Mutsuzluktan ölünür mü?

Keşke o extrem durumlar bende de olsa.. aksine çakı gibiyim ruh bu kadar zayıfken bedenim nasıl böyle dimdik ayakta şaşırıyorum

Böyle konusmayin Allahin gücüne gider. Sonra ciddi bir saglik sorunuyla karsilasinca inanin bu söylediklerinize pisman olursunuz. Ruh sagliginiz icin destek görmekte fayda var. HErkes hayatinin bir dönemlerinde hayal kirikliklari yasiyor. Benimde hayatimda suan yolunda giden tek sey isim diyebilirim. Bir yandan 1 yildir saglik sorunlayila ugrasiyorum. Ne oldugu bilinmeyen bir rahatsizlikla yasamaya calisiyorum. Sinirden cok cok agladigim oldu oluyorda ama biraz toparladim. Agrilarim hafifledi ama sükretmeyi ögrendim cünkü dermansiz dertler var.

Hmm ozaman daha büyük adımlar at bi löseve git kinsesizler yurduna git klasik belki ama. Herkesin derdi var kimi dürtsen altından bi dert cıkar. Napalım şimdi ölelim mi? Niye öliyim ya? Daha seneye tatil yapıcam yurtdışı planlarim var ev araba hedeflerim var. Muhtemelen uzun sürsede bi müdür altında calismakdan sıkıldım iş yerim olsun istiyorum. 1 bucuk yildir cocuk olsun diye ugrasiyorum hala devam edicem tonla hobby edindim okadar hayal hedef içinde ben ailemle aram kötü diye müdürüm yalnızlık sendromundan bizi yicek diye öliyimmmi simdi:) hayal hedefler koy kendine vaktini öldürme hobbyler edin olmadi kedi al sev strese birebir:)

Evet allah korkusundan çok fazla dile getirmek istemiyorum bu düşüncelerimi ama dayanamadım içimi dökmek istedim. İnançsız biri olsam çoktan farklı yollar denemiştim zaten. Çok haklısınız söylediklerinizde. Allah yardımcımız olsun inşallah. Siz de en kısa zamanda tüm sikintilarinizdan kurtulursunuz umarım

Üzgünüm ama bu yanlış bir bakış açısı.

Bazen hayatımızda karşımıza yalnız baş edemeyeceğimiz olaylar çıkabilir. Psikologların görevi, bize bunu atlatma sürecinde destek olmaktır.

Fakat ilk adım olarak kendinize telkin vermeyi öğrenin. Siz ne kadar mutsuzum, sürünüyorum diye dolanırsanız, o kadar mutsuz olursunuz. Ölmez fakat sürünürsünüz.

Başkalarına faydalı olmak insana mutluluk verir. Bir haftasonu çocuk yurduna, bir haftasonu huzur evine gidin. Oradaki çocuklarla, yaşlılarla konuşun. Giderken onlara hediye götürün. Onları dinleyin.
Sizin ilginizi çeken başka aktivitelere katılın.

Veya bir hastanenin onkoloji bölümünü ziyaret edin. Bir gününüzü orada geçirin. Kanser tedavsi gören çocukları mutlu etmeye çalışın... Mutluluk paylaştıkça çoğalır, siz de mutlu olmaya başlarsınız.

Çok tatlısın seneye ben de tatile çıkmayı planlıyorum umarım bir daha ki yaza kadar bu ruh halim düzelir değilse dünyanın en güzel yerinde de olsam farketmiyo ayyy kedi çok severim çok isterim de annem hayatta eve sokmaz.

Benimde eşim sevmiyor sokturtmuyo eve sevmemek degil korkuyor gibi ani hareketlerinden ama ben vazgectimmi tabiki hayır aa aa neden vazgecim onada ayrı planlarim var ama bakalım. İşte demek istedigim kafanda kurdugun biseyler olunca ölmek ne ya diyorsun daha dur ölünürmü:)

Bak farkediyo böyle herseyi dahil bi otele git allahm ni yemekler bi tatlılar oluyor ne ruh hali sabah aksam düşündügün sey yemek oluyor

Eşin şanslı çok güzel bir enerjin var, kelimelerinden buraya dökülüyor umarım en kısa zamanda eşini ikna eder ve bir kedi alırsın ; )

Mutsuzluktan direk degil ama peyderpey oldurur
Yakin zamnda cok stres yasadim ve drlardan cikamiyorum sekerden kolestrole prolaktinden sinire kadin has digerlerine hic olmayan hastaliklar turedi
Yapamadim basaramadim stres olmamayi zonuc hastayim

Eşin şanslı çok güzel bir enerjin var, kelimelerinden buraya dökülüyor umarım en kısa zamanda eşini ikna eder ve bir kedi alırsın ; )
Teşekkür ederim, insallah oda olur
Ama benimde cok düşüşlerim oldu oyuzde takılma herkesin var hemen yarın kendine yapcak seyler bul:)

Bak farkediyo böyle herseyi dahil bi otele git allahm ni yemekler bi tatlılar oluyor ne ruh hali sabah aksam düşündügün sey yemek oluyor
Hmm evet bir termal otele gidip sıcak sulara bırakayım kendimi iyi gelir dimi. Ayh hatunda ne enerji var be kendime getirdi bir an olsun

Mutsuzluktan direk degil ama peyderpey oldurur
Yakin zamnda cok stres yasadim ve drlardan cikamiyorum sekerden kolestrole prolaktinden sinire kadin has digerlerine hic olmayan hastaliklar turedi
Yapamadim basaramadim stres olmamayi zonuc hastayim
İşte öldürmüyor da hasta edip süründürüyor en kısa zamanda iyileşirsiniz umarım

Ölünür! Ama hemen öldürmez öyle.. önce süründürür sonra da en hayata tutunduğun anda öldürür.

Nasıl mı?

Babamın hep söylediği bir söz vardır ki kendisi nöroloji alanında akademik geçmişi olan bir profdur; "sen bir şeyi kafana takıp onu kendine dert ettiğinde, içinde her defasında minik bir ateş yanar.. sonra mutsuzluklarınla doğru orantılı olarak o ateşte büyür ve önce ruhunu sonra bedenini ele geçirir. Nitekim beyin hastalıkları için her ne kadar çevresel etmenler ve genetik yatkınlık bir faktör olsa da asıl sebep; kötü, stressli yaşam tarzı ve mutsuzluktur."

Ki bilirsin beyin kaynaklı hastalıklar da öldürmez ama gün be gün süründür insanı. İnan bana öyle.. o gencecik yaşında MS hastalığına tutulan hastaların hayata tutunuşunu görsen utanırdın kendinden.

Velhasıl demem o ki; elimiz ayağımız tutuyorken ve her şeyden önemlisi nefes alabiliyorken mutlu olamazsak hiçbir zaman olamayız. Şükretmeyi unutup kendimizi mutsuz etmek için çabalamak biraz nankörce geliyor bana. Bir dönem ben de senin gibiydim bu arada.. yani bir dönem çoğumuz senin hissettiğin gibi hissetmiştir.. düşünüyorum da, şimarıklıktan başka bir şey değilmiş..

O yüzden mutlu ol derim.. çünkü inan bana senin elinde..

Ölünmüyor, kendimden biliyorum.
Ama gastrit-ülsere, mide bağırsak sorunlarına, uyku bozukluklarına, zihinsel aktivitenin yavaşlamasına vs. Sebep olur.

Hmm evet bir termal otele gidip sıcak sulara bırakayım kendimi iyi gelir dimi. Ayh hatunda ne enerji var be kendime getirdi bir an olsun
Hahha onu yaza ertele bence 10 gün tatil yaparsin
Sana evde yapacaklarinn icin öneri veriyim
Adet olmasaydım yapcaktım bende ama halim yok
Evde zumba bagla telefonu tvye basla hopla zipla.
Varsa sonrasinda puzzle yap yada böyle hamurlar var fırında sertleşiyor onlardan alarak şekiller yap örneklerim var.
Yada böyle farklı süsler tasarla workshoplar oluyor günü birlik özel kurabiye,cikolata yapımı
Hicbiri olmazsa ben gibi başla kurabiyeye hindistan cevizli yapıcam bak işten geldim trafige takıldım karnım acıktı ama ugrascam napim

Hayır ölünmüyor. Ölünseydi defalarca ölmüştüm. Ancak böyle devam ederseniz yaşayan ölü olursunuz o daha kötü

Ben hala yasiyorsam senin icin de umut var demektir.

Vuu evde zumba haa yalnız kaldığımda deniyim mutlaka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…