Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu zamana kadar çalışmadığınız için sanırım maddi konularda acemisiniz. Ancak eşiniz çok makul yaklaşmış. Evi size bırakmış en azından siz bir daha evlenene kadar. Çocuğun kreş parasını verecek, 5 bin nafaka verecek ve 100 bin lira tazminat verecek. Buna ek olarak ben olsam 15 bin nafaka yerine küçük çocuğun kreş masrafı konusunu dile getirebilirdim ki çalışabileyim. Olaki adamı 15 bin diye direttiniz adam da sinirlenip elindeki 100 bin lirayı vermeyip evi size bırakmaktan vazgeçebilir. Kaldı ki evliyken hiç çalışmadığınız için alınan evde maddi olarak bir katkınızın olmadığını öne sürerse evin yarısı bile size gelmeyebilir. Size evi bırakmaz, 15 bin lira nafaka verir mahkeme, anne baba evinde diken üstünde yaşar gidersiniz.
O yan gelirler, dükkan, tarla, eşinizin diğer evi baba üstünde ise mahkemede bu sizin hiçbir işinize yaramaz ayrıca. Der ki o gelirler ve mallar babama ait, ben hiçbir gelir elde etmiyorum sadece maaşım var. O zaman şu aldıklarınızı da alamazsınız.
Ayrıca evin satılmasına yanaşmanız da çok saçma. Hazıra dağ dayanmaz. O para ile bir ev alamayacaksanız araba sizin ne işinize yarayacak? Kaldı ki araba da ekstra masraf demek.
Son olarak KPSS garanti değil ki. Evliliğin ilk yılında çocuksuz şekilde, bilgiler tazeyken dahi olmamış. Sizde bir de alımlarda tasarrufa gidildi muhtemelen atama sayıları da çok azalacak. Çokta mantıklı mı sizce 1 sene KPSS'ye çalışmak?

Siz maddi manevi doğurduğunuz çocuğa bakmayı tercih edebilirsiniz, başkası da boşandığı zaman kanunların verdiği hakları kullanmayı tercih edebilir buda onu ilgilendiriyor.
Bu çok bencilce bir yaklaşım leş gibi adamı boşarken bir kadın önce çocuklarım muhtaç kalmasın diyerek kendi ayakları üzerinde durmalı, babadır yapmak zorundadır diye camilerden anons etsek ne yazar, adam adam olsa karısı boşamaz zaten, böyle adamlara muhtaç olmayı nasıl kabul edebiliyorlar anlamıyorum.

Siz maddi manevi doğurduğunuz çocuğa bakmayı tercih edebilirsiniz, başkası da boşandığı zaman kanunların verdiği hakları kullanmayı tercih edebilir buda onu ilgilendiriyor.
Kanunun verdiği hak 15 bin nafaka ile evlilik sonrası alınan bi evciğin yarısı. Tazminat falan diyorsanız darp raporu almayarak onu da eritmiş, yaşadığı psikolojik şiddeti de nasıl kanıtlar, zor çünkü o kısım. Kaldı ki kendisi çekişmeliden korkuyor. Şiddet uygulayan bir adamın ver demekle her şeyi konu sahibinin önüne yığması bir ütopyadan ibaret.

Adam polis memuru kazancini nafakayi hesaplamak lazim mecbur kadin calisacak .ki adam karisini doven bir tip olmasina ragmen epey bisi kabul etmis .ben olsam bu sartlari resmilestirip onume bakarim ev buyuk bir nimet bir aydir kiralik ev bakiyorum anam agladi yemin ederim 29 a buldum bi tane yarabbi sukur modundayim

Kanunun verdiği haklar he mi? Saatlerdir bunu anlatıyoruz, iş kanuna kalirsa konu sahibi maximum 10 bin nafaka bankada 3 kuruş parayla babasınin evine dönecek. Siz kanunu ne zannediyorsunuz allahaşkına, gerçekten bir anlatsaniz biz de öğrensek?

Son düzenleme:
Eşim kirada oturmayacak bir evi daha var ve yan geliri de var peki 5.bin nafakayla 2 küçük çocuğa nasıl bakılır Bir de buna cevap verin
Çocuklar bir tek eşinizin değil farkındaysanız ?
Madem bakamayacaksınız işe girip çalışmak zor geliyor çocukları babaya bırakın ?

Bu kafada bir insanın anlayacagı seyler değil bunlar. Yormayın kendinizi bence

Bana nedense bazı konuları abartıyorsunuz gibi geliyor.
Kusura bakma ama boşanırken çoğu adam bu kadar şey vermez. Kiii sizin anlattığınız gibi bu kadar leş bir adamsa bu dediklerinizi vermez burada anlatmadığınız yada abarttığınız yerler var bana kalırsa. Adam madem bu kadar kötü karaktersiz bir adam size oturduğu evi veriyor kreş parasını veriyor üstüne çocuklara nafaka + eski eşine nafaka veriyor zaten bunlar maaşının yarısı yapıyor adamın. Siz hala çalışmayacağım daha fazla para istiyorum derdindesiniz.

Ben sizin anlattığınız gibi bir adamdan ayrılmak istesem arkama bile bakmadan giderim gerekirse markette kasiyer olarrak çalışırım bu adama minnet etmem kpss yemi çalışacaksınız boş kalan zamanlarda çalışırım çocuklarıda kreşe verim.

Siz zaten besyo mezunuymuşsunuz gidin özel okulda çalışın o olmazsa spor salonlarına gidin orada çalışın. Çalışmak isteyene gerçekten iş var. Ama siz habire yok çocuk yok kpss bahaneler yaratıyorsunuz.

2 çocuğunuzu ne kadar düşünüyormuşsunuz gerçekten. Barınacak konut mu önemli, sizin altınıza çekeceğiniz araba mı ?

Benim de karşı olduğum nokta bu işte. Burada onlarca konu açılıyor.
Erken evlenmeyin diyorsun, biri geliyor ay ben 19 yaşında evlendim çok mutluyum yazıyor.
Çalışın, eşinizin eline bakmayın diyorsun. Kadın isterse çalışır, ev hanımlığı daha zor, ben evimin prensesiyim cınım yazanlar geliyor.
Çocuğumu 292862 yaşına kadar ben büyütmek istiyorum diyenler ayrı bi dünya zaten. Sanırsın İngiltere prensesinin eski mürebbiyesi.

Arkadaşlar yetişkin her birey -kadın ve erkek- kendi geçimini düşünmek zorunda.
Hem işte hem evde çalışmak zor geliyorsa işinizi değil ev işlerini, evliliği bırakın. Ev işlerini, çocuk bakımını eşinizle ortak şekilde yapmak için talepte bulunun, sesinizi çıkarın. Benim kocam yorulmamı istemiyor manipulasyonlarina gelmeyin. Yorulmanızı istemiyorsa evi süpürsün, çocuğu yıkasın. Size işten çık diyen adam sizi düşünmüyor. Sizi yönetmek ve kontrol etmek istiyor.

Ve lütfen dürüst olun. Bahaneleri bırakın. Her sabah kalkıp işe giden kadın salak değil. Onun her sabah kreşe giden çocuğu da sizin çocuğunuzdan kıymetsiz değil.
Bugün kolay yolu seçerseniz yarın çok daha fazla zorlanabilirsiniz.

Size bir sır vereyim: Her bebek tek ilişkide oluyor.

Bu kafada bir insanın anlayacagı seyler değil bunlar. Yormayın kendinizi bence

Haklısınız çocuğu doğurup bütün bakımını üstlenmek üstüne birde işin maddiyat kısmını da boşandığım kişi ile eşit şekilde paylaşmak benim anlayacağım bir şey değil. Ben kanunların verdiği bütün hakları gerektiğinde sonuna kadar kullanırım. Siz kullanmayı tercih etmiyorsanız oda sizin bileceğiniz iş.

Sokakta kalmayacgim annemlerin evine geçersem böyle yapmayi düşünüyorum çocuk varsa arabada ihtiyaç
Bakin sizin geliriniz bile yok araba size cok luks .esiniz dovmus vs ama maddi olarak zorlanmamissiniz sanirim .isiniz yok maasiniz yok araba size suan cok fazla luks vallahi hayat disarda cok zor

Kanunların verdigi haklar bu konudaki eşin verdiklerinden daha az bunu neden ısrarla idrak edemiyorsunuz ?

Vallahi kusura bakmasın da o sorumluluğu tek başıma alamam yani paşa paşa da bakmak zorunda çalışsam da çalışmasam da onun çocuğa ödeyeceği ayrı bir konu çalışırsam sadece bana ödemeyecek zaten vermiyor ki sadece kreş ve evi veriyor Bir de 5 bini veriyor zaten başka verdiği bir şey yok yani kabul etmiyor yani siz dediniz ya o kadar şey veriyor dediniz evet bu kadar leş bir insan haftanın en az 3 güne alkol kullanıp ufacık bir laf ya da surat asmayla sabaha kadar bir insana cehennemi yaşatacak bir insan şiddetler hakaret küfürler arka arkası kesilmeyecek derecede bu arada beni ölümle de tehdit ediyor cinnet geçireyim ikimizi de öldüreyim mi istiyorsun diyor ve bunu bu hale maalesef alkol getiriyor alkolsuzken vicdanlı ve merhametli bir insan aslında ama o yönünu hep saklıyor Bir de iyi bir baba değil ama çocuklarına çok düşkün bir baba çocuklarıni mağdur etmez diye düşünüyorum sadece

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…