Mutsuzluk, umutsuzluk...

mavikelebek92

Guru
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2011
347
247
303
Merhabalar KK üyleleri;
Uzun süredir buraya üyeyim, her şeyimi sizlerle paylaştım.
Daha önce açtığım bir konuda bahsetmiştim iş yerimle ilgili çok büyük sorunlarım vardı. En sonunda işten ayrılmaya karar verdim. İşten ayrılalı 3 ayı geçti neredeyse hala bir işim yok işsizim.
Gerek çevremden, gerek kariyer sitelerinden her yerden araştırdım, vasıfsız iş ilanlarına dahi baktım. Ama yok yok ...
Bu sorun sadece benim sorunum değil ülkede kaç milyon işsiz var.
Ama benim sanki elim ayağım bağlanmış gibi örneğin; KPSS çalışmak istiyorum, bir heves geliyor içimden sonra kendi kendime diyorum ki ;
Amaaann çalışsan ne olacak sanki, senin bir torpilin yok ki nasıl memur olacaksın ?
Sonra alanımla ilgili kurslara gideyim diyorum kendimi geliştireyim, yine bir şevk geliyor. Sonra diyorum ki sen bir iş bile bulmayı beceremedin, kendini geliştirsen ne olacak ?
Bu umutsuz ve depresif halimi kırmaya çalışıyorum ne kadar uğraşırsam uğraşayım bu düşüncelerden uzaklaşamıyorum.Oysa ki şükretmem gereken çok şey var...
Artık bir iş bulmak bile istemiyorum, ki ben hep çalışıp kendi paramı kazanmak istedim. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak.
Hayattan hiç bir şey beklemiyorum artık, hiç bir şeyin hayalini kurmuyorum. Sadece gün dolduruyorum. Yarın İşkur'a gitmek istiyorum ama bir yanımda geri adım atıyor. Özellikle ilk işimin çok sorunlu olması sanırım beni iş yaşamından soğuttu. Sadece evde zaman geçirmek istiyorum, bir an önce ne kadar ömrüm kaldıysa yaşayıp ölmek istiyorum.
Ben bu durumu nasıl atlatabilirim? Tahmin ediyorum ki benim durumumda olan çok insan burada, tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bunları düşünmek için çok erken farkındayım, yaşım 22.

Bunalmış gibi gözüküyosun bi süre iş düsünmeyip arkadaslarınla felan vakit geçirmeyi dene git eğlen.. Bende issizim mesela basvurduğum yerlerde de ne torpillerin döndügünü de çok iyi biliyorum ama napalım hersey is demek degil.. Simdi olmazsa baska zaman insallah böyle düsünmeye çalıs

Haklısınız, sürekli iş düşünmekten bende yoruldum. Bir ara daha yoğundu bu düşünce, sabah gözümü açar açmaz acaba ne zaman iş bulacağım diye düşünürdüm.

İşsizliğin verdiği bunalım bu. Bendede öyle olmuştu. Sanırım yine öyle günler benide bekliyor yakın zamanda.

Bende aynı durumdayim kpss dahil her yolu denemisken bi is bulamadım artık aramaktanda vazgectim zaten

Issizligin tadini çıkarın ac açık degilseniz. Omur geçip gidiyor. Her gun sabahin körü kalkinca madalya vermiyorlar insana. Isin olsa dert olmasa dert. Stres olmamaya bakin olacagi varsa ummadigin bir an oluyor zaten. Ustune gidip hirs yaptikca hic olmuyor. Basvuru yaparken cv nin yaninda önyazi / cover yazmak cok etkili oluyor bana kalirsa. Biraz neden seni secsinler sorusunda onlari ikna etmen lazim.

• Beğen
Reactions: K_G
Issizligin tadini çıkarın ac açık degilseniz. Omur geçip gidiyor. Her gun sabahin körü kalkinca madalya vermiyorlar insana. Isin olsa dert olmasa dert. Stres olmamaya bakin olacagi varsa ummadigin bir an oluyor zaten. Ustune gidip hirs yaptikca hic olmuyor. Basvuru yaparken cv nin yaninda önyazi / cover yazmak cok etkili oluyor bana kalirsa. Biraz neden seni secsinler sorusunda onlari ikna etmen lazim.
Artık üstüne gitmemeye çalışıyorum zaten. Bugün İşkur'a gidecektim hesapta, ayaklarım geri geri gidiyor.Erken kalkmak sorun değil benim için çalışmasan bile sabah erkenden kalkan bir insanım.
Ömür geçip gidiyor da insan canını sıkmadan edemiyor. Ne diyeyim, elimdekilere şükür ediyorum.

Back
X