Mutsuzum.. uzgunum.. boyle mi olacakti?

Tedirginim. Korkuyorum. Ama ılımlı biriyim. Annesi babası ne olsa. Saygım olur. Sorun yaşamam diyorum. Uzak kalırım yeri gelirse diyorum. Bilmiyorum..

merhaba herkese. konuyu okudum. evet adetlerimizde böyle şeyler var haklısınız. Ama benimde başımdan aynı şeyler geçti. 10 yıllık sevgilimle evlendim. nişanlıyken aynı şeyleri yaşadım. Emin ol kızı varsa kayınvalidenin ve nişanlı olsaydı koçu bekler hatta 2 boynuzuna da 2 bilezik beklerdi. bana aynı şey oldu çünkü. herşeyi gördüm.
kızlarına layık olan şeyler gelinine layık olmadı. Senin gibi beraber oturma olacak dendi fikir sorulmadı bile. yeni ev kuruldu eşyalar mobilyalar alındı. 2 ablası vardı her haftasonu geldiler ve geldiklerinde de annelerine geldik oldu. annelerinin evi oldu. neyse fazla uzatmayayım. sonra ne mi oldu 10 yıllık sevgililik 2 yıllık nişanlılık süresi
1 yıl sonra tam yıl dönümünde bittiii. yani güzel kardeşim koca bi hüsran. çok iyi düşün taşın böyle olumsuzluklar başlayınca öyle devam ediyo. düzeltirim falan diye de düsünme düzelmiyo benden sana yaşamış biri olarak tavsiye

Bunu da düşündüm. Ama olur da annem teşekkür eder arar nasıl açıklarım orataya çıksa sıkıntı.
Inanın şu an en büyük üzüntüm nişanlık zaten elbisesi değil. Bana olan tavrı dedikleri çok zoruma gitti . Ve çözüm bulamıyoruz

Yavrum hep öyle kandırırlar zaten. Emin ol, akşama kadar burnunun dibinde olacaklar. 7/24 hizmet hürmet bekleyecekler. Yapmayınca kocanı fiştekleyecekler. Huzur diye birşey kalmayacak evinde. Aşık olduğun adamı tanıyamayacaksın.

Bence kucuk dusecek bir durum yok bunlar gelenek göreneklerimiz ve agzi ile defalarca soylemesine ragmen alinmamis ben ona kizdim

Neden ailelere yansır ki? Ben olsam nişanlıma izah ederdim. "canım biliyorum abes ama bizimkiler de böyle. Aramızda bisiler alalım ben en azından dırdır çekmem, annen aldı deriz. Yarın öbür gün de olurya ben de seni idare ederim." derdim. Karşımdakinde de insanlık yapacak tip varsa uyardı bana.

Bu saatten sonra çözüm bulmak zor aslında nişanlınız sizi beklenti içinde avcı kız gibi görmeye başlamış siz onu size değer vermeyen nişanlı olarak yani kısacası soğuma başlamış .... bundan sonra olacak diğer sorunlar sizi ya sona doğru götürecek yada siz alttan alıp evleneceksiniz ve bu yaşananlar dönüp dönüp önünüze konulup sizi huzursuz edecek

0
yuzyilin tespiti reiss

Kendinizi doldurmayın. Bunları ailelerin konuşması lazımdı, biraraya geldiklerinde konuşmadılarsa anneniniz sizi doldurmasının anlamı yok. Kendinizi doldurursanız olan ilişkinize olur.

Ne kadar meraklısınız “gelin” olmaya. Geçmişte böyle adetler varmış evet ama o zamanlar bir kız “gelin” olacak da ancak üstüne başına yeni bir kıyafet alınacak. Şimdi dolaplarımız tıklım tıklım. Anladığım kadarıyla çalışıyorsun. Git kafana göre yap alışverişini, bilmem kaç yaşındaki kadını mı yanında sürükleyeceksin?
Ha bir de unutmadan şunu belirteyim. Bu kadar eski adetlere bağlı olan geline her adeti uygulayan insanlar gelinlerden hizmet de beklerler. Buna hazır mısın?

Ailelerin gazına gelmeyin, anne baba sözüyle doldurmayın kendinizi.
sizin için önemi yoksa bazı şeylerin başkalarının ağzını kapatmayı bilin.

benim burda takıldığım nokta ev konusu oldu. nişanlınız bu konuda haksız. ortak bir yaşam kuruyorsunuz, sizin isteğinizin de önemi var.

koç adetini ben de biliyorum fakat çok gereksiz buluyorum. insanları maddi olarak zorlamanın bi anlamı yok. ne benim ne de ailemin böyle bir beklentisi olmadı, eşimin ailesi de hiç konusunu yapmadı.
nişanlıyken kurban bayramı denk gelmişti, kv bi altın kolye hediye etmişti. öyle kıyafet falan ne ben istedim ne de onlar aldı. geçen yıl ki kurban bayramında yeni evliydik, bişey hediye etmediler (yeni evliydik oysa ama üstüne düşünmedim bile), bu yıl eşimin rahmetli babanesinin yüzüğünü hediye ettiler.

demem o ki; artık örf adet işleri kalmadı, canınızı sıkmayın boş yere. şu ev olayına odaklanın bence.

Bu ortak apartman ortak kese olayını da ilk defa burda duydum ben haa gecende bir konu vardi kayinpederi gelinini arayip hesap soruyordu cok para harciyorsun ne aliyorsun diye

Yani annenizin yanında değilmişsiniz madem ara bozulmasın istiyorsunuz annenize aldılar hediye falan deseydiniz yani. Her olanı anlatmışsınız sizde. Arada kalmayın net olun iki tarafa karşıda.

Aile bayağı paragöz bu nedir yahu?
Aile apartmanı desen ayrı bir facia.
Hiç Işık göremedim bu nasıl iş?

Ama nişanlı ve ailesine de gıcık oldum. Aynı apartman mı sakın ha demedi demeyin.

Evet adetler var bazıları bilse de bilmemezlikten gelir o ayrı. Ama sizin aileler halletmeliydi bu konuyu yani annenle annesi konuşup aralarında çözmeli

Türkiyenin her yerinde yok bu adetler. Bizde böyle şeyler yok.
Erkek kardesime kız arkadası basta her seyiyle tamam deyip sonra böyle adet adet diye darlasa buz gibi soğurdu kendisinden Nişanlınıza da kızamıyorum

Onun ailesine gelince o aile pek normal değil Allah size de sabır versin

Keske ailelerle nisandan önce adetlerle beklentilerle ilgili falan konusulsaydı Böyle hic hos olmamıs sizin için Yorucu olmus

Bende karşı taraftan çok bişey beklenmesine karşıyım ama madem bir yüzük takılmış nişan olmayacakmış bence bayramda birşey yapmaları gerekirdi.Nişanlınızın ailesinin durumu olmayabilir bunu nişanlınız size hissettirmeden yapabilirdi.Ben bayan halimle ailemin yapması gerekenleri çaktırmadan kendim yaptım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…