Nafaka boşanmış kadın hakki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
al çocukları o zaman diyin
keşke deseniz, bunu tüm annelere söylüyorum. (burada da çok kere demişimdir, arasam bulurum).

ama sizinkinin belinde silah var ve siz bi sürü olay yaşamışsınız hiç rapor vs. almamışsınız.

İcraya bırakırsa alınmıyor mu yani ödemese bile şikayet edildiğinde toplu alınıyor diye biliyorum ben o ödemediklerini de

Maaş haciz müzekkeresi gönderilir. Direkt maaşından kesilir. O sebeple herhangi bir memurun ister gönderip ister göndermeme şansı yok. O maaşlı çalışmayanlar için geçerli. Maaşlı çalışmayanlar için de nafaka borcunu ihlal 3 ay tazyik cezasıyla cezalandırılır.
Ortada nafakasını alamadan mağdur olan kadınların tamamı bir avukata danışmaktan aciz olduğu için mağdur.
Nafaka ödememenin hapis cezası var

Boşanırken ve boşanma sonrası karısından para kaçıran bin türlu eziyet yapan adamlar varken eşiniz gayet olgun ve gücünün yettiği kadar nafaka kreş ev konusunda yardımcı olmuş
Sonuçta bu adamın da bir hayatı var ve ileride belki yeniden evlenecek
20 25 bin TL nafaka verirse ne ile geçinecek bu adam ?
Mahkeme maaşına gelirine göre bir nafaka bağlar zaten
Lütfen binbir eziyete maruz kalıp tek kuruş nafakayı alamayan yada alana kadar canı çıkan kadınları düşünün

İcraya bırakırsa alınmıyor mu yani ödemese bile şikayet edildiğinde toplu alınıyor diye biliyorum ben o ödemediklerini de
adam memur tabii ki icraya da bıraksa illa öder

ama hani siz mahçup olursunuz ödeme yapılması gereken yerlere, uğraşmak derken böyle şeyler, hepsi uğraşmak...

İcraya vermeniz gerekiyor, şikayet etmeniz, uğraşmanız gerekiyor. Siz adam sizi çocuklarınızin önünde dövüp, kafanıza silah dayadiginda darp raporu almaktan korkan (vicdanliyim demiştiniz) bir kadın olarak, ugrasabilir misiniz bunlarla?

Toplu alacağınız güne kadar ne yapmayı planlıyorsunuz? Bunların peşinde elbette koşun da hakkınızı alana kadar geçen süreyi de nasıl geçireceğinize bakmanız gerekiyor.

Kadınlar yargıyı en çok eleştirenlerden biriyim ben. Ama görüyorum ki kendinize bir cam tavan oluşturmuşsunuz bu da en çok erkeklerin işine geliyor. Nafaka hakkınız ve nafaka mağduru veya nafaka alamayan kadınların çoğu ne yazıkki bir avukatla hareket etmeyen veya avukatıyla arasında iletişimsizlik olan kadınlar. Bu aman kim uğraşacak tavrı erkekleri besliyor haberiniz olsun.
İcrayla uğraşmak dediğiniz 4 kelime dilekçe.
Şu esas sayılı mahkeme ilanı gereği borçlunun maaşına haciz konulmasını talep ediyorum bitti gitti.
Günler süren işler değil.
Böyle sindirmeyin ne kendinizi ne başkalarını.

Kabul ederse verecek misiniz çocukları?

T tugbaelaaaaaaaaa diğer konuda dayak yediğinizi psikolojik şiddet gördüğünüzü yazmışsınız bence 5000 di 10000 di demeyin boşanin
Aileniz destekse sizde bir işe girer halledersiniz herşeyi
Bide bu kadar şiddet gösteren geçimsiz bir adamın evi size bırakması oturun diye
Kreş i nafakayı tazminatı kabul etmesi de bir değişik geldi çünkü böyle adamlar boşanırken bu kadar verici ve uyumlu olmuyor

Boşanırsam ben dicem, buraya da yazarim Eşim de benden nafaka ister bu sefer

En fazla 2 gün bakar adım gibi eminim bakamayacağını bildiğim için zaten o teklifi sunacağım

Ben yukarıda bahsettiğim arkadaşımı nafaka arttırım açmaya ikna edebe kadar ne çektim. Aman uğraşmayayım aman ne kadar nafaka çıkacak sanki diye beni çıldırttı.
Şimdi diyor ki iyi ki beni ikna etmişsin seloş. Çok kolay oldu.
Polis memuru da öyle kolay kolay çirkefleşemez. Kaybedecek şeyi çok. Sen sindiğin için o başına silah dayamalar filan. İşsiz güçsüz adamdan daha çok kork. Kimse eski karısı için memuriyetini yakmayı kolay kolay göze alamaz. Erkekler için karılar ne yazıkki o kadar değerli değil. Bilse ki uğraşacaksın kediye döner

Buradan sana prim çıkmadı canım çocukları vermemi mi elestireceksin şimdi de eşimle tanıştırayım mı seni o da aynı senin gibi kaos'la besleniyor iyi anlaşırsınız belki o zaman bir kadının acılarıyla dalga geçilmeyeceğini anlarsın öyle bir adama denk geldiğinde. ağzından çıkan her lafa bence dikkat et dost tavsiyesi Evren kimsenin lafini yerde bırakmaz

Evliliği boyunca hiç çalışma hayatı olmamış bir kadının, evin yarısı kesin benim diyerek; bunun üzerinden hesap yapması da mantıksız bana göre.

Diyelim ki evin yarısını adam kendi inisiyatifiyle konu sahibine verdi. Hakkını kullanma planı da çok mantıksız. "5 ve 2 yaşında 2 küçük çocuğum var, çalışamam vb" deyip, sonra da ev satılırsa oradan 1,5 milyon TL gelir onunla da araba alırım vb diyen insana velayette verilmemeli hatta kayyum atanmalı yahu.

Evi satıp, evin parasıyla araba alıp; 2 çocuğuyla anne - babasının evinde prenses gibi yaşayacağını sanması da çok mantıksız.

Boşanırsam ben dicem, buraya da yazarim Eşim de benden nafaka ister bu sefer
Benim müdürüm çocuğun velayetini aldı, karıya da nafaka odetti 15 sene, çocuga da haftaici babanne haftasonu anne baktı, çocuk şimdi 18 yaşında annesiyle yaşıyor, babasına it diyor ...Hayatımda gördüğüm en tuhaf bosanmadir ama mümkün yani

İşte her erkek aynı olmuyor bazısı psikopat oluyor

Neden tuhaf olsun ki ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…