Lafın nereye gittiğiniz farkındayım canım.. bana çirkef derken kendini aşağılıyorsun ama dikkat et..
Bence bir adam gibi adam karısına bir yatak dahi alamıyorsa anamınkine yatalım o adam değldir..
Geceler boyunca çalışır yine de alır..
bunu isteyen bizler çirkef mi olduk şimdi..?
ben en iyisine layığım niye çirkef olayım maddi olarak alamayacak gücü var ise de 1 yıl sonra evleniriz derim olur biter...?
dünya malı derken sizin kocanız üstüne düşen hiçbireyi yapmamış üstüne üstük size de bindirmek istiyor herşeyi..
ama bu çirkef lafınızdan sonra hakketiğinizi düşünüyorum üzgünüm..
Hayır yurtdışına gitmeyeceksin niye evlenirsin..?
Çok saçma noktalar var bu konuda ya..
1,5 yıldır nişanlılarmış ee adam nişanın olduğu gün dil öğrenmeye başlamalıydı..
niye sormamış knou sahibi biz evlenip almanyaya gideceğiz senin hiçbir çaban yok diye..?
bu vizedir o dur budur son dakikada mı yapılır..?
evleniyorsam her işini halledersin ya.. çok saçma bence..
aynen bende hiç bi zaman anlamadım anlamayacağımda.
konu sahibi arkadaşta inat ediyor ben tr ye gitmem diye.
ee böyle muallak kalır herşeyy işte.
her iki tarafta inat ederse...
esinden bir seyler istemen cirkeflik falan olmaz
bir insan evlenmeye kalkiyosa zaten bunlari yapicak cok normal seyler bunlar istemek bile sacma
asil istememem herseyi kabullenmek bi yerde saflik olur
bana evlendikten snra ailemin babamın evinde kalmak zorunda olmak saçma geliyor
vize çıktıktan snra düğün yapılsın o zaman.
öyle bekleyeceğime bekar olarak beklerim daha iyi
ona da hak ver o da Bunalmıştır.. istemez mi karısının yanında olmayı ? oraya gelse ordan BeraBer çalışıp Borçlarınızı kapatsanız olmaz mı ? illa orda mı kalması gerekecek Borçları öderken.. hem hiç Bişey yapmadılar ise nasıl Bu kadar Borç oldu.. bir düğüne o kadar masraf oluyorsa Biz evlenmeyelim valla..
valla cnm ne diyim,allah sabır versin sana.
ama ben bu yurtdışına evlenen kızları falanda anlamıyorum
öyle eşimin akrabalrı var
mesela damat yurtdışında,geldiler düğünlerini yaptılar ve 2 hafta kaldılar
snra gelinin vizesi çıkmadığı için kız şimdi babasının evinde ve kaç zaman kalacağı belli değil.
bana çok saçma geliyor böyle evlilikler.
neden 2 hafta kaldi bi de turist vizeleri 1 aylik olmuyor mu?
evlenip 2 hafta gecirip de kizi babasini evine yollamaak hangi gurura hangi insanliga sigar ya?
ccok enteresan geldi bana valla..
Bütün yorumları okumadım muhakkak yazmışlardır da tekrar yineleyim.Durum pek iç açıcı gelmedi bana,en ufak bir sarsıntıda eşim dediğiniz insan bütün gemileri böyle yakıp yıkıyorsa,evlenmiş olmasına ve başka bir ülkede daha rahat standartlarda yaşam sunulmasına rağmen hala borçlarına yenisini ekleyip kavuşma tarihini sürekli erteliyorsa,eşinin bir başka ülkede yanlız olduğunu içine sindirebiliyorsa ve kendini bulunmaz hint kumaşı görüp sizi ikinci plana atıyorsa bence bu sözde eviliğin üzerinde durmaya değmez.Hayatta kimse ama hiçkimse vazgeçilmez değildir.Bir erkeğin evi,parası pulu olmayabilir,alıştığınız imkanları size sunamayabilir fakat öyle bir duruşu olur ki evlenmeyi aklına koyduysa eşi birinci plandaki ailesidir.Mutlaka anne babasınada elinde varsa destek olmalı ama evli olmasına rağmen hala kurulu bir düzen sağlayamıyorsa,sağlanan düzenede ağız burun kıvırıyor,başlangıcı erteliyorsa ne için kim için uğraşasın ki...Sakın arama,ortak tanıdıklarlada bu konuları konuşma,hayatına devam et ve kendin için en doğru kararı ver.Biz doğru kararının ne olduğunu biliyoruzda bunu senin görmen gerekir.şansın açık olsun.
evlenmekte çok acele etmişsin nişanlı kalsaydınız da durumlar düzelip öyle evlenseydiniz evlilikte keramet var ama bu kadar da değil hep sen fedakarlık yapmışşın altınlarnı bile vermişşin bitti değipte yüzüne telefonu kapaması bi daha arayıpta sormaması senden vazgeçmiş anlaşılan ama o kadar da basit değil herşey kolaya kaçıyo anlattığın kadarıylada sorumluluk taşımıyo yanına gelmek için çaba sarfetmiyo dil öğrenmiyo daha eski borçlar bitmeden yenisini yapıyo annesinin rahatını düşünüp seni eşini düşünmüyo boşanman daha mı iyi olur bilemiyorum en son karar senin elbet olan olmuş nikah olmuş düğün olmuş karı koca olunmuş neyse hayırlısı o olsun iyi düşün
cherie bence bu borç sadece düğüne ait değil. Okuduğum da çok pahalı bir yerde düğün yaptılar herhalde dedim ama öyle olmadığını yazmışsın. Eeee nereye gitti o zaman bu paralar???
Bazı erkekler karşı taraftan asla para istemem gibi görünür ama aslında isterler! Bu para düğüne harcanmadığına göre kendi ihtiyaçları için harcamışlar ödemek için de sana güvendikleri çok net, senden de alamayacaklarını anladıklarından böyle sorun çıkartıyorlar.
Sen bu tavrını hiç bozma bence de. Sakın msn'de yazdıklarına cevap verme. Zaten hatalı bir de seni üzüyor bu tavrıyla.
merak ettim evlenirken ailen karsi ciktimi evliligine?
aynen... sonuçta örnekte olduğu gibi erkek buradan gitse dil bilmez, oranın kültürünü bilmez, hemen iş bulamaz, ortama alışamaz... bol bol sıkıntı olur. evde kadının parası yendiği için erkeklik gururları kırılır. karısı daha farklı bir kültüre alışıktır, kaldıramaz... birde klasik tr aileye maddi yardım durumu başlar. ondan sonra evliliğin en güzel günlerinde kavga, tartışma vs... kız tr gelse, Almanyada çok güzel bir işi, mesleği, kurulu düzeni var. bunlar bırakılmaz da onları bıraksa bile burada kayınvaldenin yanında düzeni, evi,özel hayatı olmadan yaşayacak.... yine bol bol problem.
bence eşinize biraz zaman tanıyın. ama kendinizden ödün vermeden. Şimdiye kadarki tavrınız"aman benden gitsin, önemli olan eşim ve ailesi" tadında olmuş. bunu devam ettirmeyin. bakalım eşiniz evliliğiniz için çabalayacak mı ???
er yada gec gelirde o gelesiye kadr ben kendi kendimi yerim, olan bana olur.
su an aramayi düsünmüyorum, birsey yapmayida düsünmüyorum
2-3 hafta sonra ses seda cikmazsa ya yanina gider bitiririm bu isi
yada hic gitmeden aileme söyler yapilmasi gerekenleri yaparim
ceker giderim burdan, kendi hayatimi kurar, onsuz ve mutsuzda olsa yasarim nabim mafoldumben
canım evlilik gerçekten çok masraf gerektiren bişi
biz eşimle bazı şeyleri çok ucuza halletmemize rağmen birsürü para harcandı
eşin belki onun stersi altına girmiştirki öle gözüküyo
(ama bu demek değilki eşini onaylıyorum söledikleri ve yaptıkları gerçekten çok ayıp bana göre)
herkezin siniri geçtiğinde birdaha konuşun
nihayetinde eşisin onun
annesi kadar da önemlisin
ya sen niye bu kadar kendini kahrediyorsun ki onun da en az senin kadar dusunmus olmasi gerekli zaten birak hesabini kitabini yapsin bi..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?