Tedirginim. Korkuyorum. Ama ılımlı biriyim. Annesi babası ne olsa. Saygım olur. Sorun yaşamam diyorum. Uzak kalırım yeri gelirse diyorum. Bilmiyorum..Bu adet denen saçmalıklardan nefret geldi. Buralardada var böyle zırvalıklar. Yok ona koç geldi ona bilezik saçma bi yarış halindeler. Bundan ziyade aile apartmanında oturacak olman en büyük sorun bana göre. İyice düşündün mü?
Bunu da düşündüm. Ama olur da annem teşekkür eder arar nasıl açıklarım orataya çıksa sıkıntı.Keşke bi elbise alıp annenize onlar almış gibi gösterseydiniz...evet malesef bitmesi gereken baya maliyetli adetlerimiz var...farklı memleketlerden yapılan evlilikler böyle baş ağrıtıyor malesef...ama nişanlınızın size olan tavrı hiç hoş değil,bence değer vermeyen o siz ona takılın ,boşverin kaynanayı
Yavrum hep öyle kandırırlar zaten. Emin ol, akşama kadar burnunun dibinde olacaklar. 7/24 hizmet hürmet bekleyecekler. Yapmayınca kocanı fiştekleyecekler. Huzur diye birşey kalmayacak evinde. Aşık olduğun adamı tanıyamayacaksın.Ben sonuçta büyükler diye kendim gittim. Bir de evet tekim burada ailem uzakta. Annem dedi bakın gözüm arkada kalmasın ki mutluyum kızım orada aile buldu. Siz de ona aile olun. Size güvenim tam dedi. Ama böyle yapılınca ister istemez bozuldu. Ben annemle istemede biz şunları isteriz demeyin onlar bi sorsun önce dedim. Kimse de anneme adetiniz ne diye sormadı. Annemin de dediği saf ayağına yatıp sormadılar. Nasılsa istemediler diyip dedi. O yüzden de iletişimsizlik oldu. Anne sen ara o zaman koç diyorsan illa dedim. Olur mu öyle şey böyle şeyler istenmez ki isyetmemelri lazım sen nişanlama bahset ki biz ararsak ayıp olur dedi. Gelinen nokta bu.
Aile apartmanı da aileler çalışıyor. Anne baba 1. Kat düşünün 2. Katta abla ve damat var. Son kat bize yapılacak güya. Nisanlim daha çok evim varken kirada neden oturayım mantığında. Düşünsene damat otururken evin oğlu oturmuyor komik olmaz mi diyor. Sen tanımıyorsun tanısan anlayacaksın herkesin evi kapısı ayrıdır. Hepsi çalışan insan biz çalışıyoruz.dusundugjn kadar ic içe olunmuyor. Ben iki hafta damadı görmediğim oluyor diyordu.
Atansan da gitsek en iyisi. Ben burada yaşarken ayrı eve gidiyorum dersem illaki kırgınlık olacak diyordu.
Tabii şu bayramda benim ve ailemin kırılması kimse için önemli olmadı. Ben de bundan sonra ona göre davranırım.
Bunu da düşündüm. Ama olur da annem teşekkür eder arar nasıl açıklarım orataya çıksa sıkıntı.
Inanın şu an en büyük üzüntüm nişanlık zaten elbisesi değil. Bana olan tavrı dedikleri çok zoruma gitti . Ve çözüm bulamıyoruz
yuzyilin tespiti reissTam maddi meseleler için adamı darlama diyecektim, aile apartmanın duyunca vazgeçtim. Kaç evladım. Kaç yavrum. Uzaklaş o pinti aileden. La birkaç parça çaputa da mı paraları yok? Nelerine güvenip düğün yapacaklar? . Sümsük nişanlın neyine güvenip ev geçindirecek? Aile apartmanı diyon, Allah bilir kese de ortaktır. Bu ne demek biliyor musun? 20 liralık penye de alsan kayınbaba dan izin kağıdı alacaksın demek. Kaynanaya hizmet edecen, misafirlerini hep sen ağırlayacan demek. İyi düşün.
Kendinizi doldurmayın. Bunları ailelerin konuşması lazımdı, biraraya geldiklerinde konuşmadılarsa anneniniz sizi doldurmasının anlamı yok. Kendinizi doldurursanız olan ilişkinize olur.Ben sonuçta büyükler diye kendim gittim. Bir de evet tekim burada ailem uzakta. Annem dedi bakın gözüm arkada kalmasın ki mutluyum kızım orada aile buldu. Siz de ona aile olun. Size güvenim tam dedi. Ama böyle yapılınca ister istemez bozuldu. Ben annemle istemede biz şunları isteriz demeyin onlar bi sorsun önce dedim. Kimse de anneme adetiniz ne diye sormadı. Annemin de dediği saf ayağına yatıp sormadılar. Nasılsa istemediler diyip dedi. O yüzden de iletişimsizlik oldu. Anne sen ara o zaman koç diyorsan illa dedim. Olur mu öyle şey böyle şeyler istenmez ki isyetmemelri lazım sen nişanlama bahset ki biz ararsak ayıp olur dedi. Gelinen nokta bu.
Aile apartmanı da aileler çalışıyor. Anne baba 1. Kat düşünün 2. Katta abla ve damat var. Son kat bize yapılacak güya. Nisanlim daha çok evim varken kirada neden oturayım mantığında. Düşünsene damat otururken evin oğlu oturmuyor komik olmaz mi diyor. Sen tanımıyorsun tanısan anlayacaksın herkesin evi kapısı ayrıdır. Hepsi çalışan insan biz çalışıyoruz.dusundugjn kadar ic içe olunmuyor. Ben iki hafta damadı görmediğim oluyor diyordu.
Atansan da gitsek en iyisi. Ben burada yaşarken ayrı eve gidiyorum dersem illaki kırgınlık olacak diyordu.
Tabii şu bayramda benim ve ailemin kırılması kimse için önemli olmadı. Ben de bundan sonra ona göre davranırım.
Bu ortak apartman ortak kese olayını da ilk defa burda duydum ben haa gecende bir konu vardi kayinpederi gelinini arayip hesap soruyordu cok para harciyorsun ne aliyorsun diyeTam maddi meseleler için adamı darlama diyecektim, aile apartmanın duyunca vazgeçtim. Kaç evladım. Kaç yavrum. Uzaklaş o pinti aileden. La birkaç parça çaputa da mı paraları yok? Nelerine güvenip düğün yapacaklar? . Sümsük nişanlın neyine güvenip ev geçindirecek? Aile apartmanı diyon, Allah bilir kese de ortaktır. Bu ne demek biliyor musun? 20 liralık penye de alsan kayınbaba dan izin kağıdı alacaksın demek. Kaynanaya hizmet edecen, misafirlerini hep sen ağırlayacan demek. İyi düşün.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?