Narsist eşin pençesinde 5 sene

ilk baslarda daha da agirdi benim icin, bir anda sok oldum evlendikten sonra o yuzunu gordugum icin. Ve o gunleri hatirladikca resmen kalbim sizliyor, icim kararmisti nasi memnun edicegimi, neyi yanlis yaptigimi bilmiyodum. Hep diken ustundeydim, kizdirmayayim ,ustune gitmeyeyim diye. Kaybetme korkum da asiri fazlaydi cunku daha ilk aydan her kavgada bosanalim biz git sen diyodu. Ben de ciddiye aliyodum ama meger ciddi degilmis sadece tehditmis. Yada yazdiginiz gibi konusmuyodu benimle kusuyodu.
simdi ben alistim o da bosanma lafini etmiyo belkide biliyo o kadar bagimli olmadigimi. Ama asagilamalari hic degismedi o cirkin sozleri hala devam...
Dun icin biraz once detayli yazdim bana yaptigi konusmayi, stresten isten kaynakliymis, sorumluluklari cokmus bana ve ailesine yansitip incitebiliyomus ama bu buyuk bi sorun degil insanlarin ne sorunlari var biz oyle degiliz diyerek normallestirmeye calisti. Ama ben kabul etmedim buyuk bi sorun dedim.. terapi alicam belki ama terapist begenmemis iyi egitimli yokmus vs beklentisi hep cok yuksek.. yine almayacak bence laf olsun diye soyledi...

Siz ona birakin küfürü salak aptal falan deseniz 10 gun konusmaz hakaret ettin diye. Zaten hep karsilarindaki usteler buyutur

Kendinize saygınız varda elbette olamaz. Ve evet yaptığı açıklamalar tamamen anı kurtarmak ve geçiştirmek için. Seni seviyorum deyip afedersiniz insan yerine koymuyorsa ne derece samimi? Ve hep aynı şey terkar ediyorsa?

Hep öyle derler hep birileri suçludur onlar sebep olmuştur ya siz ya ailesi ya işi. Banada bazen gelir böyle güzel güzel konuşmaya çalışırdı işler cok yogun vs. Halbuki hikaye aynı tas aynı hamam.

Hep öyle derler hep birileri suçludur onlar sebep olmuştur ya siz ya ailesi ya işi. Banada bazen gelir böyle güzel güzel konuşmaya çalışırdı işler cok yogun vs. Halbuki hikaye aynı tas aynı hamam.

Insaniz inaniyoruz.
Aslinda bunlarin bahanesi olamaz, hadi oldu 1 kez olur 2 kez olur. Hep ayni olan birinin bahanesi ne olabilirki kendinden baska?
bir de cok onemli sorunlarimiz yok diyerek olayi normallestirmek istiyor hani ben cok kafama takip buyutmeyeyim diye. Hala sorumlulugunu tam alamiyor demek bu

İnsanız evet zaaflarımız olabiliyor, inanmak istediğimiz için inanıyoruz. Ama biz inandıkça onlar aptal yerine koyup saygı duymamaya devam ediyor ne de olsa çantada keklik her dediklerine inanan yapan bir kadın var. Ben artık icraata geçmeyen yalanları dinlemeyi bıraktım. Sizede tavsiye ederim. İyi geliyor. Hele birde dışarıdan çıkıp ordan uzaklaşıp yaşadıklarınızı düşününce korkunç bir kabus içinde olduğunu anlıyor insan. İçindeyken anlayamıyor.

bu inat etme durumu narsistlikle mi ilgili

ben de inanmiyorum artik, bu kacinci Ayni sozler. Kendisine de soyledim 5-6 senedir ayni seyleri konusuyoruz artik terapi al yada bisey yap. Sozle olmuyo yap artik.

ben de inanmiyorum artik, bu kacinci Ayni sozler. Kendisine de soyledim 5-6 senedir ayni seyleri konusuyoruz artik terapi al yada bisey yap. Sozle olmuyo yap artik.
5-6 senede yapmayan adam üzgünüm ama ileridede yapmayacaktır. Kişilik yapısı öyle demekki. Ya olduğu gibi kabul edip, ses çıkarmayacaksınız. Yada yolunuza bakacaksınız en azından varlığınız belli olur.

Eşim yönetici mobbinginin olduğu, ayda sekiz nöbet tuttuğu bir işte çalışıyor. Genelde çok gergin ve stresli bir işi var. Ama ne bana, ne çevresine küfretmez. Bunlar işin bahanesi. Bir hafta yapmaz ikinci hafta yapar.
Üstelik stresle sizi aşağılaması ne alaka? Sizi küçük görüyor, daha zeki daha işe yarar görüyor. Bunu söylemesiyle stresin alakası yok.
Kendinizi kandıracak buna devam edeceksiniz belli.
dilerim bu muameleleri sindirecek hale gelirsiniz

Alkışlamak istedim

asil sebebi isi, stresi olamaz zaten, kendi sebep bu diyor ama belkide farkinda degil asil sebebinin kendisinin oldugunun.
evlendigimizden beri is stresi, borc stresi var, yalan degil var. Ama asagilamasinin, sozlerinin sebebi olamaz bu, cok sacma. dunyada herkesin bir isi var, stresli oldugu donemler var, herkes birbirine kufur mu ediyor sanki.

asagilamasi ise kendini ustun gordugunden, bana degil sadece kardeslerine , anne babasina da yapiyor bunu.
en yakini ben oldugum icin en cok ben maruz kaliyorum tabi.

yani dun soylediklerinin pek bi anlami yok, cunku gercegi yansitmiyor bence. bos konusma diyebiliriz.. daha once cok kez konustuk bunlari.
agzinin bozuk oldugunu kabul etti, agzi bozuk biriyim dogru dedi. yapim bu , tamamen degisemem ama cozmeye calisicam cok buyuk sorunlarimiz yok sonucta dedi. aslinda var

aynen oyle, geriye baska bi yontem kalmadi
terapi icinde ciddi oldugunu dusunmuyorum

Benimki de psikoloğa gidip bir adamın önünde konuşsak ne olacak, derdi. Hep aynı bahaneler, bir insan düzelmek istemezse ne yapılabilir ki.. Son anda bile ailesini ikna etmeye çalıştım. Doktora götürelim, yardım edin, dedim. Gördüm ki hicbir çare yok...Bir insan ben kör kuyulara gireceğim derse kim çıkarabilir onu oradan? Doktorum bana dedi ki, onu iyilestirebilecegini nereden çıkardın? Gücün yetmez, sevgi, ask, vicdan hicbir şey işlemez . Narsist bir adam ancak seni sömürür. Kendileri doktora gitmez , kurbanları doktora taşınır. Nitekim çok önceleri bak ben doktora gittim. Sen de git, dediğimde gerine gerine "iyi yapmışsın" dediydi. Çünkü beni hasta olduğuma hatta kötü olduğuma inandırmıştı. Durup durup sen kötüsün derdi. Hani insan hastalanınca ay çok kötüyüm der ya., o da şakayla karışık, evet ama merak etme, kötüye bir şey olmaz, derdi. Neyse kurtuldum gitti. Şimdi yaşasın kendi çukurunda...

Terapi de mucizeler yaratmayacak çözmek istemedği sürece. Hala çok sorunumuz yok dediğine göre de çözemez.
Ya kabul edip bu hayatı yaşayacaksınız yada yolunuza bakacaksınız. Başka çözüm yok.
Sizin kolayınıza gelen de devam etmek olduğuna göre kendinizi yıpratmayıp buna alışacaksınız.

Narsist bir adamdan çocuk yapmak istemek neden ?
Bence önce kendi hayatınızı düşene koyun derim.

Benim oğlum kavga görmedi. Ayrılınca bile şaşırdı, ben sizi mutlu sanıyordum, dedi. Düşünün bendeki de peygamber sabriymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…