Nafaka iptal ve soyadı degisikligi

Verdigi cocugun ihtiyaclarina yetiyor sanki de artani da sen harciyorsun saka gibi... cocuk zayif olabilir, bu iyi beslenmediğini gostermez. Yapisi oyledir. Cok babaysa gida masraflarini kendi karsilasin, vitaminlerini kendi alsin, cok babaya :) Doktor kontrolünde ilerle Dha'si yuksek balik yagi ve takviye vitamin al. Kof kilo iyi bir sey degil, basiyorlar pirinc ununu, hamur isini buyunce obez oluyor cocuklar. Verdigi 600 tlye bunlardan alinmiyor, dil uzun ama icraat 0
Ben sorun etmiyorum kilosunu ,çok seçici her sey yemeyen bi çocuk ama çok şükür sağlıklı.Ama baba kişisi ve yanındakiler bi kusur bulacaklar ya konuşup duruyorlar. Üzüldüğüm tek şey kadin olmak çok zor hele ki annelik. Yani ben doğurup büyüttüm 2.5 yıldır tek başıma kaldım, 2 hafta çocuk baktılar diye kahraman oldular ,ben bıraksam kötü anne olucam ama ona kimse kötü baba demiyor, bilmiyorum ya bi ara gercekten vazgectim yoluma bakicam oğlumu da ona vericem dedim onu da yapamadım

Çok haklısın valla boyleleri bunu hakediyor, oğlumun 4 halasi var 1 amcası,birgun aramadilar sormadılar sayemde yegenlerini ogrendiler, çocuk rahatsızdı 2 hafta yanlarında kaldı hastaneye yatisi yapıldı bi halası yanında kaldı ben gittim isterse çıkar gider halası diye, bana demedigini birakmadi, sen anne misin çocuğa kıyafet bile göndermiyorsun, cikarci b.klu bezle gonderiyosun sırf biz para verip bez alalım diye, çocuk zayıf bilmem ne daha neler neler ,ulan 600e ne yapılıyor onu demiyo ama analigima laf ediyo iste kardeşi de öyle, Ah keşke komple kurtulabilsem

Muhatap olmayin kendisiyle. Ortalama kalitede bir markanin 2 paket bezi 450tl ediyor zaten. Gitsin market fiyatlarina bir baksin cok biliyosq.
Soyadiyla falan ugrasmayin hic, simdilik bosuna masraf olur sizin icin. Once nafaka artirim davasi açın. Bazi belediyelerin yardımları oluyor, eve giren meblag belli bir duzeyin altindaysa maddi destek veriyorlar.

Maddi olarak ise babaniza guvenemezsiniz. Vefat ederse alacaginiz yetim ayligi anca mutfak masrafinizi karsilar. Krese giden tum cocuklar maalesef surekli hasta oluyor, bu riski almaniz lazim.

Soyisim konusunda şöyle düşünüyorum.
Babalık yapmasa da yarın bir gün çocuğun kanına girip annen soyadını bile değiştirdi seni görmemi istemedi diyebilir. Gerek yok. Nihayetinde o çocuğun babası o adam soy bağı değiştirmeye gerek yok.
Yasak yollardan çocuğunuzun hakkını talep edin ama onun dışında çocuğu karıştırmayın karşılıklı öfkelerinze o ne yaparsa yapsın siz doğru olanı yapın.

Bi tane uzak hikaye duymustum cocuk bisiklet istiyor bosanmis aile kadin herseye zor yetisiyor alamiyor sanirim evladinin dedigi bakamiyacaktiniz neden dogurdugunuz muazzam yikici bir cümle anne icin
Valla en acısı da şu zaten bu yolun sonunda b3lki de en kötü ben olucam cunju annelerin gercekten şansı yok. Oğlum babasını goruyo gözleri parliyo, çok düşkün,düşünüyorum ilerde cikar gider belki de o zaman niye bunca acıyı çekiyorum diyorum,oyle de böylede çikilmiyor içinden bu işin yinede

Ben kreşe verdim oğlumu 1 Ay alisma surecindeydik. Sonra enfeksiyon kaptı göndermedim. Bugün gondersem hasta olsa bisey olsa bakacak kimse yok o yüzden meslegimi yaoamicam gibi gözüküyor. Babam konusunda ise bana tek Kr destek olmamış bir baba ve ona rağmen ben elimdeki tüm paraları bu evde tukettim, benden daha fazla ne beklicek ki evine bakiyorm karni doyuyo evi temizleniyo hiçbir karşılığını da almiyorum. Onla düzelmez hiçbir şey çünkü o düzelmez, anneme de böyleydi annem yardimlarla geçinirdi hep,babamın ne gezmesi ne para harcamasi vardır ,anca çalışır biriktirir.
Kira vermiyrsunuz babaniz olmasa evi yada sizi evine almasa kirayi nasil odeyecektiniz oyle dusunmeyin bu büyük destek kira fiyatlarını biliyorsunuz .kres icinde alisana kadar mikrop kapacak iyice alistigindan emin olup oyle baslarsaniz

Muhatap olmayin kendisiyle. Ortalama kalitede bir markanin 2 paket bezi 450tl ediyor zaten. Gitsin market fiyatlarina bir baksin cok biliyosq.
Soyadiyla falan ugrasmayin hic, simdilik bosuna masraf olur sizin icin. Once nafaka artirim davasi açın. Bazi belediyelerin yardımları oluyor, eve giren meblag belli bir duzeyin altindaysa maddi destek veriyorlar.

Maddi olarak ise babaniza guvenemezsiniz. Vefat ederse alacaginiz yetim ayligi anca mutfak masrafinizi karsilar. Krese giden tum cocuklar maalesef surekli hasta oluyor, bu riski almaniz lazim.
Zaten çocuğa bisey alırken yanımda, ooo bu ne kadar pahalı diyo,bende diyorum ki yeni yeni ogreniyosun ama normal yani diyorum.Ben babama güvenmedim zaten o yüzden yuvami kurtarmk icin cirpindim zoruma giden beni bu evde tutup sözde sahip çıktılar gibi gozuktuler insanlara ,madem boyl3 olacakti bir kere olsun o adamı muhatap alcaklardi, oğlumun babasınin amcası babami aradiginda kufurle kapattılar telefonu o zaman hamileydim, dusuncekle4di her şeyi ama işte kadınlar olarak bizde fevriyiz çoğu zaman,şu an ki aklım olsaudi evime giderdim gidecek biri varsa o giderdi çünkü babaevi asla eskisi gibi olmuyor

• Beğen
Reactions: Cac
Kira vermiyrsunuz babaniz olmasa evi yada sizi evine almasa kirayi nasil odeyecektiniz oyle dusunmeyin bu büyük destek kira fiyatlarını biliyorsunuz .kres icinde alisana kadar mikrop kapacak iyice alistigindan emin olup oyle baslarsaniz
Ben oğlum 10 aylıkken sığınma evinde kaldim 15 gün. İnan o kadar mutluydum ki ben onlara muhtaç değilim şu anda da o zaman da ,ama onlar bana muhtaçlar bunun farkında değiller iste. Ben bugün istesem yine giderim ama onlar perisan olur kıyamıyorum ne olursa olsun, ann3siz bir ev sonucta nasıl idare ederler diyorum.Ama kimse bu kızin gelecegi nolcak diye dusunmuyor

Bi tane uzak hikaye duymustum cocuk bisiklet istiyor bosanmis aile kadin herseye zor yetisiyor alamiyor sanirim evladinin dedigi bakamiyacaktiniz neden dogurdugunuz muazzam yikici bir cümle anne icin
Çocuklar küçük yaşlarda acımasız olabiliyor. Kızım (4.5 yaşında) bile bazen istediği olmayınca sen kötü bir annesin diyebiliyor düşünmeden. Çalışıyorum ve kızımı İstanbul'da tek başıma büyütüyorum. Babası sadece nafakasını gönderiyor. 10 günde bir 3 saat görüyor o zaman bile kızım seni özledim diye eve ağlayarak geliyor. Okuluna ben götürüp getiriyorum, yemesi içmesi, gezmesi, kursu, hastalığı hep bende. Herşeyi tek başıma yapıyorum. Babasının gönderdiği nafaka kadar da ben harcıyorum. Bu babalar da biraz elini taşın altına koysunlar artık. Sanki bu çocukları zorla yaptık.

Ben oğlum 10 aylıkken sığınma evinde kaldim 15 gün. İnan o kadar mutluydum ki ben onlara muhtaç değilim şu anda da o zaman da ,ama onlar bana muhtaçlar bunun farkında değiller iste. Ben bugün istesem yine giderim ama onlar perisan olur kıyamıyorum ne olursa olsun, ann3siz bir ev sonucta nasıl idare ederler diyorum.Ama kimse bu kızin gelecegi nolcak diye dusunmuyor
Bunlar gececek bakin yine diyorum para her kapiyi acar iyi meblag kazanilan paralar bakicida buldurur evladida mutlu babayi da mutlu eder siz surecten geciyorsunuz en kisa surede toparlanirsiniz umarim .geleceginizde birsey yok calisip hayatta kalip evladinizi kimseye muhtac etmeyeceksiniz siginma evi size nekdr sure bakacak .yine ayri eve cikmaniz gerek kira fatura hep olayi kendi tarafınızdan bakiyorsunuz herkesin hayati zor yasli insanlar duzenleri degisti siz o eve gelmeden nasil duzenleri vardi yine olur o duzen

Aysel hanım siz kendinizi ve çocuğunuzu düşünün. Evden yapabileceğiniz bir iş bulabilirsiniz belki. En azından çocuk hasta olunca evde ilgilenebilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de öğretmenim eşimden boşandım. Kızım kreşe gidiyor. Hasta olduğu zaman babası izin alma gereği bile duymazdı. (İzin alabileceği bir işte çalışıyor) Ben 39 derece ateşle kızımı okula götürüp baktığımı biliyorum. Ama zamanla bağışıklığı güçlenecek ilk zamanlar sık sık hasta oluyorlar maalesef

Zaten çocuğa bisey alırken yanımda, ooo bu ne kadar pahalı diyo,bende diyorum ki yeni yeni ogreniyosun ama normal yani diyorum.Ben babama güvenmedim zaten o yüzden yuvami kurtarmk icin cirpindim zoruma giden beni bu evde tutup sözde sahip çıktılar gibi gozuktuler insanlara ,madem boyl3 olacakti bir kere olsun o adamı muhatap alcaklardi, oğlumun babasınin amcası babami aradiginda kufurle kapattılar telefonu o zaman hamileydim, dusuncekle4di her şeyi ama işte kadınlar olarak bizde fevriyiz çoğu zaman,şu an ki aklım olsaudi evime giderdim gidecek biri varsa o giderdi çünkü babaevi asla eskisi gibi olmuyor

Bosaninca hayat standarti düşen kisi maalesef kadin oluyor. O evde kalmaya devam etseydiniz size huzur vermezlerdi. Calisiyor olsaniz da emin olun baska turlu zorluklarla karsilasacaktiniz. Yasananlar degismiyor maalesef, bazi seyleri sindirip yolunuza devam etmek zorundasiniz.
Su an en azindan kira vermiyorsunuz, basinizi sokacak bir yeriniz var. Bu buyuk bi sans. Kocanizin insafina kalsaydiniz kimbilir neler yapardi, oyle dusunun

Aysel hanım siz kendinizi ve çocuğunuzu düşünün. Evden yapabileceğiniz bir iş bulabilirsiniz belki. En azından çocuk hasta olunca evde ilgilenebilirsiniz. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de öğretmenim eşimden boşandım. Kızım kreşe gidiyor. Hasta olduğu zaman babası izin alma gereği bile duymazdı. (İzin alabileceği bir işte çalışıyor) Ben 39 derece ateşle kızımı okula götürüp baktığımı biliyorum. Ama zamanla bağışıklığı güçlenecek ilk zamanlar sık sık hasta oluyorlar maalesef
Evet inanın şu an o durumdayım, annemin vefati beni daha da degistirdi, ann3m çok fedakar bir kadındı çocuklarına eşine hep veren biri oldu ama kendi hastalandiginda ben dışında annemin yanında bi tane evladı olmadı, hepsi hayatlarına devam ediyordu şu anda da öyle zaten. Babam anneme değer vermezdi zaten annemin vefatindan sonra değişir o da belki diye dusundum ama kimse degismezmis. O yüzden ben annem gibi olmak istemiyorum annemin kıymeti bilinmedi benim hiç bilinmiyor o yüzden artık biseuler yapmak istiyorum oğlumla kendim icin

Bosaninca hayat standarti düşen kisi maalesef kadin oluyor. O evde kalmaya devam etseydiniz size huzur vermezlerdi. Calisiyor olsaniz da emin olun baska turlu zorluklarla karsilasacaktiniz. Yasananlar degismiyor maalesef, bazi seyleri sindirip yolunuza devam etmek zorundasiniz.
Su an en azindan kira vermiyorsunuz, basinizi sokacak bir yeriniz var. Bu buyuk bi sans. Kocanizin insafina kalsaydiniz kimbilir neler yapardi, oyle dusunun
Bir evin olması yetmiyor ki ama yani gorup duyuyorum aileleri sahip çıkan kadınları görüyorum kadının tek geliri yok ailesi mağdur etmiyor ,demek istediğim madem maddi manevi destek olmayacaksaniz sahipte çıkmayın bozmayinda çünkü b3nim evliligim aileler yüzünden bitti yüzde 70 ,karşı tarafta o yüzden hirslandi bana daha da çok, gercekten yaşamadan anlamiyor insan saniyosun ki mükemmel olacak her seu ama tek başına çok zor oluyor bu

Bir evin olması yetmiyor ki ama yani gorup duyuyorum aileleri sahip çıkan kadınları görüyorum kadının tek geliri yok ailesi mağdur etmiyor ,demek istediğim madem maddi manevi destek olmayacaksaniz sahipte çıkmayın bozmayinda çünkü b3nim evliligim aileler yüzünden bitti yüzde 70 ,karşı tarafta o yüzden hirslandi bana daha da çok, gercekten yaşamadan anlamiyor insan saniyosun ki mükemmel olacak her seu ama tek başına çok zor oluyor bu

Ben sizi anlıyorum. Bende bosandim, annem ortaligi karistirdi vs ama gecmisi degistiremiyoruz maalesef. Bunlari dusundukce sadece kendinizi yipratiyorsunuz.

Ben sizi anlıyorum. Bende bosandim, annem ortaligi karistirdi vs ama gecmisi degistiremiyoruz maalesef. Bunlari dusundukce sadece kendinizi yipratiyorsunuz.
Doğru tabi de iste herkes farklı oluyo sanırım, bazısı hemen duzenini kuruyor hatta evleniyor bazısı da ben gibi hala o günde kaliyor

Benim fikrim hukuki yoldan ilerlemeniz. 1000 lira bile hiç bir şeye yetmez ki. Siz ısrar etmeyin,gününü kendisi biliyor gelsin görsün. Gelmezse gelmesin. Israrcı olmazsınız
Merhabalar ,çok sıkıntılı 2.5 yılı geride bıraktık oğlumla ve hala daha sorunlar devam ediyor tabiki. Ben artık çok yoruldum ve biseyler yapmam lazım ayakta kalabilmek için. O şahıs oğluma 600 tl ödüyor ve bildiğiniz dilenci muamelesi görüyorum. Ağzı bir açılıyor ne kadinligim kalmış zaten ne anneligim kalıyor. Dedim ki bak dava açmakla ugrasmasam sen bana aylık örnek olarak söyledimnl nabzını olcmek icin,800 falan versen dedim,delirdi birden, sen napcaksin 800u sen kendine istiyorsun o parayı falan dedi.
Neyse simdi şöyle bisey var bu adam oğlumu önceden keyfince alırdı simdi ben görüş gününde gönderiyorum tek, aldığı bisey yok oğluma 2.5 yıldır, ara ara oyuncak bu kadar yani. Ben bisey soyledigimde ondan duydugum laflar artık psikolojimi bitirdi, iste çocuk senin yanında perisan ,ver bak ben o zaman nasıl bakıyorum, çocuk yanında hastalaniyo, yok çocuk zayıf bunun gibi şeyler söyledi en son yine. Bu çocuğu ben büyüttüm ona rağmen anneligime bile saygısı yok. Anca benim psikolojimi bozuyor iyice. Nafaka arttirim davası acacaktim ama artık lanet ettim. Sizce oğluma soyadımı vermek için bir dava açsam ve şunun lanet tek kuruşunu bile almasam bunu da belirtsem kendim bi şekilde çalışıp kazansam kendimle oğluma baksam mi daha iyi ,yoksa böyle bir p.sligin parasının peşinde mi koşsam. Artık oğlumun hakkı falan diy3 bil3 dusunemiyorm o kadar tiksindim ki kurtulmak istiyorum bi tek

Bu adam kendine dışarıda baba mı diyor bir de. 600 tlyi ne sanıyor da size benim paramı mı yemek istiyorsun falan diyor ya. Midem bulandı. Kesin bu twitterda nafaka alan kadınlara saydırıp nafaka hakkının elinden alınmasını isteyen adamlardandır.

sen anne misin çocuğa kıyafet bile göndermiyorsun, cikarci b.klu bezle gonderiyosun sırf biz para verip bez alalım diy
Bu zeki halaya aylık 600 tlnin neye yeteceğini sordunuz mu? Benim gerçekten aklım almıyor bunlar insan mı ne düşünüyorlar

Bu adam kendine dışarıda baba mı diyor bir de. 600 tlyi ne sanıyor da size benim paramı mı yemek istiyorsun falan diyor ya. Midem bulandı. Kesin bu twitterda nafaka alan kadınlara saydırıp nafaka hakkının elinden alınmasını isteyen adamlardandır.

Bu zeki halaya aylık 600 tlnin neye yeteceğini sordunuz mu? Benim gerçekten aklım almıyor bunlar insan mı ne düşünüyorlar
Tabi ki kendisi süper bir baba ben babaligi elinden aldım sadece ayrıldığım için!giyimini bakimini bi görsen insan cildiriyo ben onun mailine giriyorum yaptığı alisverisleri falan görünce cildiriyorum, bilmiyorum ya keşke herkes herkesin ne halt olduğunu bilseymis

Soyadı değişimi öyle kolay değil. Bunu başaran bşr kadının yazısını okumuştum. Adam gerçekten çocuğu doğumdan itibaren görmemiş bir kuruş vermemiş sonunda da soyadından çıkarılmasını kabul etmiş de öyle kurtulmuştu. Bendeki de beni geriyor nafaka da ben icra başlattım. Açıkçası 200 lira için muhatap olmazdım. 600 de az 800 de az!
Ben 2 çocuğuma 4500 alıyorum yine az ve icraya koydum. 5600 ödeyecek.
Sen de bunla muhatap olmaz aç davayı. Ayrıca bir çocuğa annesinden daha iyi kimse bakamaz. O seni manipüle etmeye çalışıyor gelme oyununa. 600 lira ne ya bir kere dışarı da yenen yemek parası. Bir suluk parası bir bez parası. İnanamıyorum yani

Back
X