- 29 Mayıs 2024
- 190
- -65
- 11
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
Aynen maddi olarak hiç sıkıntı yaşatmadi esim daha bir kere fatura ödemişliğim bile yok ben zaten arabayı bu ev satılırsa alacağım dedim tabii ki satılmadan nasıl alabilirim ki bu evi satıp annemlerin evinde yaşamaya başlarsam öyle yapmayı düşünüyorumBakin sizin geliriniz bile yok araba size cok luks .esiniz dovmus vs ama maddi olarak zorlanmamissiniz sanirim .isiniz yok maasiniz yok araba size suan cok fazla luks vallahi hayat disarda cok zor
İste dusunceleriniz hic saglam zeminli degil maddi problem yasamadiginiz cok belli . evi sattirmayin inanin kira dediginiz olay cok boktan .her ay barinmak icin korkunc paralar oduyoruz ailenizin evinde cocuklar buyudukce zorlanirsiniz ergenlikleri var daha bu cocuklarinAynen maddi olarak hiç sıkıntı yaşatmadi esim daha bir kere fatura ödemişliğim bile yok ben zaten arabayı bu ev satılırsa alacağım dedim tabii ki satılmadan nasıl alabilirim ki bu evi satıp annemlerin evinde yaşamaya başlarsam öyle yapmayı düşünüyorum
İhtiyaçları karşılamak için işe girmek lazım. Bakın ne güzel eğitiminiz var. Kpss olur olmaz kesin değil. En basiti pt olarak işe girebilirsiniz.
Ben iki küçük çocuğa bakıyorum akşama kadar başım dönüyor manevi olarak bakınca niye bu çocuklar tek annenin cocugu denmiyorÇocuklar bir tek eşinizin değil farkındaysanız ?
Madem bakamayacaksınız işe girip çalışmak zor geliyor çocukları babaya bırakın ?
Canım Bizim durumumuz şöyle evliyken aldık şu anki oturduğumuz evi eşim olacak insan bu evde oturmama izin veriyor yarısı benim ama ömürlük oturabilirsin çocuklarım için diyor sadece evlenirsen satar yarı hakkımı alırım diyor 100 bin tazminat verecek 5binde nafaka veririm diyor diğer ikisin de anlaştık ama nafakada ben anlaşmıyorum hem çocuklarımı mağdur etmem diyor ama 5 bin nafaka veriyor yani kira vermeyeceğim canım kızımın da kıres parasıni da o odeyecek özel kreşe gidiyor kızım
Kanunların verdigi haklar bu konudaki eşin verdiklerinden daha az bunu neden ısrarla idrak edemiyorsunuz ?
Onun kanun dediği şey bizim bildiğimiz kanundan çoook farklı bişey ama ne olduğunu , nerenin kanunu olduğunu bir türlü söylemiyor kendisiKanunların verdigi haklar bu konudaki eşin verdiklerinden daha az bunu neden ısrarla idrak edemiyorsunuz ?
En az masrafla kurtulma derdinde olsaydı tazminat ve kreş icin anlaşmazdı ver cekişmeliye 15 bin civarı nafaka vereyim deyip evde de oturmasına izin vermezdi. Ayrıca evin yarısı ve belki daha fazlası adamın tabiki de alacakAdam 10 yılık evlilikte 2 çocuk için sadece 5 bin TL nafaka vermicem diyor. Birde evin satılması durumunda yarısını alacağını söylemiş. Yani anlayacağınız en az masrafla kurtulama derdinde.
Siz annesisiniz. Maaşlı bakıcı değil. Eşinizin de sizin de çocuk için çalışması lazım. Eşiniz çok kötü bir koca olabilir. Ama size cömert bir teklif sunuyor. İsterseniz mahkemeyi çekişmeliye çevirin. Ama öncesinde bir avukata mutlaka danışın. Size bu tekliften daha iyisini almayı garanti etsin.Ben iki küçük çocuğa bakıyorum akşama kadar başım dönüyor manevi olarak bakınca niye bu çocuklar tek annenin cocugu denmiyor
Kres ve kirayi niye yok sayiyorsunuz .benim icin iki cocugun kres parasi arti kira 50 bin tutuyor mesela .maasimi alinca bunlari oduyirum harcligim kaliyor sadeceAdam 10 yılık evlilikte 2 çocuk için sadece 5 bin TL nafaka vermicem diyor. Birde evin satılması durumunda yarısını alacağını söylemiş. Yani anlayacağınız en az masrafla kurtulama derdinde.
kanuna göre evin kullanımını eşine vermek zorunda değilHaklısınız çocuğu doğurup bütün bakımını üstlenmek üstüne birde işin maddiyat kısmını da boşandığım kişi ile eşit şekilde paylaşmak benim anlayacağım bir şey değil. Ben kanunların verdiği bütün hakları gerektiğinde sonuna kadar kullanırım. Siz kullanmayı tercih etmiyorsanız oda sizin bileceğiniz iş.
O kadar dünyadan bir haber yaşayan birisi ki , bir annenin sadece eski eşten gelen nafakayla geçinip, cocuklarına bakabilecegine inaniyorOnun kanun dediği şey bizim bildiğimiz kanundan çoook farklı bişey ama ne olduğunu , nerenin kanunu olduğunu bir türlü söylemiyor kendisitek bildiği ve ölümüne inandığı şey , birilerinin (kim olduğu farketmez) doğurduğu çocuklarla birlikte KENDİSİNE de ömür boyu (ölene kadar) bakması gerektiği...Burdan ileri gidemiyoruz...Anlamiyor
Öff içip içip konu sahibine şiddet uygulayan adamı çok sorumluluk sahibiymiş gibi savunma
2025Hangi yılın KPSS sine hazırlanıyorsunuz ? Profilinize göre 34 yaşında, lisans mezunu bir kadınsınız. Lisans KPSS önümüzdeki ay, 14 Temmuzda.
Kres ve kirayi niye yok sayiyorsunuz .benim icin iki cocugun kres parasi arti kira 50 bin tutuyor mesela .maasimi alinca bunlari oduyirum harcligim kaliyor sadece
Bu senenin rakamı 5 kişi başı 5 alınacak dediniz ya kesinliği var mı bunun acaba nereden duydunuz bu bilgiyikanuna göre evin kullanımını eşine vermek zorunda değil
kreşi ödeyip ayrıca x miktar versin gibi bir şey de yok kanunda. protokole koyup kabul ederse, adam onu kendi vermiş oluyor. yoksa mahkeme ortalamada 5 bin veriyormuş. -bu senenin rakamı 5 miş. 2 çocuk 5 + 5.
mesela 5 + 5 bin 10 bin iştirak nafakası 5 bin de yoksulluk, toplam 15 bin olsun nafaka verip tamam bitti, bu kadar diyebilir, kanuna göre bu.
ki bu rakamlar yine iyi, hep bu kadar iyi kararlar da çıkmıyor. maaşın %25i diye biliyorum ben mesela, 50 bin maaşta 12.5 yapar, 15 iyi bile yani.
evi de satıp artık mahkeme kaç kaç paylaşırsa paylaşabilir, -sanırım diğer ev evlilik öncesinden- konu sahibi zaten müthiş zeki ev satılırsa araba alacakmış.
bitti. kanuna göre böyle. devlet memuru adama bundan fazla ne yapabilirsin?
adam kanunun verdiğinden fazlasını veriyor zaten.
kimse kanunun verdiği hakları kullanmasın demiyor, adam zaten fazlasını veriyor bi türlü bunu anlamıyorsunuz çok ilginç bir şekilde...
Evet ikisini de kabul etmis adamEğer 2 çocuğun kreş ücretini karşılamayı kabul etmişse o zaman haklısınız.
Bu hesaptan "bı tane daha dogurursam kesin 20 alırım " sonucuna ulaşmazsınız umarımBu senenin rakamı 5 kişi başı 5 alınacak dediniz ya kesinliği var mı bunun acaba nereden duydunuz bu bilgiyi
Alacak. Hanımlar siz iştirak nafakası ve yoksulluk nafakasını karıştırıyorsunuz sanırım bir de bana sürekli hukuk dersi veriyorsunuz da ben zaten hukuk fakültesi mezunuyum ve bu işi yapıyorum ya bırakın da bileyimKonu sahibinin eşi ortak evlerinin kullanım hakkını veriyor, çocukların özel kreş masraflarını karşılıyor, üstüne de 15-20 bin alabilecek mi ?
Niye nafakalar ömürlük değil mi ayrıca ben bu nafaka ile geçineceğim demiyorum çocuklarımi garantiye alıyorum ben devletin kadrosunda değilim özelde çalışacağım hadi beni bir anda işten çıkardılar o zaman çocuklara nasıl bakacağım ben kendi nafakamın hesabını yapmıyorum çocuklara verilen nafakayı az buluyorum ansızın işten çıktım diyelim o 5000 ile ben o an kısa süreli bile olsa çocuğa nasıl bakacağım Bir ay bile ihtiyaçlarını karşılamazsam bile çocuğum mağdur olacakO kadar dünyadan bir haber yaşayan birisi ki , bir annenin sadece eski eşten gelen nafakayla geçinip, cocuklarına bakabilecegine inaniyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?