Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Cocuk bakimindan yardimci olmayan adamdan iki cocuk yapip ama yardimci olmuyor demenin hukuki karsiligi yok biliyor musunuz ?
Adam iki cocugun kresini de oderim demis zaten o 9 bini adam verecek kadin da calisip 17 bin alacak .Ama kadin kendisi calismak istemedigi icin cocugu krese gondermiyor evde cocuk bakiyorum diyor ha gayret olaydaki mantiksizligi bulursunuz inaniyorum

Nafaka ile çocuğa bakılır sizin gibilerin itirazı olmasa.

Nafakayı tayin eden biz değiliz, kanun yapıcı değiliz, referandum da olmadı bize sorulmadı, ödeyecek olanlar da biz değiliz.
Bizim ikna olmamıza gerek yok.
Biz nafakaya karşı değiliz.
Öncelikle kadınların ekonomik olarak kendilerini erkeklere teslim etmesine karşıyız. İkincisi de sadece nafaka alarak çalışmadan yaşamak için ısrar etmelerine karşıyız.

Cocuk bakimindan yardimci olmayan adamdan iki cocuk yapip ama yardimci olmuyor demenin hukuki karsiligi yok biliyor musunuz ?

Bu yorumunuz icinayete kurban giden kadınların arkasında erkeklerin internette yaptığı yorumlara benziyor. Onlarda kadınlara "bu adamı kadın" seçti diyerek yine sorumluğu kadınlara yükleniyor.

oooo 50 binle adam kendi evinin kirasini odeyecek , konu sahibinin kirasini odeyecek, iki cocugun kresini oducek ,iki evi gecindirecek , faturalar cocugun ihtiyaclari vs hep adamda .konu sahibi evde oturup ders calisip cocuk bakacak valla yetiyorsa canimiza minnet bizce olabilir

Bu yorumunuz icinayete kurban giden kadınların arkasında erkeklerin internette yaptığı yorumlara benziyor. Onlarda kadınlara "bu adamı kadın" seçti diyerek yine sorumluğu kadınlara yükleniyor.
vay be mantikli orta noktada bulusuruz derken kadin cinayetlerine olayi cekip ekstra alakasiz ornek verdiniz tebrik ederim .Bir insan cocuk dunyaya getiriyorsa o cocuklarin sorumluluguna dair fikir sahibi olmali .bir caninin kadini katletmesi orneginin bu konuyla alakasi yok .

Neden boşanıyorsunuz. Hem çocuk küçük diyorsunuz hem KPSS ye hazırlanıyorsunuz. Araya neden boşanmayı da sıkıştırdınız ki. 1-2 yıl daha gidemez miydi

Niye komik geldi ki bahsettiğin para küçük bir miktar değil bir buçuk milyardan bahsediyoruz araba aldıktan sonra kalan parayı döndüreceğim
Ev satıp faize yatırmak, onun parasıyla geçinmeyi umut etmek çok mantıksız, ona gülüyordur. Uzun vadede %100 zarara uğrarsınız. YouTube’a yazın aratın, bu konuyla ilgili bir sürü ekonomistin videosu çıkacaktır karşınıza. Onları dinleyin bi. Bu işlerden hiç anlamıyorsunuz, belki bir şeyler öğrenirsiniz o şekilde.

Hanımefendi, kadına yonelik şiddette kullanılan eril maskulen Ortadoğu diliyle bizim burada "hiç çalışmadan iki-üç çocuğumla evde yatıp, boşanmış memur kocamın beni dört dörtlük geçindirmesini istiyorum"konusuna yaptığımız eleştirileri bir mi tutuyorsunuz? Ben de size "asıl sizin gibi düşünenler ve yaşayanlar yüzünden şiddetin failleri destek buluyor, önü sonu dusunulmeden dogurulan çocuklar mahvoluyor" desem, yeri değil mi?

Neden bu kadar adamı düşünüyorsunuz? Ortada 2 çocuk var. Ayrıca ne yapıyorsa çocukları için yapıyor. Babasının hayrına yapmıyor yani. Kadın el kadar çocuklarla perişan mi olsun?
İyi de anne de vermek zorunda eşit oranda bildiğim kadarıyla. Kadın çocukları babasının evinden getirmiyor da adam mı getiriyor. Konu sahibinin eşi fazlasıyla yapmış yapacağını. 100 bin ver. Evde otursun çocuğun kreşini öde 5 bin de harçlık ver. Ee napsın daha adam. Ender mağdur koca konularından biri bence

Bir insan cocuk dunyaya getiriyorsa o cocuklarin sorumluluguna dair fikir sahibi olmali .bir caninin kadini katletmesi orneginin bu konuyla alakasi yok .
Çocuğun sorumluğunu babada düşünmeli. Ama yorumda adam 20 bin TL ödüyor diye adam haksızlık yapıyor gibi yorumlar yapılıyor. Hâlbuki adam çocukların için yapıyor.

Nafaka ile çocuğa bakılır sizin gibilerin itirazı olmasa.

Nafaka nedir?

HUKUK TERİMİ
bir kimsenin geçindirmekle, bakıp gözetmekle yükümlü bulunduğu kimseye ya da kimselere, mahkeme kararıyla verdiği aylık.

Yani nafaka bakıcı parası değildir.

Yapıyorsak annelik yapıyoruz, bunun da nakit karşılığını almak için çaba sarf etmemize gerek yok.

Çocuğun sorumluğunu babada düşünmeli. Ama yorumda adam 20 bin TL ödüyor diye adam haksızlık yapıyor gibi yorumlar yapılıyor. Hâlbuki adam çocukların için yapıyor.
Yahu adam dusunuyor ciddi ciddi dalga mi geciyorsunuz diye sorguluyorum .Adamin maas 50 bin ya hani adam devlet memuru multi milyoner degil . iki cocugun kresini oderim demis,evi birakmis 5 bin nafaka vermis .Kadin ne yapiyor cocugu gonderemem diyip calismiyor 10 yildan sonra kpss calismaya karar veriyor bir zahmet adam sorumluluk aliyorsa kadin da alacak .devlet memuru eski kocam beni finanse etsin calismadan gecineyim diye bir dunya var mi ya .memurlar ev arkadasi buluyor buyuk sehirde kendi gecinemedigi icin siz diyorsunuz ki eski karisinin ve cocuklarinin her seyini odesin bakin maas 50 bin .yoksulluk sinirindan dusuk bir maasla iki ev donmez .

Evde boş boş oturmadı çocuklara baktı. Tabi size göre bu evde oturmak oluyor.

Öff içip içip konu sahibine şiddet uygulayan adamı çok sorumluluk sahibiymiş gibi savunmayın.

Öff içip içip konu sahibine şiddet uygulayan adamı çok sorumluluk sahibiymiş gibi savunmayın.
Yahu adami niye savunayim tovbe est konu sahibine darp raporu almadi diye kiziyoruz zaten onu nereden cikardiniz demin kadin cinayetine laf attiniz simdi adami savunuyor oldum.Bakalim sonraki mesajinizda ne olacak
gercek hayat zemininde konu sahibi zararli cikmasin az zararla kurtulsun calissin kendine yeni hayat kursun bu adamsiz diyoruz . Ben ne diyorum siz konuyu nereye cekiyorsunuz hadi bakalim maasi 50 bin olan adamdan 50 bin nafaka alsin dunyada bir ilk olsun konu sahibi bana uyar yani

Evde boş boş oturmadı çocuklara baktı. Tabi size göre bu evde oturmak oluyor.
Güzel bacım niye anlamıyorsun, dogurdugum çocuga maddi manevi ben bakicam tabii ki, kendi cocuguma baktım bakıyorum diye kimse benim gecimimi sağlamak zorunda değil, babasıyla bosanirsak , ikimiz kendi hayatımızı ayrı ayrı idame ettiricez, çocuk içinse babası da ben de maddi manevi eşit sorumluluk alicaz, bunu anlamak niye bu kadar zor ki?

Hangi yılın KPSS sine hazırlanıyorsunuz ? Profilinize göre 34 yaşında, lisans mezunu bir kadınsınız. Lisans KPSS önümüzdeki ay, 14 Temmuzda.

Siz maddi manevi doğurduğunuz çocuğa bakmayı tercih edebilirsiniz, başkası da boşandığı zaman kanunların verdiği hakları kullanmayı tercih edebilir buda onu ilgilendiriyor.

Hayal aleminde yaşıyorsunuz biraz mantık ekonomi çalışın. Evde oturduğunuz için hayat mücadelesinden bi haber kalmışsınız, adam size 20bin nafaka verse ne değişecek? Kira fatura sağlık giderleri (ki sizinkileri kastediyorum daha çok) nasıl yetebilir? Kira zaten min 15bin. Hem evi alayım hem 20bin alayım hem kreşler ödensin diye bir dünya olmaz (olsa keşke madur kadınlar için ama yok işte) hele 1,5 milyon ile araba alacan bankada para çevircen böyle geçim olur mu nerede yaşıyosunuz hiç mi çevrenizde para pul hesap öğreten yok. Kpss falan boş işler 34 yaşına gelmişsiniz devlet kısıtlamaya gittiği sene mi aklınıza geldi. Açıkcası deccal gibi bi adamı boşarken insan önce ayaklarımın üstünde durayım çoluğum çocuğun madur olmasın muhtaç olmasın der.

Boşver canım, bazıları söz konusu çalismak olunca bütün idrak yollarını kapatıyor, sabah erken kalkıp çalışmak ve kendi geçimini sağlamak düşüncesi bile çildirtiyor onları. Madem çocuk doğurduk, herkes bize bakmak zorunda kafasıyla çocuklarina gelir kapısı muamelesi yaptıklarının bile farkında değiller...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…