Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bakin sizin geliriniz bile yok araba size cok luks .esiniz dovmus vs ama maddi olarak zorlanmamissiniz sanirim .isiniz yok maasiniz yok araba size suan cok fazla luks vallahi hayat disarda cok zor
Aynen maddi olarak hiç sıkıntı yaşatmadi esim daha bir kere fatura ödemişliğim bile yok ben zaten arabayı bu ev satılırsa alacağım dedim tabii ki satılmadan nasıl alabilirim ki bu evi satıp annemlerin evinde yaşamaya başlarsam öyle yapmayı düşünüyorum

İste dusunceleriniz hic saglam zeminli degil maddi problem yasamadiginiz cok belli . evi sattirmayin inanin kira dediginiz olay cok boktan .her ay barinmak icin korkunc paralar oduyoruz ailenizin evinde cocuklar buyudukce zorlanirsiniz ergenlikleri var daha bu cocuklarin

İhtiyaçları karşılamak için işe girmek lazım. Bakın ne güzel eğitiminiz var. Kpss olur olmaz kesin değil. En basiti pt olarak işe girebilirsiniz.

Çocuklar bir tek eşinizin değil farkındaysanız ?
Madem bakamayacaksınız işe girip çalışmak zor geliyor çocukları babaya bırakın ?
Ben iki küçük çocuğa bakıyorum akşama kadar başım dönüyor manevi olarak bakınca niye bu çocuklar tek annenin cocugu denmiyor

5 degil 7 falan verip geriye kalan vaadlerini protokole dokecekse bence kabul edin ve bosanin.

Kanunların verdigi haklar bu konudaki eşin verdiklerinden daha az bunu neden ısrarla idrak edemiyorsunuz ?

Adam 10 yılık evlilikte 2 çocuk için sadece 5 bin TL nafaka vermicem diyor. Birde evin satılması durumunda yarısını alacağını söylemiş. Yani anlayacağınız en az masrafla kurtulama derdinde.

Kanunların verdigi haklar bu konudaki eşin verdiklerinden daha az bunu neden ısrarla idrak edemiyorsunuz ?
Onun kanun dediği şey bizim bildiğimiz kanundan çoook farklı bişey ama ne olduğunu , nerenin kanunu olduğunu bir türlü söylemiyor kendisi tek bildiği ve ölümüne inandığı şey , birilerinin (kim olduğu farketmez) doğurduğu çocuklarla birlikte KENDİSİNE de ömür boyu (ölene kadar) bakması gerektiği...Burdan ileri gidemiyoruz...Anlamiyor

Adam 10 yılık evlilikte 2 çocuk için sadece 5 bin TL nafaka vermicem diyor. Birde evin satılması durumunda yarısını alacağını söylemiş. Yani anlayacağınız en az masrafla kurtulama derdinde.
En az masrafla kurtulma derdinde olsaydı tazminat ve kreş icin anlaşmazdı ver cekişmeliye 15 bin civarı nafaka vereyim deyip evde de oturmasına izin vermezdi. Ayrıca evin yarısı ve belki daha fazlası adamın tabiki de alacak

Ben iki küçük çocuğa bakıyorum akşama kadar başım dönüyor manevi olarak bakınca niye bu çocuklar tek annenin cocugu denmiyor
Siz annesisiniz. Maaşlı bakıcı değil. Eşinizin de sizin de çocuk için çalışması lazım. Eşiniz çok kötü bir koca olabilir. Ama size cömert bir teklif sunuyor. İsterseniz mahkemeyi çekişmeliye çevirin. Ama öncesinde bir avukata mutlaka danışın. Size bu tekliften daha iyisini almayı garanti etsin.

Burada çoğu anne aynı zamanda çalışıyor. İlk mesajımda devlet niye boşanmış kadına maaş bağlasın yazmamın sebebi de bu. Hepimiz çalışıyoruz, en şanslılarımız çocuğumuzu 2 yaşında kreşe veriyoruz. Bizimkiler de ağlıyor ama hayat böyle. Yaptığınız plan ekonomik gerçeklerle uyumlu değil. Siz o parayı da verecek, evi de verecek, sizi de geçindirecek mesajlarına katılmak isteyebilirsiniz. Keşke gerçeklerle örtüşse.

Kres ve kirayi niye yok sayiyorsunuz .benim icin iki cocugun kres parasi arti kira 50 bin tutuyor mesela .maasimi alinca bunlari oduyirum harcligim kaliyor sadece

kanuna göre evin kullanımını eşine vermek zorunda değil
kreşi ödeyip ayrıca x miktar versin gibi bir şey de yok kanunda. protokole koyup kabul ederse, adam onu kendi vermiş oluyor. yoksa mahkeme ortalamada 5 bin veriyormuş. -bu senenin rakamı 5 miş. 2 çocuk 5 + 5.

mesela 5 + 5 bin 10 bin iştirak nafakası 5 bin de yoksulluk, toplam 15 bin olsun nafaka verip tamam bitti, bu kadar diyebilir, kanuna göre bu.
ki bu rakamlar yine iyi, hep bu kadar iyi kararlar da çıkmıyor. maaşın %25i diye biliyorum ben mesela, 50 bin maaşta 12.5 yapar, 15 iyi bile yani.
evi de satıp artık mahkeme kaç kaç paylaşırsa paylaşabilir, -sanırım diğer ev evlilik öncesinden- konu sahibi zaten müthiş zeki ev satılırsa araba alacakmış.

bitti. kanuna göre böyle. devlet memuru adama bundan fazla ne yapabilirsin?

adam kanunun verdiğinden fazlasını veriyor zaten.

kimse kanunun verdiği hakları kullanmasın demiyor, adam zaten fazlasını veriyor bi türlü bunu anlamıyorsunuz çok ilginç bir şekilde...

O kadar dünyadan bir haber yaşayan birisi ki , bir annenin sadece eski eşten gelen nafakayla geçinip, cocuklarına bakabilecegine inaniyor

Bu senenin rakamı 5 kişi başı 5 alınacak dediniz ya kesinliği var mı bunun acaba nereden duydunuz bu bilgiyi

2025 yılının KPSS sine hazırlanmaya ne zaman karar verdiniz ? Eşiniz boşanma kararı alınca mı ? Sınava dair bir hazırlık yaptınız mı ?

Evi satıp aile evine yerleşmeyi düşünmek, araba almak, onun masrafı da ayrı. Bugüne kadar fatura ödememiş birinin edecegi laflar bence de. Çalışmamış olmanız ekonomiden bu kadar uzak olmanıza sebep olmamalı diye düşünüyorum.
Evliliğiniz 10 yıllık hep sorunlar varmış, çalışmayı bu kadar ertelemeseymissiniz keşke. Şimdi 2 çocukla Kpss kazanmak çok zor. Bölümümüzün alımları ile ilgili falan bilginiz var mı?
Aileniz ilgiliymis, ayni şehirde misiniz onu kaçırdım ama büyüğün kreş masrafı baba da küçüğe de anneniz baksın sizde çalışın.
Esiniz ne kadar daha nafaka verecek ki siz çalışmadan geçineceksiniz? Kres masrafı,nafaka, evi size bırakması toplamı az değil yani.
Biraz gerçekçi yaklasmaniz lazım bundan sonrası icin.

Konu sahibinin eşi ortak evlerinin kullanım hakkını veriyor, çocukların özel kreş masraflarını karşılıyor, üstüne de 15-20 bin alabilecek mi ?
Alacak. Hanımlar siz iştirak nafakası ve yoksulluk nafakasını karıştırıyorsunuz sanırım bir de bana sürekli hukuk dersi veriyorsunuz da ben zaten hukuk fakültesi mezunuyum ve bu işi yapıyorum ya bırakın da bileyim

O kadar dünyadan bir haber yaşayan birisi ki , bir annenin sadece eski eşten gelen nafakayla geçinip, cocuklarına bakabilecegine inaniyor
Niye nafakalar ömürlük değil mi ayrıca ben bu nafaka ile geçineceğim demiyorum çocuklarımi garantiye alıyorum ben devletin kadrosunda değilim özelde çalışacağım hadi beni bir anda işten çıkardılar o zaman çocuklara nasıl bakacağım ben kendi nafakamın hesabını yapmıyorum çocuklara verilen nafakayı az buluyorum ansızın işten çıktım diyelim o 5000 ile ben o an kısa süreli bile olsa çocuğa nasıl bakacağım Bir ay bile ihtiyaçlarını karşılamazsam bile çocuğum mağdur olacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…