Napicam Kizlar,2 aylik evliligim bitiyor

ben sana cirkef falan demedim sacmalama, tartisma cikarmak icin lafi istedigin yerden anliyorsun
sen bana herseyi kabul etmisin dedigin icin cirkeflik yapip istemedim birsey dedim
sen cirkefsin istedin ben degilim istemedim demedim.

yeterince moralim bozuk zaten, senin laf sokmalarina, beni suclamana ihtiyacim yok.

aynen bende hiç bi zaman anlamadım anlamayacağımda.
konu sahibi arkadaşta inat ediyor ben tr ye gitmem diye.
ee böyle muallak kalır herşeyy işte.
her iki tarafta inat ederse...

evlenip 2 hafta gecirip de kizi babasini evine yollamaak hangi gurura hangi insanliga sigar ya?
ccok enteresan geldi bana valla..

Bütün yorumları okumadım muhakkak yazmışlardır da tekrar yineleyim.Durum pek iç açıcı gelmedi bana,en ufak bir sarsıntıda eşim dediğiniz insan bütün gemileri böyle yakıp yıkıyorsa,evlenmiş olmasına ve başka bir ülkede daha rahat standartlarda yaşam sunulmasına rağmen hala borçlarına yenisini ekleyip kavuşma tarihini sürekli erteliyorsa,eşinin bir başka ülkede yanlız olduğunu içine sindirebiliyorsa ve kendini bulunmaz hint kumaşı görüp sizi ikinci plana atıyorsa bence bu sözde eviliğin üzerinde durmaya değmez.Hayatta kimse ama hiçkimse vazgeçilmez değildir.Bir erkeğin evi,parası pulu olmayabilir,alıştığınız imkanları size sunamayabilir fakat öyle bir duruşu olur ki evlenmeyi aklına koyduysa eşi birinci plandaki ailesidir.Mutlaka anne babasınada elinde varsa destek olmalı ama evli olmasına rağmen hala kurulu bir düzen sağlayamıyorsa,sağlanan düzenede ağız burun kıvırıyor,başlangıcı erteliyorsa ne için kim için uğraşasın ki...Sakın arama,ortak tanıdıklarlada bu konuları konuşma,hayatına devam et ve kendin için en doğru kararı ver.Biz doğru kararının ne olduğunu biliyoruzda bunu senin görmen gerekir.şansın açık olsun.

evlenmekte çok acele etmişsin nişanlı kalsaydınız da durumlar düzelip öyle evlenseydiniz evlilikte keramet var ama bu kadar da değil hep sen fedakarlık yapmışşın altınlarnı bile vermişşin bitti değipte yüzüne telefonu kapaması bi daha arayıpta sormaması senden vazgeçmiş anlaşılan ama o kadar da basit değil herşey kolaya kaçıyo anlattığın kadarıylada sorumluluk taşımıyo yanına gelmek için çaba sarfetmiyo dil öğrenmiyo daha eski borçlar bitmeden yenisini yapıyo annesinin rahatını düşünüp seni eşini düşünmüyo boşanman daha mı iyi olur bilemiyorum en son karar senin elbet olan olmuş nikah olmuş düğün olmuş karı koca olunmuş neyse hayırlısı o olsun iyi düşün

aynen bende hiç bi zaman anlamadım anlamayacağımda.
konu sahibi arkadaşta inat ediyor ben tr ye gitmem diye.
ee böyle muallak kalır herşeyy işte.
her iki tarafta inat ederse...

konu sahibi arkadas hakli bende olsam gitmem bu durumda
kaynananin evine onlarin yatagina niye gidiyim
ayri ev olssa neyse ama oda yok

esinden bir seyler istemen cirkeflik falan olmaz
bir insan evlenmeye kalkiyosa zaten bunlari yapicak cok normal seyler bunlar istemek bile sacma
asil istememem herseyi kabullenmek bi yerde saflik olur

yapamayacaklarini bile bilede istemek bosa olur cnm, birsey yapmadiklari halde basima bela oldu, bide birsey isteseydim ne olurdu hic bilmiyorum...

bana evlendikten snra ailemin babamın evinde kalmak zorunda olmak saçma geliyor
vize çıktıktan snra düğün yapılsın o zaman.
öyle bekleyeceğime bekar olarak beklerim daha iyi

dügün yazin yapilmak zorundaydi, cünkü benim akrabalarimin cogu almanyada ve sadece 2-3 senede bir yazin izne gidiliyor cocuklarin yaz tatili oldugu zaman.
bu sene tüm akrabalarim izinde olacagi icin, esimin aileside cok istedigi icin dügünü bu yaz yaptik. Vize cikabilmesi icinde evlelik olmasi lazim zaten, evlenmeden vize basvurunda bulunamiyorsun..

hak veriyorum, tahmin etmiyorum onun bastan bu böyle olcagini düsündügünü.
bana oyun falan oynadigi yok, oda istemezdi elbet böyle olmasini.
ama durumu kabullenip hic bi caba göstermemesi deli ediyor beni
bide beni suclamasi türkiyeye gelmiyorum diye
hic bi akli basinda olan kadin, saglam isini birakipta kaynana yanina tasinmaz, zannetmiyorum...

cherie bence bu borç sadece düğüne ait değil. Okuduğum da çok pahalı bir yerde düğün yaptılar herhalde dedim ama öyle olmadığını yazmışsın. Eeee nereye gitti o zaman bu paralar???

Bazı erkekler karşı taraftan asla para istemem gibi görünür ama aslında isterler! Bu para düğüne harcanmadığına göre kendi ihtiyaçları için harcamışlar ödemek için de sana güvendikleri çok net, senden de alamayacaklarını anladıklarından böyle sorun çıkartıyorlar.

Sen bu tavrını hiç bozma bence de. Sakın msn'de yazdıklarına cevap verme. Zaten hatalı bir de seni üzüyor bu tavrıyla.

aynen... sonuçta örnekte olduğu gibi erkek buradan gitse dil bilmez, oranın kültürünü bilmez, hemen iş bulamaz, ortama alışamaz... bol bol sıkıntı olur. evde kadının parası yendiği için erkeklik gururları kırılır. karısı daha farklı bir kültüre alışıktır, kaldıramaz... birde klasik tr aileye maddi yardım durumu başlar. ondan sonra evliliğin en güzel günlerinde kavga, tartışma vs... kız tr gelse, Almanyada çok güzel bir işi, mesleği, kurulu düzeni var. bunlar bırakılmaz da onları bıraksa bile burada kayınvaldenin yanında düzeni, evi,özel hayatı olmadan yaşayacak.... yine bol bol problem.

bence eşinize biraz zaman tanıyın. ama kendinizden ödün vermeden. Şimdiye kadarki tavrınız"aman benden gitsin, önemli olan eşim ve ailesi" tadında olmuş. bunu devam ettirmeyin. bakalım eşiniz evliliğiniz için çabalayacak mı ???

evlenip 2 hafta gecirip de kizi babasini evine yollamaak hangi gurura hangi insanliga sigar ya?
ccok enteresan geldi bana valla..

aslinda konusuldugu gibi kalsa entresan degildi. bastan zaten kocamin hemen dügünden sonra buraya gelmeyecegi belliydi. esim is yerinden cikarken tazminat alicakti, belirli bi senesi dolunca o tazminat artacakti. o senede bu sene 11nci ayda doluyor
esim 11nci ayda isten ayrilcak, 1 aylik dil kursuna yazilip vizesini alip yanima gelicekti.
Su an vardiyali calistigi icin kursa gidemiyor, kurs saatleri belirli ama benim esimin is saatleri belirsiz olunca katilma imkani yoktu.
ama simdi sanki bunlari biz planlamamis, biz konusmamisk gibi benim türkiyeye gelmemi istiyor, durum burda entresan oluyor...

aramicam zaten su an icin... arasam daha cok üzülürüm, cünkü siniri kolay kolay gecmez.hakliyken haksiz duruma düstüm bi sözümle mafoldumben

düsünüyorum zatende su an bi cözüm bulamiyorum, belki zamanla kafam dahada netlesir, bilemiyorum su an
disaridan bakilinca olay cok basit, ben olsam bende bosan derim baskasinin basina gelmis olsa

ama ailemin karisina gecipte, sadece 2 hafta birlikte yasadigim adamdan bosaniyorum demektense burdan kacmayi tercih ederim. henüz o cesareti bulamiyorum kendimde.

ya isteyemez ki benden, benim durumumda ortada zaten. kac aydir ayin sonunu zor getiriyorum ona naisl para yollayayim.

10 milyar dügün icin uctu gitti, 5 milyar takilar, 2 milyar gelinlik, kinalik, 2.5 milyar yemek, 2.5 milyar salon parasi
yok araba parasiydi, davulcusuydu, davetiyesiydi elde avucta bisey kalmadi..

er yada gec gelirde o gelesiye kadr ben kendi kendimi yerim, olan bana olur.
su an aramayi düsünmüyorum, birsey yapmayida düsünmüyorum
2-3 hafta sonra ses seda cikmazsa ya yanina gider bitiririm bu isi
yada hic gitmeden aileme söyler yapilmasi gerekenleri yaparim

ceker giderim burdan, kendi hayatimi kurar, onsuz ve mutsuzda olsa yasarim nabim mafoldumben

canım evlilik gerçekten çok masraf gerektiren bişi
biz eşimle bazı şeyleri çok ucuza halletmemize rağmen birsürü para harcandı
eşin belki onun stersi altına girmiştirki öle gözüküyo
(ama bu demek değilki eşini onaylıyorum söledikleri ve yaptıkları gerçekten çok ayıp bana göre)
herkezin siniri geçtiğinde birdaha konuşun
nihayetinde eşisin onun
annesi kadar da önemlisin

ya sen niye bu kadar kendini kahrediyorsun ki onun da en az senin kadar dusunmus olmasi gerekli zaten birak hesabini kitabini yapsin bi..

canm daha yeni evlisin herkezin yaşadığı zor ve aşılması güç zamanları oluyo
ben eşiniz ve evliliğiniz için nelere göğüs geldiniz hanımlar diye konu açtım
orada neler neler yazmış burdaki kızlar...
yani sende biraz sabret bence...
sonrası iyi olucak belki..evliliğinizi bile yaşayamamışsınız..aceleci davranmayın
suların durulmasını beklemenizde yarar var

galiba benim patlama noktam annesini benim üzerime koymus olmasi.
annesi üsümesin diye benim yanima gelmeyi ertelemesi cok agrima gitti
anneside olsa kiskandim sanirim, o sinirlede agzimdan istemedigim söz cikti
beklemedeyim zaten, kendi kendimi yememek adinada derdimi paylasayim en azindan icimde kalmasin dedim buraya baslik actim...

ya sen niye bu kadar kendini kahrediyorsun ki onun da en az senin kadar dusunmus olmasi gerekli zaten birak hesabini kitabini yapsin bi..

bu huyumdan nefret ediyorum, cok takiyorum kafama, cok icime atiyorum herseyimi. kendi kendime diyorum takma kafana, olacak olan zaten olur
adam seni bi kalemde siliyosa seni hak etmemistir demektir
bu durumda hayatinda olmasinin bi anlami iyok zaten diyorum

ama annemin babamin yüzüne bakincada onlara bunu nasil dicem diye kahroluyorum mafoldumben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…