Koç altın koç altın yazmışsınız o ne diyorum ben de yarım saattir

Gram çeyrek yarım, bilmem kaç ayar gibi altının bir türü sandım

. Türkiye genelinde olan bir adet değil bence bu. İç Anadolu ve Doğu Anadolu’ya özgü olabilir belki sadece.
Akdeniz’de erkek tarafı gelin tarafına koyun, kuzu, koç vs gönderse nişan atma sebebidir bu. Büyük kavga çıkar “biz fakir miyiz, et yiyemiyor muyuz, bize görmemiş mi diyorsunuz” şeklinde. Et, özellikle kırmızı et önemlidir. Ama bu tarz hediyeler görgüsüzlük olarak adlandırılır. Akdeniz’in içinde bile farklıdır mutlaka bu ama Antalya’da, benim sülalemde en azından böyle.
Konuya dönersek nişanlınız neresinden tutsak elde kalıyor. Yaşayacağınız yere dair fikrinizi almıyor, size saygı duymuyor. Bu basit bir şey değil. Aile apartmanı ya da ailemle birlikte yaşayacağız diye tutturan erkeklerle lütfen evlenmeyin. Yalnız kalıp üreyemeden soyları tükensin.
Geleneklere bağlı bir insan değilim, hayatımdaki insan da aynı şekilde. Ancak herhangi bir geleneğe kalpten bağlı olsaydım, benim için önemli olduğunu söyleseydim, hayatımdaki insan sinirle “olmayacak, sana hiçbir şey olmayacak, yapılmayacak!!” demezdi, diyemezdi. Yani mantıklı bir şekilde sebepler sunmak varken bu şekilde kestirip atan adamla ilişkinizi sorgulamalısınız.