Napicam Kizlar,2 aylik evliligim bitiyor

Bunların hepsini sen mi verdin :1shok:

senindemi borcun var maasin yetmiyormu
ailenin yaninda maasin yetmiyorsa esin geldiginde nasil yeticekki?

iyi yapmışsın hayatım derdini anlatmakla...
ama ne erkekler var anneci...
sen daha yeni evlisin be güzelim...
bazı şeylere alışıcaksın...
bazen ağrına gidicek kabullenemiceksin ama sineye çekiceksin..
neler neler var burda...evlilik çok zor hayatım

hayir elbette degil, arkadas borclarin ne icin acildigi sordugunda yazdim
bunlarin parasini ben vermedim, o kdrda uzun boylu degil...

senindemi borcun var maasin yetmiyormu
ailenin yaninda maasin yetmiyorsa esin geldiginde nasil yeticekki?

bi kac aydir bu izn ve dügün yüzünden sIKIldim, yoksa maasim yetiyor cok sükür
bilet parasiydi, izin harcligiydi, ceyiz hazirligiydi acildim biraz
ama gecici birsey, normalde durumum iyi :)

evet zormus gercekten.
biliyorum daha kötü yasayan insanlar var burda, benim derdim yanlarinda belki minnacik kalir, bende herseye ragmen sükretmeye calisiyorum ama bu aralar gercekten cok cok bunaldim...

Bu borç muhtemelen babasının maaşından kesiliyordur. Eşin yanına gelsin, her ay kesilen parayı siz ailesine gönderin. Böylelikle hem borcu ödemiş olursunuz hem de siz çok zorlanmazsınız öyle değil mi? Böyle birşey konuştun mu eşinle???

dedim, bu seferde ben oraya gelince is bulabilecegimin garantisi var mi dedi.
gelde delirme, simdi mi aklina geldi alsanaalsanasmile

sKINtidan ne yapacagini sasirmis durumda oda
birileri kesin aklina girdi oraya gidince is bulamazsin diye. zaten vardi bi sürü doldurusa getirmek isteyen kisiler...

iyiyde canim sende biliyorsundur buraya gelince is bulmasi cok zor zaten
meslegi ne?

canım sen elinden geleni yapmışsın. Söylenecek herşeyi söylemişsin. Borcu ödemem dememişsin. Daha ne istiyor ben anlamadım. Tamam haklı annesini babasını borçlarla bırakıp gitmek istemiyor ama artık onun da bir ailesi var. Valla ne diyeceğimi şaşırdım.

iyiyde canim sende biliyorsundur buraya gelince is bulmasi cok zor zaten
meslegi ne?

biliyoduk tabi zor olacagini, ama sorun etmezdi. farkindaydi herseyin ama üstesinden gelirdik bi sekilde... herseyin güllük gülistanlik olacagini beklemedik hic, ilk seneler sIKINtili gececek muhakkak...

bende sasirdim. onun istedigi su an benim türkiyeye yerlesmem, orda bi is bulmam.
hatta kendi meslegimi yapmam, senin 3 yabanci dilin var burda en kral hastahneye girer iyi bi maas alirsin, iki maasla gül gibi gecirniz diyor.
ama ben arastirdim benim diplomam türkiyede gecerli degil, üstelik türkiyede calismak icin alman vatandasligimi vermem lazim, bu demek oluyor ki almanyanin bana verdigi tpm haklardan vazgecicem issizlik parasi, cocuk parasi gibi.
bunu yapmak sacmalik olur...

üstelik en basindan beri almanya diye konusulup sonradan ben gelmiyorum diye beni suclamasi sinir etti beni

issizlik parasi cocuk parasi bunlari bir sey degil 3 ay verirler sonra hemen is bulurlar sana karsinda düzgün bir insan olsa git derim bunlari düsünme
hem sanmiyorum alman vatandasligindan vazgecmen gerektigini vardir onun bir cagresi mutlaka türkiyede calisma izni falan aliniyordur
ama kaynananin evine gitmek icinmi cekiceksin bu kadar eziyeti
deymez bencede gitme

böyle evlilikmi olur
sen orda o burda
böyle konular baştan karara bağlanır sonradan yok borç harç bitsin sonra kavuşuruz olacaktı madem 1 sene geç evlendeseydiniz zaten ayrısınız ne fark olacaktıkı
sana tavsiyem
eğer seviyorsan
tasını tarağını toplayıp türkiyeye yerleşeceksin
yoksa Almanyada mutlu olamaz senin eşin
biliyorum çünkü aynı durumdaydım
ne huzur kalıyor ne bişey
Türkiyeye yerleştik ohhhh misler gibi yaşiyoruz
haa yok ben asla türkiyeye yerleşemem yapamam edemem diyorsanda ozaman boşanacaksın başka çıkar yolu yok bu işin

yok böyle bişey
yanlış araştırmısın
bende almanyadan türkiyeye yerleştim
ne alman vatandaşlığımı kayıp ettim nede ordaki haklarımdan oldum
gittim gül gibi kızımıda orda doğurdum bütün ne hakkımız varsa çatır çatır alıyoruz

kafam sisti iyicene yahu
türkiyede calisma izni icin türk vatandasligi gerekiyormus, benim bi sürü arkadasim var türkiyeye yerlesen hicbiri calisma izni alamiyor...

almanyada şartlar nasıl bilemem ama türkiyede en kral hastanede bile hemşireler köle gibi çalışıyor hem de çok da yüksek olmayan bir ücretle. Görümcem hemşire ve ne doğru düzgün eşiyle vakit geçiriyor ne de kızıyla, aldığı maaş da çok yüksek değil.

Eğer ki eşin sana baştan böyle bir söz vermişse neden geri adım atasın ki değil mi??

türkiyede calisma izni icin türk vatandasligi gerekiyormus
gibi sacma birsey olamaz mantikli degil bir kere
ama senin basin sismis daha fazla sismesin hayatta basarilar...

konunun tamamını okuyamadımda merak ettim nasıl tanıştınız severek mi evlendiniz siz? insan sevdiğiyle evlenirde yanında olmak istemez mi garip..konuşulur anlaşılır biri diğerinin yanına gider..nereye kadar böyle..konuşman lazım büyüklerinle evlisiniz siz sevgili değil..

tabiki çalışma iznim var
yoksa naıl çalışabilirim, değilmi??
ben zaten çiftevatandaşım
ama eğer sen tek alman vatandaşı olsan bile yinede mavi kart alarak türkiyede hem oturum hem çalışma iznini alıyorsun
bazı konuları iyice araştırın derim
öyle ordan burdan duyduğun şeylerlen hayatına yön vermeye kalkma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…