Napmalıyım arkadaşlar bir akıl verin

Ha adamin annesi ise sorun yok birakin gebersin !
Hay Allah'ım sabir ver...Hasta annesi oglunun evine gelip kalamayacakmi yani ? Bu nasil insanlık...
Allah ıslah etsin size diyecek baska bisey yok.
Hanımefendi ben evime gelmesin kalmasın demiyorum yanlış anladınız sanırım.ameliyatlı haliyle 10 saatlik yola gelecek .burda hiç kimsemiz yok.Evde de olmayacağız çalışıyoruz. Kızları da var ve müsaitler. Ben bunu anlayamıyorum. Lütfen bizi de canavar gibi göstermeyin.

Mrb iyi akşamlar arkadaşlar, ben eşim çalışıyoruz. Eşim sabah gidip akşam geliyor ben öğlen gidip akşam geliyorum. Kvalidem ameliyat oldu ve bizde kalmak istiyormuş hastane çıkışı.eşim 10 günden fazla kalmaz diyor ama gelene git de denmez.yatmayacakmış kendi işlerini yapacakmış sadece yemek konulacakmış önüne.
Şimdi kızdığım nokta şu : 3 kızı ve 1 gelini daha var ama kimse oralı değil.eşim araçla gidip 10 saatlik yoldan annesini getirecek ve götürecek.
Kimse sorumluluk almıyor.ben de bu sorumsuzluğua çok sinir oluyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz. Eşime ve kvalidem e tavrım nasıl olmalı?bana bir akıl verin lütfen :KK43:
Olsun gelsin diyer arkadaşlar katılıyorum gelsin kalsın boşver herkes kendine yapıyor birgün bir laf olsa bile dayi sen kendini savunursun haklı olarak boşver huzurunu bozma gelsin bastaci et yemesinden içmesine kadar yap yazıktır belki sabiri sizin yanınızda geliyor. .huzurunu bozma birgun senin ailenden biri böyle olsa bile serbest olursun cnm

bır oglum var korkuyorum..Allah elden ayaktan dusurmesın...sızın annenız olsa ne dusunurdunuz...gelınınız annenız ııcn boyle dusunse ne derdınız...kusura bakmayın.dıgerlerı gorevını yapmıyorsa sız yapın...ben sunada karsıyım anne baba ne durum olursa olsun bakmak zorundayız.Allah kuranı kerımde uff bile demeyın benden sonra anne hakkı derken ne biliyim...bende calısıyorum kayınvalıdemle dortdortluk anlasıyormuuym hayır..ama saglıkta zor durumda degil ucgun besgun ıstedıgı kadar kalabılır..bakmak zorundayımda...eşimin hatrı var...onun hatrıda olmasa Allah rızası ıcın bakardım.

Gelecekmiş zaten gelme denmez daha. Ama eşinizi mutlaka evin işlerine dahil edin, bütün iş size kalmasın. Evet evladı ama o kadar çok erkek var ki, hem şovunu yapıyor anama bakarım diye sonra bütün işi eşine yıkıyor. Benim babaanneme yengem baktı, biz yurtdışındaydık. Yengemin kocası olan amcam odasına zor giderdi ama ben baktım diye havasını attı. Gelinlerin mecburiyeti yok, dinen de yok, evladın var evet. Nasıl çocuklarımıza babaanne bakmak zorunda değil diyorsak bence bu da ona benzer. Kimi kaynana hasta olan geline bir tas yemek getirmez dibinde oturduğu halde ama kendi hasta olunca bakın bana diye bekler.
İyilikler karşılıksız yapılır ama dünya mükemmel bir yer değil ne yazık ki, hepimiz insanız ve kimse dört dörtlük değil. Bu yüzden burada insanlara kötü etiketi yapıştırmayı doğru bulmuyorum.
dınen yok demekle ısın ıcındenkurtulunmuyor...dınen soyle yok ozaman sevgılı eslerınız annesıyle kalacak ve ona eger muhtacsa muhtaclıgı gıdene kadar bakacak..yanı esının rızasıyla esıne baktırabılır eşi bakmıyorsa ayrı ev tutup annesıne bakacak...hz Muhammed sas bır hadıslerınde ..yaslılıgında herkım muhtacken annesıne bakmazssa burnu surtulsun dıyor..hemde uckere..sahıh hadıstır arastırın..eee benım esim benı dınleyıp annesının gonlunu yapamayacaksa onunla benımde burnum surtulur....esını seven annesınede bakar babasınada...

Mrb iyi akşamlar arkadaşlar, ben eşim çalışıyoruz. Eşim sabah gidip akşam geliyor ben öğlen gidip akşam geliyorum. Kvalidem ameliyat oldu ve bizde kalmak istiyormuş hastane çıkışı.eşim 10 günden fazla kalmaz diyor ama gelene git de denmez.yatmayacakmış kendi işlerini yapacakmış sadece yemek konulacakmış önüne.
Şimdi kızdığım nokta şu : 3 kızı ve 1 gelini daha var ama kimse oralı değil.eşim araçla gidip 10 saatlik yoldan annesini getirecek ve götürecek.
Kimse sorumluluk almıyor.ben de bu sorumsuzluğua çok sinir oluyorum. Siz olsanız nasıl bir yol izlersiniz. Eşime ve kvalidem e tavrım nasıl olmalı?bana bir akıl verin lütfen :KK43:
Vay arkadaş üşenmiyor da 10 saatlik yola mı gelecek ameliyatlı haliyle.

Merak ediyorum sizin oğlunuz var mı? Yoksa da eğer bir gün oğlunuz olduğunda, ileride yaşlandığınız zaman kayınvaldenizin durumunda siz olursanız ve gelininiz sizi, tıpkı sizin şuan yaptığınız gibi bir yük görürse neler düşünürsünüz acaba? Gençlik, sağlık, sıhhat ömür boyu sürmüyor ne yazık ki ve insanlar ne ekerse, günü geldiğinde de onu biçiyorlar...

Yaşlılıkta ve sağlıkta da çocukların desteğini göremeyecekse anne babalar ne zaman görecek?

Uc tane kizi varken bi insan neden gelinine kendini baktirmak ister anlamak imkansiz.nasil dogumda kayinvalideyi degil annemizi yanimizda istiyorsak kayinvalidenin de kizini istemesi gerekmez mi?Allah rizasi icin duasini alayim diye severek bakani takdir ederim ama ben istemezdim acikcasi.olmadi herkeste sirayla kalacak.kizlari bakmiyorsa esin kendi bakacak oyle getirip ustune atmasi degil hic kusura bakmasin.
Demekki kızları bakmıyor bunu anlamak çokta zor olmasa gerek
Kadın ben güne geliyorum bana bakın demiyor,konu sahibi de bal gibi bakacak
Bunlar hayır dualık değil,biriyle evleniyorsaniz annesi de anneniz oluyor hısımlık dereceniz kendi annenizle eşit yani
Benim annem babam gelince sen bak ben bakamam anana babana diyen adamla işim olmaz
Keza bende öyle bi söylemle gideceksem o adamın da benimle isi olmasın
Herkes istiyor ki tek tabanca birini bulsun evlensin
Bu hayatta aile gerçeği var osu busu susu var diye anne baba atılmaz
Hele hele hastalık durumunda hic atılmaz
Buraya konu açılıp tavrım nasıl olmalı diyen kişide de iyi niyet aranmaz gerçi
Biraz vicdan sadece

valla bu zamanda buyut ıs sahıbı yap..evlendir. varsa para ver ..ama gozlerıne gorunme...ne hallere geldik..vaykı vay.

yorumları okurken geçen hafta hasta olan oğlum geldi gözümün önüne.
sabaha kadar başını bekleyip surekli tebessümle konuşunca
" teşekkür ederim anne, bana hastayken bu kadar iyi davrandigin için dedi".
içim cız etti su an istemsizce.
nasıl bir düzen insan yaslaninca bebeklesiyor.ama herşeyin küçüğü seviliyor ya:)
bebeğin gazına sevinilirken yaslininkinde suratlar düşer.
bakana da zordur , bakilanada zordur.
Velhasıl 10 günlük idare etmekten bişey olmaz tabiki ama uzun vadede bakaninda
muhtaç olaninda Allah yardımcısı olsun.

Sen nasıl bi gelinsin ya gerçekten ya onlar bakmıyorsa sen bak onlar kötüse sen iyi ol 10 değilde 1 ay kalsın ne olacak bu kadar acizmisn verecek ekmeğinmi yok ne Yani ne ya

Sen nasıl bi gelinsin ya gerçekten ya onlar bakmıyorsa sen bak onlar kötüse sen iyi ol 10 değilde 1 ay kalsın ne olacak bu kadar acizmisn verecek ekmeğinmi yok ne Yani ne ya
Ha bu arada ben 10 yıllık evliyim ve 10 yıldırda kaynanamla yaşıyorum ya sen eşine ne tavır verecek merak ediyorum gerçekte o yaşa kadar senin anne
Kafa yapısını ben de anlamıyorum açıkcası. Kendi kızları dururken.gerçi eşim dışında hiç biri emrinde oynamıyor. O yüzden birazda.
sen ne saçmalyorsun gelini varken gidip kuzının evindemi kalacak ukuduklarıma gerçekten inanamiyorum Biraz düşünce o kaynananız hasta olmuş düşmüş eniştenin yanında nasıl uzanacak Kalkacak nasıl rahat evin içinde gidip gelecek gerçekten sizin gibi gelinler düşman başına vermesin ALLAH

Eğer ki kayinvaliden gerçekten hastaysa. Eşin evlatlık vazifesini yapıyor digerlerini bosverinn.. o onların ayıbı olsun. Sizin annennz hasta olsa bakmak için abini ablanı mi beklersin evlatlık vazifeni mi yaparsın?

Eğer kaynana ana olursa gelinde evlat olur. Neden içini bilmeden bu kadar çirkin yorumlar yapılıyor ki?

Konu sahibi kayınvalideniz hastaymış zaten ve belliki bizzat size gelmek sizde kalmak istemiş. Gerekirse bütün gün yatsın suyunu ilacını eline götürün birşey olmaz, kazanan siz olursunuz. Bazı şeyler kötü hissettirir zarardaymış gibi gelir ama aslında onlar bize kârdır. Kendinize iyi telkin verin onu da iyi karşılayın iyi uğurlayın. ...balık bilmezse halik bilir.

Hanımefendi ben evime gelmesin kalmasın demiyorum yanlış anladınız sanırım.ameliyatlı haliyle 10 saatlik yola gelecek .burda hiç kimsemiz yok.Evde de olmayacağız çalışıyoruz. Kızları da var ve müsaitler. Ben bunu anlayamıyorum. Lütfen bizi de canavar gibi göstermeyin.
Ama istemiyorlar belli ki bu kadar sorun haline gelmek zorunda mı bu durum? Ameliyatlı 10 saatlik yoldan gelecek diyosunuz hem de eşinizin gidip alıp getirmesine dudak büküyosunuz e hani ameliyatlıydı kadın?

Sizi de anlıyorum insan kendini dolduruyo bazen yoktan yere ama yapmayın. Hepimiz yaşlanıcaz ileride biraz hoşgörüden kimse kimsenin emir eri olmaz korkmayın

Demekki kızları bakmıyor bunu anlamak çokta zor olmasa gerek
Kadın ben güne geliyorum bana bakın demiyor,konu sahibi de bal gibi bakacak
Bunlar hayır dualık değil,biriyle evleniyorsaniz annesi de anneniz oluyor hısımlık dereceniz kendi annenizle eşit yani
Benim annem babam gelince sen bak ben bakamam anana babana diyen adamla işim olmaz
Keza bende öyle bi söylemle gideceksem o adamın da benimle isi olmasın
Herkes istiyor ki tek tabanca birini bulsun evlensin
Bu hayatta aile gerçeği var osu busu susu var diye anne baba atılmaz
Hele hele hastalık durumunda hic atılmaz
Buraya konu açılıp tavrım nasıl olmalı diyen kişide de iyi niyet aranmaz gerçi
Biraz vicdan sadece
Bu sizin dusunceniz.esim bana annem geliyor bal gibi de bakacaksin diyemez ben de ona demem zaten.anneme babama kendi evinde bakarim oyle bir durum oldugunda.esimle evlendim diye annesi annem degildir olamaz da.kimin ne dusunduguyle ilgilenmiyorum aslinda.esimin annesi babasi bakima muhtac oldugunda kardesleri aralarinda anlasir bakici mi tutacaklar kendileri mi bakacaklar karar verirler.gelir giderim ziyaretlerine ufak tefek seyleri yaparim hadi neyse ama kisisel bakimlariyla ilgilenmem acikcasi.bu da benim dusuncem.

Sen de çalışıyorsun eşin de çalışıyor. Eşinin annesiyse eşinin bakması daha münasiptir. Sen yemeği hazırlarsın ama tuvalet konusunda ve yedirme gibi bireysel konularda esinin bakmasi gerekiyor diye düşünüyorum. Benim babam hasta olsa esim mi bakacak :işsiz:

Kadın demek ki sizde huzur bulacağını, rahat bakılacağını düşünmüş. Bence Allah rızası için bakın. Ha bakarken de ötekileri anın, hayırlı evladız çok şükür vs deyin. Bilmiyorum ben olsam ben de değerleri neden bakmıyor derdim ama Allah rızası için bakardım. Bir yandan da ötekilerden daha iyi evlatmışım bak imajı çizerdim.

Back
X