu kadar acı yaşatmasa kriterleri olan uçarı kaçarı tipleri tercih eden bir tip olacaktım iyi ki bana tüm kötülüklerini göstermişler. Hersey yoluna giriyor emin ol. Ben bile şuan şu saatte bebe sallıyorsam sende illaki kalbi güzel bi adama denk geleceksin. Sadece inan.
Ben kendime değer veriyorum. Kurslara gidiyorum,özel ders veriyorum, almanca ders kitabı hazırlıyorum,arkadaşlarımla buluşuyorum,ailemle sohbet ediyorum,babamla tavla oynuyorum... Bunlar gün içinde boşluğumu dolduruyor,güzelce vakit geçiriyorum fakat bunlar duygusal boşluğumu dolduramıyor ki? Bunları istemek koca meraklısı olmak değildir hanımefendi. Kadınlar da sevmek sevilmek,arzulanmak ister. Bari bir kadın olarak siz böyle konuşmayın.
PekiBanlı olduğum için cevap veremedim. Konuyu hortlatmış olacağım ama yazılanı anlamadan, üstüne düşünmeden anlamsız yazdıklarınıza bir cevap olsun istedim.
Öncelikle benim lügatımda "koca meraklısı" argo söz öbeği yok. Kullananlar, bu düşünce yapısına sahip olanlar ya da hayatı bir şekilde bu söz öbeğiyle kesişip de lügatına alanlar gerçekten midemi bulandırıyor. Alt metnim çok net umarım üstüne alınanlar olur :)
Bakın siz ne güzel hayattan keyif almayı biliyorsunuz. Kendinize değer verdiğinizi söylüyorsunuz ve kendiniz için çeşitli kişisel yatırımlar yaptığınızdan söz ediyorsunuz. Harika! İşte bu noktada konu sahibinden ayrılıyorsunuz. Çünkü konu sahibi mutluluğu yalnızca bir ilişkide bulacağı, duygusal boşluğunu dolduracak bir erkek ile tamamlanacağı kanısında. Yani sizin hayattan aldığınız keyfi o almıyor. Duygusal boşluğu tamamlanmadan mutlu olmayacağı kanısında. Asıl çelişki de burada başlıyor. (Aslında bana kalırsa bunun adı ilişki bağımlılığı) Konu sahibi mutsuz olduğu, sağlıksız giden ilişkisinin son bulmasına da üzülüyor. Yani hayatında bir erkek varken de aslında mutsuzdu.
Herkes hayatında biri olsun ister, şahane bir ilişki yaşamayı arzu eder. Ancak sırf bu yüzden hayatı kendisine zindan etmez. Mutsuz ölmekten bahsetmez.
Annem Feminizm ve Kadın Hareketi dernek üyelerinden. Evlenmeden cinselliği onaylanan, namusun iki bacak arasında olmadığı görüşünü benimseyen bir ailede yetiştim. Kadın erkek rollerinin bilinenin aksine olan bir ailede... Yemek yapmayı babamdan öğrendim, ilk reglimi babamla paylaştım. Evimizdeki su ve elektrik tesisat problemlerini her zaman annem çözüme kavuşturdu. Velhasılıkelam ben hiçbir kadına "koca meraklısı" diyecek bir anlayışla yetişmedim. Aksine "sen kadınsın, güçlüsün, tek başına da mutlu olabilirsin, tamsın, tamamsın mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyacın yok. Sen mutlu ol, hayattan zevk al karşına çıkacak erkekten medet umma. Mutluluk senin içinde, bir başkası sana mutluluğu veremez. Ancak senin sahip olduğun mutluluğunu paylaşabilir.
Bu arada muhafazakar değilim ve bu düşünce yapısına da saygı duymuyorum.
Lütfen kadınlar kendinize değer verin.
Ben kendimi çok seviyorum. Sizleri de seviyorum ancak siz kendinizi sevdiğiniz sürece. Bir erkek için hayatı heba edenlere de hodri meydan diyorum
Umarım anlaşılmışımdır.
Katiliyorum sözlerinize. Guzel bir isim var; ogretmenim. Meslegimi seviyorum hedeflerimi de gerceklestirdim. Ailemle birlikte yasiyorum ve kaliteli zaman geciriyorum ama duygusal bosluk bambaska bir sey. Hani burda bununla ilgili dert yandigimiz zaman kurslara katil, sosyla aktivitelere katil deniliyor ya hicbiri doldurmuyor bu boslugu. Uzerine bir de koca meraklisi oluveriyoruz:)Ben kendime değer veriyorum. Kurslara gidiyorum,özel ders veriyorum, almanca ders kitabı hazırlıyorum,arkadaşlarımla buluşuyorum,ailemle sohbet ediyorum,babamla tavla oynuyorum... Bunlar gün içinde boşluğumu dolduruyor,güzelce vakit geçiriyorum fakat bunlar duygusal boşluğumu dolduramıyor ki? Bunları istemek koca meraklısı olmak değildir hanımefendi. Kadınlar da sevmek sevilmek,arzulanmak ister. Bari bir kadın olarak siz böyle konuşmayın.
Banlı olduğum için cevap veremedim. Konuyu hortlatmış olacağım ama yazılanı anlamadan, üstüne düşünmeden anlamsız yazdıklarınıza bir cevap olsun istedim.
Öncelikle benim lügatımda "koca meraklısı" argo söz öbeği yok. Kullananlar, bu düşünce yapısına sahip olanlar ya da hayatı bir şekilde bu söz öbeğiyle kesişip de lügatına alanlar gerçekten midemi bulandırıyor. Alt metnim çok net umarım üstüne alınanlar olur :)
Bakın siz ne güzel hayattan keyif almayı biliyorsunuz. Kendinize değer verdiğinizi söylüyorsunuz ve kendiniz için çeşitli kişisel yatırımlar yaptığınızdan söz ediyorsunuz. Harika! İşte bu noktada konu sahibinden ayrılıyorsunuz. Çünkü konu sahibi mutluluğu yalnızca bir ilişkide bulacağı, duygusal boşluğunu dolduracak bir erkek ile tamamlanacağı kanısında. Yani sizin hayattan aldığınız keyfi o almıyor. Duygusal boşluğu tamamlanmadan mutlu olmayacağı kanısında. Asıl çelişki de burada başlıyor. (Aslında bana kalırsa bunun adı ilişki bağımlılığı) Konu sahibi mutsuz olduğu, sağlıksız giden ilişkisinin son bulmasına da üzülüyor. Yani hayatında bir erkek varken de aslında mutsuzdu.
Herkes hayatında biri olsun ister, şahane bir ilişki yaşamayı arzu eder. Ancak sırf bu yüzden hayatı kendisine zindan etmez. Mutsuz ölmekten bahsetmez.
Annem Feminizm ve Kadın Hareketi dernek üyelerinden. Evlenmeden cinselliği onaylanan, namusun iki bacak arasında olmadığı görüşünü benimseyen bir ailede yetiştim. Kadın erkek rollerinin bilinenin aksine olan bir ailede... Yemek yapmayı babamdan öğrendim, ilk reglimi babamla paylaştım. Evimizdeki su ve elektrik tesisat problemlerini her zaman annem çözüme kavuşturdu. Velhasılıkelam ben hiçbir kadına "koca meraklısı" diyecek bir anlayışla yetişmedim. Aksine "sen kadınsın, güçlüsün, tek başına da mutlu olabilirsin, tamsın, tamamsın mutlu olmak için bir erkeğe ihtiyacın yok. Sen mutlu ol, hayattan zevk al karşına çıkacak erkekten medet umma. Mutluluk senin içinde, bir başkası sana mutluluğu veremez. Ancak senin sahip olduğun mutluluğunu paylaşabilir.
Bu arada muhafazakar değilim ve bu düşünce yapısına da saygı duymuyorum.
Lütfen kadınlar kendinize değer verin.
Ben kendimi çok seviyorum. Sizleri de seviyorum ancak siz kendinizi sevdiğiniz sürece. Bir erkek için hayatı heba edenlere de hodri meydan diyorum
Umarım anlaşılmışımdır.
Komedi tadındaki ve kamu spotu niteliğindeki yazınız için teşekkürler! Gönül isterdi ki anlayıp yorum yapasınız ama olduğu kadar artık.
Bir mesajda kendinizi övüp, başka bir mesajda “yaranız büyük bu yüzden sizi anlayamam” gibi alaycı bir tavır takınmanız , aslında hangi düşüncede olduğunuzu çok açık belli ediyor. Aileniz çağdaş olabilir tabiki ama her çocuk aileye benzeyecek diye bir kaide yok. Dua edin de aynı yarayı Allah size de vermesin!Komedi anlayışınız berbatmış gerçekten.Komu spotu mevzusuna gelirsek, toplum yararına bir düşünce aksetmedim. Sadece kendi kişisel fikrimi paylaştım. Sizi anlama kısmına gelirsek de kusura bakmayın yaranız büyük empati kuramıyorum. Umarım yaranızı kapatacak biri çıkar karşınıza mutluluklar diliyorum.
Koca meraklısı diyenlerin 20’li yaşlarda evlenip vaaz vermesi daha da komikKatiliyorum sözlerinize. Guzel bir isim var; ogretmenim. Meslegimi seviyorum hedeflerimi de gerceklestirdim. Ailemle birlikte yasiyorum ve kaliteli zaman geciriyorum ama duygusal bosluk bambaska bir sey. Hani burda bununla ilgili dert yandigimiz zaman kurslara katil, sosyla aktivitelere katil deniliyor ya hicbiri doldurmuyor bu boslugu. Uzerine bir de koca meraklisi oluveriyoruz:)
Hahaha aynennn :))Koca meraklısı diyenlerin 20’li yaşlarda evlenip vaaz vermesi daha da komik
Ayyh madem konu geri geldi ben de yazayım
Çok övdüğüm eleman da fos çıktı pazartesi günü beni ekti
Uzak bir yerde yaşıyor, bu hafta buraya iş için gelecekti. Geçen hafta buluşmak için çok ısrar etti ben de olur dedim. Pztesi akşamı giyindim kuşandım bekledim elemandan ses yokdün yazdı ki kusura bakma yazamadım meşguldum. Eee yani çok mu zor 2 satır yazmak 1 dkyı almaz. 1.5 saat dar etekle oturup aç açına bekledim yazarsa hemen gideyim diye.
Bir mesajda kendinizi övüp, başka bir mesajda “yaranız büyük bu yüzden sizi anlayamam” gibi alaycı bir tavır takınmanız , aslında hangi düşüncede olduğunuzu çok açık belli ediyor. Aileniz çağdaş olabilir tabiki ama her çocuk aileye benzeyecek diye bir kaide yok. Dua edin de aynı yarayı Allah size de vermesin!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?