Narsist Bir Anneye Sahip Olmak

Bak ben sana anlatayım, herşeyi annenin yüzüne vurduğunda nolucak: annene hiçbişi olmicak, olan herşey yine sana olacak. Anlattıklarınla, bağırdıklarınla, ağladıklarınla kalacaksın. Annen sanki sen yabancı dilden konuşuyormuşsun gibi yüzüne bakıcak. Bu saydıklarını nerenden uyduruyorsun dicek. Yaptığın onca iyiliklerimi kattın araya? İki şey yaptın, tapasınımı veriyorsun dicek… Bu yüzden güzel kardeşim, boşver. Üzme kendini!

Okuduğum tüm mesajlarda hepimiz kendimizi gördük dimi? Narsist bir annenin karşısında ezilip büzülen, kendini değersiz, kendini sevgiye layık görmeyen, kendini kusurlu bulan (çünkü öyle olmasa annemiz bizi severdi), ömrü boyunca yarammaya çalışan, sırf annesinden bir gıdım sevgi için paralayan, ama hep yetersi hisseden kız çocuklarıyız. Hepimizin büyümesine rağmen, çoğumuzun kendisi bile artık anne olmuşken, o içimizde hala kanayan kapanmak bilmeyen aynı yara. Ve belkide çoğumuz (en başta ben) anneme yaranmaya çalıştığım gibi, seçtiğim hayat arkadaşlarımada yaranmaya çalıştım. Çünkü benim öğrendiğim buydu. Sevgi için çırpınmam gerekiyor! Nerde beni kendinden uzak tutmaya çalışan erkek varsa, gidip ona yapıştım. Ve en son şimdiki eşime : ayyy sen aynı annem gibisin, yani seni kendi annem doğurmuş olsa annnca bu ladar benzerdiniz dedim. Ve düşünmeden içinden geldiği gibi söylediğim bu cümleyi kendi kulaklarımla işitince öyle bir irkildimkiiiiiii, gözlerim o an açıldı! Nasıl olabilir böyle birşey dedim. Neden ben mezun olup annemden uzaklaşınca ooooh çok şükür Allahıma diyen ben, böyle bir hata yapıp, hele birde ikinci evliliğimde böyle bir hata yapıp kendimi tekrar çocukluğuma geri dönmüş olarak buldum? Ve bu sorunun üzerine gidince ısrarla narsistin be olduğunu ve yıllarca nasıl bir karakterle boğuştuğumu öğrendim. Vay be, demekki ben sorunlu değilmişim, sevgi için yalvarmam gerekmiyormuş dedim.
Annem narsistken, ben bağımlı olmuşum. Hani derler ya narsist ama mutlaka bir barsist yetiştirir diye. İşte benimde birtane yatanamadığım, assssla mükemmel abla olamadığım birtanede benden küçük kız kardeşim var..

İstiklal marşı ve kapanış
(Forumda nirinizin yorumunda okumuştum ve kahkaha atmıştım…kimden çaldım bu repliği unuttum ama)

benzer bir konudan terapi almaya başlamıştım geçen ay. maalesef henüz terapiye hazır olmadığımı farkettim
terapistim sınır çizmemi söyledi ama bence konuşmak çok kolay geliyor, faaliyete geçince zorlaşıyor.
ben tek çocuğum. annem kötü niyetli değil fakat aşırı müdahaleci, hep kendi istediği olsun isteyen, beni hala 5 yaşında çocuk gibi gören biri. ona göre ben beceriksizim, hiçbir şeyi hakkıyla yapamam, kimseyle anlaşamam.
siz zaten ailenizle aynı şehirde değilsiniz, terapi alırsanız benden daha çok fayda görürsünüz gibi geliyor.

Terapiye kendini değiştirmek için gidiyorsun. Ve kendini değiştirmek bu hayatta en zor işlerden biri. Bu yüzden zaten insanlara heleki narsistlere başkasını suçlamak, bahanelere bürünmek çok kolay geliyor. Çünkü kendi hatalarıyla yüzleşmek demek, konfor alanını terk etmek ve harekete geçmek demek.
Si bu adımı attıysanız, lütfen devam edin. Zor ama sonucu özgürlük

ne kadar cok narsist anne varmis yaaa, bir de bunlar baskalarina KV oluyor, Allah kadinlarin yardimcisi olsun.

benim annem normal bir kadin, ama KV kotu huylu ya da narsist olmasa da zor bir insan, kolay kolay empati yapmaz, ve karsidaki insani manipule eder. gorumcemi cok uzer mesela. ama bana karsi cok normal. gorumceme dedigi seylere ben sasiyorum mesela, aa nasil oyle diyor diye. iste hep depresifsin, soyle yapiyorsun vs vs gibi seyler. ama benim gorumcem annesiyle ya kavga eder, ya da herseyine evet der. biraz da bence annesine sinir koymayan insanlar yuzunden de anneler boyle davranabiliyor. mesela anne bagiriyor, kusuyor ama cocuk bir sure sonra gonlunu almaya calisiyor, anne de dikkat cekince o davranisa devam ediyor. yukarda cok guzel tavsiyeler verilmis, bence problem cikaran insana en guzel davranis sekli, varken yok saymak, soylediklerine hehe demek, asagilamalarina gulmek.

Seni o kadar iyi anlıyorum ki. Anneden uzaklaşınca etkileri yok olmuyor maalesef. Benim annem narsistmi bilmiyorum ama kesinlikle normal değil. Bende uzaktayım ama telefonda bile yetiyor sağolsun. Sürekli eleştiriyor, sürekli minnet ediyor. Kendisi hep mağdur. Asla yüzümüzün gulmesine izin vermiyor.
Geçen sene ikna edip psikoloja götürdüm. Kadın benim yanımda dediki randevu alın haftaya bekliyorum sizi. Randevu almak istemedi. Şimdi almayalim telefonda alırız dedi. Tamam dedim çıktık. Eve gelince diyoki doktor bana sen hastasın tedavi olman gerekiyor demedi, randevu almamıza gerek yok, ben gitmicem bi daha. Tedavi olmadı. Istemedi. Onun sayesinde evdeki herkesin psikolojisi bozuk ama ona sorsan dünyanın en iyi annesi olarak görür kendini.

Annem doğuma gelse kesin aynısını yapardı. En ufak ters bi lafa tahammülü yok küser kavga çıkartır insanı hayattan soğutır. Ve herkese anlatır
As bu benim annem artık yasladmi biraz duruldu ne dersek ablamla kuserdi hep boz hastayız ruh hastası kamplba çıktığı kabuğu begeez vs.neler yaptı bana ablama.ama malesef benim banda narsitin önde gideni oda berbat bir insan ne çocukluk yaşadık ne gençlik.
Artık evli iki çocuk sahibi kadınım iki evladimla annemin yaptığı tek bir söz ve hareketi yapmıyorum benim için çok kıymetli ler.dunyam onlar..
Şimdi hep uzak duruyorum evlerine ayda yılda bir giderim.hayatkmla ilgili hicbirsey anlatmiyorum

Kesinlikle o yavrular o kaadr masumki ve sana muhtac ki onalra kötü söz şöyle nasıl üzülüp iç dünyasında yikiliyorlar.agzimdan çıkan en Ufak söze dikkat ederim.niye kurayım yavrumu o bana emaneti Allah'ın küçücük bir kalp.karailiksiz seviyor bizi.eski anneler malesef bir tuhaflar.ben hep diyorum eski neneler annelerin çoğu hasta ruhlu.saglikli değil kafaları.
İ. Dunyalsrindaki şeyleri çocuklarından çıkartırlar.
Benim annem küçükken bizi hep erkek çocuğuna hizmetçi etti abin o senin saygı duy abine yemek yap vs..ulan o bana saygı duydumu bende insnadim benim neden olmadı değerim.
Ben oğullarını okuturim kızımı niye okutayim dedi.hixbir zaman destek olmadı bir meslegim yok şu an.genceceik yaşım verimsiz gecti.cunku neden evde annemin hizmetxisiydim gelen mosafirw hizmet et alışverişe git poşet taşı.evi temizle ben evde geçirdim en genç yıllarımı.hizmetcilik yaptım anneme

Ben demans ihtimali için nörolojiye götüremiyorum. Hasta değilmiş o, deli değilmiş. 68 yaşında, zaten normal değil de normal bir insan bile o yaştan önce demans için tedbirlerini almalı. Kanser olacak diye aklı çıkar asla kontrollerini aksatmaz ama söz konusu bunama riski olunca kıyametler kopuyor. Asla kabullenmez.
Bize en iyi öğrettikleri şey iyi bir annenin yapmaması gerekenler. Hepsini adımdan daha iyi biliyorum

Bu ben iste hem qnnem hem esim narşist ve birbirlerinden nefret ediyorlar çünkü beni paylasamiyorlar

Narsiszm tanisini sen mi koydum, uzman mi bilmiyorum ama annenle gecmisteki yaralarin 31 yasinda da devam ediyorsa, cok saglam mesafe ormelisin. Bu anneni sevmemen, ihtiyaci oldugunda yaninda olmaman asla degil.

Şimdi tekrar okudum yazdıklarını, yine için titredi. Ne büyük yara taşıyoruz, ne zor hayatlarımız var aslında

Sizi cok iyi anlıyorum. Benzer durumdayiz. Mesafe koymaniz sart cunku onlar hic bi Zaman degismiyorlar. Hersey gonlunuzce olsun.

Narsiszm tanisini sen mi koydum, uzman mi bilmiyorum ama annenle gecmisteki yaralarin 31 yasinda da devam ediyorsa, cok saglam mesafe ormelisin. Bu anneni sevmemen, ihtiyaci oldugunda yaninda olmaman asla degil.
Aslında koyulmuş bi tanı yok biraz nasıl biri olduğu anlaşılsın diye yazdım. O mesafeyi koyamıyorum işte kendimi çok suçlu hissediyorum

Benim annem de bir narsistmiş! Ve o yüzden iki biten evliliğimde de degersizleştirilmelere eyvallah demişim, hayatım kaydı ama annem hala beni suçlar.
Ben de ona bir daha yanına gelmeyeceğim beni sürekli aşağıladın ne beni ne kızımı sevmedin dedim, agzından allah belanı versin sözünü duydum'
Ki kendisi dini bütün müslüman, yersen!
Hani anne allah belanı versin denmez düşmana bile, allah hidayet versin denirdi?
Ama sen benden nefret ettiğini hatta asıl nefret ettiğin kendi benligin olup bana yansıttıgın o benlikten nefret ettiğini bilmiyorsun belki ama, artık ben senin de eski eşimin de cigerini cozdum artık. Bizim sevimsiz sev gisiz kopuk ailemizin sebebi sensin sen!

Benim annem de çok dindardır ama en ufak olumsuzlukta evlatlarına acı acı beddualar eder

Benim annem de çok dindardır ama en ufak olumsuzlukta evlatlarına acı acı beddualar eder

Görüntüsü öyle onun, ya bir insan gözlerinden ateşler saçarak nefretle konuşur mu kızı ile ? Ne yapmışım ben ya? Dünyaya gelmeyi ben istemedim ki. Bana istenmeyen bir bebek olduğumu ama ben doğunca çok sevdiklerini filan anlatmıştı. Ortanca abim benden nefret eder. Büyük abim iyidir ama ilgisizdir. Ya hepsi ama hepsi annem yüzündenmiş. Babamın oralı olmayışı bile.

Bir insanın annesi, kendisini sevmezken ailenden hiç kimsenin hatta senin kendinden nefret etmen anormal olmaz her halde?
İstenmeyen bebekmişim, beni daha önce aldırdıkları gibi aldırmak istemiş, doktor bu bebek büyümüş alamam deyince ben dogana kadar dokuz ay aglamıs.
Ben dogmuşum o ara hastaneden olan 3,5 yaşındaki abim beni gelip görünce kıskanmış, o yüzden sevmiyormuş. Her yerde olur olmaz her ortamda bunu anlatıyor annem olacak kadın. Ya hu ben mi istedim doğmayı? Bu ne biçim hayattır. ! 45 yılım ziyan oldu, bi ablam vardı sorunlu da olsa onunla fena bir ilişkimiz yoktu, bir şekilde sahip çıkardı, hissederdim. O da iki sene sonra ölünce - ki ablam annemin flying monkey figürü imiş - annemin çirkin yüzü ortaya çıktı.

Geçen bir mahkememiz vardı, gayet normal ve temiz giyinmişim, orada durup dururken laf soktu, şuna bak şuna nasıl da giyinnmiş, sanki avukat!. Ben de dedim ki senin davanı takip eden benim, ben avukattan daha iyiyim!

Kendimi bu şekilde savundum da kadının tek cevabı nefret dolu gözlerle bana " Anayim ben ana! " diye çıkışmak oldu.
Yaaa ne alaka Anne ne alaka ya!

Keşke dedim dert yanarken çocukluk dostumuzua, annem beni dogurup bi cami avlusuna ataydı da ben böyle korkunç bir çocukluk ve onu takip eden bir hayat yaşamasa idim, belki de biri beni bulur, sahiplenir sever korurdu ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…