- 29 Mayıs 2024
- 190
- -65
- 11
- Konu Sahibi tugbaelaaaaaaaaa
-
Evlenmeyi hiç düşünmediğim bir zamanda üniversite son sınıfta evlendim sonra bir yıl hazırlandım olmayınca benim de isteğim kaçtı sinava hazırlanmaya sonra da çocuk oldu ikinci çocuk da zaten sürpriz bebek çünkü benkızımdayken eşimle sorunlar yaşıyordum zaten tabi şimdiki kadar fazla olmasada ama oğlum tek ilişkide olduKeşke atanmadım diye evlenmeseydiniz gerçekten. Sonda yapılacak işi başta, başta yapılacak işi sonda yapmaya kalkınca bu oluyor.
Biraz bahseder misiniz yaşadığı durumdan ve ne kadar nafaka alıyor acaba
Vallahi canım ben el açmıyorum o çocuklar sadece benim değil hakkımız neyse paşa paşa da ödemek zorunda ki kaldı ki ben çalışmayacağım demiyorum çalışana kadar benimde nafakamı vermek zorunda diyorum ama çocuklarına ömür boyu bakmak zorunda ben çalışmaya başlayınca çocukların nafakası kesilmeyecek sadece benimki kesilecek yani onun ömür boyu bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu var yok öyle boşanınca elini ayağını çekmek ben de it gibi çalışırım ama şu an çalışmaya şartlarım uymuyor herkes annen baksın demiş ama benim annem hasta bakamaz oğlum da küçük kreş yaşında değil kaldı ki kreşe gönderdim diyelim bizim buradaki kreşler şu an 8-9 bin istiyor benim zaten alacağım maaş en fazla 17binKusura bakmayın da çocugunu düşünen kadın evli de olsa boşanmış da olsa it gibi çalışıp evladının geçimini babasına emanet etmiyor bir de ilgisiz kötü bir baba dedigi adamdan 2-3 çocuk yapmıyor.Hepimiz esekten düştük ama kimseye el açmadık, asil siz bunu anlamiyorsunuz
Ah hiç sormayın oğlum sürpriz bebek ve tek ilişkide oldu Bir de o zamanlar ki sorunlarımız bu kadar büyük değildi ben bu kadar dolu değildim en azından boşanma taraftarı da değildim ama bazen oğluma haksızlık yaptığımı ben de düşünmüyor değilimBu adama ikinci çocugu doğurma motivasyonunuzu çok merak ettim
Siz de parca parça anlatıyorsunuz ve biz bilemeyiz.(mal varlığı) Alkol ve dayak elbette büyük kusur. Öncelikle bunu ispatlayıp bir avukata sormanız lazım. Sormuşsunuz ve bunları avukata aktarmışsınız ve size alabileceğiniz rakamı söylemiş.Yani dükkani ve tarlası var bana verdiği evden ekstra bir evi daha var atanmadık diye mi evlenmeseydim o zamn bu adamın böyle biri olduğunu bilsek zaten kim evlenir kavun değil ki koklayarak alalım hiçbir kadın mağdur olmak için evlenmez ama mağdur edildikten sonra da bırakın da atanmadan evlendim benim hatam diyerek bunda bile kendimi suclamayayim bu adam beni alkollü bir vaziyette sokak ortasında dövdü çocuklarımın gözü önünde 10 gündür çocuklarını görmüyor bile bunlar aklıma geldikçe donuna kadar alasım geliyor ki kaldı ki normal hayatımdaki beni tanımış olsaydınız paraya pula zerre kadar önem vermeyen biri olduğumu da gayet görürdünüz benim derdim para pul değil çocuklarım anne baba boşanmasını yaşayacak Bir de maddi olarak da mağdur edilsin istemiyorum
Bence nafakaya bel bağlamayin. Herifin vereceği maks 10-15 bin bununla kira mı ödeyeceksin çocuklara mı bakacaksın ? Home Office işlere bakabilirsiş ne canım
Yine Office iş ne canmBence nafakaya bel bağlamayin. Herifin vereceği maks 10-15 bin bununla kira mı ödeyeceksin çocuklara mı bakacaksın ? Home Office işlere bakabilirsiniz
Bakin siz gercek hayatla hic uyusmuyorsunuz buyrun mahkemeye verin 15 bin nafaka evin yarisiyla kalirsiniz olani bu kadar .avukat tutun onlar da bizim dedigimizi soyler size uc asagi bes yukari .oyle calismayayim eski kocam finanse etsin diye bisi yokVallahi canım ben el açmıyorum o çocuklar sadece benim değil hakkımız neyse paşa paşa da ödemek zorunda ki kaldı ki ben çalışmayacağım demiyorum çalışana kadar benimde nafakamı vermek zorunda diyorum ama çocuklarına ömür boyu bakmak zorunda ben çalışmaya başlayınca çocukların nafakası kesilmeyecek sadece benimki kesilek yani onun ömür boyu bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu var yok öyle boşanınca elini ayağını çekmek ben de it gibi çalışırım ama şu an çalışmaya şartlarım uymuyor herkes annen baksın demiş ama benim annem hasta bakamaz oğlum da küçük kreş yaşında değil kaldı ki kreşe gönderdim diyelim bizim buradaki kreşler şu an 8-9 bin istiyor benim zaten alacağım maaş en fazla 17bin
Siz gerçekten hayat koşulları konusunda çok toysunuz o yüzden yanlış yonlendirenlere kanıp hata yapmayın. Eşiniz şu anda evin kullanımını ve bir çocuğun kreş parasını vererek zaten çok cömert davranmış. Çekismeliye giderseniz çok kaybınız olacak. Bir de çocugum küçük , kıyamıyorum diyorsunuz da burda 4-5 aylıkken bebeğini bırakıp çalışan kadınlar var çünkü herkes evladı için çabaliyor, annelik bu demek...Vallahi canım ben el açmıyorum o çocuklar sadece benim değil hakkımız neyse paşa paşa da ödemek zorunda ki kaldı ki ben çalışmayacağım demiyorum çalışana kadar benimde nafakamı vermek zorunda diyorum ama çocuklarına ömür boyu bakmak zorunda ben çalışmaya başlayınca çocukların nafakası kesilmeyecek sadece benimki kesilecek yani onun ömür boyu bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu var yok öyle boşanınca elini ayağını çekmek ben de it gibi çalışırım ama şu an çalışmaya şartlarım uymuyor herkes annen baksın demiş ama benim annem hasta bakamaz oğlum da küçük kreş yaşında değil kaldı ki kreşe gönderdim diyelim bizim buradaki kreşler şu an 8-9 bin istiyor benim zaten alacağım maaş en fazla 17bin
Yok dükkan zaten babasının üzerine ama gelirini paylaşıyorlar babasıyla tarlada babasının üzerine onun gelirini de paylaşıyorlar Ve benim eşim bunu yapmasına rağmen ki her kavgada yapıyor bunu şu an haklı modda geziyor biliyor musun 10 gündür hiç mahcubiyetlik yok hatta beni suçluyor ben onu alttan almıyormuşum eski Tuğba değilmişimSiz de parca parça anlatıyorsunuz ve biz bilemeyiz.(mal varlığı) Alkol ve dayak elbette büyük kusur. Öncelikle bunu ispatlayıp bir avukata sormanız lazım. Sormuşsunuz ve bunları avukata aktarmışsınız ve size alabileceğiniz rakamı söylemiş.
Bizim anlatmak istediğimiz belki bu tekliften bile olacaksınız. Tarlası miras ise mahkemeyi pek bağlamaz diye düşünüyorum. Artı olarak yasal dükkanı olamaz kendi adına devlet memuru değil mi bu? Yani işletme ise kendi adına nasıl olacak? Memur 2. İşi nasıl yapıyor?
Şifaen dersiniz ama ispatı nerde? Benim değil der çıkar. Hı ispatlarsanizda mesleki sıkıntı yaşar.
Evi satıp araba alırım kalanın faiziyle ve nafakayla gecinirim diyorBakin siz gercek hayatla hic uyusmuyorsunuz buyrun mahkemeye verin 15 bin nafaka evin yarisiyla kalirsiniz olani bu kadar .avukat tutun onlar da bizim dedigimizi soyler size uc asagi bes yukari .oyle calismayayim eski kocam finanse etsin diye bisi yok
Ama hem çocukların hem de benim nafaka hakkım var hukukta ben bize bakıp bütün ihtiyaçlarımızı karşılasın demiyorum ki ama alacağımız nafaka hukukta en az 10 bin 15.bin arası değil miBakin siz gercek hayatla hic uyusmuyorsunuz buyrun mahkemeye verin 15 bin nafaka evin yarisiyla kalirsiniz olani bu kadar .avukat tutun onlar da bizim dedigimizi soyler size uc asagi bes yukari .oyle calismayayim eski kocam finanse etsin diye bisi yok
Bağlıyor. Çocuk başına 5-5 10 bin bu seneiyi de
ortak evi zaten kadına bırakıyor
satıp paylaşabilirdi, kadın o zaman kira ödemek sorunda kalırdı en kötü ihtimalle 15 bin kira, hadi evin yarısı zaten kadının desek 7-8 bin lira kira payından kurtarmış oluyor
çocuğun özel kresini ödeyecekmiş -ki bu da benim yeğenim 5 yaşında 15 bin filan ödüyorlar hadi o kadar özel olmasın yine vardır 7-8 bin
5 bin de + nafaka olarak verecekmiş
kısaca adam zaten 20 bin lira üstü bir miktar vermiş oluyor zaten maaşı 60 filandır, adamın başka evi de muhtemelen yoktur (olsa paylaşım konusu olurdu zaten) kendisi kiraya gidecektir
kısacası maaşının 1/3ünü zaten vermiş, --belki fazlasını-- olacak bu şartlarda nasıl 10-15 nafaka alsın
bunları vermiyor olsa 10-15 alabilirdi belki, ama bu şekilde alamaz gibi, bildiklerimiz öyle maaşın yarısı edecek kadar para mahkeme bağlamıyor
Niye komik geldi ki bahsettiğin para küçük bir miktar değil bir buçuk milyardan bahsediyoruz araba aldıktan sonra kalan parayı döndüreceğimEvi satıp araba alırım kalanın faiziyle ve nafakayla gecinirim diyorgulmeyim diyorum ama bu kadar mi kopuk olunur hayattan... Allah o çocuklarin yardımcısı olsun
İste o parayi verir de kresi odemez ,sizi evden cikartir yari parasini alirsiniz olanu bu .maddi olarak siz daha zararda oluyorsunuz kira dediiginiz 10 bin kres 8 bin desek 5 nafaka alcaginiz 23 bin .dava acsaniz 15 bin aylik 8 bin daha zararda oluyorsunuzAma hem çocukların hem de benim nafaka hakkım var hukukta ben bize bakıp bütün ihtiyaçlarımızı karşılasın demiyorum ki ama alacağımız nafaka hukukta en az 10 bin 15.bin arası değil mi
Verilen nafaka komik bir rakam olduğu için hayatımla ilgili alternatifler düşünüyorum emin ol hayatta benim gördüğüm şeyleri sen görmemişsindir tekrar düşünürsun kim hayattan kopuk daha iyi bir fikrin var mı 5bin nafakayla nasıl gecineyim meselaNiye komik geldi ki bahsettiğin para küçük bir miktar değil bir buçuk milyardan bahsediyoruz araba aldıktan sonra kalan parayı döndüreceğim
İştirak nafakası + yoksulluk nafakasıyla beraber 15 20 bin arası bir meblağ alırsın.Aynen öyle bahsettiğimiz adamın 50 bin maaşı var 50bin maaştan çocuklarına vermesi gereken 5bin mi sizce ki kaldı ki benim eşimin yan gelirleri de var
Evden çalışmalıYine Office iş ne canm
Yok iki çocuğun okul masrafını da öderim dedi sağ olsun şöyle nafaka düşük miktar olduğu için ben ailemle yaşayıp bu evi satıp yara hakkını alıp araba alıp kalan parayı da göndereceğim yani bana getirisi olan bir şekilde döndüreceğim o zaman zaten para sıkıntısı yaşamam araba masrafı da halletmiş olacağım bu bir seçeneğim ama kararsızım tabii ki deGerçekten tüm iyi niyetimle sizi finansal olarak daha gerçekçi olmaya davet ediyorum. Aralarda bir yerde ev parasını paylaşıp araba almaktan bile bahsetmişsiniz. Araba dediğiniz safi masraf.
Avukat 10-15 bin nafaka alırsın konusunu çekişmelide toplam miktar olarak söylemiştir. Adam iş çekişmeliye dönerse evin kullanım hakkını verip kreş masrafını ödeyip üzerine 10-15 bin nafaka vermez.
Çalışmadan geçinmek için ailenizin sizi geçindirmesi lazım. Bu da mümkün değilse iyi kötü işe girip çalışın. Eşinizle de 2 çocuğun okul masrafını da ödemesi için anlaşma yapın.
Bundan eminsin değil mi canımİştirak nafakası + yoksulluk nafakasıyla beraber 15 20 bin arası bir meblağ alırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?