Mutsuzlugumu temizlik yaparak gideriyorum. Yardim edin

sunflowr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2020
135
-54
98
29
Merhaba 3 yildir evliyim. Evlendiğimden beri çok değiştim. Esimi çok seviyorum ama çok sıkıntılar çektik. Çok borc odedik hala daha ödüyoruz. Sahip olduğumuz herseyi sattık. Evlendigimden beri kendime hicbirsey alamadım fırsatım olmadi. Tatil balayi bile yapmadık ilk başlarda Çocuk istemedik Borcumuz azalsın sonra dedik. Tüm gun evde sadece iş konuşuyoruz sadece para. Artık boğuluyorum. Sonra Çocuk istedik denedik uzun süre olmadı. Sonra hamile kaldım. Hayatımızda renk geldi. Sonra ikiz olduğunu öğrendik. Bir yandan düşünüyoruz bu kadar geçim sıkıntısının içinde iki çocuk nasıl olur diye. Bi yandan ağzımız kulaklarımızda evde sadece bu iki mucizeyi konuşuyoruz.. 4. Ayımda düşük yaptim. Hiç ağlamadım hiç kimseyle konuşmadım dertlesmedim hep içime attım. Eşim çok yıkıldı. Zor toparladı. Sonra sil bastan eski rutinimjze geri döndük. Ben kendimi sadece temizliğe verdim. Hergun bir yeri temizledim canım cikarcasina. Düşük yaptığımdan bu yana 6 ay oldu ama ben hala tekizlikle kafayı bozdum. Eşimde bu durumdan şikayetçi. Napacagimj bilmiyorum fikir verirseniz sevinirim
.

zor şeyler yaşamışsınız maddi ve manevi haliyle bunlar her insanı çökerten şeyler böyle dönemler oluyor zaman zaman başka bi meşkale bulun kendinize zamanla kafanız dağılacaktır çok uzun bir süre geçmemiş düşüklerin üzerinden temizlik yaparak düşünmemeye çalışıyorsun temizlik yerine başka bi şeyle meşgul edin kendinizi hatta en azından bir süre çalışmanız iyi gelebilir

Şu anda çalışıyor musunuz ; evde misiniz ? Yürüyüşe çıkmayı denediniz mi ? Amaçsız yürümeyi sevmiyorsanız, market alışverişi yapma niyetiyle yola çıkabilirsiniz. Alacağınız şey 1 parça da olsa, dışarı çıkmak için bir sebep olur.

Film izlemeyi seviyorsanız; kafanızı dağıtan tür ne ise, o türde bir şeyler izleyebilirsiniz.

Okumayı seviyorsanız; aklınızı dağıtacak türde kitaplar okumayı deneyebilirsiniz.

Son 1 aydır Bi ise girdim calisiyorum ortam iyide geldi ama yok vazgeçemiyorum. Bu sefer farklı takıntılarım ortaya çıkıyor. Hamile kadın görünce ağlıyorum. Sonra nazarım değecek diye kendimi kötü hissediyorum onlara bakmamaya çalışıyorum. Parası olup çok alışveriş yapan kadınları görünce sinirleniyorum. Kendime yaşadığım hayata kızıyorum. Çalışmak iyi geldi evet ama benim daha çok içime kapanmama sebep oldu

Bende yaklaşık 5 sene bu şekilde temizlik yaptım.
içindeki sıkıntı gitmiyor ama unutuyor insan öyle hissediyorsun değil mi
ellerim parcalaniyordu artık tedavi de gördüm ama geçmedi.
senin yaş sürecin bitmemiş bence çok normal çok zorluk yasamissiniz.
Ben vazgeçtim temizlikten dışarı attım kendimi.
8-9 senedir o şekilde temizlik yapmıyorum hatta pisim.
1 Ay denesin vazgececeksiniz ben eminim sadece yapmayın.
hiç birşey yapamiyorsaniz uyuyun.

Aslinda Bana en iyi gelen şey yüzmek. Önceden kapalı yüzme havuzuna gidiyordum. Suyun enerjisi bana çok iyi geliyordu. Yine başlasam aynı enerjiyi alır mıyım acaba

İşe girebilir ya da el işi yaparım derseniz örgü deneyin ,çocuk çantası ,hayvan, örgü toka vd güzel yapıyorsanız da internet üzerinden satarsınız ?Ben de sizin gibi zorlu süreçten geçtim ama bende tersi yemek yemedim paso uyumak istiyordum uyanık kaldığımda ağlama krizlerim oluyordu ben işe girerek atlattım , umarım siz de atlatırsınız .

Terapi desteği mi aldınız aldıysanız iyi geldi mi

Ne borcu ödüyorsunuz?
İnsanın çalışıpta bir şey alamaması yokluk çekmesi zaten başlı başına sıkıntı sebebi. Daha çift olarak tatile çıkamadan, farklı yerler görmeden çocuk sahibi olmayı doğru bulmuyorum şahsen. Borçlarınızı azaltıp tatil planlayın kafa dağıtın öncelikle. Sonra çocuk nasibiyle yine gelir. Şu özellikle maddi sıkıntı ortamına çocuğun çok iyi geleceğini düşünmüyorum.. O zaman evden hiç çıkamazsınız çocukla uğraşmaktan bunalıma girebilirsin.

Bunun üstüne çok düşündüm. Hatta düşük sırasında annemden borc alıp özel doktora gitmiştim. O anda döndüm dedim ki muayene ucretinj bile odeyemiyorsun 2 çocukla nasıl başedeceksin. Belkide Allah bunun için nasip etmedi bilemiyorum deyip kendimi avutmaya calistim

Terapi desteği mi aldınız aldıysanız iyi geldi mi
Temizlik için terapi almadım ama psikolojik destek aldım.
2 sene düzenli aldım ilaç kullandım o zaman geçti ama sonra temizlik ve diğer sıkıntılarım devam etti.
Kendi istegimle artık temizlik yapmıyorum dedim ve evden kaçtım sürekli.
1-2 ay yapmayınca alıştım.

Deneyebilirsiniz. Bedenen ve ruhen en kısa sürede iyileşmenizi dilerim.
İlginiz ve tavsiyeniz için çok teşekkür ederim

Ona yeni başladım hatta bugün arkadaşımın tavsiyesi üzerine yun aldim şal yapacağım. Daha önce hiç denemedim ama uğraş olsun diye yapacağım umarım iyi gelir. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim

Anlattığınız durum okbye çok benziyor. Okbnin temel sebebi bir duygu durumdan kaçmak oluyor genelde. Temizlerken neyden kurtulmaya çalışıyorsunuz veya neyi temizlemeye çalışıyorsunuz acaba? Bunun üzerine bir özfarkındalık sağlamanız iyi gelir diye düşünüyorum. Sebep evet maddi sıkıntı gibi ama maddi sıkıntının sebep olduğu başka bir durum da olabilir hiç aklınıza gelmeyen. Temizlemezseniz ne olur mesela? Pislikten mi ölürsünüz? Hastaneye mi düşersiniz? Gibi uzunca kendinizle konuşmak sebebi bulmak iyi olabilir. En iyisi tabi psikiyatriste gitmek ama maddi olarak zorda olduğunuzu söylediğiniz için anlattım bunları. İnternetten meditasyon öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz, günlük tutabilirsiniz. Yürüyüş de iyi gelebilir, temizlik yapacağınız zaman çıkıp yürümek daha iyi olur. Kolay gelsin umarım kısa sürede her sıkıntının üstesinden gelebilirsiniz

Tam ‘ Her an kalkıp tezgahı köpürtebilirim , acaba evi temizlerken aslında neyi temizliyoruz geçmişten bişeyi mi ‘ yazmıştım sizin mesajınız geldi

Geçmiş olsun, başınız sağ olsun. Düşüğü geçtim, sadece yaşadığınız hayat bile insanı depresyona sürükler zaten. Yıllardır çalışıp tatile bile gidemiyorsunuz, üstüne hala maddi sıkıntı çekiyorsunuz. Ne borcu ödüyorsunuz bu kadar? Ne zaman bitecek mesela? Terapi alın desem onu da yapamazsınız muhtemelen, para yoktur çünkü.

Tam ‘ Her an kalkıp tezgahı köpürtebilirim , acaba evi temizlerken aslında neyi temizliyoruz geçmişten bişeyi mi ‘ yazmıştım sizin mesajınız geldi
Okb çok ilginç bir durum ben de çektim ve hala tam geçmiş değil. Allah kimsenin başına vermesin ellerimin derisi dökülürdü ki bazen tetiklenir ve el yıkamalarım artar. Ben aynı zamanda pdr okudum(ana mesleğim değil hobi olarak) orada hocamız bize sürekli el yıkamanın kendimizde bir durumdan rahatsız olduğumuz ve ondan kurtulmaya çalıştığımız için olabileceğini söylemişti. Bu genelde mükemmeliyetçi anne veya baba ile büyümüş çocuklarda oluyormuş.

Aynen öyle oluyor. Ve borcun ne zaman biteceğini hiç bilmiyorum. Eskiden atolyemiz vardı makineleri alabilmek ixin kredi çektik. Kredi karti patalttik atolye kapandi biz Hala ödüyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…