Narsist eşin pençesinde 5 sene

nilayblt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2017
973
275
53
35
Selam herkese..

Narsist esimle evleneli 5 sene olacak yakinda. Onun moduna gore devam eden bir iliskimiz var, bir an cok iyiyken biseye sinirlenip cok kotu olabilen bir yapida. Kufur ve hakaret etmedigi bir tartismamiz olmadi.

7-8 aydir cocuk istiyoruz o da olmadi, belkide hayirlisi bu sekilde. ki artik bende cocuk yapmanin cok yanlis oldugunu dusunuyorum.
Kendimi yeni dogmus bebekle hayal ettigimde bu evde cok daraliyorum, ve uzerime bir kara bulut cokuyor sanki. esimin bana bagirdigini biseye kizdigini hayal ettigimde, o bebegin de ustumde buyuk sorumluluk olarak yikildigini hissediyorum..

Var mi psikolojik siddet gorup ayrilan? narsist veya degil , saygisiz ve deger gormedigi iliskiyi bitirenler?
Kendine o degeri verip ayrilmak gerekiyor. ben hep gozumu kapadim olaylara, demin/dun / gecen iyiydi, aslinda seviyo, suanda sinirli, isleri yogun stresli, borcu var, ben kizdirdim, biraz daha rahat davransaydim, dirdir yapmasaydim, ben de bagirmasaydim vurmazdi, gibi gibi bahanelerle kendimi avuttum.

ama sonuc hep ayni, hic degismedi. onemli olan kendi, o anda oyle hissediyosa bana iyi davranir , ama biseye sinirlendiyse cani sikildiysa kotu davranir, hakettigimi dusunduyse kufur eder asagilar, hatta sarsar, koluma vurur.
sonrasinda bir pismanlikta hissetmez, benim duygularimin veya dusuncelerimin bir onemi yoktur gozunde.

isimi birakali 2 sene olacak neredeyse, onunla birlikte degistirdigim cok sey var kendimde. ve gittikce daha cok daha cok veriyorum, daha cok gidiyo benden. kendimi kaybetmek gibi birseye donusuyor..

yazmak icimi dokmek istedim sadece... yorumlariniz varsa belki yardimci olur..

Narsist olduğuna dair tanı var mı? Yoksa bu tanıyı siz mi uygun gördünüz?
Bana değer vermeyen değilde birbirimize fazla değer vermediğimiz bir ilişki ben bitirdim, dünyanın en iyi adamıyla tanıştım, mutluyum huzurluyum.
Bende psikolojik şiddet yoktu ama psikolojik şiddet şiddetlerin en kötüsü bana göre. Hele dili ağır bir adam bu şiddeti uyguluyorsa karşısındaki dayak yemişten, üstünden tır geçmişten beter oluyor.
Ayrılmanız fizik ve ruh sağlığınız için en doğrusu gibi.
Çocuğunuzda yokmuş, sizi o adama ömür boyu bağlayacak birşey yok işte ne güzel.

Böyle bir eşten neden çocuk yapılır? Ben çok çektim azıcık da çocuk çeksin de yüküm azalsın diye mi? Neden siz bu kadar perişanken bir canlıyı da aynı şeyleri yaşaması için dünyaya getirmek istiyorsunuz? İyi baba olur mu diyeceksiniz? Evet Eminim olur. Böyle konulara çok kızıyorum. Zavallı bir çocuğu bilerek isteyerek cehennemin içine doğurmak isteyenlere

Yani bilemedim.
Genelde kadının elini kolunu bağlayan çocuktur evlilik bitirme noktasında. Doğrudur yanlıştır tartışılır ama genelde böyledir.
Sizin çocuğunuzda yok,size değer vermeyen,hırpalayan ve en kötüsü de bundan gram pişmanlık duymayan bir adamla devam etmek neden?
Ne bekliyorsunuz,sihirli bir değnek değip herşeyin değişmesini mi? Üzgünüm ama değişmiyorlar. Özellikle hatalı olduğunu bile farketmeyen bir adam değişmez.

Tani yok, cunku psikologa gitmiyor gitmek icin bir sebep gormuyor. Taniyi ben koydum, benim gorustugum psikologta gormemesine ragmen muhtemelen narsist oldugunu soyledi.

empati kurmuyor, karsisindakini ne kadar kirdigini dusunmuyor. Yada davranislarini tartmiyor.
beni tutan hep o iyi gunler ve iyi anlarimiz oldu. Hep kotu degiliz, beni cok sevdiginide soyler,ilgili de olur. Ama hersey ona bagli iste aslinda benim bi onemim yok gibi, o anda nasi hissederse Kendi keyfine gore hersey.

E o zaman boşanmayın, çekin madem.
Ne diyebilirim ki.

Sizi bu bencil evlilikte tutan şey tam olarak nedir?
Seviyor musunuz hala?
Olabilir.
Hepimiz birer öküzseveriz yadırgamıyorum.

Boşanamıyorsanız da, şiddete başvurabilen bir insanı baba yapmayın lütfen.
Tedaviye ikna etmeye çalışın.

Bir de kendinize yabancılaşmamak adına kendinizi ona göre şekillendirmediğinizden emin olun.
İş hayatına geri dönün, onu tanımadığınız zamanlara.
Belki ondan bağımsız mutlu olmanız mümkün olur.
Zamanla ona hiç ihtiyacınız kalmadığını görmenize yardımcı olur.

Biraz önce bir konuda daha sordum ama cevap alamadım. Size de sormak istiyorum; size hakaret eden, el kaldıran, psikolojik şiddet uygulayan adamları nasıl içiniz alıyor? Nasıl aynı yatağa giriyorsunuz? Neden kendinize değer vermiyorsunuz? Çok merak ediyorum gerçekten.

Narsistlerin en büyük özelliği, sizi suçlu hissettirmek, sizi dibe çekmek, sizi manipüle etmek. Ayrılamama nedeniniz bu.
Narsistle mücadele adlı bir sayfa var mutlaka takip edin, sizin gözünüzün açılması lazım, özgüveninizi geri kazanmanız lazım. Ancak bu şekilde doğruyu görebilirsiniz.

Benim eşim bana karşı iyi olduğu halde benim gözüm kesmiyor çocuğu, hazır değilim çünkü, sen eşin kötüyken neden çocukta çocuk diyorsun olmıyorsa vardır bir hikmeti, mutsuzsun bu evlilikte peki ne yapacaksın? Bir süre ayrı kal bakalım yapabilecek misin gör

oyle, ben de arastiriyorum , videolar izliyorum olabildigince bilinclenmeye calisiyorum.
Narsistle mucadele ne sayfasi acaba? Forumda mi?

Öncelikle şuan bir narsistten boşanmaya çalışıyorum.
Yaşadıklarına gelince; asla düzelmeyecek asla. Bir tür kişilik bozukluğu olduğundan ne ilacı var ne tedavisi. Bunu tutun aklınızda.
Kurbansınız şuan, felaket bir manipülasyon altındasınız belli ki. Ben intiharın eşiğindeydim uyandığımda. Sürekli suçlu sizsiniz, hatta yediğiniz dayak bile sizin yüzünüzden.
Bana da bir narsistle karşı karşıya olduğumu söyleyen psikoloğum oldu ve tek tavsiyesi "sessizce kaç" oldu.
Altını çizerek söylüyorum asla ama asla çocuk yapma. Ömür boyu tacizlerine maruz kalırsın yoksa. Benim çocuğum yok, olması için yapmadığı baskı kalmadı hatta aile, eş, dost kim varsa kullandı bunun için. Beni elinde tutup, kullanmak için çocuk istiyordu.

Konularım var burada. Bulamazsan etiketlerim.
Çare arıyorsun, tek çaresi hayatından sonsuza kadar çıkarmak ve ömür boyu asla iletişime geçmemen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…