bir seyi merak ediyorum.
Hani belki degisir diye katlaniyorum yazmissiniz bir cok mesajinizda.
5 yillik evlisiniz, atiyorum 5 yil sonra esiniz U donusu yapacak ve belki de o asik oldugunuz adama evrilecek. Ve gercekten mutlu olacaksiniz.
Peki gercekten bu geride kalan on yil cektiklerinize degecek mi? Veya gelecek 5 yilinizi bunun icin feda etmeye razi misiniz?
benim kayinvalidem cok cekmis rahmetli kayinpederimden. kaynpederim de olmeden bir kaz yil evvel cok degismis, cok cok iyi iliskileri olmus. Kayinvalidem her zaman der, iste cok cektim ama mukafatimi da aldim gibisinden. Bana acikcasi zugurt tesellisi gibi gelmistir her zaman bu tarz yorumlar. Gercekten insanin on yili gittikten sona degeri olabilir mi bu tarz bir degisimin. Hani kindar bir insan degilimdir ama, unutulacak mi bu yasananlar yani aklim almadi.
Hani bir kac aydan bahsediyor olsak, sabir et denir de size, geride kalan 5 yil, iyimser oldugumuzda bile onunuzde daha 5 yil cileniz var, bu hayatta da tek bir omrunuz, bence degmez de yine siz bilirsiniz.
Terapinin de esinizi degistirmesi kesin degil, cunku narsistler ile calismak cok farkli bir uzmanlik gerektiriyor. Narsistle Ateskes isimli kitabi okudunuz mu? Oradaki terapist kadin narsistler uzerine uzmanlasmis ve mesleginin ilk yillarinda ona gelen danisanlarinin kendisini ne kadar kotu hissettirdigini anlatiyordu. Narsistlerle calismak hic kolay degil psikoterapide.
Kesinlikle bakın. terapi sürecinde birden fazla terapi yönteminden o an en uygun olanlarının kullanılmasını öneren bir psikoterapi modelidir. Aslında şöyle o anki sıkıntınızı anlık olarak çözmekten ziyade sıkıntının temeline inip onu çözüyorlar. Bazen sancılı bir süreç olabiliyor. Terapi odasından aptallaşmış, sersem gibi çıktığın bile oluyor. Yani güllük gülüstanlık geçen seanslat sizi hep pohpohlayan bir terapistse onu tavsiye etmem. Çünkü derinlere inmek acıtır. Fakat ordakileri çözerse kişi tüm benliği yeniden yapılanıyor. Değişim orada başlıyor işte. Kendini bulma serüveni. Sonra böyle insanları hayatınızda tutup tutmama kararını daha net ve güçlü verebiliyorsunuz.
bir seyi merak ediyorum.
Hani belki degisir diye katlaniyorum yazmissiniz bir cok mesajinizda.
5 yillik evlisiniz, atiyorum 5 yil sonra esiniz U donusu yapacak ve belki de o asik oldugunuz adama evrilecek. Ve gercekten mutlu olacaksiniz.
Peki gercekten bu geride kalan on yil cektiklerinize degecek mi? Veya gelecek 5 yilinizi bunun icin feda etmeye razi misiniz?
benim kayinvalidem cok cekmis rahmetli kayinpederimden. kaynpederim de olmeden bir kaz yil evvel cok degismis, cok cok iyi iliskileri olmus. Kayinvalidem her zaman der, iste cok cektim ama mukafatimi da aldim gibisinden. Bana acikcasi zugurt tesellisi gibi gelmistir her zaman bu tarz yorumlar. Gercekten insanin on yili gittikten sona degeri olabilir mi bu tarz bir degisimin. Hani kindar bir insan degilimdir ama, unutulacak mi bu yasananlar yani aklim almadi.
Hani bir kac aydan bahsediyor olsak, sabir et denir de size, geride kalan 5 yil, iyimser oldugumuzda bile onunuzde daha 5 yil cileniz var, bu hayatta da tek bir omrunuz, bence degmez de yine siz bilirsiniz.
Harika bir yorum❣
Kesinlikle haklısınız.
Gençlik gittikten sonra en güzel yılların üzüntüyle stresle geçtikten sonra yere batsın değişimi. Gelmişim altmış yaşına kocam melek olmuş e benim 20ler 30lar 40lar ziyan oldu ama o ne olacak geri de gelmeyecek.
Yok ben zaten sizin böyle devam edeceğinizden başka bir karar alamayacağınızdan adım kadar eminimbasa gelen cekilir modundayim, umursamiyorum.
icimdeki o eksik duygu neyse kendime karsi olan, onu disari vermekten kendime kalmayan, anca terapi ile geri kazanabilirsem belki bitiririm. Yoksa giden yillara degmeyecek..
benim psikologum gestalt terapi uyguluyor, benim sorgulamami saglayan konusmalar yapiyoruz, bazi seyler icimde bir yerlere dokunuyoda.
ama yeterli gelmiyo bence cunku benim sorunum sorunun farkinda olup umrumda olmamasi, kendini feda etmek gibi bisey kendini umursamamak. Bunun cozumu icin hangi Yontem etkilidir bilmiyorum.
Astoria sen psikoloji okuyordun dimi? Yanlis hatirliyosam kusura bakma lutfen, ama bilgi almak icin etiketledim. Bu durumlarda hangi yontem iyidir psikolojik destek acisindan?
Psikoloğum, uzmanlık eğitimimi alıyorum şu anda.
Evet, onlarca farklı psikoterapi kuramı mevcuttur ve farklı farklı akımlardan yüzlerce psikoterapist vardır. Burada uygulanan psikoterapi tekniğinden ziyade danışan ve psikoterapist arasındaki terapötik ilişkinin kuvveti daha çok önem taşıyor. Yani psikoterapistinizle bağınız ne kadar kuvvetliyse terapiden o kadar verim alıyorsunuz. BDT, Gestalt vesaire hangi psikoterapi tekniği uygulanırsa uygulansın, bunun terapinin verimliliğine katkısı yalnızca %10.
bagimiz kuvvetli ama yontemler de onemli diye dusunmustum. ozellikle cozulmesi gereken seyler varsa, insanin ic dunyasinda, cocuklugunda, yada belli basli kisilik sorunlarinda. Bir aksiyon almak gerekiyor. Bizim bagimiz kuvvetli bende farkindalik cok artti sayesinde, ama cozumu bulamiyorum mesela
nete karar verdiniz kurtulma gibi bir düşünceniz varmıTani yok, cunku psikologa gitmiyor gitmek icin bir sebep gormuyor. Taniyi ben koydum, benim gorustugum psikologta gormemesine ragmen muhtemelen narsist oldugunu soyledi.
empati kurmuyor, karsisindakini ne kadar kirdigini dusunmuyor. Yada davranislarini tartmiyor.
beni tutan hep o iyi gunler ve iyi anlarimiz oldu. Hep kotu degiliz, beni cok sevdiginide soyler,ilgili de olur. Ama hersey ona bagli iste aslinda benim bi onemim yok gibi, o anda nasi hissederse Kendi keyfine gore hersey.
nete karar verdiniz kurtulma gibi bir düşünceniz varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?