Nafaka meselesi

Hayallerdualaraemanet

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2022
226
112
18
Şimdi kızlar kızıma nafaka davası açmıştım 600 tl çıktı 2ve 3. Ayın nakafası icra yolu ile alındı şimdi 4. Ayın 16 sında bi 600 tl daha almam lazımdı herhangi bi ücret almadım bakiye miktarı 0 yazıyo neden acaba bilen varsa benide bilgilendire bilir mi anlamadım nasıl olduğunu

Eklentiler

• 90D7B522-7A45-43EB-9451-5C10783AAA53.webp
    12,6 KB · Görüntüleme: 131

Çocuğun evde elektrik, su, doğalgaz masrafını bile zor karşılar bu para. Yemeği giysisi gibi temel ihtiyaçlarla bu çocuğun aylık masrafının dörtte biri ediyordur.

Çocuğun babası hiçbir şekilde başka destek olmuyor mu?

Tek yapmanız gereken dosyaniz hangi icra dairesinde ise yarın orayı arayıp sormak. Bize de bazen gelmiyor, karışıklık oluyor filan. Ben arayıp bilgi rica ediyorum.

Evet çok az arttırım davası acıcam ama sanırım 1 yıl beklemem gerekiyormuş bunun hakkındada bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim
Nafaka artirimi için avukat yardımı almanızı tavsiye ederim arkadaşım. Ben karşıdan alabileceğim çok şey olmadığı için artirim olmaz, dava reddedilir, avukat masrafı bile bana kalabilir diye avukat tutmadım ama avukat olsaydı belki daha fazla artırım olabilirdi. Çocuk için yaptığınız harcamaları fişleri, faturaları ile belgelendirmeniz ve karşı tarafın buna ortak olmasını istemeniz gerekmekte. Okul, servis, yol, fatura, giyim, kırtasiye... Ne varsa belgelendirin ama tabii önemli detaylar için avukat tutun derim. Yıpratıcı süreçler, Allah sabır versin. Ha, bir de her sene her sene dava açmamak için Üfe veya Tüfe oranınca yıllık otomatik artış talep edin bence. Her yıl dönümünde icra müdürlüğüne dilekçe verip otomatik artırımı talep edersiniz, davayla ugrasmazsiniz. Gördüğünüz gibi detaylı mevzular var. Avukat sart.

Malesef bahanesi evli ve çocuğunun olmasıymış bu çocuğu değilmiş gibi

Avukatsız açmıltım davayı şuan borcum çok tutamıyorum avukat

O zaman hâlâ avukat konusunda ısrarcı olmakla birlikte çocuğunuzun masraf faturalarını simdiden biriktrmeye başlayın hiçbir şeyi atlamadan. Kıyafet aldıysanız o, okuldan okul, kresse kreş, servisse servis... Hepsiyle birlikte Aile Mahkemesine dilekçenizle birlikte başvurun.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…