• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

napıcamı bilemiyorum

Annen emin olmadıgın için söylemiş olabilir ama sen kararlılıgını vurgula kendine bir şal ve bone al evin içinde takmayla başla bakalım alışabilecekmisin bakkala giderken falan tak kafana at ısın en başta direk girme derim ben zaten zamanla anlarsın ailende olumlu bakar inşallah :)) Tanrı tartışması olmuş.Tanrı Allah'ın türkçesidir fakat 99 tane güzel ismi varken tanrı demek kişiye kalmış bir şey sonuçta zaten dilimiz yozlaşmış tanrı diyenlerin öz türkçe konuştugunuda düşünmüyorum.

evet ztn bugün yine biraz konuştuk o da beceremeyip tekrar açılmamdan korktuğu için böyle düşündüğünü söyledi...yaşadığım olaya bakış açınız iiçin çok teşekkürler:16:

Bu ayette tam tasvir olarak imanını yani (göğsünü) bir başka değişle (bağırını) yani zinet dediğimiz bölgeyi kapatmaktan dem vurulmuştur.
Çöl sadece bir örnekti .
Tanrı ' başınızı örtün ' diye hiç belirtmemiştir bunu yanlış bilmenizde bir kötülük yok zira tüm hata algılamada dolayısıyla günümüze kadar sürüklenmiş çevirmenler aracılığıyla.
Ben bildiğimi söylüyorum öğrenmemek ayıp..

ama başörtüsü tabiri geçiyor ayrıca peygamber efendimiz dönemindeki kadınlarında baş örtüsü vardı eşleri ve kızlarının mesela bir olay efendimizin zamanında Hz. Âişe'nin rivayetine göre, kız kardeşi Hz. Esma birgün Peygamberimiz (asv)'in huzuruna gitti. Üzerinde altını gösterecek şekilde ince bir elbise bulunuyordu. Resulullah (a.s.m.) onu görünce yüzünü çevirdi ve şöyle buyurdu: "Ya Esma, bir kadın buluğ çağına erince -yüzünü ve ellerini göstererek- bunlardan başka bir tarafının görünmesi sahih olmaz."1

evet ztn bugün yine biraz konuştuk o da beceremeyip tekrar açılmamdan korktuğu için böyle düşündüğünü söyledi...yaşadığım olaya bakış açınız iiçin çok teşekkürler:16:

Benim ablamda zamanında bana demişti ondan böyle dedim :) Haklıymışta denedim beceremedim evin icinde bile zorlandım oyunmu oynuyorum deyip vazgeçtim ama hala aklımda anneniz haklı kapanıp acılmak daha kötü olur annelerin her zaman haklı bir yanı vardır :))

bunun bilincindeysen eğer bende kapanma tarafındayım. kimseyi takma kafana. lakin eğer eminsen kapan, çünkü etrafımda o kadar çok var ki kapanıp çocuk oyuncağı gibi 2 ay sonra açılan,saçılan...
gerçekten benim bile sinirimi bozuyor o görüntüler...

merhaba cnm benim de kararım kesinleşmiş gibi başörtüsü farzdır dinimizde Allah istediği için kapanalım inşallah bizde her şey onun rızası için kim ne derse desin biz Onun emrini yerine getirelim inşallah Allah nasip etsin ikimizede Allahtan başka kimseden korkmayalım..bende evde bazen annemin kaplarını giyiyorum( boyum kısa olduğu için pardesüler uzun geliyor giyemiyorum ztn kaplarda ayak bileğimin biraz yukarısına kdr uzanıyor yani bacaklarım gözükmüyor) gerçekten kap giymek çok gzl vücut hatlarımı belli etmiyor Allah nasip ederse inşallah kapandığımdada hep bol kaplar giyicem bende seni bu konuda çok iyi anlıyorum inşallah ikimizede bu güzel şey nasip olur:16: ayrıca kap giydiğimde gerçekten hanımefendi gibi hissediyorum ztn bizim fıtratımızada çok uygun örtünmek...:16:

Benimde boyum kısa :) nasıl yakışacak vs sorulardan sonra artık kapanmaya karar verdim ilk işin, işimiz kap almak olsun ara boylar yakışıyor olabilir yani ..Kap aldıktan sonra uydurmak kolay olur şal eşarp bluz seçimlerini ona göre yaparız oluır biter ayy çok hevesliyim inşallah olurrr hadi bakalım :) :nazar::nazar::nazar:

Benimde boyum kısa :) nasıl yakışacak vs sorulardan sonra artık kapanmaya karar verdim ilk işin, işimiz kap almak olsun ara boylar yakışıyor olabilir yani ..Kap aldıktan sonra uydurmak kolay olur şal eşarp bluz seçimlerini ona göre yaparız oluır biter ayy çok hevesliyim inşallah olurrr hadi bakalım :) :nazar::nazar::nazar:

hadi inşallah hayırlı olsun :16: bende ipek şal kullanmayı çok istiyorum:10:

canım maşallah sana ne güze kapanmak istiyorsun Allah ın cc emri annenin seni desteklemesi gerekirken böyle davranması çok acı gerçekten. eminim çok yakışır başörtü inş kapanırsın tatlım ve bu konuda anneni sakın dinleme.

başörtünün sana yakışması önemli değil sen ona yakışacak şekilde yaşa yeterki..istiyosan annende olsa kimseyi dinleme içinden geleni yap

Süper yorum :46: Aynen katiliyorum.Basörtüsü yakistigi icin degil yabanci erkeklerin ilgisini cekmemek amaciyla Allah rizasi icin takilir.
Bende istiyorum ama esim cok karsi :43: Allah im bize yardim etsin.

canım asla yakışma konusu başörtüsünün ve senin inancının bi ölçütü değil, ben de kapanmak istiyorum..

merhaba kızlar uzun zamandır çok kararsızımm sizinle paylaşmak istedim...kapanmak istiyorum fakat annem hiç yakışmadığını söylüyorr benim kapanmamı istemiyor çok soğutuyor benide fakat ben çok istiyorum napıcamı bilemiyorum siz benim yerimde olsanız napardınız:18:
Merhaba canım, uzun zaman olmuş naptın kapandın mı çok merak ettim, inşallah en hayırlı kararı vermişsindir:KK19:

Back
X