- 8 Ocak 2015
- 6.090
- 19.103
- 448
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
sizde calisacaksiniz iste bir polisin verdigi nafakayla yasayamazsiniz mumkun degil .17 bin alip 8 kucugun kresine verceksiniz 9 kaldi 5 bin esinizden gelen 14 binle gecineceksiniz .olsa dunyalari verelim ama gercek hayat buVerilen nafaka komik bir rakam olduğu için hayatımla ilgili alternatifler düşünüyorum emin ol hayatta benim gördüğüm şeyleri sen görmemişsindir tekrar düşünürsun kim hayattan kopuk daha iyi bir fikrin var mı 5bin nafakayla nasıl gecineyim mesela
Nafaka arttırım açılır o zaman. Kanun der ki çocuğun üstün yararı söz konusu. Maaşın çocuğunu belli standartlarda yaşatmaya yetmiyor mu ? O zaman ikinci bir iş bulacaksın. Yerleşmiş Yargıtay içtihatlarına göre babanın ekonomik durumu değil çocuğun üstün yararı öncelik.İste o parayi verir de kresi odemez ,sizi evden cikartir yari parasini alirsiniz olanu bu .maddi olarak siz daha zararda oluyorsunuz kira dediiginiz 10 bin kres 8 bin desek 5 nafaka alcaginiz 23 bin .dava acsaniz 15 bin aylik 8 bin daha zararda oluyorsunuz
Evden çalışmal ne tür bir çalışma üzerine peki canım
Anladım canım onu mesela ne tür bir çalışma üzerineEvden çalışmalı
Bak canım kardeşim ben de polis eşi olarak sana yazıyorum. Şiddet, alkol, aldatma şu bu varsa zaten kimse sana boşanma demiyor. Gönül isterki daha rahat yaşam sunabilsin ama ortada adli gerçekler var.Yok dükkan zaten babasının üzerine ama gelirini paylaşıyorlar babasıyla tarlada babasının üzerine onun gelirini de paylaşıyorlar Ve benim eşim bunu yapmasına rağmen ki her kavgada yapıyor bunu şu an haklı modda geziyor biliyor musun 10 gündür hiç mahcubiyetlik yok hatta beni suçluyor ben onu alttan almıyormuşum eski Tuğba değilmişim
Çağrı merkezleri bunu sağlıyor diye biliyorum. Örneğin TurkcellAnladım canım onu mesela ne tür bir çalışma üzerine
Mahkemede babasının üstüne olan evi dükkanı tarlayı, evlenmeden önce edindiği mülkleri nafakaya dahil edemezsin. Biliyorsun değil mi?Yok dükkan zaten babasının üzerine ama gelirini paylaşıyorlar babasıyla tarlada babasının üzerine onun gelirini de paylaşıyorlar Ve benim eşim bunu yapmasına rağmen ki her kavgada yapıyor bunu şu an haklı modda geziyor biliyor musun 10 gündür hiç mahcubiyetlik yok hatta beni suçluyor ben onu alttan almıyormuşum eski Tuğba değilmişim
Peki çalışmayan yani hakim öyle biliyor çalışmayan bir babadan nasıl 10 bin alabildiNafaka arttırım açılır o zaman. Kanun der ki çocuğun üstün yararı söz konusu. Maaşın çocuğunu belli standartlarda yaşatmaya yetmiyor mu ? O zaman ikinci bir iş bulacaksın. Yerleşmiş Yargıtay içtihatlarına göre babanın ekonomik durumu değil çocuğun üstün yararı öncelik.
Arkadaşım çalışıyor eşi işsiz( kendini öyle gösteriyor ) 2 ay önce nafaka arttırım davasıyla tek çocuk için 10.000 e çıkardı nafakayı
İl Kayseri. Çocuk 3 yaşında özel kreşe gidiyor
Polisin maaşına göre bu oran artar
valla arkadaslarim o kadar komik nafaka aliyor artirim davasina ragmen ki 15 alsa konu sahibi kresi odemese konu sahibi yine daha zararda oluyor .iki cocugun kresi odemeyi kabul etmis adam 15 bin sirf bu .5 nafaka evi de vermis kira masrafi yok 10 da o cevremde bu sartlari saglayabilen bosanmis anneye hic denk gelmedimNafaka arttırım açılır o zaman. Kanun der ki çocuğun üstün yararı söz konusu. Maaşın çocuğunu belli standartlarda yaşatmaya yetmiyor mu ? O zaman ikinci bir iş bulacaksın. Yerleşmiş Yargıtay içtihatlarına göre babanın ekonomik durumu değil çocuğun üstün yararı öncelik.
Arkadaşım çalışıyor eşi işsiz( kendini öyle gösteriyor ) 2 ay önce nafaka arttırım davasıyla tek çocuk için 10.000 e çıkardı nafakayı
İl Kayseri. Çocuk 3 yaşında özel kreşe gidiyor
Bunun daha detaylı bilgisini nereden öğrenebilirimÇağrı merkezleri bunu sağlıyor diye biliyorum. Örneğin Turkcell
Biliyorum onlardan hak iddaa etmiyorum zaten birisi sormuş sadece 50.000 maaşla bunu nasıl yapacak dedi de o da kira ödeyecek dedi durumunun iyi olduğunu bahsetmek için söyledimMahkemede babasının üstüne olan evi dükkanı tarlayı, evlenmeden önce edindiği mülkleri nafakaya dahil edemezsin. Biliyorsun değil mi?
İşte bunu sadece lafla söyleyebilirsiniz çünkü yasal olarak üzerine değil. Mahkeme üzerine mallar ve resmi gelirine bakacak. Ve mal evlilik öncesi veya miras ise işiniz zor.Biliyorum onlardan hak iddaa etmiyorum zaten birisi sormuş sadece 50.000 maaşla bunu nasıl yapacak dedi de o da kira ödeyecek dedi durumunun iyi olduğunu bahsetmek için söyledim
Ben çok bilmiyorum ama arabanın yakıt, sigorta, kasko masrafını bilen arkadaşlar yazsın. Bunlar düşük bedeller değil. Arkanızda biri yoksa çalışmamak bir seçenek değil.Yok iki çocuğun okul masrafını da öderim dedi sağ olsun şöyle nafaka düşük miktar olduğu için ben ailemle yaşayıp bu evi satıp yara hakkını alıp araba alıp kalan parayı da göndereceğim yani bana getirisi olan bir şekilde döndüreceğim o zaman zaten para sıkıntısı yaşamam araba masrafı da halletmiş olacağım bu bir seçeneğim ama kararsızım tabii ki de
Evet canım şiddet var alkol kullanıyor ve en sonki kavgamizda çocukların gözü önünde bana sokakta tokat attı kuzenim vefat etti cenazeye gelmedi beni cenazeye bırakıp kendisi bir haneye gitti niye gelmedin dediğimde de cenazede de mi doldun geldin o*** dedi bana haftanin 3 günü ya da 4 günü alkol alıyor alkol aldığında kendisine bir laf söyle ya da surat as her zaman bu şekilde çirkinleşiyor şiddetin her türlüsü var hakaret küfür aşağılama ruh hastası kuş beyinli babanın evine defol git o*** k**** daha neler nelerTazminat ne için peki? Şiddet, aldatma vs mi vardı?
Evin kullanım hakkını, kızınızın kreşi, aylık 5 bin nafaka derken aslında zaten sizi maddi anlamda baya desteklemiş oluyor. Fazlasını bilmiyorum kabul eder mi. Size yetmez beş bin evet ama işte şu an mesleğiniz elinizde olsaydı kendinizi çok rahat idare ederdiniz bu şartlarda. Bu yüzden evlenmeden, çocuk yapmadan düzenli bir iş hayatı olmalı diyoruz hep. Belki siz kpss ile atanana kadar geçici olarak daha fazla nafakayi kabul eder.
Yani dükkani ve tarlası var bana verdiği evden ekstra bir evi daha var atanmadık diye mi evlenmeseydim o zamn bu adamın böyle biri olduğunu bilsek zaten kim evlenir kavun değil ki koklayarak alalım hiçbir kadın mağdur olmak için evlenmez ama mağdur edildikten sonra da bırakın da atanmadan evlendim benim hatam diyerek bunda bile kendimi suclamayayim bu adam beni alkollü bir vaziyette sokak ortasında dövdü çocuklarımın gözü önünde 10 gündür çocuklarını görmüyor bile bunlar aklıma geldikçe donuna kadar alasım geliyor ki kaldı ki normal hayatımdaki beni tanımış olsaydınız paraya pula zerre kadar önem vermeyen biri olduğumu da gayet görürdünüz benim derdim para pul değil çocuklarım anne baba boşanmasını yaşayacak Bir de maddi olarak da mağdur edilsin istemiyorum
Bir de bu devirde ev satmak akıl karı değil. Belki 1 ömür başka evi olmayacakBen çok bilmiyorum ama arabanın yakıt, sigorta, kasko masrafını bilen arkadaşlar yazsın. Bunlar düşük bedeller değil. Arkanızda biri yoksa çalışmamak bir seçenek değil.
Alkol aldığı için sürekli işine yansımıyor mu acaba merak ettim polis miş bideEvet canım şiddet var alkol kullanıyor ve en sonki kavgamizda çocukların gözü önünde bana sokakta tokat attı kuzenim vefat etti cenazeye gelmedi beni cenazeye bırakıp kendisi bir haneye gitti niye gelmedin dediğimde de cenazede de mi doldun geldin o*** dedi bana haftanin 3 günü ya da 4 günü alkol alıyor alkol aldığında kendisine bir laf söyle ya da surat as her zaman bu şekilde çirkinleşiyor şiddetin her türlüsü var hakaret küfür aşağılama ruh hastası kuş beyinli babanın evine defol git o* k** daha neler neler
İş yeri bilmiyor ki alkol aldığını yani nereden bilecek ki ama polis olduğu için silahı var daha önce bir kere silah dayadı başıma ve kavgalarda çoğunlukla da önce sana sıkacağım sonra kendime sıkacağım diye bana tehditler ediyor emniyetin bundan haberi olsa işinden bile olur da ben vicdanlı biriyimAlkol aldığı için sürekli işine yansımıyor mu acaba merak ettim polis miş bide
darp raporu alip sikayetci oldunuz mu ?İş yeri bilmiyor ki alkol aldığını yani nereden bilecek ki ama polis olduğu için silahı var daha önce bir kere silah dayadı başıma ve kavgalarda çoğunlukla da önce sana sıkacağım sonra kendime sıkacağım diye bana tehditler ediyor emniyetin bundan haberi olsa işinden bile olur da ben vicdanlı biriyim
Yani uzun bir aradan sonra ilk defa KPSS hazırlanmaya karar verdim tabii ki ona bel bağlamıyorum olmazsa özelde çalışacağım ama bu yıl çocuğum da küçükken bu yıl kendimi kpssye adamak istedim aynen öyle şimdiki aklım olsa atanmadan evlenmezdim hatta hiç evlenmezdim evet oğlum sürpriz Bebek oldu ikinci çocuğum yani ona bazen haksızlık yaptığımı da düşünüyorum zatenŞiddet görmüşsünüz, tazminatı daha fazla bile talep edebilirsiniz bence. Bu ağır bir kusur. Avukatınız daha iyi yönlendirir.
Bakın, insanlar normalde okulu bitirir, iş bulur, hayatını yoluna koyar, evlenir, evliliği iyi gidiyorsa ve istiyorsa da çocuk yapar.
Atanmak çalışmanın tek yolu değil. Benim çekirdek ailemde 4 tane öğretmen var. Kardeşlerim misal okulları bitti, sınava girdi, yeterli puanı alamadı. Sonra özel okul, etüt merkezi vs neresi olursa çalıştılar. Hala kolejde çalışan da var, 4-5 yıl özelde çalıştıktan sonra devlete atanan da.
Siz daha okul bitmeden evlenmişsiniz, atanamadık diye evlenmese miydik diyorsunuz. Sanırsın 10 sene sınav girdiniz/iş aradınız olmayınca pes edip evlendiniz.
Plansız şekilde ikinci çocuğu yapmışsınız. Bari o arada iyice korunup işe girseydiniz.
Hadi bunlar oldu bitti geçmiş değişmez. Bu kadar hatadan ders almadınız şimdi de önü sonu belli olmayan bir atamaya bel bağlıyorsunuz. Ne diyim devam edin kendinizi kandırmaya.
Bu bedeller arabaya ve kullanıma göre değişir. Kaskosu düşük ucuz alırsın sanayiden çıkmaz, az kullanırsın yakıt az gider ama boş boş vergi , zts, bakım, muayene...vs ödersin gibi bibi...Ben çok bilmiyorum ama arabanın yakıt, sigorta, kasko masrafını bilen arkadaşlar yazsın. Bunlar düşük bedeller değil. Arkanızda biri yoksa çalışmamak bir seçenek değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?