• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mutsuzluk

Dersimi aldim ama tamamen degisemedim iste, icimde hala takiliyorum bu tip seylere elimde dgil dusuncemi degistirmem lazim ancak takmamak icin. Bende duyuyorum ama sanki ondan ayri gecircegim icin heyecan duymuyorum yada ne biliyim hatta bana kalsa ben brlikte program yaparim hep. O ise diyorki 1 sene birlikteyiz 2 hafta gidiyoruz aile ziyaretleri vs disinda arkadaslarla goruselim vs bi kac gun kendi program yapacak.
Hic istemiyorum o zamana donmek..

Bir kere adamın senden ayrı takılacağı için heyecan duyduğunu nereden çıkardın çok merak ettim ..
Ayrıca senin eşinin yanında arkadaşlarınla paylaşamayacağın hiçbirşeyin yok mu ..
Kız muhabbetleri bir erkeğin yanında nasıl yapılabilir ki ..
Fikirlerin öyle yanlış ki, sana çok zarar veriyor bu düşünce yapın ..
Eşin bu konuda çok mantıklı düşünmüş ..

Düşünüyorumda Sürekli şikayet sanırım karşı tarafı kendimizden soğutuyor. Eşinle kavga nedenlerinizde buydu. Allaha şükür ne aldatma yada başka birsey var, anlattığın kadarıyla eşin seni sende eşini seviyorsunuz değer veriyorsunuz birbirinize. Eşinde sende çalışıyorsunuz. Ama peaceful düşünüyorumda birden değişim olmazdıki. Evet yavaş yavaş zamanla olacak. Bilmiyorum acaba kendin için bu içinde bulunduğun durum için psikolojik destek mı alsan? Yada kendine yeni hobiler mi eşinden? Yurt dışındasun ve teksin o yüzden esine çok odaklanıyorsun sanki. İnan bende sen gibiyim. Herşeyi eşine bağlamaman gerekiyor sanırım. Oda senin gibi yoğun çalışıyor ve aynı psikolojide oda tatile gidemiyor oda sıkılıyor ama şikayet etmiyor. İnsanlardan sürekli beklenti içinde olmak üzüyor kendimizi inan.

merhaba @abde evet esimle birbirimizi seviyoruz. herhangi bir aldatma vs oyle hic bir sorunumuz yok .
ikimizde calisiyoruz, ben esim kadar olmasada bende hakikaten yogun calisiyorum ama sonucta eve gittigimde veya gun icerisinde isten firsat buldugumda onunla konusma arama istegim oluyor, gerci bunlari yuzde 70 azalttim diyebilirim oyle arayip yazmiyorum artik.

ama en basitinden dunku tartisma gibi Turkiye'ye gidiyoruz birkac gun arkadaslariyla takilacak diye bozuluyorum yani hani benimle olmaktan bikmismi ne olmuski gibi dusunuyorum. diyorki erkek erkege ortami ozlemis burada ikimizmisiz sadece bazen arkadas ortami ozluyomus, benle mac izleyemezmis sende benle mi alisverise cikmak istersin yoksa kiz arkadaslarinla mi oyle dusun diyo . aciklamaya calisiyo, yani tamam anliyorum bende ozledim ailemi arkadaslarimi ama boyle kizlarla olayim istegim yok fazla onun bahsettigi gibi.
fazla esim odakliyim. psikolojik destek kismina simdilik girismek istemiyorum.. hobi olabilir ne yapabilirim onerin var mi?
yemek yapmayi, film izlemeyi seviyorum.

Bir kere adamın senden ayrı takılacağı için heyecan duyduğunu nereden çıkardın çok merak ettim ..
Ayrıca senin eşinin yanında arkadaşlarınla paylaşamayacağın hiçbirşeyin yok mu ..
Kız muhabbetleri bir erkeğin yanında nasıl yapılabilir ki ..
Fikirlerin öyle yanlış ki, sana çok zarar veriyor bu düşünce yapın ..
Eşin bu konuda çok mantıklı düşünmüş ..

yani benden ayri degil ama oh be arkadaslarimi gorcem, iste bir kac gun erkek erkege mac izleriz, sohbet ederiz sende ailenle gorusursun dedi. bizde kaldigin zaman seni birakip cikmam dedi, sen annenlerle kalirken bende gunduz program yaparim dedi. bozuldum biraz ozellikle evet biktim askim erkek erkege ortami ozledim ben pilli bebek degilimki hep 1 sene birlikteyiz kimsemiz yok dedi buna bozuldum. nesi var basbasa olmanin peki? bende onlayim sadece ama bunalmadim..
bende ozledim ailemi tabiki.. sen olsan bozulmazmisin ? tamamen farkli bir dusuncede mi olursun? ben neden boyle ustume aliniyorumki.

yeni evlendiyseniz eğer evliliğin ilk 1 yılı bu şekilde oluyor..
yani bizde herşey senesinden sonra oturmaya başladı..

birde borcunuz bitmeden yeni bi borca girmeyin insanı çok yıpratıyor.

evlenip ulke degistirmissin, aileni cevreni memleketini isini herseyini geride birakmissin, 1 sene gibi kisa bir zaman gecmis evlilige esine isine yeni cevrene gittigin ulkeye alisman zaman alabilir birde tum bu olaylarin ustune borca girip ekonomik sikinti cekiyorsaniz, hic paraniz kalmiyor vede hic bir yere kipirdamayip haftasonu bile evdeyseniz yani depresyon kacinilmaz birbirinizi suclamaniz kacinilmaz.
Oncelikle evlenip oraya yerlesmek sizin tercihinizmiydi ? bunu sorun kendi kendinizie sevdim sectim karar verdim evlendim geldim benim kararim benim sorumlulugum diyebiliyorsaniz biraz bu kendinizi yayma birakma deprsif hissetme ruhundan cikabilirsiniz belki.
Mutsuzlugunuzun tek sebebini esiniz olarak gormeyin, ve geride biraktiginiz herseyin yerine kocanizia koyabileceginizide sanmayin cunku bu sizi hayal kirikligina ugratir ki ugratmis biel , adama beni neden mutlu etmiyorsun diye yuklenmeye baslamissiniz. Cunku yeni hayatiniz zor alismasi zor belki 1 sene onceki herseyi ozluyorsunuz ruhunuz herseyiniz suanda eksiklik icinde dolayisiyla elinizdeki tek sey tek sebep olarak kocanizi gorup onun herseye deva olmasini istiyorsunuz ama bu imkansiz ancak kendi kendinize yardim edebilirsiniz.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. sartlar iyi olacagi icin burayi istedik, ben nisanlanmadan once belliydi neredeyse . hic gormedigim bir yerdi ama tahmin etmesi cok zor degildi bende iyi bir sirkette calisiyorum burada o bakimdan sorunum yok. ulkeye de alistim sayilir ama dediginiz gibi burada esimden baska kimsem yok, ofisteki arkadaslarimi saymiyorum, ailem yok. tum mutlulugumu esimden bekliyorum hatta mutsuz olursam kavga edersek hep icimden kiziyorum ben onun icin nelerden vazgectim buraya geldim tasindim gozumu kirpmadan, kiziyorum ona. cok sey bekliyorum belki karsiliginda.
kendi kendime nasil yardim edecegimi bilmiyorum. cok fazla zorladigimi hissediyorum bazen esimi bunaltiyorum .
maddi durumumuz iyi ama borctan dolayi fazla bisey kalmiyor bize, cikip gezebiliyoruz cok sukur ama tatile gidemiyoruz suanda birsuru plan yaptik ama sonunda yine daha fazla borca batacagimizi dusunup vazgectik.
biraz doyumsuzum galiba:bicak:

yani benden ayri degil ama oh be arkadaslarimi gorcem, iste bir kac gun erkek erkege mac izleriz, sohbet ederiz sende ailenle gorusursun dedi. bizde kaldigin zaman seni birakip cikmam dedi, sen annenlerle kalirken bende gunduz program yaparim dedi. bozuldum biraz ozellikle evet biktim askim erkek erkege ortami ozledim ben pilli bebek degilimki hep 1 sene birlikteyiz kimsemiz yok dedi buna bozuldum. nesi var basbasa olmanin peki? bende onlayim sadece ama bunalmadim..
bende ozledim ailemi tabiki.. sen olsan bozulmazmisin ? tamamen farkli bir dusuncede mi olursun? ben neden boyle ustume aliniyorumki.

Bozulmam çünkü çok mantıklı konuşmuş eşin .. Kayınvalidenlerle kalırken sensiz bir aktiviteye gitmeyecek, senin annenlerle kalındığında da eşin belli zamanlar da arkadaşlarıyla takılacak .. Bunun nesine bozulayım ki ..
Ben de memleketimden ayrı bir yerde yaşıyorum sizin kadar uzakta da değil üstelik ama biz de belli zamanlar da ayrı program yapabiliyoruz, ve çok da iyi geliyor .. Benim eşim de bazen böyle ballandıra ballandıra anlatıyor ama ben hiç bozulmuyorum..

Sağlığınızı düşünün , elinizin ayağınızın tuttuğunu kimseye muhtaç olmadığınız hatırlayın
Ruhunuz boşlukta sizin.. Şükredecek o kadar şey varken.
Hem kendinize hem eşinize dünyayı zindan etmeyin
Eşiniizn de bir sabrı tahammülü var sonuçta

evet modum dusuyor hemen bozuluyorum aliniyorum, esimden ilgi sevgi bekliyorum hep.
esimin sabrini zorladim onceleri suanda iyiyiz ama yine ayni donguye girmek istemiyorum..

Hakkaten adamı kendinden bezdireceksin. Eş değil, bebeği gibi muamele görmek istiyorsunuz. Bir kaç gün kendi başıma takılırım demiş, verdiğiniz tepkiye bak: Benden mi bıktın?? Açıklama yapmasına rağmen tribe devam.
Adama hiç özel alan bırakmak istemiyorsun ama farkında değilsin, boğucaksın bu şekilde. Nefes almak için tek çareyi tamamen özgürleşmek olarak görür bu gidişle.

sanrim biraz oyle :oops:aciklamasinda evet biktim valla erkek erkege takilmak istiyorum azcik, mac muhabbeti bisiler takilirmis. bende bozuldum neden biktin diye konustum sonrasinda baya uzun konustu esim eski konulari da acti iste gunduz konusursak aksam ne konusalim , herseyi sorgulama, gunun nasil gecti askim de gec , toplantin nasildi mudurun ne dedi vs boyle detaylara kadar sorma falan, isine bak mutlu ol birak ben sana boyle seyler soruyormuyum falan dedi. yani buralara kadar geldi konu sonrasinda. agizimin icinde yasama, cik agzimin icinden ayaklarinin ustunde dur gerektigi zaman , bana alanimi birak biraz falan dedi.

Bozulmam çünkü çok mantıklı konuşmuş eşin .. Kayınvalidenlerle kalırken sensiz bir aktiviteye gitmeyecek, senin annenlerle kalındığında da eşin belli zamanlar da arkadaşlarıyla takılacak .. Bunun nesine bozulayım ki ..
Ben de memleketimden ayrı bir yerde yaşıyorum sizin kadar uzakta da değil üstelik ama biz de belli zamanlar da ayrı program yapabiliyoruz, ve çok da iyi geliyor .. Benim eşim de bazen böyle ballandıra ballandıra anlatıyor ama ben hiç bozulmuyorum..

peki siz ailenizin yanina gidiyormusunuz , gidince ayri birseyler yapiyormusunuz?
ben biraz yapisik davraniyorum sanirim ve esim de boyle konusuyo bazen oyle dusunuyo yani. biraz agzimin icinden cik diyor.
biraz kontrol etmeye calisiyorum onu biliyorum... bu huyumu torpulemeye calisiyorum daha mutlu olabilmek icin...
yani belki ona odaklanacagima o arkadaslariylayken ben ailemle neler yapabilirim nereye gidebilirim vs bunlari dusunebilirim degil mi? nasil cozerim bu mantiktan kurtulurum onu bulmaya calisiyorum

peki siz ailenizin yanina gidiyormusunuz , gidince ayri birseyler yapiyormusunuz?
ben biraz yapisik davraniyorum sanirim ve esim de boyle konusuyo bazen oyle dusunuyo yani. biraz agzimin icinden cik diyor.
biraz kontrol etmeye calisiyorum onu biliyorum... bu huyumu torpulemeye calisiyorum daha mutlu olabilmek icin...
yani belki ona odaklanacagima o arkadaslariylayken ben ailemle neler yapabilirim nereye gidebilirim vs bunlari dusunebilirim degil mi? nasil cozerim bu mantiktan kurtulurum onu bulmaya calisiyorum

Evet ailelerimiz, arkadaşlarımız aynı şehirdeler ve biz her gittiğimizde birlikte takılmıyoruz, ve ayrı program yapmak öyle iyi geliyor ki ..
Bulunduğumuz şehirde maalesef bizim de pek çevremiz, akrabamız yok .. O yüzden hep ihtiyaç arada farklı insanlarla da paylaşımda olmak ..
Mesela ben belki annemle dedikodu yapmak istiyorum, kız arkadaşlarımla eskileri konuşmak gülüşmek istiyorum bunların ne kadarını eşimin yanında yapabilirim ki ..
Ya da eşim erkek erkeğe muhabbet etmek, oyun oynamak falan istiyor bunların ne kadarı benim yanımda olur ki ..
Eşine biraz özel yaşama alanı bırak derken hep bunlardan bahsediyorduk işte ..

merhabalar,

ben 28 yasinda 1 seneden fazladir evli yurtdisinda yasayan , calisan biriyim.
eskiden neseli, mutlu olan ben gitti yerine hafif depresif ve takintili biri geldi.
belki diger konumdan biliyorsunuzdur esimle takismali bir evliligimiz var, ben cok daraltip ustune gittigim icin buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donduk.
aslinda beni seven bir esim var ama benim guven sorunum var sanirim, takinti yapip cok usteliyorum. ve esim bunlardan bunaliyor. bende cok rahatsizim bu hallerimden , icimdeki bosluktan ve surekli mutsuz hissetmemden. eskisi gibi mutlu huzurlu olmak istiyorum sadece. surekli beklentide olmamak, surekli sikayet etmemek istiyorum..

nasil kendimi duzeltebilirim? borcumuzda var bu arada. iyi maaslar almamiza ragmen bize hic para kalmiyor biriktirmek icin. tatile bile gidemeyecegiz bu yuzden :cry:
kisacasi mutsuzum ya, surekli bi sikayet dirdir, memnuniyetsizlik var, hep bi beklenti. ozellikle esimden beni mutlu etmesini bekliyorum .. yanlis mi bu ?
Bir meşgaleniz mi yok ondan mı takıyorsunuz kafanıza.Hobi edinseniz.

Tatil konusunda bizde gidemeyeceğiz bazen benimde canım sıkılıyor gidenlere özeniyorum ama ne yapalım.Şartlar bazen uygun olmuyor.Allah sağlık versin ,huzur versin sıkmayın canınızı sonra gider acısını çıkartırsınız eşinizle

sanrim biraz oyle :oops:aciklamasinda evet biktim valla erkek erkege takilmak istiyorum azcik, mac muhabbeti bisiler takilirmis. bende bozuldum neden biktin diye konustum sonrasinda baya uzun konustu esim eski konulari da acti iste gunduz konusursak aksam ne konusalim , herseyi sorgulama, gunun nasil gecti askim de gec , toplantin nasildi mudurun ne dedi vs boyle detaylara kadar sorma falan, isine bak mutlu ol birak ben sana boyle seyler soruyormuyum falan dedi. yani buralara kadar geldi konu sonrasinda. agizimin icinde yasama, cik agzimin icinden ayaklarinin ustunde dur gerektigi zaman , bana alanimi birak biraz falan dedi.
Güzel arkadaşım sende görüyorsun sorun ne ; yapma bunu. İki insan evli diye sürekli her an dip dibe olmaları gerekmiyor.
Kimse birisi ona bağımlı yaşasın diye evlenmek istemez. Tabi ki bir çok ortak paylaşımınız olacak, ama sen adamın bu kadar içine düşer, hep seninle olsun istersen, senin hiç bir çekiciliğin kalmaz onun için. Bırak arkadaşları ile vakit geçirsin, sen teşvik at, sen de ailenle doya doya vakit geçir. Dediği gibi yurtdışında hep bir aradasınız zaten.
Adamın bu kadar üzerine düşmez, ona özel yaşam alanı da bırakırsanız, emin ol beraber geçirdiğiniz vakitlerde daha keyifli olur.

Evet ailelerimiz, arkadaşlarımız aynı şehirdeler ve biz her gittiğimizde birlikte takılmıyoruz, ve ayrı program yapmak öyle iyi geliyor ki ..
Bulunduğumuz şehirde maalesef bizim de pek çevremiz, akrabamız yok .. O yüzden hep ihtiyaç arada farklı insanlarla da paylaşımda olmak ..
Mesela ben belki annemle dedikodu yapmak istiyorum, kız arkadaşlarımla eskileri konuşmak gülüşmek istiyorum bunların ne kadarını eşimin yanında yapabilirim ki ..
Ya da eşim erkek erkeğe muhabbet etmek, oyun oynamak falan istiyor bunların ne kadarı benim yanımda olur ki ..
Eşine biraz özel yaşama alanı bırak derken hep bunlardan bahsediyorduk işte ..

evet bencede oyle bende ozledim annemle kahve icip sohbet etmeyi, veya disarda birseyler yapmayi alisveris yapmayi vs, ama bunun yoklugundan dolayi da pek mutsuz degilim , evet dogru cok fazla ustume aliniyorum.
bide dun bu konudan sonra icinde ne varsa soyledi, gecen sene turkiyedeyken ben annemlerdeyken o arkadaslariyla bulustu gorustu yine ben mesaj yazmisim saat 1 de sonra 2de 2.30 da vs diyorki ben onlarla gorusmeye gittim bir kere sor yaz, sonra dur. iste sormusum ben annemlerdeyken sen napcaksin nereye gidiceksin kimle vs sorguluyormusum, o soyleyince hatirladim bende. agzinin icinde yasiyormusum, ben balina sende yavrum degilsinki ilerde cocuklarimiz olacak hep birlikte bana yapisip mi yasayalim dedi. biraz bireysel takilabilirmisim gerektiginde

Bir meşgaleniz mi yok ondan mı takıyorsunuz kafanıza.Hobi edinseniz.

Tatil konusunda bizde gidemeyeceğiz bazen benimde canım sıkılıyor gidenlere özeniyorum ama ne yapalım.Şartlar bazen uygun olmuyor.Allah sağlık versin ,huzur versin sıkmayın canınızı sonra gider acısını çıkartırsınız eşinizle

aslinda calisiyorum 9-5.30 , cikip kostur kostur eve gidip yemek hazirliyorum esimde 7-8 civari geliyor. yemek yeriz sonrasinda ilgi bekliyorum benle konussun, bana baksin , romantik olsun , kontrol ettigimi soyluyor, biraz nefes aldir bana alan ver diyor.
tatile cok uzuldum ama saglik olsun ne yapalim, ilerde daha cok sikinti cekecegimize sonra gideriz, sagolun. sizde ayni sekilde insallah ilerde acisini cikarirsiniz.

Güzel arkadaşım sende görüyorsun sorun ne ; yapma bunu. İki insan evli diye sürekli her an dip dibe olmaları gerekmiyor.
Kimse birisi ona bağımlı yaşasın diye evlenmek istemez. Tabi ki bir çok ortak paylaşımınız olacak, ama sen adamın bu kadar içine düşer, hep seninle olsun istersen, senin hiç bir çekiciliğin kalmaz onun için. Bırak arkadaşları ile vakit geçirsin, sen teşvik at, sen de ailenle doya doya vakit geçir. Dediği gibi yurtdışında hep bir aradasınız zaten.
Adamın bu kadar üzerine düşmez, ona özel yaşam alanı da bırakırsanız, emin ol beraber geçirdiğiniz vakitlerde daha keyifli olur.

cok dogru soylediniz, bagimli yasiyor gibi bi taraf , diger tarafta nefes almak istiyor. hatta ben istiyordumki bir kac gun onlarda kalalim birlikte sonra ikimiz birlikte benim ailemde kalalim ama esim rahat etmiyor diyorki ben damadim olmaz ailesiyle kalmak istiyor, sen kendin kal gel diyor, gunduz gorusuruz ailenle veya aksam yemege gideriz vs ama kalmam diyor.
gecen sene gittigimizde 1 gece kalmistik sadece ailemde. geri zamanda onlarda kaldik veya ben yalniz kaldim ailemde 1-2 gece. normalmi boyle ?

dediginiz gibi rahat, genis davransam daha ilgilencek belki icinden gelecek. simdi zorladigim icin oyle olmuyor

evet bencede oyle bende ozledim annemle kahve icip sohbet etmeyi, veya disarda birseyler yapmayi alisveris yapmayi vs, ama bunun yoklugundan dolayi da pek mutsuz degilim , evet dogru cok fazla ustume aliniyorum.
bide dun bu konudan sonra icinde ne varsa soyledi, gecen sene turkiyedeyken ben annemlerdeyken o arkadaslariyla bulustu gorustu yine ben mesaj yazmisim saat 1 de sonra 2de 2.30 da vs diyorki ben onlarla gorusmeye gittim bir kere sor yaz, sonra dur. iste sormusum ben annemlerdeyken sen napcaksin nereye gidiceksin kimle vs sorguluyormusum, o soyleyince hatirladim bende. agzinin icinde yasiyormusum, ben balina sende yavrum degilsinki ilerde cocuklarimiz olacak hep birlikte bana yapisip mi yasayalim dedi. biraz bireysel takilabilirmisim gerektiginde

Bırak biraz görüşsün arkadaşlarıyla, sonra birlikte geçirilen zaman daha değerli oluyor inan bana ..

Bırak biraz görüşsün arkadaşlarıyla, sonra birlikte geçirilen zaman daha değerli oluyor inan bana ..

gorussun, ama ne varki sorduysam nereye gidiyorsun napiyosun vs diye cok fazla soruyormusm :KK51:
hesap sorar gibi diyor.
eski konumdan biliyorsunuz, baya olayli bir 10 gun gecirmistik, burada herkesin sayesinde toparladik.

cok dogru soylediniz, bagimli yasiyor gibi bi taraf , diger tarafta nefes almak istiyor. hatta ben istiyordumki bir kac gun onlarda kalalim birlikte sonra ikimiz birlikte benim ailemde kalalim ama esim rahat etmiyor diyorki ben damadim olmaz ailesiyle kalmak istiyor, sen kendin kal gel diyor, gunduz gorusuruz ailenle veya aksam yemege gideriz vs ama kalmam diyor.
gecen sene gittigimizde 1 gece kalmistik sadece ailemde. geri zamanda onlarda kaldik veya ben yalniz kaldim ailemde 1-2 gece. normalmi boyle ?

dediginiz gibi rahat, genis davransam daha ilgilencek belki icinden gelecek. simdi zorladigim icin oyle olmuyor
Bence keyfine bak derim. Aileni hiç mi özlemedin? Boşver onu, anneciğinle yap pişir ye iç, yeniden bekarmış gibi takıl. Kardeşlerinle görüş. Adamla zaten hergün aynı çatı altındasınız. Ben senin yerinde olsam 10 gün ailemle yalnız kalırdım, max 4 gün de onun ailesinde. O arada seni görmeye gelsin gitsin. Eşin yatıya kalmasa annen, baban da daha rahat eder zaten.
Sen ailenle yalnız kaldığın 1-2 geceyi tuhaf karşılıyorsun gerçi.
Ay nedir bu bitmez tükenmez koca sevgisi? Bende olmadığından mı anlamıyorum acep? :D

Back
X