Nakliye parası aramızda sorun oldu

okiyanus48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
264
0
96
dün gece nişanlımla tartıstım.sebep ise ceyız esyalarımıda yollamam gerekıyor.calısmıyorum ve 50 lıram vardı kendı paramla son paramla bı kolı yolladım. dun gecede nısanlıma dıger esyalarımıznda gondermem gerektıgı soyledım ve para ıstedım..(normalde aynı sehırdede olsak naklıye parası erkek tarafı verır degılmı?)sonra ılk basta ne kadar dedı nısanlım bende soyledım 123 falan dedım...nısanlımda kalsın sımdı sonra yollarlar annemler dedı.bende gerekcten cok sabırla konustum hıc fevrı bı cıkısımolmadı... neden boyle dedım ve nısan takılarımızdan yaptıgımız bı bılezıgımız vardı bozdurayım dedım yollayayım dedım..ıyı tamam yolla dedı sınırlı bı sekılde...bende ne var bunda bu kadar ınat etcek dedım...tartısmaya basladık.nısanlım bana ben elımden gelenı yaparım ne kendımı nede aılemı sıkıntıya sokarım...askını ısteyen kendı yapar dedı....ve okadar kırıldım kı...ben cok hassas bırıyım..butun gece uyuyamadım....sımdı sabah kalktım ve nısanlımı aradım uyanması ıcın ve msnde konusmak ıcın...ona nasıl davranmalıyım...sızce ben haklı degılmıyımm?....ve sunu eklemelıyım ben bu zamana kadar bır kurusluk bısey ıstememısımdır..takı bıle ıstemedık ben olayım aılem olsun...hıc bısey ıstemedık..bu yuzden cok kırıldımmm....

Son düzenleme:
Tatlım eşyaları yollamak için takı bozdurmak bana doğru gelmedi...
Keşke biraz bekleseydin acelesi var mı ki?
Nişanlının bu kadar sert çıkması da hoş değil tabiki...
Belki o da yumuşamıştır özür diler, sen de ona göre konuşursun...

dugune cok az bı vakıt kaldı temmuzun 3.de ıns... para yollamıyorlar baska yapcak bıseyım yokkı....sevgılı kayınvalıdem saolsunn cok dusuncelıdır...kargo yollamıs oda perde dıktırmıstı bıze...arayıp nısanlıma soruyor utu gondermısımmı dıye.. ya o nerden bılcekk ara benı sorsana sankı kanlı bıcaklıyız...napcagımı bılmıyorum yaaa...nısanlımda hıc boyle degıldı bırden bu sozlerıne ınananmadım ve cok kırıldım...acaba kendı annesı cok sıkıstırıo ondan mı boyle...

Canım düğün stresi falan insanları sinirli hale sokabiliyor bi seferlik olan bi olaysa fazla büyütme.
Ayrıca para göndermiycem dememiş biraz beklemeni söylemiş sanırım, sen de öyle deyince sinirlenmiştir.
Bi konuş bakalım ne diyecek??

Zaman olarak gönderilmesi gerekiyorsa gönderilmeliydi.
Ben elimden ve ailemin elinden geleni yaparım, fazlasını yapmam diyecek bir durumda yokmuş pek ortada.
Bana da hep tuhaf gelmiştir, genelde bu tarz sıkıntılar, zaten hiç birşey istemeyenlerin başına geliyor, karşıdaki alışıyor heralde birşey istenmemesine , istendiğinde de zoruna gidiyor.
Keşke daha yumuşak bir dille, şuan karşılayacak durumum yok, ayarlayayım öyle gönder diyebilirmiş.
Siz de çok mu üstüne gittiniz bilemiyorum ama.
Dediğiniz üzere, nereden bulursan bul ben gödereceğim de dememişsiniz.
Ayrıca hala aynı hatayı yapmayın bence, bileziğinizi bozdurup göndermek gibi, herşeyi üstünüze almaya kalktınız mı sonu gelmiyor.
Mevzuyu çok ta uzatmadan, iki taraf içinde müsait bir durumda gönderin bence.

soyle bı dusununce nısanlımla ılk defa boyle oluyor...evlenmek gercekten cok zormuss...allah herkesın yardımcısı olsun...nısanlım geldı sımdı konusuyoruz..gayet sıcak...sızde konuyu acmalımıyım?....

Bence şu an açma canım daha sakin bi zamanda, üstünden bikaç gün geçtikten sonra aç

nasıl başlarsa öyle gider tavrını koy alttan alma bence ne demek altınını bozdur oyle yolla ya nişanlın ailesine cok düşkün ailemi zora sokmam diyormuş baksana seni üzmeyi göze almış kayınvaliden nerde yasıyor oda kıbrısta yasıyorsa evlendikten sonra seni zor günler bekliyor kendini hazırla buna diyebilirim üzgünüm..

Şu an o ve ailesi de belki sıkışık maddi açıdan. Ne kadar fevri konuşmasanız da işi bilezik bozdurmaya kadar getirmişsiniz, bu da gereksiz olmuş bence.

Evlilik öncesi 2 tarafında gergin olup birbirini ters anlaması, ufak tefek kırgınlıklar, kızgınlıklar normal kanımca. İşi büyütmeyip bir şey olmamış gibi davranın. Belki bu arada nişanlınızda birşeyler düşünmüş olabilir bu konuda. Duruma göre davranırsınız, ama neticede o koli bir şekilde gider, fazla düşünüp mesele haline getirmemekte yarar var diye düşünüyorum.

cok dogru haklısınız...zaten benım kızdıgım noktada o...ben hıc bısey ıstemedım bu zamana kadar ...zorlamada yapmadım...onerıde sundum..nısanlım burdan alırız dıyor..bende ınat yaptım tamam dedım yollamıyorum...alırız ordan hangısıne yetısırsek artık dedım...sanırım bu lafıma kızarak soyledı....ama yınede haklı bulmuyorum ben onu yanlısmı dusunuyorum???

Size daha sonra demiş. Neden ısrar ettiniz ki? Belki müsait değildi. Takı bozdururum demekle de oldukça kaba davranmışsınız. Hiç konuyu açmayın bence. Açılırsa da heyecandan acele ettim falan deyin bari

tesekkur ederımm.. bı yandan haklısınız ama hıc beklemedıgım ıcın kırıldım sanırım...

Size daha sonra demiş. Neden ısrar ettiniz ki? Belki müsait değildi. Takı bozdururum demekle de oldukça kaba davranmışsınız. Hiç konuyu açmayın bence. Açılırsa da heyecandan acele ettim falan deyin bari
ama bız o bılezıgı nısanda takılan parayla yaptırmıstık..hatta ben kunye ıstemıstım nısanlımda para lazım olursa bozdurursun demıstı ben o yuzden oyle soyledım...

ama bız o bılezıgı nısanda takılan parayla yaptırmıstık..hatta ben kunye ıstemıstım nısanlımda para lazım olursa bozdurursun demıstı ben o yuzden oyle soyledım...

Ayrıca o bileziği falan bozdurmayı da düşünme.
Hiç bişey istemedik dedin ya.
Biraz da iste canım, sonra işte böyle oluyo ben hiçbişey istemedim o bana böyle dedi diyosun..
Sen de iste durumları neye yetiyosa artık

Belki de anne babasına yük olmak ağrına gitmiştir.

Ama ceyiz alma işini erkek tarafı karşılar diye biliyorum. Bence sen altınlarını bozmaya falan sakın girişme; onların almasını bekle.

Ben de eşimle nişanlılığımda böyle küçük bir münakaşa yaşamıştım. Bir odayı badana yaptırma meselesiydi. Fakat sonradan eşime, kullandığı üsluptan dolayı kırıldığımı söylemiştim. İş tatlıya bağlanmıştı.

Sen de kırıldığını nişanlına söyle. Bu tarz konuşmamalıydın, ben de ikimiz için çırpınıyorum falan de.

ayrıca;

Allah bir yastıkta kocatır inşallah.

klasik "EYVAH DÜĞÜN YAKLAŞIYOR ! " sendromu :) üzülme ve konuyu açma istersen , bir koli için değer mi birbirinizi kırmaya , nasılsa gider bi şekilde

En küçücük, hiçbir aciliyeti olmayan bir konuda bozdururuz diye söylememiştir. Yatırım amaçlı demiştir. Bence siz talebinize hemen cevap alamadığınz için bozuldunuz ve böyle birşey teklif ettiniz. Bu da onu çok kızdırdı.
Siz biraz fazla heyecanlısınız
Ama lütfen ilişkinizi yıpratmayın. Düşünün, tartın öyle konuşmaya çalışın

dogru ben bıraz fazla heyecanlıyım ama sonucta evın halını gorsenız...cıldırmamamk mumkun degıl temızlık yapıcam ama neyı nereye koyacagımı bılmıyorum...

Düğün arifesinde olur böyle şeyler, herkes gergin olur.
Benim anlamadığım ordan da alabileceğiniz şeyleri niye kargoyla gönderiyorsunuz?
Yanlış anlamayın ben de kendi memleketimden uzak bir yere gelin geldim, kıyafetlerim, özel eşyalarım, annemin yaptığı birkaç şey dışında hiçbirşey getirmedim. Annemin aldığı küçük ev aletleri, havlu, nevresim, ütü tarzı şeyler vardı getirmedim çünkü getirsem hem uçaklar belli bir miktar kabul ediyor hem de bana yük olacaktı. Kargo ise daha pahalıya gelecekti belki. Burdan aldım yeniden, onları da ister annem kullanır ister kızkardeşime verir kendi bileceği. O kadar şeyi göndermek için kargoya vereceğiniz parayla yenilerini alırsınız, diğerlerini de kendi kardeşlerinize falan verin mutlaka ihtiyacı olan vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…