• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napıcamı bilemiyorum

benimde şuan her şey oturdu sayılır namazlarımı tam kılıyorum çok şükür şimdide kapanmak istiyorum hayırlısı Allahtan..keşke daha önce kapanabilseydim bunun ne kdr büyük bi nimet olduğunu daha yeni yeni anlıyorum :10:

çok mükemmel bir karar vermişsin hemde bilinçli bir şekilde tekrar tebrik ediyorum güzel haberlerini bekliyorum :49:

İçinden geliyorsa, kimin ne dediği önemli değil arkadaşım
Ben zamanı gelince insanlara bir ilham, istek geldiğini düşünüyorum
Bence bunu es geçme , kulaklarınla duyduğunu değil, gönlünün söylediğini dinle

çok haklısınız dua edin bana lütfen inşallah yüreğimden gelen sesi uygulayayım....:26:

aile baskısıyla tesettüre girmek ne kadar yanlışsa yine aynı baskı sebebiyle kapanmamak o derece yanlış.
siz yüreğinizde hissediyorsanız bunu
yapabileceğim sürdürebileceğim bir şey diyorsanız kimse mani olamaz.

tesettürün yakışıp yakışmaması sıkıntı olmamalı ayrıca benim kanaatimce her kadına yakışır zaten.
siz yüreğinizi dinleyin eri kalan insanlar bu duruma alışacaklardır.

çok teşekkür ederim sözleriniz için beni motive ettilerr inşallah kapanırım dualarınızı bekliyorum:26:

merhaba kızlar uzun zamandır çok kararsızımm sizinle paylaşmak istedim...kapanmak istiyorum fakat annem hiç yakışmadığını söylüyorr benim kapanmamı istemiyor çok soğutuyor benide fakat ben çok istiyorum napıcamı bilemiyorum siz benim yerimde olsanız napardınız:18:

merhaba canım bende aynı senin durumuna yakın sayılırım; kapanmak istiyorum annem çok destek veriyor yakışma konusunda henüz bir şey diyen yok kapanınca görcem ama ablam yakışmaz gibi bakıyor bana da sanki..
Seni çok iyi anlıyorum aslında benimde tereddütlerim var kadın doğasında güzellik kendini güzel hissetme vardır güzel hissetmezsen psikolojin bozulabilir bende suan o durumdayım bence sen provalar yap su pardesüyü alırım bunu bunla kombin yaparım gibi denemler yap ben evde sürekli deneme yapıyorum

merhaba kızlar uzun zamandır çok kararsızımm sizinle paylaşmak istedim...kapanmak istiyorum fakat annem hiç yakışmadığını söylüyorr benim kapanmamı istemiyor çok soğutuyor benide fakat ben çok istiyorum napıcamı bilemiyorum siz benim yerimde olsanız napardınız:18:

kapandın mı canım sen birlikte haberleşelim bende senin durumundaym

İslamda kapanmak diye birşey yoktur sadece 'örtünün' der..
Saçını örtmek seni tanrıya daha yakın hissettirecekse,içinden geldiği gibi yaşa ..:16:

İslamda kapanmak diye birşey yoktur sadece 'örtünün' der..
Saçını örtmek seni tanrıya daha yakın hissettirecekse,içinden geldiği gibi yaşa ..:16:

Kapanmak yok mudur ?Tanrı mı ?
Ya sen nerede yaşıyorsun ? Allah evet Allah Tanrı kelimesi soğuk geliyor insana Yüce rabbim örtünmeyi emretmiş haklısın kapanmak=örtünmek ok!

Kapanmak yok mudur ?Tanrı mı ?
Ya sen nerede yaşıyorsun ? Allah evet Allah Tanrı kelimesi soğuk geliyor insana Yüce rabbim örtünmeyi emretmiş haklısın kapanmak=örtünmek ok!

Ben tüm kitaplara hakim bir araştırmacı olarak bu kelimeleri sarf edebiliyorum..
Kur'anı kerim de de derki:'Zinet' yerleri için 23 ayette örtünün der..
Ve yine nisa suresi (kadın) başta olmakla beraber kadınların saçlarını örtmesiyle ilgili bir beyis yoktur..
Tanrı ki istese açık açık belirtmezmiydi saçınızı örtün diye..
Kadınları kapanmak için kimse zorlamadı bununla beraber kadınlar örtünme ihtiyacı duydu çünkü çöllerde yaşayan kabileler günümüz teknolojisinden bilhassa yoksun oldukları ve su bulamadıkları için saçlarını kum fırtınalarından korumak kaidesiyle örtmüştürler..
Ayrıca tanrı kelimesi bana daha samimi geliyor TANRI sizi korusun...

Ben tüm kitaplara hakim bir araştırmacı olarak bu kelimeleri sarf edebiliyorum..
Ve yine nisa suresi (kadın) başta olmakla beraber kadınların saçlarını örtmesiyle ilgili bir beyis yoktur..
Kadınları kapanmak için kimse zorlamadı bununla beraber kadınlar örtünme ihtiyacı duydu çünkü çöllerde yaşayan kabileler günümüz teknolojisinden bilhassa yoksun oldukları ve su bulamadıkları için saçlarını kum fırtınalarından korumak kaidesiyle örtmüştürler..

Siz çok iyi bir araştırmacı (!) olabilirsiniz ama anladığım kadarıyla takva eksikliğiniz var Allah dilerim o yüce lütfundan bahşeder.
Sevgiler

Siz çok iyi bir araştırmacı (!) olabilirsiniz ama anladığım kadarıyla takva eksikliğiniz var Allah dilerim o yüce lütfundan bahşeder.
Sevgiler

Benim takvamı sadece ulu tanrım tartışabilir sevgili kul güzel dileğiniz için teşekkürler !!

başörtüsü bizzat kuranı kerimde söz edilmiştir “Başörtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….” (Nur 24/31) kanıtıda nur suresidir.başörtüsüm Allahın emridir ve dinimizdede vardır sadece çöllerde yaşayanlar için değil bütün müslüman kadınlar için farzdır...

merhaba canım bende aynı senin durumuna yakın sayılırım; kapanmak istiyorum annem çok destek veriyor yakışma konusunda henüz bir şey diyen yok kapanınca görcem ama ablam yakışmaz gibi bakıyor bana da sanki..
Seni çok iyi anlıyorum aslında benimde tereddütlerim var kadın doğasında güzellik kendini güzel hissetme vardır güzel hissetmezsen psikolojin bozulabilir bende suan o durumdayım bence sen provalar yap su pardesüyü alırım bunu bunla kombin yaparım gibi denemler yap ben evde sürekli deneme yapıyorum

merhaba cnm benim de kararım kesinleşmiş gibi başörtüsü farzdır dinimizde Allah istediği için kapanalım inşallah bizde her şey onun rızası için kim ne derse desin biz Onun emrini yerine getirelim inşallah Allah nasip etsin ikimizede Allahtan başka kimseden korkmayalım..bende evde bazen annemin kaplarını giyiyorum( boyum kısa olduğu için pardesüler uzun geliyor giyemiyorum ztn kaplarda ayak bileğimin biraz yukarısına kdr uzanıyor yani bacaklarım gözükmüyor) gerçekten kap giymek çok gzl vücut hatlarımı belli etmiyor Allah nasip ederse inşallah kapandığımdada hep bol kaplar giyicem bende seni bu konuda çok iyi anlıyorum inşallah ikimizede bu güzel şey nasip olur:16: ayrıca kap giydiğimde gerçekten hanımefendi gibi hissediyorum ztn bizim fıtratımızada çok uygun örtünmek...:16:

Son düzenleme:
ne demek istediğinizi tam olarak anlayamadım:26:
Forumda dini konular yasak,ve genellikle tartışma çıkıyor ve konular kapanıyor sanırım arkadaş bu tür konuların tartışma amaçlı açıldıgını düşünmüş olabilir.

Forumda dini konular yasak,ve genellikle tartışma çıkıyor ve konular kapanıyor sanırım arkadaş bu tür konuların tartışma amaçlı açıldıgını düşünmüş olabilir.

kesinlikle tartışma amaçlı açmadım bu konuyu sadece inanan arkadaşlarımızın fikrini merak ettim ve onların fikri beni motive etti kötü bi amaç yok yani

başörtüsü tamam da içine neden bone takarlar (kaymaması için tamam) ama tek bir saç telinin gözükmemesi gibi birşey yokken Kur'an da, ananelerimiz ninelerimiz eskiden başörtüsünü başına atıp çıkarken artık tek bir saç telinin bile gözükmesinin korkunç bir günah olduğunu düşünüyorlarsa sanki gittikçe rahibeleşiyoruz... ve bazı şeylerin insan elinde nasıl değişimlere uğradığına da tanık oluyoruz...

konu sahibi arkadaşım vicdani dini konularda KİMSEYİ dinleme.. sadece oku.. araştır öğren dinini iyice. Yüreğinin götürdüğü yere git:)

önemli olan aslında zoru başarmak değilmidir zaten ?
annen buna karşı çıkmasa bile illahaki etraftan bunu eleştirecek insanlar olacak kendini buna hazırla
ayrıca hayatımızın hangi döneminde anne babamızın söylediklerine takılıp bişeyleri yapmaktan vazgeçtikki
sen besmeleni çek ve tak eşarbını
bırak ondan sonra kim ne derse desin
ahzap suresi 59. ayet
Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. (evin dışında erkeklerin arasına çıktıklarında) cilbablarını, kendilerini baştan aşağı örten dış elbiselerini üzerlerine alıp örtünsünler.
bu, onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.
nur suresi 31. ayet
Ey Muhammed!) mümin kadınlara söyle; gözlerini şehvetli bakışlardan sakındırsınlar, cinsel organlarını harama bulaştırmaktan korksunlar, (açmaksızın) görülmesi zaruri olanlar hariç süslerini göstermesinler. baş örtülerini yanlarına sarkıtsınlar.

SEN ŞİMDİ BAŞINDA AYET TAŞIMAK İSTEMEZMİSSİN:))

başörtüsü bizzat kuranı kerimde söz edilmiştir “Başörtülerinin bir kısmını yakalarının üstüne vursunlar….” (Nur 24/31) kanıtıda nur suresidir.başörtüsüm Allahın emridir ve dinimizdede vardır sadece çöllerde yaşayanlar için değil bütün müslüman kadınlar için farzdır...

Bu ayette tam tasvir olarak imanını yani (göğsünü) bir başka değişle (bağırını) yani zinet dediğimiz bölgeyi kapatmaktan dem vurulmuştur.
Çöl sadece bir örnekti .
Tanrı ' başınızı örtün ' diye hiç belirtmemiştir bunu yanlış bilmenizde bir kötülük yok zira tüm hata algılamada dolayısıyla günümüze kadar sürüklenmiş çevirmenler aracılığıyla.
Ben bildiğimi söylüyorum öğrenmemek ayıp..

Annen emin olmadıgın için söylemiş olabilir ama sen kararlılıgını vurgula kendine bir şal ve bone al evin içinde takmayla başla bakalım alışabilecekmisin bakkala giderken falan tak kafana at ısın en başta direk girme derim ben zaten zamanla anlarsın ailende olumlu bakar inşallah :)) Tanrı tartışması olmuş.Tanrı Allah'ın türkçesidir fakat 99 tane güzel ismi varken tanrı demek kişiye kalmış bir şey sonuçta zaten dilimiz yozlaşmış tanrı diyenlerin öz türkçe konuştugunuda düşünmüyorum.

önemli olan aslında zoru başarmak değilmidir zaten ?
annen buna karşı çıkmasa bile illahaki etraftan bunu eleştirecek insanlar olacak kendini buna hazırla
ayrıca hayatımızın hangi döneminde anne babamızın söylediklerine takılıp bişeyleri yapmaktan vazgeçtikki
sen besmeleni çek ve tak eşarbını
bırak ondan sonra kim ne derse desin
ahzap suresi 59. ayet
Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle. (evin dışında erkeklerin arasına çıktıklarında) cilbablarını, kendilerini baştan aşağı örten dış elbiselerini üzerlerine alıp örtünsünler.
bu, onların başkaları tarafından tanınıp rahatsız edilmemeleri için daha uygundur. Allah çok bağışlayan çok merhamet edendir.
nur suresi 31. ayet
Ey Muhammed!) mümin kadınlara söyle; gözlerini şehvetli bakışlardan sakındırsınlar, cinsel organlarını harama bulaştırmaktan korksunlar, (açmaksızın) görülmesi zaruri olanlar hariç süslerini göstermesinler. baş örtülerini yanlarına sarkıtsınlar.

SEN ŞİMDİ BAŞINDA AYET TAŞIMAK İSTEMEZMİSSİN:))

çok teşekkür ederim yorumunuz için çok güzel sözler bunlar Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah:10:

Back
X